Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MÜZİK VE EVLİLİKLE İLGİLİ MESELELER

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: MÜZİKLE İLGİLİ AYET VE HADİSLER

[quote author=welayet link=topic=5382.msg42001#msg42001 date=1247113396]
    [quote author=f_altan link=topic=5382.msg32194#msg32194 date=1243775742]
    [font=Arial][color=blue][size=13pt][b]Birinci Şarta Göre
    9- Evlenmek isteyen kişilerin şehvetle birbirine bakmaları caiz değildir. Fakat gördükten sonra ister istemez lezzet alacağını bilirse, bunun sakıncası yoktur.
    10- Evlenmek isteyen kişilerin birbirinin vücuduna ince bir elbisenin üzerinden bakması daha iyidir.
    [/quote]
    s.a... Saygıdeğer hocam...

Bu kısmı biraz açabilir misiniz?
    [/quote]

welayet kardeşim, evlilik çok önemli bir konudur. Gerçekte çocuklarınıza anne-baba ve hayat boyunca bütün işlerinizde ortak olacak bir arkadaş seçiyorsunuz. Bunun için İslam dini de karşıdakini daha iyi tanımak için kolaylık tanımıştır. Hatta bir hadiste, evleneceğiniz bir kadının saçına bile bakabilirsiniz diye geçtiğini hatırlıyorum. Evlilik için bazı şeyler gelecek maslahatı nazara alarak caiz kılınmıştır. Aşağıdaki şartlar zaten konuyu daha çok aydınlığa kavuşturuyor:

İkinci Şarta Göre

11- Evlenmek isteyen kişilerin birbirinin vücuduna bakması, araştırmalarının son merhalesi olmalıdır.
    Dolayısıyla: Evlenmek isteyen kişilerin, evlilik için gerekli olan diğer tüm araştırmaları yapmış olmaları, nikahın sadece bu şekilde bakmaya bağlı olması ve beğenildiği durumda akdin gerçekleşmesi gerekir.
    12- Eğer nikah akdi bu bakmaya bağlı olmazsa veya karşı taraf nasıl olursa olsun insana fark etmezse ya da o konuda bilinmeyen bir nokta olmazsa insan onun vücuduna bakamaz.

Üçüncü Şarta Göre

13- Akitte başka bir engel olmamalıdır.
    Dolayısıyla: Örneğin eğer kızın babası onun evlenmesine izin vermezse veya erkek şimdilik o kadınla evlenemezse ya da eğer kadın başka biriyle evliyse (ileride önceki kocasından boşanmak istese bile) vb. hiç biri diğerinin vücuduna bakamaz.
    "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5382.msg42022#msg42022 date=1247128107]
      f_altan kardeşim isteğiniz üzerine konuyu sabitledim
      verdiğiniz emekler için Allah razı olsun
      keşke evlilikle ilgili bölümü buraya eklemeseydiniz
      isterseniz ayıralım

[/quote]

Allah sizden de razı olsun kardeş, konuyu sabitleştirdiğiniz için de teşekkürler. "Keşke evlilikle ilgili bölümü buraya eklemeseydiniz" demişsiniz. Tam anlayamadım, o konuda bir sakınca mı var, ayrılması daha iyi mi olur, neden? Açıklarsanız iyi olur. Aslında nasıl uygun görüyorsanız öyle yapabilirsiniz ama bunların dağınık olmasını o zaman uygun görmemiştim. Yine de siz bilirsiniz.
      "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

başlığa bakınca kim nerden bilecek evlilikle ilgili bilgiler var bu başlıkta?

başlık hadis ve ayetlerle müzik konuya girince evlilik de çıkıyor

"müzik ve evlilik" bu iki konunun bir ortak yanını göremedim de o yüzden söyledim

sakıncası yok tabi ki konuyu açan sizsiniz nasıl isterseniz öyle olsun

vesselam
        Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

Ynt: MÜZİK VE EVLİLİKLE İLGİLİ MESELELER

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5382.msg42162#msg42162 date=1247171988]
          başlığa bakınca kim nerden bilecek evlilikle ilgili bilgiler var bu başlıkta?
          başlık hadis ve ayetlerle müzik konuya girince evlilik de çıkıyor
          "müzik ve evlilik" bu iki konunun bir ortak yanını göremedim de o yüzden söyledim
          sakıncası yok tabi ki konuyu açan sizsiniz nasıl isterseniz öyle olsun
          vesselam
          [/quote]

Haklısınız, sizin yazıyı görmeden başlığı değiştirdim. Başlığı düzeltmeyi unutmuşum. Allah razı olsun.

Yorum

Allah razı olsun fahrettin altan kardeş

böyle çok daha güzel oldu
            Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5382.msg42167#msg42167 date=1247172489]

[/quote]

Amin, cümlemizden inşaAllah.
              Dikkatli moderatörlerden olduğunuz anlaşıldı. Allah tevfikinizi artırsın, Hz. Fatıma'ya komşu eylesin inşaAllah.

Yorum

amin amin inşalalh
                çok sağ olun

Yorum

Allah c.c. razı olsun hocam. Çok faydalandım konudan özellikle büyük şehirde ve herşeyin keşmekeş olduğu bir ortamda yaşayan bizler için çok faydalı oldu.Kafamda çok soru vardı ve hepsi de ziyadesiyle cavaplandı..Sağolun.

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=5382.msg42167#msg42167 date=1247172489]

[/quote]

Allah sizden de razı olsun kardeş, inşaAllah faydalı olur.
                    yaradan yar ve yardımcınız olsun inşaAllah

Yorum

[quote author=atlas link=topic=5382.msg44064#msg44064 date=1248201946]
                      Allah c.c. razı olsun hocam. Çok faydalandım konudan özellikle büyük şehirde ve herşeyin keşmekeş olduğu bir ortamda yaşayan bizler için çok faydalı oldu.Kafamda çok soru vardı ve hepsi de ziyadesiyle cavaplandı..Sağolun.
                      [/quote]

Allah sizden de razı olsun kardeş, faydalanmana sevindim.
                      Yaradan yar ve yardımcınız olsun inşaAllah

Yorum

[quote author=f_altan link=topic=5382.msg44066#msg44066 date=1248203564]
                        [quote author=atlas link=topic=5382.msg44064#msg44064 date=1248201946]
                        [/quote]

Allah sizden de razı olsun kardeş, faydalanmana sevindim.
                        Yaradan yar ve yardımcınız olsun inşaAllah

[/quote]

Amin kardeşim. Cem-i cümlemizin.

Yorum

Allah razı olsun. HOCAM.

ziyedesiyle istifade ettik.

Sürgünümüz hep çöle, sırr-ı hikmet ne ola?
                          Sahra-yı KERBELA'da, Hüseynî Fermân'a sor...

Yorum

[quote author=Kerbela44 link=topic=5382.msg57361#msg57361 date=1255806728]
                            Allah razı olsun. HOCAM.

ziyedesiyle istifade ettik.
                            [/quote]

Allah sizden de razı olsun kardeş, okumanız ve istifade etmeniz bizleri mutlu ediyor, aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Allah Teala hepimizi okuyup istifade edenlerden ve onları uygulayanlardan karar kılsın.

Yorum

S.a

Allah razi olsun
                              evlenmek isteyenler icin cok ciddi ve önemli bilgiler bunlar
                              kesinlikle bu bilgileri ögrenilip uygunlanmasi gerekmektedir
                              benim görüsüme göre evlenme konusunda, arastirma, tanisma, konusma gibi asamalarda yukarida gecen sartlara uyarak O evliligin TEMELI daha saglam oldugunu ve evlilik hayatida böylece daha hayirli gececegini düsünüyorum.
                              Allah tekrardan bu konuyu hazirliyandan razi olsun.
                              Allah'in izni ve yardimiyla evlenmek isteyenlere sadece caiz yollardan evliligi nasip etsin.

vesselam

Yorum

[quote author=sakaleyn14 link=topic=5382.msg67721#msg67721 date=1262702399]
                                S.a

Allah razi olsun
                                evlenmek isteyenler icin cok ciddi ve önemli bilgiler bunlar
                                kesinlikle bu bilgileri ögrenilip uygunlanmasi gerekmektedir
                                benim görüsüme göre evlenme konusunda, arastirma, tanisma, konusma gibi asamalarda yukarida gecen sartlara uyarak O evliligin TEMELI daha saglam oldugunu ve evlilik hayatida böylece daha hayirli gececegini düsünüyorum.
                                Allah tekrardan bu konuyu hazirliyandan razi olsun.
                                Allah'in izni ve yardimiyla evlenmek isteyenlere sadece caiz yollardan evliligi nasip etsin.

vesselam
                                [/quote]

aleyküm selam wr wb
                                Allah sizden de razı olsun kardeş,
                                yazınızı yeni gördüm, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.
                                Yaradan yar ve yardımcınız olsun.
                                selam ve dua ile..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X