Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Tevessül

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Tevessül

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bundan sonra… bidat ehlinin özellikle nasibi adlı sapık taifenin müslümanlar ve özellikle Şiiler aleyhindeki iftiralarının en büyüğü Şiilerin nebi, rasul, imam ve evliyalara a.s taptıkları, dolayısı ile şirke girdikleridir. biz bu başlıkta inşaAllah bu sapık taifenin kendisinin kabullendiği kaynaklar ile Tevessülün caiz olduğunu, hatta sahabelerin bile tevessül ettiğini ortaya koyacağız. işimizde Allaha tevekkül ediyor ve yanlızca Ondan yardım diliyoruz.

وروى ابن أبي شيبة بإسناد صحيح من رواية أبي صالح السمان عن مالك الداري – وكان خازن عمر – قال ‏”‏ أصاب الناس قحط في زمن عمر فجاء رجل إلى قبر النبي صلى الله عليه وسلم صلى الله عليه وسلم فقال‏:‏ يا رسول الله استسق لأمتك فإنهم قد هلكوا، فأتى الرجل في المنام فقيل له‏:‏ ائت عمر ‏”‏ الحديث‏.‏
    وقد روى سيف في الفتوح أن الذي رأى المنام المذكور هو بلال بن الحارث المزني أحد الصحابة، وظهر بهذا كله مناسبة الترجمة لأصل هذه القصة أيضا والله الموفق‏.

ibni Ebi Şeybe sahih senetle Ebu Salih’ten, O da Malik ed Dar’dan rivayet etmiştir: Ömerin hilafeti (yani krallığı) döneminde kıtlık oldu. adamın birisi Rasulullah’ın mezarına geldi ve :"ya Rasulullah s.a.a ümmetin helak oluyor onlar için yağmur yağmasını iste" dedi. Sonra Rasulullah s.a.a o adamın uykusuna girdi ve Ömerin yanına gitmesini söyledi.

Seyfin "el Futuh" kitabında söylediğine göre bu şahıs Rasulullahın s.a.a ashabından Bilal b. Haris olmuştur.

ibni Hacer, "Fetul Bari fi şerhi Sahihil Buhari", 2/412
    ibni Kesir, "el Bidaye ven Nihaye", 7/148-154

Tevessül

[img width=361 height=525]http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/ibni_kesir_tefsir.jpg[/img][img width=371 height=525]http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/ibni_kesir_tefsir1.jpg[/img]
    resimde gördüğünüz nasibilerin büyük şeyhi yalancı ibni Teymiyyenin öğrencisi ibni Kesirin telif ettiği "Tefsiril Kuranil Azim" adlı tefsir kitabının 4-cü cildinin 140-cı sayfasıdır. işaretlenmiş yerin çevirisi:

وقد ذكر جماعة منهم الشيخ أبو منصور الصباغ في كتابه الشامل الحكاية المشهورة عن العتبي قال : كنت جالسا عند قبر النبي صلى الله عليه وسلم فجاء أعرابي فقال : السلام عليك يا رسول الله سمعت الله يقول ” ولو أنهم إذ ظلموا أنفسهم جاءوك فاستغفروا الله واستغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحيما ” وقد جئتك مستغفرا لذنبي مستشفعا بك إلى ربي ثم أنشأ يقول : يا خير من دفنت بالقاع أعظمه فطاب من طيبهن القاع والأكم نفسي الفداء لقبر أنت ساكنه فيه العفاف وفيه الجود والكرم ثم انصرف الأعرابي فغلبتني عيني فرأيت النبي صلى الله عليه وآله وسلم في النوم فقال : يا عتبي الحق الأعرابي فبشره أن الله قد غفر له

İçlerinde eş-Şâmil isimli eserin müellifi Şeyh Ebu Nasr îbn es-Sab-bâğ’ın bulunduğu bir grup âlim Utbâ’dan şu meşhur hikâyeyi naklederler; Utbâ şöyle anlatmıştır: Hz. Peygamberin s.a.a kabri yanında oturuyordum. Bir bedevî gelerek: Selâm sana ey Allah’ın Rasûlü, Allah Teâlâ’nm: "Onlar kendilerine yazık ettikleri zaman, sana gelip Allah’tan mağfiret dileseler ve peygamberler de onlara mağfiret dileseydi elbette Allah’ı Tevvâb ve Rahîm olarak bulacaklardı" buyurduğunu işittim. İşte günâhlarımdan mağfiret dileyerek ve Rabbıma benim hakkımda şefaatte bulunmanı isteyerek sana geldim, dedi ve şu şiiri söyledi:

Ey yeryüzündeki efendilerin en hayırlısı ve en büyüğü; onların güzel kokularıyla yeryüzünün alçak ve yüksek yerleri hep güzelleşmiştir.
    Senin bulunduğun kabre benim nefsim feda olsun. Orada iffet, orada cömertlik ve şeref vardır.

Sonra Bedevi ayrılıp gitti ve bana bir uyku hali geldi. Rü’yâmda Hz. Peygamberi s.a.a gördüm. Şöyle buyurdular: Ey Utbâ, Bedevi’ye var ve Allah’ın kendisini bağışladığını ona müjdele.

ibni Kesir, "Tefsiri Kuranil Azim", Nisa 64-ün tefsiri
    Nevevi, "Dualar Ve Zikirler", Haccın Zikirleri babı

Yorum

Tevessül

[img width=355 height=525]http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/tefsirqurtubi11.jpg[/img][img width=338 height=525]http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/tefsirqurtubi2.jpg[/img]
      resimde gördüğünüz ehli sünnet alimlerinden Kurtubi’nin telif ettiği "el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an" adlı tefsir kitabının 6-cı cildinin 439-cu sayfasıdır. işaretlenmiş yerlerde şu ifadeler var:

روى أبو صادق عن علي قال : قدم علينا أعرابي بعدما دفنا رسول الله صلى الله عليه وسلم بثلاثة أيام , فرمى بنفسه على قبر رسول الله صلى الله عليه وسلم وحثا على رأسه من ترابه ; فقال : قلت يا رسول الله فسمعنا قولك , ووعيت عن الله فوعينا عنك , وكان فيما أنزل الله عليك ” ولو أنهم إذ ظلموا أنفسهم ” الآية , وقد ظلمت نفسي وجئتك تستغفر لي . فنودي من القبر إنه قد غفر لك

Ebû Sadık, Hz. Ali’den şöyle dediğini rivayet etmektedir: Rasûlullahı s.a.a defnedigimizden üç gün sonra bir bedevi arap yanımıza çıkıp geldt. Kendisini Rasûlulîah’ın s.a.a kabri üzerine attı. Toprağından başının üzerine saçmaya koyuldu. Şöyle dedi: Ey Allah’ın Rasûlü, sen söyledin biz de senin söylediğini dinledik. Sen Allah’tan belledin biz de senden belledik. Allah’ın sana indirdiği buyruklar arasında da: "Şayet kendilerine zulmettiklerinde…" âyeti de vardır. Ben kendime zulmettim. İşte sana, bana mağfiret dilemen için gelmiş bulunuyorum. Kabirden ona: Sana mağfiret olundu, diye seslenildi.

Kurtubi, "el-Camiu li-Ahkami’l-Kur’an", Nisa 64-ün tefsiri

görüldüğü gibi, tevessül ile ilgili açık ve net deliller nasibilerin kabullendikleri kaynaklarda da geçiyor. üstelik garip olanı şu ki, Selefin yolunda olduğunu idda eden bu sefih topluluk sahabelerden fazla bildiklerini idda ediyorlar. her zaman selefe uymaya çalıştıkları halde şimdi Selefin (sahabenin) Şirk olarak nitelendirmediği, itiraz etmediği tevessülü şirk ilan ediyorlar. Allah bunları ıslah etsin.

Yorum

Tevessül

şimdi de ehli sünnet ve nasibilerin büyük alimlerinin tevessül ettiklerine dair deliller sunacağız. bu alimlerden birisi ibni Huzeymedir. bu alim hakkında sadece şunu söylemek isterim ki, ehli sünnet ve nasibiler içinde onun lakabı "imamlar imamı"dır ve "es Sahih" adlı bir hadis kitabı yazmış, içindeki hadislerin tümünün de sahih olduğunu idda etmiştir. hakkında bilgi almak isteyenler için link bırakıyoruz: ibni Huzeyme

işte, onlar nezdinde böyle bir makama sahip olan ibni Huzeyme imam Rıza a.s-a tevessül etmiş ve bunu şirk olarak görmemiştir:

قال الحاكم في تاريخ نيسابور : وسمعت أبا بكر محمد بن المؤمل بن الحسن بن عيسى يقول : خرجنا مع إمام أهل الحديث أبي بكر بن خزيمة ، وعديله أبي علي الثقفي ، مع جماعة من مشايخنا ، وهم إذ ذاك متوافرون إلى زيارة قبر علي بن موسى الرضا (ع) بطوس ، قال : فرأيت من تعظيمه يعني ابن خزيمة لتلك البقعة وتواضعه لها ، وتضرعه عندها ما تحيرنا .

Hakim en Nişaburi "Nişapur Tarihi" kitabında rivayet etmiştir: Muhammed b. Muammilin şöyle dediğini duydum: muhaddis alim Ebu Bekir Huzeyme arkadaşı ibni Ali es Sakafi ve başka ilim ehli ile Tus şehrine, imam Ali b. Musa er Rızanın a.s mezarını ziyaret etmeğe gittik. ben ibni Huzeymenin bu mezara karşı olan saygısına ve mezarının yanındaki yalvarmalarına hayran kaldım.

ibni Hacer, "Tehzibut Tehzib", 7/339, 628-ci ravi

Yorum

Tevessül

[img width=391 height=525]http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/ibni_hibban_imam.jpg[/img][img width=385 height=525]http://velayet.files.wordpress.com/2011/03/ibni_hibban_imam1.jpg[/img]
          resimde gördüğünüz ehli sünnet alimi, imam, hüccet ibni Hibbanın telif ettiği rical kitabı olan "es Sikat" kitabıdır. işaretlenmiş yerde şu ifadeler geçiyor:

مات على بن موسى الرضا بطوس من شربة سقاه إياها المأمون فمات من ساعته وذلك في يوم السبت آخر يوم سنة ثلاث ومائتين وقبره بسنا باذ خارج النوقان مشهور يزار بجنب قبر الرشيد قد زرته مرارا كثيرة وما حلت بي شدة في وقت مقامى بطوس فزرت قبر على بن موسى الرضا صلوات الله على جده وعليه ودعوت الله إزالتها عنى إلا أستجيب لي وزالت عنى تلك الشدة وهذا شيء جربته مرارا فوجدته كذلك أماتناالله على محبة المصطفى وأهل بيته صلى الله عليه وسلم الله عليه وعليهم أجمعين

Ali b. Musa er Rıza Tus şehrinde Memun Abbasinin ona içirdiği zehirli şerbet ile şehit olmuştur. Onun mezarı büyük ziyaretkahtır. ben defalarca O hazretin mezarını ziyaret etmişimdir. Tus şehrinde olduğumda her hangi bir problem ortaya çıktığında Ali b. Musa er Rızanın kabrini ziyaret eder ve problemlerin hall edilmesi için dua ederdim. sonuçta dualarım kabul olur ve problemler ortadan kalkardı. Tusada olduğum zamanlar defalaraca bunu denedim. Allah bizi bu dünyadan Muhammed s.a.a ve EHli Beytini a.s sevdiğimiz halde ayırsın.

ibni Hibban, "es Sikat", 8/457, ravi 14411

birileri çıkıp ibni Hibbanı sapık veya müşrik ilan etmeden hemen hakkında link bırakalım: ibni Hibban

kaynak: Velayet

Yorum

Tevessül

Allah razı olsun kardeşim ... Allah bizleri anlayan ve amel eden kullarından eylesin...
            "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
            "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Tevessül

[quote author=BEYZA link=topic=19754.msg119503#msg119503 date=1299264484]
              Allah razı olsun kardeşim ... Allah bizleri anlayan ve amel eden kullarından eylesin...
              [/quote]

ilgiyle takip ediyorm inşaAllah..

Yorum

Tevessül

selefiler bu alimleri delil sayıyor mu peki ? selefilere ancak hadisle cevap verilmeli çünkü pek çok alim onlara hüccet değil.

Yorum

Tevessül

[quote author=Musavi link=topic=19754.msg119518#msg119518 date=1299275852]
                  selefiler bu alimleri delil sayıyor mu peki ? selefilere ancak hadisle cevap verilmeli çünkü pek çok alim onlara hüccet değil.[/quote]
                  ilk olarak, ben sadece alimlerden değil hadislerden de örnekler verdim. ibni Hacer, ibni Kesir, Kurtubi ve Nevevinin kitaplarından hadisleri aktardım. üstelik hadislerde sahih.

ikinci olarak, kasten onların en büyük alimlerini seçtim. ibni Huzeyme ve ibni Hibban onların en erken dönem alimlerindendirler, ibni Kesir, ibni Hacer, Kurtubi ve Nevevi de vazğeçilmezlerindendirler.

Yorum

Tevessül

[quote author=BEYZA link=topic=19754.msg119503#msg119503 date=1299264484]
                    Allah razı olsun kardeşim ...[/quote]
                    tüm ümmeti velayetten inşaAllah

Allah bizleri anlayan ve amel eden kullarından eylesin...
                    amin ya Rabbel alemin

Yorum

Tevessül

önceleri nasibi olan ancak daha sonra Allahın lütfu ile hidayet eren Şeyh Habib Cifri tevessülü nasibi kaynaklarından aktarıyor.

Yorum

YUKARI ÇIK
                      Çalışıyor...
                      X