Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kaza namazını kılma vakti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kaza namazını kılma vakti

Kaza namazının kılınış vaktinde bir sınırlama varmıdır?? Örneğin öğle namazına 15 dakika kala sabah namazlarının kazalarını kılmaya çalışıyorum.Öğlen vaktinden hemen önce kazaları bitiriyorum. Bu durumda bir sıkıntı varmı???
    Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Ynt: Kaza namazını kılma vakti

bildiğim kadarıyla kaza namazını kılmanın vakti yok..

Yorum

Bunu fıkhi açıdan değerlendirmek mümkünmü acaba?? Ailemde çok sevdiğim biri namaz kılmaya başladı(Elhamdulillah) Fakat kaza namazları hakkında şüpheli yaklaşımları var. Sebebini sorduğumda sünni bir fıkıh kitabında "namaz kılmanın mekruh zamanları" diye bir şey okumuş ve kafasına takılmış...Ör: Sabah namazını kıldıktan sonra gün ağırımasına yakın zamanlarda mekruh diye namaz kılmıyor. Halbuki benim için sorun olmuyor kazalarımı bitirmeye gayret ediyorum.
      Bu konuyu delillendirebilirmiyiz????
      Bilgili arkadaşlara zahmet vereceğim amma önem kazanmaya başladı da.

Yorum

[quote author=aykut111 link=topic=20564.msg125315#msg125315 date=1305610163]
        yakın zamanlarda mekruh diye namaz kılmıyor. [/quote]

Mekruh diye "kaza" namazı kılmıyor

Yorum

ha ibadetlerde mekruh başka günlük hayatta mekruh başkadır.

günlük hayatta mekruh demek terk edilmesi iyi olan fiil demektir. Örneğin tuvalete sağ ayakla girmek.. bu kaçınılması gereken bir fiildir.

ama ibadetlerdeki mekruh böyle değildir. Örneğin cünüp birinin ezberinden Kur'an okuması mekruhtur demek Kur'an okursa günah kazanır demek değildir. Kur'an okumasının sevabı azalır temizken eğer 1000 sevap alıyorsa bunun daha az sevabı var demektir.

kerahet vakitlerde de kaza namazı kılınabilir, bunun günahı yoktur. ama sevabı azdır. yani normal zamanda kaza kıldığında 1000 sevap alıyorsan (örneğin) daha az sevap alırsın demektir..

Yorum

İlginize teşekkür ederim. Kerahet vakitleri ne demek ???

Yorum

kerahet mekruhluk demek. yani mekruh zamanlar.

Yorum

Hocam Abdullah Turan Hocamızın Namaz kitabından okuduğum kadarı ile Sabah ezanından sonra sabah namazı kılınır ve sonra güneş çıkana kadar kılınmamması Kur'an okunması Zikir edilmesi vs. tavsiye edilir

Ehl-i Sünnette İkinci namazından (veya belli bir süre geçtikten sonra) sonra akşam ezanaına kadar kerahet vakti dedikleri bir zaman vardır o konuda Caferi kaynaklarda benim gözüme bişe çapmamıştır.
                ALimlerimiz bu konuda daha net bilgi vereceklerdir..

linkteki Kitap kapağını tıklarsanız Kitabın PDF hali gelir.

namaz ile ilgili çok güzel çalışılmış bir kitap Rabbim emekleri için Sayın ABdullah Turan hocamızdan Razı olsun.

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X