BİSMİHİ TEALA
HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN
RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN
Selamun Aleykum Aziz Canlar;
Yüce Allahtan Tavsiyeler
Ey İsa! Dostluğuma layık olman için sana merhametli olmanı tavsiye ediyorum...
[img alt=allah 25.jpg]http://admin.ehlibeytalimleri.com/Folders/Haber_Ic_Foto/allah%2025.jpg[/img]
[1] Şura , 13
[2] Nisa , 131
[3] Ankebut , 8
[4] Lokman , 14
[5] Ahkaf , 15
[6] En'am , 151 , 152 , 153
[7] el-Hisal , 217/41
[8] Bihar , 77/32/7
[9] Meryem , 31 , 32
[10] Tuhef'ul-Ukul , 496 , 499
Allah'a emanet olun...
HAMD ALEMLERİN RABB'İ ALLAH'A SALAT VE SELAM HZ. MUHAMMED (S.A.A) VE PAK EHLİ BEYT (A.S) OLSUN
RABB'İMDEN SÖZÜN EN DOĞRUSUNU DİNLEYİP, HAKKI BATIL'DAN AYIRMAYI MUAVVAK KILSIN
Selamun Aleykum Aziz Canlar;
Yüce Allahtan Tavsiyeler
Ey İsa! Dostluğuma layık olman için sana merhametli olmanı tavsiye ediyorum...
[img alt=allah 25.jpg]http://admin.ehlibeytalimleri.com/Folders/Haber_Ic_Foto/allah%2025.jpg[/img]
Allah'ın İnsana Tavsiyetleri
“Allah Nuh'a buyurduğu şeyleri size de din olarak buyurmuştur. Sana vahyettik; İbrahim'e, Mûsa'ya ve İsa'ya da tavsiyede bulunduk ki: “Dine bağlı kalın, onda ayrılığa düşmeyin.”Şirk koşanlar çağırdığın şey onların gözünde büyümektedir. Allah dilediğini kendine seçer, kendisine yöneleni de doğru yola eriştirir.”[1]
“Göklerde olanlar da, yerde olanlar da Allah'ındır. And olsun ki, sizden önce kitab verilenlere ve size, Allah'tan sakınmanızı tavsiye ettik. Küfrederseniz bilin ki, göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah'ındır. Allah sınırsız zengindir ve övgüye layıktır.”[2]
“Biz, insana, ana ve babasına karşı iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Eğer ana baban, seni bir şeyi körü körüne bana ortak koşman için zorlarlarsa, o zaman onlara itaat etme. Dönüşünüz Banadır. Yaptıklarınızı size bildiririm.”[3]
“Biz insana, ana ve babasına karşı iyi davranmasını tavsiye etmişizdir. Annesi onu, güçsüzlükten güçsüzlüğe uğrayarak karnında taşımıştı. Çocuğun sütten kesilmesi iki yıl içinde olur. Bana ve ana babana şükret diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş banadır.”[4]
“Biz insana, anne ve babasına karşı iyi davranmasını tavsiye etmişizdir.”[5]
“De ki: “Gelin size Rabbinizin haram kıldığı şeyleri söyleyeyim…Allah bunları size düşünesiniz diye tavsiyede bulunmaktadır.”
“Yetim malına, erginlik çağına erişene kadar en iyi şeklin dışında yaklaşmayın; ölçüyü ve tartıyı doğru yapın. Biz kişiye ancak gücünün yeteceği kadar yükleriz. Konuştuğunuzda, akraba bile olsa sözünüzde adil olun. Allah'ın ahdini yerine getirin. Allah size bunları öğüt almanız için buyurmaktadır.”
“Bu, dosdoğru olan yoluma uyun. Sizi Allah yolundan ayrı düşürecek yollara uymayın. Allah size bunları sakınasınız diye buyurmaktadır.”[6]
Allah'ın Musa'ya (a.s) Tavsiyeleri
İmam Ali (a.s) şöyle buyurmuştur: “Allah Tebareke ve Teala Musa'ya (a.s) şöyle buyurmuştur: “Ey Musa! Sana dört şey hakkında yaptığım bu tavsiyeme kulak ver: Evvela günahının bağışlandığını bilmedikçe başkalarının ayıplarına koyulma. İkinci olarak hazinelerimin tamamlandığını bilmediğin müddetçe rızkın hakkında üzülme. Üçüncü olarak hükümdarlığımın bittiğini görmedikçe benden başka hiç kimseye ümit etme ve dördüncü olarak da şeytanın öldüğünü görmedikçe, onun hile ve kandırmasından güvende olma.”[7]
Ali b. İsa'nın naklettiği merfu' bir hadiste şöyle yeralmıştır: “Allah Tebareke ve Teala Musa'yla yaptığı münacatında şöyle buyurmuştur: “Ey Musa! Sana tavsiyede bulunuyorum: Merhametli ve şefkatli bir şekilde merkeb ve bornoz sahibi İbn-i Betul, İsa b. Meryem, yağ, zeytin ve mihrab sahibi hakkında tavsiyede bulunuyorum. Ondan sonra da o kırmızı tüylü Dece sahibi hakkında sana tavsiyede bulunuyorum. Onun adı Ahmet'tir, Muhammed Emin ve o nübuvvet silsilesinden geriye kalanlardır.”[8]
Allah'ın İsa'ya (a.s) Tavsiyeleri
“Nerede olursam olayım beni mübarek kıldı. Yaşadığım müddetçe namaz kılmamı, zekât vermemi ve anneme iyi davranmamı tavsiye etti. Beni bedbaht bir zorba kılmadı.”[9]
Allah-u Teala münacatında İsa'ya (a.s) şöyle buyurmuştur: “Ey İsa! Merhametli bir kimse gibi, hoşnutluğumu talep ederek dostluğuma layık olman için sana merhametli olmanı tavsiye ediyorum. Sana küçükken ve büyükken bereket verilmiştir ve sen nerede olduysan hep bereketli oldun. Şehadette bulunurum ki sen benim kulum, cariyemin çocuğusun. Nafilelerle bana yaklaş ve bana tevekkül et ki, sana kifayet edeyim. Benden başkasını dost seçme ki seni yardımsız ve yalnız bırakırım. Sana ey Beyt'ul Bakire Meryem'in oğlu! Kırmızı tüylü dece sahibi ve nur yüzlü peygamberlerin efendisi habibim olan Ahmed'i sana tavsiyede bulunuyorum.”[10]
[1] Şura , 13
[2] Nisa , 131
[3] Ankebut , 8
[4] Lokman , 14
[5] Ahkaf , 15
[6] En'am , 151 , 152 , 153
[7] el-Hisal , 217/41
[8] Bihar , 77/32/7
[9] Meryem , 31 , 32
[10] Tuhef'ul-Ukul , 496 , 499
Allah'a emanet olun...