Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sünnet Namazlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Sünnet Namazlar

Aciklamalarinizdan dolayi cok tesekkür ederim degerli abiler.
    özellikle de ariflerin irfani sözleri beni cok etkiledi.

gece namazlari konusunu bende kavramis oldum.

affiniza siginarak, ben belki tam anlayamadigim icindir, tekrar sormak istiyorum:
    misal olarak, benim senelerin farz namazi borclarim var. ben günlük farz ibadetlerin yaninda, bu mazide kalmis borclarimi da kapatmak istiyorum. kanaatimce, borclarimi kapattikca, kendimi daha huzurlu his edecegim. asil sorum ise sudur. benim günlük nafile (sünnet) namazlarim, borc namazlarima her durumda engel olmus olmuyorlarmi? cünkü, her kildigim bir nafile namazin yerine, bir borc namazimi kilabilmis oldurdum diye düsünüyorum. kaldi ki, nafilelerin (müstehaplarin) sevaplari nelerdir? ayni sevaplari borc namazlarimi kapatirken elde edemeyecegime göre (cünkü nafile namazlar borc namazlarin yerini almiyormus), ben hangi ölcülere göre nafile namazlarin ve borc namazlarin miktarini belirleyebilirim?

diger bir sorum daha var. aciklamalarda "farz" ve "sünnet" denilmis. "farz" ve "nafile" veya "müstehap" denilmesi daha isabetli degilmiydi? zira, "sünnet" denilince, yanlis anlasilmalar oluyormus, cünkü ehli sünnet vel cemaatin "farz" ve "sünnet" anlayisi ehlibeyt mektebinkinden farkli. yanlislarim varsa kusura bakmayin?

selam ve dua ile.

Yorum

Behesht-e Mahdi
      üstad şöyle desek daha iyi olmaz mı?
      Gece namaz kılmak eşsiz bir lütuf ve sevap kaynağıdır. kaza namazım var diye bu pınardan mahrum kalmak büyük zarardır. nafile kılınca da borç duruyor. o halde bu ikisini birleştirsek?
      yani gece kalksak 8 (gece nafilesi) 2 (şef' namazı) yerine 10 rekat kaza namazı kılsak, vitri de eklesek?

Yorum

Bence en iyisi gece kalkmak 11 rekat teheccudu kilmak ustune 4, 4, 2 ertesi gun de 4,4,3 seklinde kazayi kilmamiz. Tabi israrli olmayanlar icin zor bir mesele :-\
        İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

"11 rekat teheccudu kilmak ustune 4, 4, 2 ertesi gun de 4,4,3 seklinde kazayi kilmamiz"

bunlar için toplam 2 saat gerekiyor. ayırabilenlere helal olsun. özellikle gece bölümünü...

Yorum

Aslinda buna alissak gercekten cok iyi olur cunkun ayni geve hem teheccud hem de kaza namazlari icinnkalkiyoruz. Bence burda sorun uyku. Uykuyu halletsek gerisi gelir de..
            İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X