Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Vitir namazi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Vitir namazi

Ben namaz kilmaya yeni basladim, ama yanlis basladim maalesef
    Caferi namazini kilmaya niyetim var ama Vitir namazini nasil kilmaliyim bilen varmi?

Ynt: Vitir namazi

Allah kabul etsin. "Yanlış" başladığını düşündüğün kısmı nedir?

Yorum

Kendim Alevi olmama rağmen, etrafımdaki kişiler gibi sünni namazi kildim 2 ay boyunca, sonradan daha iyi araştırınca bana uygun olanın caferi namazi olduğunu öğrendim, henüz kilamadim ve vitir namaziyla ilgili çok birsey bulamadım

Yorum

Vitir namazı gece namazlarının bir parçası olarak yatsıdan sonra bir rekat ayakta veya iki rekat oturarak kılınır. Resulullah'ın tercihi genelde oturarak kılmak olmuştur. Kılınış şekli de tamamen normal bir namaz gibidir, hiçbir farkı yoktur. Eğer oturarak kılınacaksa zaten yatsıyı bitirdikten sonra yerinden kalkmadan niyet ve tekbirle başladıktan sonra oturarak zikirler okunur, rükuda yarım eğilinir ve rüku zikri okunup kalkılır, sonra diğer namazlardaki gibi secdeye gidilir. İki secdeyi yaptıktan sonra yine oturur vaziyette ikinci rekat da aynı şekilde kılınır ve teşehhüt okunur, selam verilir.

Gece namazı kılmak isteyen bir kişi, Vitir namazını kılmalıdır. Bu sünnet bir namazdır, o nedenle sıra ona gelmeden önce farz namazları doğru bir şekilde yapmak gerekir. Farz namazlar için de Cafer Bendiderya'nın hazırladığı "Ehl-i Beyt Mektebine Göre Namaz" isimli kitapçıktan detaylı bilgi edinmek mümkün.

Allah şimdiden kabul etsin.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X