Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MÜZİK VE EVLİLİKLE İLGİLİ MESELELER

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: MÜZİK VE EVLİLİKLE İLGİLİ MESELELER

peygamberin kendisi olamaz mı kitap ilmi kendinde bulunan.

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=5382.msg97932#msg97932 date=1280350119]
      “De ki: Allah ve kitap ilmi yanında olan kimse, benimle sizin aranızda şahit olarak yeter.”[15]

BU AYETTE KITAB ILMI BULUNANDAN KASIT EHLI KITABDIR.RIVAYETLER EHLI KITAB IKEN YAHUDI IKEN MUSLUMAN OLAN ABDULLAH BIN SELAM HAKKINDA INDIGINI SOYLUYOR.[/quote]
      kim söylüyor? bu ancak cahillerin iddası ola bilir. kardeşimizin de dediği gibi Abdullah b. Selam Medinede müslüman olmuştur oysa bu ayet Mekkede inmiştir. yani Onun müslüman olmasından önce.

Abdullah b. Atâ der ki: Ben Ebu Cafer b. Ali b. el-Hüseyn b. Ali b. Ebi Talibe (yani 5-ci imam Hz. Muhammed Bakıra) şöyle dedim: "Yanında kitabın bilgisi bulunan kişinin Abdullah b. Selâm olduğunu iddia etmişlerdir." O şöyle dedi: "Hayır, bu kişi Ali b. Ebi Talib (r.a)dır."

Muhammed b. el-Hanefiye (Hz. imam Alinin oğlu) de böyle demiştir.

Kurtubi, "el Camiuli Ahkamil Kuran"

bu ayetin Abdullah ibni Selam r.a hakkında indiğine hem müellifimiz (imam Kurtubi), hemde İbn Cübeyr, el-Hasen, Mücahid ve ed-Dahhâk gibi tabiinler redd ediyorlar. sebebi ise Abdullah ibni Selamın r.a Medinede müslüman olması ayetin ise Mekkede inmiş olmasıdır. yani ayet Abdullah ibni Selamın r.a müslüman olmasından önce inmiştir. daha sonra müellifimiz Kadı Ebu Bekir b. el-Arabî adlı şahsın görüşünü rivayet ediyor ki, bu şahıs bu ayetin Hz. imam a.s hakkında indiğini inkar ediyor. sebebi ise Ebu Bekir ve Ömerin daha bilgili olmasıymış. ben anlamıyorum "Ali olmasaydı Ömer helak olurdu" diyen kimdir acaba? fetva vermeğe kalktığında bir kadın tarafından pişman edilen kimdir acaba?

Kadı Ebu Bekir b. el-Arabî adlı şahsın sözlerinin bir değer yoktur. çünkü Hz. imam Bakır a.s ve Hz. imam Alinin a.s oğlu Muhammed Hanefiye r.a bu ayetin Hz. imam Ali a.s hakkında indiğini söylemiştir ve bunda sonra bin tane Kadı Ebu Bekir gelse zerre kadar değeri olmaz, olamaz.

Yorum

şimdi de Ehli Beyt meketbinin kaynağı, güveni ve hazinesi olan El Kafiye bakalım.

6-(608) ...Bureyd b. Muaviye şöyle rivayet etmiştir: Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’a dedim ki: "De ki: Benimle sizin aranızda şahit olarak ALLAH ve yanında kitabın ilmi olun yeter." (Ra'd, 43) âyetinin anlamını sordum. Buyurdu ki: "Burada biz Ehl-i Beyt imamları kastedilmişiz. Peygamberimiz (sallALLAHu aleyhi ve âlihi)'den sonra Ali, bizim en üstünümüz ve en hayırlımızdır."

Allame Kuleyni r.a, "El Kafi", Hüccet kitabı

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=5382.msg97940#msg97940 date=1280389040]
          peygamberin kendisi olamaz mı kitap ilmi kendinde bulunan.[/quote]
          hayır abi olamaz. dikkatle bakarsanız sizde bu sonuca varırsınız. çünkü "benimle siizn aranızda kitabı bilen birinin şahit olması yeter" diyen Rasulullahtır s.a.a yani, yanında kitab ilmi bulunan kimse Rasulullah s.a.a ile müşrikler arasında şahittir.

Yorum

evet haklısın elmeddin.

Yorum

Yanında kitap ilminin kim olduğu hakkında arkadaşlar gerekli açıklamalar yapmışlar. Allah hepisinden razı olsun. Kitaptan kasıt Kuran'ı Kerim'dir, müşrikler bu kitabın ilmini Ehlibeytten fazla bilemezler. Diğer kitapları da Ehlibeyt İmamları onların alimlerinden daha iyi biliyorlardı. İmam Rıza'nın (a.s) ehl-i kitapla tartışmasını okuyanlar bunu anlar.

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=5382.msg97751#msg97751 date=1280164530]

51- Rablerine (götürülüp) toplanacaklarından korkanları onunla (Kur'an'la) uyarıp-korkut; onlar için ondan başka ne velileri vardır ne şefaatçileri. Umulur ki korkup-sakınırlar.
              [/quote]

şefaat konusu hakkında bir şey yazmaya gerek görmüyorum, şu linke bakmanız yeterlidir:
              http://www.velayet.com/index.php?topic=2287.0

"Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

yanı peygambere delil getir diyorlar o da amcaoglunumu delil getiriyor bak bu beni tasdik ediyor diye.
                HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=5382.msg98107#msg98107 date=1280654045]
                  yanı peygambere delil getir diyorlar o da amcaoglunumu delil getiriyor bak bu beni tasdik ediyor diye.[/quote]

evet, amcaoğlunu ama şu da var ki, amcaoğlu kitabın ilminin yanında bulunduğu (aynen Rasulullahın s.a.a kedisi gibi) biri.

Yorum

iyide bu karşı tarafa delil olmaz ki amcaogulları bırbırını destekler
                    HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=5382.msg98112#msg98112 date=1280656022]
                      iyide bu karşı tarafa delil olmaz ki amcaogulları bırbırını destekler[/quote]

mantığa bak yahu? kardeşim ayetleri kafirlere okuması karşı tarafa delil oluyormu? oluyorsa aynı matıkla bakıp "bu kendi söylediği sözler karşı tarafa nasıl delil ola bilir ki?" diyilede bilir. yok eğer delil olmuyorsa o zaman ayetleri neden okuyordu karşı tarafa?

Yorum

muhterem EHLI-TEVHID kardeş, Kuran başlıbaşına büyük bir delil ve mucizedir. Kuran ilmine sahip olan da büyük bir delile sahiptir. Şahit ve delil olarak bunlar hücceti tamamlamaktadır.

Söz konusu ayetle ilgili elmalı da kendi tefsirinde şöyle diyor:

43- O kâfirler bir de derler ki, sen mürsel değilsin, yani Allah tarafından gönderilmiş bir peygamber değilsin. Böylece senin hak peygamber olduğunu inkâr ederler. Ey Muhammed! De ki, benim aramla sizin aranızda şahit olarak Allah yeter. Yani Allah Teâlâ, bana indirdiği, bende açığa çıkardığı kesin deliller, açık âyetler ve beyyinelerle benim peygamberliğime şahitlik etmektedir. Her şahitlikten yüksek olan bu Allah şahitliği, diğer şahitlerin şahitliğine artık ihtiyaç bırakmaz. Benim doğruluğumu isbat için başka hiçbir şahitliğe ihtiyaç kalmadan benim için kâfi gelir. Ve o âlim ki, yanında kitap bilgisi vardır. Kur'ân ilmine veya genel olarak kitap bilgisine sahiptir. Yani Arapça bir hüküm olan bu kitap, bu Kur'ân, benim peygamberliğime başlı başına bir şahittir, yeterli bir belgedir. Ancak bunun böyle olduğunu bilmek, bunu anlayabilmek için kitap ilmine sahip olmak, bu kitabın anlatımındaki fesahat ve belağati, bildirdiği gayb haberlerini anlamak, dile getirdiği bunca ilimleri bilmek, hasılı dilinden ve içeriğinden anlamak gerekir ki, bunun hak kitap olduğunu takdir edebilsin. Bunu bilen "ilim sahipleri sırf doğruyu ayakta tutma" aşkıyla onun hak olduğunu itiraf eder ve Hz. Muhammed'in peygamberliğine şahitlik eyler. "
                        "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

sitedeki fıkıh hükümleri hangi müçtehidin hükümlerini kapsıyor?
                          "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=5382.msg132161#msg132161 date=1316616245]
                            [/quote]
                            [quote author=BEYZA link=topic=5382.msg132161#msg132161 date=1316616245]
                            [/quote]
                            Bismihi Teala
                            Bu bölümdeki fetvalar İmam Humeyni'nin (r.a) fetvalarını içeriyor, diğer müçtehitlerin farklı fetvaları da dipnotta belirtilmiştir.

Yorum

cevap için teşekkürler hocam..
                              "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                              "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Allahin selami uzerinize olsun oncelikle,

Benim sorum muzik ile ilgili olacakti. Hani muzik costurucu olunca gunah tamam. Misal bar gibi yerlerde "kopma" dedigimiz eylemin sonucu kisi allahi unutur bu kotudur kabul. Ya da sehvet uyandiran tahrik eden seyler kotu bunlar tamam. Ama ornek vererek gidersem daha iyi anlatacagim sanirim, ornegin helalinin durgun siir yani sinezenleri var. Onlarda da muzik yok degil var. Ben dinleyince huzunleniyorum. Ya da ornegin muhtarname dizisi muzikleri var onlari dinleyince de uzuluyorum hani evet karamsar oluyorum gunahlarimi hatirliyorum ama asla allahtan uzaklastirmiyor bunlar beni, bilhassa daha da bu konuyu, kendimi dusunup hatalarima yonelmemi sagliyor. Tamam ornegin yabanci muzikler ister hareketli ister durgun olsun icinde Allaha iten sozcukler olmadigindan dogru olmadigini kabul edelim, peki onun disindaki muzikler? Yani tahrik edici olmayan muzikleri dinleyebilir miyiz. Sorumu net sekilde sormam gerekirse dinledigim muzik beni costurmayip huzunlendiriyor ve hatalarimi dusunmemi saglayip arka planda " fon" gorevi gibi islem goruyor ve dinen kendimi dusunmeme yardimci oluyorsa gunah midir degil midir? Cevaplarsaniz cok mutmain olurum...
                                İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X