Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hacc hakkında bir soru

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hacc hakkında bir soru

Selamun Aleyküm değerli canlar,

Ben EhliBeyt Mektebi'ndenim, Elhamdülillah. annem ise ehlisünnetten. tam olarak detayları bilmesemde hacc ile ilgili fıkıhlarımızda farklı. ben annemle birlikte gitmek istiyorum hacca. bana bir akıl verin. haccda tur rehberleri olur. neyin nasıl yapılacağını tarif eder. annem sünni ben şii. nasıl yapsakda beraber gitsek?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Ynt: Hacc hakkında bir soru

Öncelikle bu güzel düşüncenizin gerçekleşmesini diliyorum. farzlarda pek farklılıklar yok. ve annenizin sahih bir hac etmesini canı gönülden arzuluyorsunuzdur. bu durumda onun da Ehlibeyt dostlarıyla alimlerinin rehberliğinde haccı ifa etmesi onun da yararınadır. ben bir Ehlibeyt tur kafilesiyle hacca yazılmanızı tavsiye ediyorum. Ehlibeyt alimiyle bu konuda görüşebilirsiniz size telefonunu verebilirim.

Ehlibeyt hacılarının Kutsal yerlerdeki samimiyetleri sevgi ve ibadetleri her hacının üzerindedir. Anneniz bunlardan çok etkilenecek ve hoşnut kalacaktır. iyi ki Ehlibeyt kafilesiyle gitmişim diyecektir. bunu ona güzel bir şekilde anlatmalısınız. hacca niyet etmiş bir insanın dini duyguları incelmiş ve inat tutkusu azalmıştır.

eğer yine de bu mümkün olmayacaksa da yine alimimize danışmalısınız o size yol gösterecektir inşaAllah...

Yorum

aslında niyetim hem haccı sahih bir şekilde gerçekleştirmek hemde annemin mektebimize olan önyargılarını kırmak. ben bu mektebi seçtiğimde beni evlatlıktan bile reddetmişti belki bu vesileyle benim nasıl insanlarla birlikte olduğumu görürse inadından vazgeçer. bir fikir almak için yazmıştım cevabımı aldım alimlerimizle daha ayrıntısınıda konuşmak gerek. Allah razı olsun cvp için

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

a.s vr vb
        Hac amellerini doğru bir şekilde yapabilmek için selmancan'ın da dediği gibi en uygun olan Şia alimleri kafilesiyle gitmektir. Bu mümkün olmazsa hac amelleriyle ilgili mutlaka bir kitap yanınızda bulundurmanız gerekir. Bazı ameller var ki onu yapmadığınız takdirde artık eşiniz bile size haram oluyor. Örneğin Nisa tavafını yapmazsanız artık eşiniz size haram oluyor. Bildiğim kadarıyla nisa tavafı ve namazını Sünniler yapmaz, yapmadıkları için de ihramdan çıkmış olmazlar, bundan dolayı eşleri artık kendilerine haram oluyor. Tekrar gidip bu ameli yapmaları gerekir, kendileri gidemezse başka birilerini kendi yerlerine göndermelidirler.. Diğer amellerde de az çok farklılıklar vardır, bunlara dikkat etmek gerekir..

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X