Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ŞEYTANIN TUZAKLARI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

ŞEYTANIN TUZAKLARI

Bismillahirrahmanirrahim

ŞEYTANIN TUZAKLARI

Söz dolandırma ve Zararları
    Yaşlı bir kadın bir gün şeytan ile karşılaşmış. Şeytana şöyle demiş:
    - Sen mi daha kötüsün, ben mi?
    Şeytan şöyle demiş:
    - Bunu öğrenmemiz için neler yapacağımızı görmemiz lazım.
    Yaşlı kadın ile şeytan akşama kadar bir kötülük yapıp, akşam buluşmak üzere anlaşmışlar ve ayrılmışlar. Yaşı kadın bir yerden geçerken düğün törenine rastlamış.Oraya yakın bir yerde doğal otlardan boya yapan bir adamın boya kazanına elini sokarak, gelinin yanına gelmiş. Boyalı elini gelinin ensesine atarak,
    - Tebrik ederim, Allah mesud etsin demiş. Ama böylesine çirkin bir erkekle nasıl evlendin anlayamıyorum.Senin gibi güzel bir kıza daha iyileri layıktır. Bu arada elinin boyası da gelinin boynuna çıkmış. Oradan hemencecik damadın yanına giderek şöyle demiş.
    - Sen nasıl erkeksin, hiç mi hamiyetin yok senin. Bak evleneceğin kız yandaki boyacı ile de birlikte oluyor. Sen bunu nasıl kabulleniyorsun. İnanmazsan git de gelinin boynundaki el izine bak.
    Damat derhal gelinin yanına gidip boynundaki boyayı görünce oracıkta zavallı gelini öldürmüş. Yaşlı kadın hiç vakit kaybetmeden gelinin akrabalarına koşmuş.
    -Ne diye duruyorsunuz damat kızınızı suçsuz yere öldürdü; intikam almayacak mısınız? demiş.
    Gelinin akrabaları da zavallı damat'ı öldürmüşler. Yaşlı kadın aynı hile ile damat'ın akrabalarını da tahrik ederek, gelin ve damat'ın ailesi arasında kanlı bir kavga başlatmış. Bu olayda onlarca insan yaralanmış ve ölmüş. Kadın aradan sıyrılarak oradan ayrıldı ve anlaştıkları gibi şeytanla buluştular.
    Kadın şeytana:
    - Ne yaptın, bir şeyler yapabildin mi? demiş.
    Şeytan:
    - Hayır henüz bir şey yapamadım; sabahtan beridir şu gördüğün iki namahrem kadın ve erkeğe zina yaptırmağa çalışıyorum. Daha başaramadım. Peki, sen neler yaptın?
    Kadın yaptıklarını şeytana anlattıktan sonra şöyle dedi:
    - Gördün mü demek ki, ben senden daha kötü işler yapıyorum. Senin uğraştığın şu basit işe bak. Üstelik henüz yapamamışsın bile.
    Şeytan gülerek şöyle dedi:
    -Ben senin basit dediğin bu işi yapmazsam ve senin gibi veled-i zinalar dünyaya gelmezse, yaptığın bu kötülükleri kimler yapabilir ki.

Evet sevgili muminler görüyorsunuz değil mi şeytanın tuzaklarını. Siz siz olun bu melunun tuzaklarına aldanmayın. Peki bu tuzaklara düşmemenin reçetesi nedir?

Gelin bunu da merhum Şehid Ayetullah Destğeyb Rahmetulla-i Aleyh'in tavsiyelerinden öğrenelim. Merhum Şöyle buyuruyor:
    Bu tuzaklardan korunmanın sırrı şu zikir de yatar.
    "Hasbunallah ve ni'mel vekil, ni'mel mevla ve ni'men-nesir."
    Devamında şöyle buyurmaktadır:
    Eğer insan her sabah evden çıkarken bu zikri inanarak zikr eder ve buna amel ederse, evine dönünceye kadar şeytanın tuzak ve hilelerinden kurtulur
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Ynt: ŞEYTANIN TUZAKLARI

gerçekten çok iyi yazılar ekliyirsiyiz eyki siteye üye olmuşam arkadaşlarımada tavsiye edecem meni çağıran müddesir ablamdan ve emeği geçen herkesten allah razı olsun

Yorum

[quote author=muhammet_yusuf link=topic=1220.msg5083#msg5083 date=1234192335]
      gerçekten çok iyi yazılar ekliyirsiyiz eyki siteye üye olmuşam arkadaşlarımada tavsiye edecem meni çağıran müddesir ablamdan ve emeği geçen herkesten allah razı olsun
      [/quote]
      sagol canım allah cümlemizden razı olsun inşallahh

arkadaşlara da tavsiye etmeği unutma
      Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=1220.msg5085#msg5085 date=1234192567]
        [quote author=muhammet_yusuf link=topic=1220.msg5083#msg5083 date=1234192335]
        [/quote]
        sagol canım allah cümlemizden razı olsun inşallahh

arkadaşlara da tavsiye etmeği unutma
        [/quote]
        inşallah abla

Yorum

öyledir benim bacim
          yasinin coook üzerinde bir olgunluk nasib etmis Allah ona
          Allah razi olsun bacim

o zikirde diger bir cok zikir gibi sevdiklerimdendir

bakin yeri gelmisken söyleyeyim
          ehlibeyt yoluna girdigim andan itibaren cok cetin imtihanlardan gectim
          fakat ben öncedende, hatta islamdan neredeyse bihaber yasarkende zikri cok severdim
          tabi ehlibeyt yoluna girince bu dahada ziyadelesti
          bugüne kadar hakkimda cirkin sözler eden, iftira atan, hile yapan hic kimse görmedim ki, bu kisi kendi yaptigi cirkinlikle rezil olmamis olsun!!!

yemin ederek söyleyebilirim ki
          bu zikirler Allahin insan icin verdigi paha bicilmez degerlerdir
          insan bunlari cogu zaman hafife aliyor

bilirsiniz türkiyede ve buradaki türk exportlarinda güzel cerceveler icerisinde hat yazilari satilir
          ben bunlarin meraklisiyim
          hanefi iken bir kac tane cercevesiz Allahin isimleri yazan kagitlardan almistim
          bunlarin üc tanesinde "malikel mulk" yaziyor ve altlarinda da, bu zikrin bulundugu evin, yangindan hirsizlik vs. den korunacagi yaziyor
          bundan önceki evimin elektrik tesisati cok eskiydi
          bir gece kizima süt icirmek icin kalktigimda salonda yanik plastik kokusu hissettim
          o kadar titizlikle aramama ragmen bulamadim
          bu hal tam üc gece devam etti
          ve nice sonra gördüm ki, duvarda ki kablolar tutusmus, yariya kadar yanmis ve sonrada kendiliginden sönüvermis
          yani ayni sey üc gece tekrar etmis
          sasirmadim....

evet kardesler
          mülk O'nun, mutlak tasarruf sahibi ancak O'dur ve O'nun izninin disinda hicbirsey vuku bulmaya kadir degildir
          kurani kerimde buyuruyor ya "hic bir sey yoktur ki biz onu alnindan yakalamis denetlemis olmayalim" (metin tam olarak dogru olmayabilir, ifadeyi vurgulamaya calistim, dikkatinizden kacmaya)
          iste bu zikirler bütün alemlerin O'nun tasarrufunda oldugunun bilincinde oldugunu ikrar ederek, O'nun gücüne siginmaktir...

Allah hicbirimizi bu güzellikleri hafife alma gafletine düsürmesin

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razi olsun Gülistan bacim.Bu yazdiklarini okurken aklimabasimdan gecen bir olay geldi.Önce sunu yazayim.Bizim evde bir sadaka kumbaramiz vardir az cok icine sürekli birseyler atariz ve attigimiz bu sadakanin bizleri bir cok kez kaza ve belalardan koruduguna sahit oldum.Bunlardan biriside;
            Cocuklarim kücükken saclarini ben keserdim genelde.Uslu dursunlar diyede bir gün banyo kuvettini suyla doldurdum.Onlar suyla mesgul olurken ,bende saclarini kesiyordum.Sonra calan telefona bakmak icin mutfaga gittim.Geri döndügümde tras makinesinin fisi elektirige takili sekilde suyun icindeydi.Ve sükürler olsun rabbime cocuklara birsey olmamisti.

Yorum

Allah razi olsun
              buda güzel bir örnek ve ibret...
              Allah yavrularini zarar ziyandan esirgesin
              sadaka kumbarasi cok güzel fikir hemen basliyorum

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah sendende razi olsun.Bu arada aklima sadaka ile ilgili bir fikra geldi
                Iranda sokaklarda sadaka kumbaralari bulunurmus.Sahsin birisi kendisinin kaza ve belalardan koruma niyetiyle, kumbaraya sadaka attar . Bir süre sonra ufak bi kaza gecirir.Ayni kumbaraya sadaka atan baska birini görünce ,söyle seslenir;
                "Kardes !o kutu bozuk oraya atma..

Yorum

tövbe tövbee
                  Allah iyiligini versin

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=1220.msg17061#msg17061 date=1239881332]
                    öyledir benim bacim
                    yasinin coook üzerinde bir olgunluk nasib etmis Allah ona
                    Allah razi olsun bacim

[/quote]
                    allah razı olsun abla iltifat ediyorsun

Yorum

iltifat, derler
                      yalanin elbise giymisidir
                      kesinlikle iltifat etmiyorum
                      ben senin bu sitedeki varligina zor inandim bilirsin
                      bu yasta bir genc kiz gelmis böyle bir forumda vakit geciriyor
                      nadide azinlik sen ve yebnezehra ve ve ve....
                      gelecek neslin anneleri nede muhtesem
                      gurur duyuyorum sizinle

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=1220.msg17254#msg17254 date=1239918844]
                        iltifat, derler
                        yalanin elbise giymisidir
                        kesinlikle iltifat etmiyorum
                        ben senin bu sitedeki varligina zor inandim bilirsin
                        bu yasta bir genc kiz gelmis böyle bir forumda vakit geciriyor
                        nadide azinlik sen ve yebnezehra ve ve ve....
                        gelecek neslin anneleri nede muhtesem
                        gurur duyuyorum sizinle
                        [/quote]
                        Allah razı olsun abla çok teşekkür ederim
                        çok utangaç biriyim ben böyle söyleyince hemen kızarıyorum
                        evet bir türlü inanamıyordun yaşıma

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X