Ynt: AYET VE HADİSLERDE NAMAZ
Günahlar Nasıl Dökülüyor?
Ebu Osman şöyle diyor:
Ben Selman-i Farisî ile bir ağacın altında oturmuştuk. O, ağacın bir dalından tutarak onu silkti. Derken ağacın üzerindeki bütün yapraklar döküldü.
Bu esnada bana dönerek: "Neden böyle yaptığımı sormuyor musun?" dedi.
Ben de: "Neden böyle yaptınız?" diye sordum.
Selman-i Farisi şöyle dedi:
"Bir gün Resulullah (s.a.a)'in huzurunda bir ağacın altında oturmuştuk. Resulullah (s.a.a) ağacın kurumuş dalını tutarak onu silkti. Derken ağacın bütün yaprakları yere döküldü. Daha sonra şöyle buyurdular:
"Ya Selman! Neden böyle yaptığımı sormuyor musun?"
Ben: "Neden böyle yaptınız?" diye sordum.
Buyurdular ki: "Müslüman bir kimse, güzel bir şekilde abdest alıp beş vakit namazlarını kılarsa, bu ağacın yaprakları döküldüğü gibi onun da günahları dökülür."
(Bihar, c. 82, s. 319)
Günahlar Nasıl Dökülüyor?
Ebu Osman şöyle diyor:
Ben Selman-i Farisî ile bir ağacın altında oturmuştuk. O, ağacın bir dalından tutarak onu silkti. Derken ağacın üzerindeki bütün yapraklar döküldü.
Bu esnada bana dönerek: "Neden böyle yaptığımı sormuyor musun?" dedi.
Ben de: "Neden böyle yaptınız?" diye sordum.
Selman-i Farisi şöyle dedi:
"Bir gün Resulullah (s.a.a)'in huzurunda bir ağacın altında oturmuştuk. Resulullah (s.a.a) ağacın kurumuş dalını tutarak onu silkti. Derken ağacın bütün yaprakları yere döküldü. Daha sonra şöyle buyurdular:
"Ya Selman! Neden böyle yaptığımı sormuyor musun?"
Ben: "Neden böyle yaptınız?" diye sordum.
Buyurdular ki: "Müslüman bir kimse, güzel bir şekilde abdest alıp beş vakit namazlarını kılarsa, bu ağacın yaprakları döküldüğü gibi onun da günahları dökülür."
(Bihar, c. 82, s. 319)
Yorum