Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Allah'tan nasıl korkulur?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Allah'tan nasıl korkulur?

Değerli forum üyeleri aklımda kalan bir şey var sizden istifade etmek istiyorum. Sorum şu hani sürekli söylenen bir söz vardır Allah'tan kork diye. Peki bu korku ne şekilde olmalıdır. Cehennemi var emrinden çıkarsak bizi yakar azap sahibidir şeklinde mi? yoksa eğer emrinden çıkarsam rahmetinden uzaklaşırım O' nun rahmeti olmasa halimiz perişanlıktır deyip rahmetinden uzaklaşma korkusu mu?
    Sizce ne şekil korkmalıyız?

: Allah'tan nasıl korkulur?

aslında allahu tealadan kokmak gerçekte anlam taşımaz çünkü nasıl olabilir ki yaratıcımız olan yüce rabbim kendi rahmet ve sevgisi üzerine bu kainat ve içerisindekileri yaratmamışmıdır peki nasıl olabilir ki böylesine büyük bir sevgi ve muhabbeti hatta daha ileriye gideyim mecazi olarak aşkı olan bir yaratıcı bizler ondan neden korkalım halbuki bir okadarda bu sevgisi bizlere cesaret veriyor ki kendi haddimizi aşıp günaha düşebiliyoruz kesinlikle belli olan şey yaratıcıdan değilde insanın kendisinden korkmasıdır yani amellerinden korkmasıdır yüce rabbim kutsal kitabında şöyle buyuruyor insanlar ne yaparlarsa kendi elleriyle yaparlar bunun mukabili ise insan yaptığı şeyin karşılığını alacaktır düşünün ki bizler neler yapmadıkki........

Yorum

bu konuyu bende düşünmüştüm aslında bize Allah(cc)'ın hep ceza verici azaplandırıcı yönünü öğretirler büyüklerimiz. onu yapma Allahım yakar bunu yapma yanarsın gibi.. bence bu yönleriyle Allah'ı tanıtmak doğru değil tam aksine asıl gerçek yönleriyle tanıtılması daha iyi mesela şunu yap cennete gidersin şunu yaparsan sevap işlersin gibi. tabi bu sadece bizim için değil hristiyanlara bile o tarz söylenince korkuyorlar doğal olarak isyan ediyolar (:
      sonuç olarak bence asıl korku da ilahi aşk olarak olmalıdır hani şu acizlik, mecburiyetlik veya zorla olan korku değil. Allahın rızasını kazanmak için ona duyulan sevgiden taviz vermemek için yapmadığımız hatalar olmalıdır diyorum

Yorum

Selamun aleykum
        Konu Fatiha suresinin tefsirini hatırlattı.Allah razı olsun bir hocamız şöyle açıklamıştı:Allah c.c Fatiha suresinde önce umut veriyor sonrada kıyameti hatırlatarak korku...
        Rabbulalemin
        Rahman
        Rahim ile ümitlenirken ardından gelen
        Malik-i Yevmiddin ile kıyameti hatırlatıyor.
        Rabbulalemin bizi korku ile eğitiyor.Kur'an terbiye kitabıdır yani insanları eğitiyor.Rabbulalemin kıyametin önemine dikkat çekiyor ve korkutuyor.Kıyameti unutmak günah işlemenin en önemli etkeni,hatırlamak ise hidayet vesilesidir.Yani insanlar kıyameti unuttukları için günah işliyorlar ve Allah c.c bu gaflatten uyanmak için korkutuyor...
        Kıyameti unutanda Rubuvviyeti unutur.
        Aklımda kalanları paylaşmak istedim.
        Allah'a emanet iltiması dua.
        (Hocanın anlattıklarından aklımda kalanlar,eğer yanlış aktardığım birşey varsa bu benim yanlış anlamamdandır vesselam)
        Ey ateş!
        Seninle ululuk tasladı şeytan.
        Ve ey insan!
        Ateş ile olur insan hep hüsran...

Yorum

Kur'anı az da olsa okumama rağmen ayetlerde inanmayanlara gösterildi o korku. Hata yapanlara veya hata yapacaklara yönelik gösterildi o korku. Allah (cc) ı ve islamiyeti seven birisi zaten ne hata yapar ne de yönelir ama yinede korku olur fakat o korku çaresizlik korkusu değildir bana göre. o korku islamiyete, dinime yanlış birşey yapmayayım Allahın rızasından eksik olmayayım diyedir tabi bu benim fikrim
          Selametle..

Yorum

Allah razı olsun sizlerden
            İnsanı yer yüzüne halife-imam olarak gönderen Allah c.c. elbetteki insanı yaratırken ona en güzel şeyi layık görmüş ve insanı sadece cennetile tatmin olabileceği şekilde yaratmıştır. Bakın dünyevi hırs ve makam peşinde olanlara hırsları bitiyormu hiç? kazandıkça daha fazla kazanma derdindedirler. Ama Allah'a yakinen inanan mü'minlerin böyle bir endişesi yoktur. Onlar Allah'ı bir dem dahi unutmayıp bu dünya zevklerinin yalan olduğunu bilip kendilerini Alalh c.c. nun davasına hizmetine adamışlardır.
            Allah'a hakkıyla iman edip imanlarını salih amel ile nakışlayan mü'minler için elbetteki korku yoktur. Onlar selametle cennet ehlindendirler biiznillah.
            Cehennem elbetteki korkulacak bir yerdir. korkulduğu gibide yüce Rabbbimizin ne kadar adili mutlak olduğunu ne kadar kahredici olduğunu büyüklüğünün nelere kadir olduğunun işaretidir. Zira haddi aşanlar insanlara zulmedenler ehli küfür kendini dev aynasında gören yezid, nemrud, firavun ve bunların izinde yürüyenleri nasıl zelil edebilecek bir kudrete sahip olduğunu gösterir Allah.. kendi dostlarına büyüklüğünün işaretidir bu azameti. O nun dostları bu azameti görüp bu büyüklük karşısında secde ederler korkmazlar inşallah.. diye düşünüyorum bende..

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X