Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ehli beyt mektebine göre farz namazlar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ehli beyt mektebine göre farz namazlar

öyle fıkhi yorumlar var ki baba kasten terketti ise şöyle olur kasten terketmedi ise şöyle olur vs

tüm bunları nereden anlıyosunuz? sözkonusu kendi ibadetiniz değilki bu şekilde hüküm verilebilsin başkasının ibadeti.ben babamın namaz kılmadığını sanıyorum ama o gizli gizli kılıyo bu durumda ne olucak?

Yorum

selamunaleykum kardeşim
      fıkhi konularda tereddüt ederseniz taklit mercilerimiz vardır onlara sorularınızı iletirsiniz zira maalesef ne ben sorduğunuz bu soruya cevap verme yetkisine sahibim nede maalesef o kadar ilim sahibi değilim
      rabbim aklınızdaki soruların cevabına tez zamanda ulaşmayı nasip eylesin inşaallah
      vesselam
      "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Peygamber efendimiz neden kendi babasinin namazlarini kaza etmemis o halde? Hz.Ali de kendi babasi icin namaz kilmamistir.Yada kildiklarina dair bir biligi varmi diye sorayim?

Mektebi mulkiye kardesinde dedigi gibi annenin namaz borcu icin eda edilmelidir demiyor,edilebilir diyor.Üstelik büyük ogulun vefat etmesi durumunda kazalar da düsüyormus diger cocuklar rahat yani.
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

ehli olmamakla beraber aklıma gelen yanıtları vereyim:
          öncelikle hilalnur kardeşim hala şii olmadın mı
          1- büyük oğulun iaşesi babaya borçtu o yüzden baba büyük oğula harcadığının karşılığını almış oluyor,
          2- büyük oğul baba gibidir ailede. beni mesela babam kadar abim okuttu bana masraf yaptı. oysa bu emekleri miras taksiminde eşitlemek mümkün değil
          3- anne büyük oğul için iaşe temin zorunluluğuyla yükümlü değildir. isterse ama kendi mülkünden büyük oğul için harcama yapar bu da büyük oğul üzerinde samimi etki bırakır büyük oğul zaten böylece onun kazalarını da üzerine alacaktır. o yüzden anneninkileri de kaza edebilir hükmü konmuştur. (bence)
          4- büyük oğulun vefatı durumunda babanın kaza namazlarının başkasına yük olmaması durumu sizin olaya bakışınız açısından sakat konuma düşmektedir. babanın hakkı büyük oğuladır. burada babanın büyük oğul tarafından kurtarılması diye bakıyorsunuz siz olaya. oysa konu öyle değil. kimse çalıştığından fazlasını alamaz. baba beleşten kurtulacak değildir büyük oğula yaptığı harcama ve verdiği eğitimin bedelini alır ancak o ölürse baba hakkı olmadan başkasından kendisini kurtarma hakkına sahip değildir. yani ne hakla harcama yapmadığı kişidenn yatırım yapmadan sonuç almayı bekleyecektir ki...
          Peygambr s.a.a. ve İmam Ali a.s. ın babalarının namazlarını kaza etmeleri bahsine gelince:
          1- o zaman 5 vakit namaz farz mıydı ki onların böyle bir borcu olsun
          2- onlar hanif dinine yani bozulmamış İbrahimi geleneklere uyuyorlardı. Özellikle Ebu Talib r.a. 'in Hz. İbrahim a.s.'ın son naibi olduğu yolunda rivayetler var böyleyse onun kaza namazının (ki o zamanlarda bildiğim kadarıyla 2 vakit namaz yükümlülüğü vardı) olması mümkün değildir..
          3- Peygamber s.a.a. in babası da borçlu gitmeyecek kadar temiz ve asil bir hayata sahipti...bu konuda zehranet.com da peygamberin s.a.a. babası adlı bir filim var izlersen şianın nasıl asil bir peygamber s.a.a. e inandığını göreceksin...
          belki de bir başlık da sen açacaksın
          nasıl şii oldum diye...
          buna en çok sevinenlerden biri de bn olacağım inanın...

Yorum

Olsaydim bu zamana kadar olurdum herhalde.Bi kac yildir az cok taniyorum cünkü siayi.Sadece imamete ve velayete inanmakla sii olunmuyor sonucta...her neyse...

Demissiniz ki babanin hakki büyük oguldadir.Ama öyle aileler varki baba büyük ogluna birsey yapmiyor herseyi kücük oglu icin yapiyor,yani en cok hakki ona geciyor.Bu durumda nasil diyebilirizki büyük ogul bedelini verecek?

Ayrica buna delil (ayet zaten yok) hadis bile yok?
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

hilalnur (önceki isim yanlışlığı için senden özür diler mikdata teşekkür ederim uyarısı için)
              imamet ve velayete inanıyor musunuz yani
              bunlara inandıktan sonra şia'nın inanılmayacak neyi kalıyor
              onlara inanıyorsanız zaten başka mezheplerin hiç biri sizi kabullenmeyeceği gibi gerçekte o zaman başka mezhepten de sayılmazsınız...
              yani ameli konularda mı sorularınız var
              öyleyse bu sünni mantığına göre zaten normal. fıkhi konularda birbirine zıt uygulamalar bile hak olabiliyor!
              şianın kabul edemediğiniz yönleri neler merak ettim...

Yorum

kevsernur değil abi,hilalnur olacak
                Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                İmam Ali (a.s)

Yorum

buarada samimi bir itirafı paylaşmak istiyorum:
                  Hilalnur kardeşimiz ister şia olsun,ister sünni isterfe daha farklı bir mezheb yada meşrebe mensup olsun,son dönemde cımbızla aranan bir müslüman profili çizmektedir.
                  Müslümanların kardeşliğine inanan,hakkı her zaman söyleyebilecek basiret ve olgunluğa sahip,taassuplarından arınmış bir kardeşimiz,Allah bu kardeşlerimizin sayısını artırsın inşallah
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

iyilere şia layıktır...

Yorum

[glow=red,2,300]ALLAH RAZI OLSUN GUZEL BIR PAYLASIM KEYIF VERIYOR...(ILIM PAYLAŞTIKCA GUZEL DİR)[/glow]

Yorum

[quote author=mikdat link=topic=5331.msg46947#msg46947 date=1249728351]
                        buarada samimi bir itirafı paylaşmak istiyorum:
                        Hilalnur kardeşimiz ister şia olsun,ister sünni isterfe daha farklı bir mezheb yada meşrebe mensup olsun,son dönemde cımbızla aranan bir müslüman profili çizmektedir.
                        Müslümanların kardeşliğine inanan,hakkı her zaman söyleyebilecek basiret ve olgunluğa sahip,taassuplarından arınmış bir kardeşimiz,Allah bu kardeşlerimizin sayısını artırsın inşallah
                        hilalnur bacımla ilgili görüşüne katılıyorum kardeşim vebacımın yolunu ehli beyt a.s.nin aydınlatması için dua ediyorum duanızada canı yürekten amin diyorum[/quote]
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

mikdat ve mutakki kardeslerimin husn-i zan'indan dolayi Allah razi olsun.Dualariniz sebebiyle o vasifta olanlardan oluruz insallah...
                          Bende dualariniza yürekden amin diyorum...

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=5331.msg46922#msg46922 date=1249719301]

onlara inanıyorsanız zaten başka mezheplerin hiç biri sizi kabullenmeyeceği gibi gerçekte o zaman başka mezhepten de sayılmazsınız...
                          [/quote]

Onlara inaniyorum.Baska mezheplerinin beni kabullenmeyecegi degil,benim neyi kabullendigim önemli benim icin.Oldum olasi mezhepci degildim.
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=5331.msg46126#msg46126 date=1249389800]
                            büyük oğlan üzerine babanın kaza namazları farz
                            peki annenin kaza namazları kime farz?
                            [/quote]
                            Selamun aleykum,
                            Konuyu ne kadar geç görmüş olsamda yazma gereği duydum.
                            1.si çocuklar babaya aittir o yüzden babanın kaza namazları kılınır-veya kıldırılır belli ücret karşılığında-.
                            2.si annenin namazları konusuna gelice annenin namazlarını kılması çocuğa farz değildir.Ama tabi kılınır-kıldırılırsa- büyük sevabı vardır.
                            Allah'a emanet.
                            Ey ateş!
                            Seninle ululuk tasladı şeytan.
                            Ve ey insan!
                            Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X