Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Peygamberimizin Resmini Kullanmak

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Peygamberimizin Resmini Kullanmak

Selamun Aleyküm Canlar,

KevseriZehra adlı üyenin kullandığı avatar nedeniyle tartışma çıkmıştı.
    KevseriZehra zannedersem kısa bir süre olamayacak, bu konuda soruları Ben karşılayacağım.
    Farklı başlıklarda kendisine kullandığı avatar nedeniyle eleştiriler yapılmıştı.
    Bu eleştirilerden tespit edebildiklerimi buraya alıyorum.
    Bu konunun netleşmesi ve hükmünün açığa çıkması için açılmasını uygun gördüm.

[quote author=Hz.AhlulBayt (a.s) link=topic=25006.msg169014#msg169014 date=1373956644]
    Selamun Aleykum Sayın kevserizehra;

Merak ettim de kullanmış olsuğunuz avatar hiç hoş değil manası nedir söylermisiniz?

[/quote]

[quote author=selmancan link=topic=23688.msg169033#msg169033 date=1373968325]
    Vahdet havarisi kesilen, bu sebeple inanç konularındaki farklılıkları sümen altı yapalım gündeme getirmeyelim diyerek Şiayı gizlemeye çalışan, ancak hiç kimsenin değinmediği bir ihtilaf kaynağını avatarında resime taşıyarak gündeme getiren kimsenin samimi olduğunu düşünenler bir daha düşünmelidirler.

Sünnilere göre Peygamberin resmini çizmek haramdır. ve sünnilerde, Peygamber s.a.a'ten: benim resmimi nerede görürseniz onu yırtınız" hadisi nakledilir. Bu nedenle hiç bir sünnice Peygamberin tasviri resmi olan bu resmin caiz ve kabul edilmesi mümkün değildir. Yani bu da büyük bir ihtilaf meselesi haline gelecektir. Aynı zamanda Peygambere hakaret sayılabilecektir.

Güya ihtilafları gündeme getirmeyin diye bize kızan birisinin şimdi ihtilafları çıkarmak ve çatışmaya dönüştürmek için nasıl içten içe, zevkle ve sinsice çalıştığını görebiliyor musunuz!

İlgisiz duyarsız ve ileri görüşten yoksun yönetimi yeniden uyarıyorum... Rabbim sonumuzu hayır eylesin...
    [/quote]

[quote author=ali enis link=topic=23688.msg169035#msg169035 date=1373968813]
    sağolasın erbab. avatar resmini senin sayende mende farkettim.
    ve vahdetçi kılığına girmiş bir sünni ilk defa gördüm. :cilgin açıkçası pek olmamış
    [/quote]

[quote author=selmancan link=topic=23688.msg169042#msg169042 date=1373969818]
    Ağzımı iyice bozacağım ama ne siteye ne ramazana ne bana yakışır. Muhatap layık diye her şeyi yapamıyoruz ki...
    [/quote]

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23688.msg169053#msg169053 date=1373974229]
    yahu kardeşim bilen var bilmeyen var;
    bu elde çizilmiş yok orada saklamış dediğiniz tablo cemeran'daki o eve PC vasıtasıyla yerleştirilmiş.

Bakın bir tek ışık yansıması yok üzerinde,

diyelim ki cidden oradaydı arkadaş 8-10 yaşlarında bi çocuktan bahsediyorsunuz bi bakın karşınızda ne duruyor ALLAH için kapatın şu konuyu, bu fitneyi körükleyen sizsiniz kevserizehra.
    [/quote]

[quote author=Murtazaali link=topic=23688.msg169072#msg169072 date=1373982499]
    ALLAH'IN SONSUZ LANETİ, TERTEMİZ EHL-İ BEYT MEKTEBİNE TÜRLÜ, TÜRLÜ YOLLAR DENEYEREK İFTİRA ATANLARIN ÜZERİNE OLSUN....
    [/quote]

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23688.msg169213#msg169213 date=1374214175]

Çizimin orada bulunup bulunmaması hiç bir şeyi değiştirmez. VAHDET çığırtkanlığı yapan ikiyüzlüler İslamı baltalar benim edindiğim kanaat böyle. Bu arada bu resim Humeyni(ra)'ye hediye edilmiş doğrudur yinede hiç bir şey ifade etmez. Bunu anlamıyoruz vesselam.
    [/quote]

[quote author=Hz.AhlulBayt (a.s) link=topic=25079.msg170000#msg170000 date=1375720740]
    Burada kast olduğunu düşünmekteyim Çünkü bu kadar araştırmacı bir uslupla yazan biri aynı zamanda Hz. Peygamber'İ (s.a.a) küçültücek bir hataya düşmemeleidir. O yüzden ben desteklemiyorum bu konuda[/quote]

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=25006.msg169018#msg169018 date=1373959497]
    illa foroğraflayacaksınız illa. hadi oradan...

bu nedir Allah aşkına bi benzetmediğiniz bu kaldı RESUL'ü yahu bırakın bu işleri, siz aklınızı kiraya mı verdiniz kardeşim?...
    [/quote]

[quote author=Murtazaali link=topic=25006.msg169073#msg169073 date=1373982620]
    İRANDA KAÇ DİN ALİMİ'NİN EVİNİ ZİYARET ETTİN? O DİN ALİMLERİ KİMLER İSİMLERİNİ YAZIN BİZDE TANIYALIM?
    [/quote]

[quote author=faramirofgondor link=topic=25006.msg169094#msg169094 date=1373992980]
    NE! Ya yazmayacağım dedim ama pes artık. Senin avatarın haşa Peygamberimizin resmi mi?
    Peygamber Efendimizin Hristiyanlarla yaşanan bir tartışmayı nasıl bitirdiği ortadadır. Ben görüşlerimden eminim ve bu usülle bu tartışmayı bitrmeye varım. Siz de var mısınız Kevserizehra? Yoksanız yazdığınız he rşeyde sizin niyetiniz şüphelidir vesselam.
    [/quote]

[quote author=selmancan link=topic=25006.msg169231#msg169231 date=1374224535]

Kevserizehra'nın avatar tuzağı ...çok açık ve halen bu pislilerin üzerine gidilmiyor da onunla güya ilmi tartışma yapılıyor, bu beni rahatsız ediyor.
    [/quote]

[quote author=selmancan link=topic=25006.msg169308#msg169308 date=1374310260]
    İmam Hamenei (ömrüm ona feda ola) Kendini Müslüman niteleyen hiç bir grubun kutsalına hakareti caiz görmemiş kutsallara hakareti Haram saymıştır.

Ayette siz onların (müşriklerin bile) tanrılarına sövmeyin ki onlar da haddi aşıp sizin Allah'ınıza hakaret etmesinler buyrulmuştur. buna göre bu resmi bu amaçla kullanmak doğru değildir.
    [/quote]

[quote author=ali enis link=topic=25006.msg169309#msg169309 date=1374310539]
    o halde kevserizehra bizim kutsalımıza hakaret etmiştir.
    [/quote]

[quote author=ali enis link=topic=25006.msg169306#msg169306 date=1374304476]
    erbab ben şimdi forum sitelerinde görülmüş olan bir resim buldum.
    ve bu resme ömer adını verdm. ve avatar resmi yaptım.

1. eğer bu resmin şeran bir sakıncası varsa delillendirilmeli.
    2. o resim forumda başka var mı yok mu gözden geçirilmeli ve varsa aynı uygulama onada uygulanmalı

[/quote]

Vahidetun'un Sorusu :
    [quote author=vahidetun link=topic=23688.msg169209#msg169209 date=1374206003]

irana gidip de İmamın evini ziyaret edenler bu tabloyu görüp görmediklerini yazmalılar
    denildiği gibi pc den mi eklenmiş yoksa tablo gerçekten de ordamıydı ?
    eğer gerçekten orda idiyse bu resim hakkında söylenenler doğru olmuş olur
    yoksa İmam niye bu resmi evinde bulundursun ki??
    [/quote]

Aşk Kervanı :
    [quote author=Aşk Kervanı link=topic=25006.msg169281#msg169281 date=1374261344]
    Ancak bu kadar çok üzerine gitmemize de gerek olmadığını düşünüyorum.
    Empati ve özeleştiri de yapmamız lazım.

Avatarını bile sorun yaptık. Bunu 2. Sayfa 33. Yanıtta ilk fark eden de benim.
    Şimdi bu resimde sorun varsa KevseriZehra'yı eleştirmeden önce 3 şeyi açıklığa kavuşturmalıyız :

1- Resim ve videolarda Efendimizin resminin İran'da kullanıldığı ortada.
    2- Samimiyetinden emin olduğum Hanımefendi Moderatör bir Kardeşimin paylaştığı bu resim forumda duruyor.
    3- Bunları gören hiçbir üye sorun göremedi, Ancak Kevserizehra'yı nerdeyse bunun için kapının önüne koymak istiyoruz.

Yani bu resmi kullanmanın şer'ân bir sakıncası varsa bunun ortaya konulması gerekir.
    Sonra forumda ilgili resimlerin gözden geçirilmesi icap eder.
    En sonda da aynı muamele Kevserizehra'ya yapılır. Adil ve objektif olan davranış şekli budur.

Saygılar...
    [/quote]

KEVSERİZEHRA'NIN CEVABI :

[quote author=kevserizehra link=topic=25006.msg169023#msg169023 date=1373964340]
    abdarı_Kerbela ben bu resmin önceden anlamını biliyordum.Ama fazla ilgimi doğrusu çekmemişti.BEYZA kardeşim İmam'ın evindeki fotoğrafta bunu gösterince içime sevgi doldu ve kalbim mutmain oldu.Ben bu resmi sevdim ve avatarım yaptım.Kesinlikle bu resim budur bunu kabul edeceksiniz etmeyen şöyledir böyledir de demedim.Bir resmi sevmek suç mu?Yukarıdaki kardeş merak etmeseydi bu konuda kesinlikle ağzımdan bir şey de çıkmıyacak ve benim şahsi beğenim olacaktı.Ama ben senin sorunun nedir anlayamamışım.problemin varsa psikoloğa git.İnsanların beğenisiyle de mi uğraşıyorsunuz.Eğer bu resim ile ilgili bir sorun yaşanacaksa bu konudaki mesajlar silinsin.Boş tartışmanın anlamı olmasın ve konu rayından çıkmasın ki benim için bunların bir anlamı yok.Keşke de arkadaş bu konuda soru sormasaydı.Ama arkadaş için kötü bir izlenim sezdim onun için açıkladım.Ya da açıklamazdım.Sonuçta resim ile ilgili mesajların silinmesinden yanayım.Ya da karşılıklı boş atışmalara neden olacak.
    [/quote]
    http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Ynt: Peygamberimizin Resmini Kullanmak

Aşk Kervan'ı ve KEVSERİZEHRA'nın cevap ve açıklamaları makul ve makbuldur..
    عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

O zaman sünnilerde, benim resmimi nerede bulursanız yırtın şeklindeki hadisin oluşturuduğu kültür içinde nasıl bir toplum oluştuğunu pek hesaba katmıyorsunuz. kevseri zehra, bizi, şii sünni arasında olmadık ihtilaf çıkarmakla ve vahdeti baltalamakla suçluyordu. biz bu yüzden velayeti fakih'e zıt düşüyor müctehidlerin dediklerinin tersini yapıyormuşuz. imamet ve şianın sünnilikten ayrıldığı konuları hiç anlatmamalıymışız. aksi halde fitne çıkarmış. sünniler bize düşman olur vahdet bozulurmuş.

bize böyle diyen birisi şii ile sünnilik arasında tefrika çıkarmamak için azami gayret sarf etmesi gerekmez mi üstad? sizi anlamada zorlanıyorum. bu resim şu ana kadar gündeme gelmediği için şii sünni arasında ihtilaf konusu olmadı Elhamdulillah. ama gündeme gelse, siz bunu gidin bir sünni ortamda konuşun bakalım size ne gözle bakıyorlar. bu pratikte hiç de vahdeti etkilemeyecek bir konudur. bu resmi kullanmak farz değil müstehap değil. bize vahdeti baltalıyor sünnilerden düşman kazanıyorsunuz diye usulü dini anlatmayın diyen birisinin mübah olacak bir konuyu ihtilaf çıkarmak için avatarına taşıması masum ve dikkatsiz bir çaba mıdır? bu resmi kullandığında sünnilerle şiiler arasında bir ihtilaf noktası daha oluşacak. ve tam da Rehber ya da İmam Humeyni'nin dediği gibi: olmadık ihtilaf üretmek sadedinden. bu doğru mudur? bunu yapan birisinin ben vahdet için çabaladığına nasıl inanacağım? siz şii bir ortamdasınız. elbette bu resmi kullanabilirsiniz ama bu ortam öyle mi üstad? sözlerimizi söylerken hangi ortamda neye yarayacak diye düşünmek zorunda değil miyiz?

cesaretimi bağışlayın ve eğer saygısızlık ettiysem sözlermi mazur görün

Yorum

Hocam; önce şunu bilmenizi isterim ki, böyle resimlerin yaygınlaşması ve dağıtılmasıyla asla yana değilim, İmamların, hatta efendimizin diğer resimleri özellikle Aleviler arasında çok yaygındır, sanki evinde bu resimlerden olmayanlar ne Alevidirler, ne de Şia.. Ama artık Sünniler bunlara alıştı, bunlar ciddi ihtilaf çıkaracak şeyler değil.. Efendimizin söz konusu bu timsali resmine gelince; İmam Humeyni onu önemsediği için biz de onun evlerde veya avatarlarda olmasında bir sakınca görmüyoruz. Eğer sakıncası olsaydı İmam Humeyni (r.a) onu evinde bulundurmazdı. KEVSERİZEHRA İmam Humeyni'nin evinde gördüğü ve ondan etkilendiği için onu beğenmiş ve avatarına koymuş.
        Aşk Kervanı kardeşin dediğine göre daha önce adminlerden biri bu resmi paylaşmış ama kimse itiraz etmemiş, ihtilaf çıkarıyorsunuz diye ona saldıran olmamış, hatta Sünni kardeşler bile bir şey dememişler ama Kevserizehra o resmi avatarına koyunca herkes ona saldırmış.
        Sünnilerin böyle resimlerle ilgili hassasiyetini bizden daha iyi bilen bilen birinin onu avatarına koyması gerçekten çok ilginç, demek arkadaşın Şiiliği daha ağır basıyor
        Velhasıl; böyle şeylerle birbirimizin kalbini kırmamız doğru değildir, vaktimize yazık. Yaptığı hata bile olsa bu kadar büyütmeğe gerek yoktur. Bu sitede masum olan biri var mı, mutlaka herkesin birçok hatası vardır, onun için mazur görmek gerekir..
        Dost kazanmak zor ama dostları kaçırmak kolaydır (sözüm geneldir).
        Rabbim sonumuzu hayır eylesin..

Yorum

Efendimiz s.a.a ve imamlar a.s'a nispet edilen bu resimler hurafedir ve onlara inanmak da hurafedir.

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=25106.msg170197#msg170197 date=1376359609]
            Hocam; önce şunu bilmenizi isterim ki, böyle resimlerin yaygınlaşması ve dağıtılmasıyla asla yana değilim, İmamların, hatta efendimizin diğer resimleri özellikle Aleviler arasında çok yaygındır, sanki evinde bu resimlerden olmayanlar ne Alevidirler, ne de Şia.. Ama artık Sünniler bunlara alıştı, bunlar ciddi ihtilaf çıkaracak şeyler değil.. Efendimizin söz konusu bu timsali resmine gelince; İmam Humeyni onu önemsediği için biz de onun evlerde veya avatarlarda olmasında bir sakınca görmüyoruz. Eğer sakıncası olsaydı İmam Humeyni (r.a) onu evinde bulundurmazdı. KEVSERİZEHRA İmam Humeyni'nin evinde gördüğü ve ondan etkilendiği için onu beğenmiş ve avatarına koymuş.
            Aşk Kervanı kardeşin dediğine göre daha önce adminlerden biri bu resmi paylaşmış ama kimse itiraz etmemiş, ihtilaf çıkarıyorsunuz diye ona saldıran olmamış, hatta Sünni kardeşler bile bir şey dememişler ama Kevserizehra o resmi avatarına koyunca herkes ona saldırmış.
            Sünnilerin böyle resimlerle ilgili hassasiyetini bizden daha iyi bilen bilen birinin onu avatarına koyması gerçekten çok ilginç, demek arkadaşın Şiiliği daha ağır basıyor
            Velhasıl; böyle şeylerle birbirimizin kalbini kırmamız doğru değildir, vaktimize yazık. Yaptığı hata bile olsa bu kadar büyütmeğe gerek yoktur. Bu sitede masum olan biri var mı, mutlaka herkesin birçok hatası vardır, onun için mazur görmek gerekir..
            Dost kazanmak zor ama dostları kaçırmak kolaydır (sözüm geneldir).
            Rabbim sonumuzu hayır eylesin..
            [/quote]

kumdan gelen esintilere gönlümüz her daim açıktır. haklısın üstad değerli vaktinizi aldığım için özür dilerim... bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım. ne yapayım Şia hassasiyetim oldu mu duramıyorum...

Yorum

Hz.Resulullah'ın ve Hz.Ali'nin temsili resimlerini evde asmak yasak değil mi?
              Peki İmam Humeyni, Ayetullah Sistani gibi kişilerin ve de bizim fotoğraflarımızı asmanın hükmü nedir?

Yorum

Hiçbirinin sakıncası yoktur..
                İmamlara ve Peyamberlere nisbeti verilen timsali resimlere saygısızlık da haramdır..
                Bugün ressamlar olduğu gibi eskiden de ressamlar vardı, İmam ve Peyamberlerin şekil ve simalarını açıklayan hadisler vardır. Eğer bir adam o nakiller üzerinden onların resimlerini çizerse, onlara saygısızlık yapmak doğru olmaz.
                Elbette bu timsali resimlerin yaygınlaşmasını istemiyoruz ama bunlara saygı gösterenlere saldırmak doğru değildir. Eğer İmam Humeyni (r.a) bunlardan birine özen göstermişse İmama hurafe peres demek hadsizliktir, haddi aşmaktır..
                İmam Humeyni ve İmam Hamaneî'ye İmam demeye dili varmayanlar, İslam alimlerine lanet okunmasına sebebiyet verenler, İmam Humeyni ve rehberin sözlerini dinlemeyenler, hatta ısrarla onlara muhalefet edenler ve Sünnilerin saygı duyduğu halifelere lanet okuyanlar lütfen ahkam kesmesinler..

Yorum

Soru 107: Resul-i Ekrem'e (s.a.a), Emir'ül-Müminin Ali'ye (a.s) ve İmam Hüseyin'e (a.s) nispet edilen resimleri hazırlama ve satmanın ve bunların resmî dairelere asılmasının hükmü nedir?

Cevap: Bunun özü itibariyle şer'an bir sakıncası yoktur. Fakat örfen onları küçük düşürmek sayılabilecek, onların saygınlığını zedeleyecek ve onlara saygısızlık etmeye sebep olacak nitelikleri içermemeleri ve onların şanlarıyla çelişmemeleri şarttır.

Yorum

Soru 132: Çocukların ve gençlerin Kur'ân'daki kıssaları resimle anlatmalarının hükmü nedir? Örneğin çocuklardan Ashab-ı Fil veya Hz. Musa (a.s) için denizin yarılması vb. kıssaları resimle anlatmalarını istemenin hükmü nedir?

Cevap: Bu işin kendiliğinden bir sakıncası yoktur. Fakat hakikatler ve olaylara uygunluk arz etmeli ve tam olarak anlatılmalıdır. Gerçekleri olduğundan farklı açıklamaktan veya olayları anlatırken saygınlığını çiğneyecek şeylerden kaçınılması gerekir.

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25106.msg170213#msg170213 date=1376384112]
                      kumdan gelen esintilere gönlümüz her daim açıktır. haklısın üstad değerli vaktinizi aldığım için özür dilerim... bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım. ne yapayım Şia hassasiyetim oldu mu duramıyorum...
                      [/quote]
                      Rica ederim, o sizin lutfunuzdandır. Rabbim sizi bu hassasiyetinizden dolayı Ehlibeyt'e komşu eylesin inş.

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=25106.msg170272#msg170272 date=1376447534]
                        Rica ederim, o sizin lutfunuzdandır. Rabbim sizi bu hassasiyetinizden dolayı Ehlibeyt'e komşu eylesin inş.
                        [/quote]

ilahi amin, cümle velayet dostlarını

Yorum

[quote author=Velayet_Nuru link=topic=25106.msg170269#msg170269 date=1376440365]
                          Hiçbirinin sakıncası yoktur..
                          İmamlara ve Peyamberlere nisbeti verilen timsali resimlere saygısızlık da haramdır..
                          Bugün ressamlar olduğu gibi eskiden de ressamlar vardı, İmam ve Peyamberlerin şekil ve simalarını açıklayan hadisler vardır. Eğer bir adam o nakiller üzerinden onların resimlerini çizerse, onlara saygısızlık yapmak doğru olmaz.
                          Elbette bu timsali resimlerin yaygınlaşmasını istemiyoruz ama bunlara saygı gösterenlere saldırmak doğru değildir. Eğer İmam Humeyni (r.a) bunlardan birine özen göstermişse İmama hurafe peres demek hadsizliktir, haddi aşmaktır..
                          İmam Humeyni ve İmam Hamaneî'ye İmam demeye dili varmayanlar, İslam alimlerine lanet okunmasına sebebiyet verenler, İmam Humeyni ve rehberin sözlerini dinlemeyenler, hatta ısrarla onlara muhalefet edenler ve Sünnilerin saygı duyduğu halifelere lanet okuyanlar lütfen ahkam kesmesinler..
                          [/quote]

Teşekkürler,

Yorum

Sayın Velayet Nuru Hocam,
                            Açıklamalarınız için Teşekkür Ederim...

Bu konu kısa da olsa daha önce forumda tartışılmış, örneğin üyelerden birinin görüşü :

[quote author=Qom u aşk link=topic=18046.msg108734#msg108734 date=1288101226]
                            insan bir sevdiğinin resmini alıp kokladığında onu öpüp evinin baş köşesine koyduğunda bir sakınca şirk olmaz da
                            İmamların a.s. resimlerine bunu yaptığında mı sakınca doğar? niçin?
                            [/quote]

Link : http://www.velayet.com/Forum/imamlar...-t18046.0.html

Moderatör Kardeşim BEYZA'nın paylaştığı resim :
                            [quote author=BEYZA link=topic=23688.msg157240#msg157240 date=1343047131][color=rgb(0, 0, 0)]Bu resim peygamber s.a.a'in resmi olduğu söylenen resim İmamın evinde Yalnızca bu resimler bir halı ve bir kanepe vardı

[/color][img width=800 height=600]http://img424.yukle.tc/images/49972012-04-29_144057.jpg[/img][/quote]

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=23688.msg169053#msg169053 date=1373974229]
                            yahu kardeşim bilen var bilmeyen var;
                            bu elde çizilmiş yok orada saklamış dediğiniz tablo cemeran'daki o eve PC vasıtasıyla yerleştirilmiş.

Bakın bir tek ışık yansıması yok üzerinde, [/quote]

Kardeşim isterseniz bu soruyu fotoğrafı çeken Değerli Kardeşimize sorun.
                            Bakın yansıması ve gölgesi bile resmin üzerinde duruyor.
                            http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

http://islamquest.net/tr/archive/question/fa694

[img width=1000 height=589]http://img202.imageshack.us/img202/7950/sh1r.png[/img]

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X