Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şeriati'nin Kölelere Mektubu: İşçilere İthaf Olunur...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şeriati'nin Kölelere Mektubu: İşçilere İthaf Olunur...

niye kadınlar cariye olmaya zorunluydu ?
    isterse günahım başından aşsın
    isterse sıratta yollarım şaşsın
    ister cehennemde vücüdum pişsin
    insanlığa giden yolu isterim.

Yorum

[quote author=mavipanter link=topic=22884.msg145308#msg145308 date=1332444774]
      niye kadınlar cariye olmaya zorunluydu ?
      [/quote]

O zamanın uluslararası kanunlarından idi bu. Hiç kimse de buna itiraz etmemişti. Beni kurayzanın cariye edilen kadınları bile. Kocalarının ihanetinin cezası idi bu. Siz niye itiraz ediyorsunuz ki? Ayrıca İslamın kzlei cariyesi diğer hür insanlar gibi zulümden haksızlıktan korunmuşlardır. İslamın kölelerine köle bile denmez. Siz köle denince batı emperyalizmin kölelik sistemini sanıyorsunuz. Karıştırmayın.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bir kabile reisindne değil allah elçisinden bahsediyoruz. o zamanın hukukumu uygulanmalıydı insanlık mı. ?
        kim demiş itiraz olmadı diye. itiraz edenler oldu ama itiraz edenlerin hep kafası kesildi.
        kim islama itiraz ettiyse öldürüldü bkz kab bin eşref.
        yahudiler üzeyir allahın oğludur dediler diyor kuran oysa kesinlikle yoktur böyle birşey.
        ama itiraz edenlerin kafası ve karısı çocuğu gidiyordu

Yorum

Evet peygamberden bahsediyoruz. O peygamber ki ne yapıyorsa Allahın vahyi ile yapıyordu. Beni Kurayzaya verilen ceza o zamanın uluslararası teamüllerine uygunluğu ile birlikte esasında Allahın emri idi.

Kab Bin Eşref ve Ebu Rafi gibi ednalar ise, İslama karşı düşünsel itirazda bulunmuyor, müslümanlarla alay ediyor, hakaret ediyor aşağılıyorlardı. İşte alay etme aşağılama ve hakaret etmenin cezası ölümdür. Bu gün bile böyledir. Selman rüşdi olayı bu peygamberi eylemin günümüzdeki tekrarıdır.

Kafirler,, oryantalistler hariç islam tarihinin ayrıntıları sayılabilecek bu olayları bilmezler. Siz islamdan yüz çeviren bahtsız bir mürted olmayasınız?
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

bu mantıksal kısır döngü. muhammedin vahiy aldığının tek kanıtı kendisi. hiçbir delil yok.
            siz ise onu baz alarak tartışmaya başlıyorsunuz ve degerlendiriyorsunuz

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22884.msg145314#msg145314 date=1332446487]
              Evet peygamberden bahsediyoruz. O peygamber ki ne yapıyorsa Allahın vahyi ile yapıyordu. Beni Kurayzaya verilen ceza o zamanın uluslararası teamüllerine uygunluğu ile birlikte esasında Allahın emri idi.

Kab Bin Eşref ve Ebu Rafi gibi ednalar ise, İslama karşı düşünsel itirazda bulunmuyor, müslümanlarla alay ediyor, hakaret ediyor aşağılıyorlardı. İşte alay etme aşağılama ve hakaret etmenin cezası ölümdür. Bu gün bile böyledir. Selman rüşdi olayı bu peygamberi eylemin günümüzdeki tekrarıdır.

Kafirler,, oryantalistler hariç islam tarihinin ayrıntıları sayılabilecek bu olayları bilmezler. Siz islamdan yüz çeviren bahtsız bir mürted olmayasınız?
              [/quote]

evet ama bahtlı bir mürtedim.

Yorum

[quote author=mavipanter link=topic=22884.msg145317#msg145317 date=1332446829]

evet ama bahtlı bir mürtedim.
                [/quote]

Çok yazık, bütün samimiyetimle sizin için üzüldüm.

Yorum

ne bahtsiz insansin sen yahu

kölelik vardi bunu düzene koyan, köleye ezayi yasaklayan, köleyi efendiyle kardes kilan islamdir, o bahsettiginiz Muhammed'in (s.a.a) kac köle azad ettigini, bu kölelerin kendisinden ayrilmadigini bilmiyormusunuz?

simdi kölelik kalktimi?
                  insan haklarini cikaranlar, köleligi yok ettimi?
                  yoksa sekilmi degistirdiler?
                  insan haklari dediginiz olgunun icerisindeki tezatlara biraz kafa yorarsan bir cok seyi acikca görürsün
                  ama senin derdin onlar degil ki, senin beynine bir kere empoze edilmis, islam islam islam islam telkinini yemissin, baska birseye aklin erecek degil ya

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X