Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

En Güzel Hediye Eşim İçin

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

En Güzel Hediye Eşim İçin

Evlilikte hem erkeği ve hem de kadını en çok üzen konulardan biri,
    İnsan yaşamının en güzel duygularından biride evlenmek yani başkasıyla bütün sevinç ve üzüntüleri birleştirmektir. Herkesin en doğal ihtiyacı olan sevmek ve sevilmek hissi, doğru bir şekilde sadece evlilikle giderile bilinir. Hiçbir insan sevgiden yoksun değildir, insan yalnızca sevgiyle yaşayabilir ve hayat sadece sevgiyle güzeldir. Bu insanın yaratılışında, doğasında olan bir duygudur.

Eşler için de; sevmek sevilmek, dertleşe bileceği birisinin olması, anlayan birini yanında hissetmek en büyük isteklerdendir. Beraber yaşanıyorsa, tüm güzellikleri ve acıları da beraber yaşamak gerekir. Güzel ve mutlu bir yaşam, yani eşlerin birbirlerine karşı gönülden sonsuz sevgi besleyip, güven duymalarıdır.

Evlilikte hem erkeği ve hem de kadını en çok üzen konulardan biri, eşinin kendisine karşı soğuk davranmaya başlamasıdır. Eşler arasındaki uyumlu ilişkiyi sarsan, “artık beni eskisi gibi sevmiyor, benimle ilgilenmiyor, umurunda bile değilim” gibi düşünmektir. Böyle düşünmeye başlayan bir eş, tüm yaşama sevincini yitirecektir, kendisini büyük bir boşlukta hissedip, birlikteliğine karşı tüm ümitlerini kaybedecektir.

Bu yüzden evlilikte mutluluk için en önemli mesele eşlerin birbirleriyle sevgiyle ilgilenmeleri ve bu mutluluğu bitiren en önemli sebepte artık sevgilerini göstermeyip, birbirleriyle ilgilenmemeleridir.

Bazıları, günlük işlerinin çokluğunu, yorgunluk ve hayat mücadelelerini, eşleriyle ilgilememelerine bahane olarak getirmektedirler. Ne kadar yanlış bir düşünce! Eğer sorunun varsa ve birçok sıkıntı içerisindeysen bu senin eşinle daha fazla ilgilenmene neden olmalıdır. Eşler birbirlerini severek, tüm sıkıntılarda birbirilerinin yanında yer alarak, beraberce sorunların üstesinden gelebilirler. Ailenin güven, huzur ve topuma faydalı insanların yetiştiği bir yer olması gerekir; fakat eşlerin birbirlerine karşı ilgisiz davranmaları, aileyi bu konumundan uzaklaştırarak, güvensizlik ve huzursuzluk yerine çevirecektir. Bu yüzden eşler arasında anlaşmazlıkların oluşmaması için her iki tarafa ilgi ve sevgilerini göstermek zorundadırlar.

Şimdiye kadar bunun farkında olmayan yahut önem vermeyen eşler, tavsiye edeceğimiz şu noktalara dikkat ederek ilişkilerini düzenleye bilirler. Bunları uyguladığınız sürecek şuna inanın ki, eşinizle olan ilişkiniz çok daha güzel olacaktır.

1- Eşinize sevginizi göstermekten çekinmeyin. Eşinize karşı ne kadar sevgi gösterirseniz böylelikle ona olan aşkınızın miktarını da göstermiş olursunuz.

2- “Sevgimi sadece hal ve hareketimle, davranışlarımla göstereceğim”, demeyin. Sevginizi mutlaka güzel sözlerle de gösterin.

3- Hiçbir zaman yaşamsal sorun ve sıkıntılarınızın, sizi eşinizden uzaklaştırmasına izin vermeyin. İnsan hayatında hiçbir zaman sıkıntısız dönem olmayacaktır, her zaman bir sorun mutlaka bulunacaktır.

4- Eşinize vereceğiniz en güzel hediye onu sevmek ve ona karşı hissettiğiniz bu sevginizi her zaman dilde ve amelde göstermektir. Bu en güzel hediyeyi Ondan esirgemeyin.

Şunu da hiçbir zaman unutmayın ki; kadın ve erkek birbirinden çok farklı varlıklardır, hoşlandıkları şeyler, anlama kabiliyetleri, zevkleri, fiziksel ve etik özellikleri çok değişiktir. Hem kadın ve hem de erkek aralarındaki bu doğal farklılıklara öncelikle saygı göstermeli ve sonrasında ortak özellikleri bulanarak birbirlerini tamamlamalıdırlar. Evlilikte eşler arasında mutlu olmanın en kaçınılmaz yönü; karşı tarafın tüm değişik ve sizden farklı olan isteklerine saygı göstermektir. Bütün farklılıklara rağmen, eşler birbirlerine sevgilerini gösterdikleri sürece mutlu olabilirler ve bu şekilde birçok sorunda hallolacaktır, zira sevginin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur.

Eşinize sevginizi gösterin önce ona “seni seviyorum” deyin ve sonrasında bu sevginizin gerçek olduğunu amelinizle gösterin.
    Derdin kendindedir bilmiyorsun, derman yine sendedir görmüyorsun, içine koca bir alem yerleştirilmiş; sen hala kendini küçük bir şey zannediyorsun. / Hz. Ali (as)

Ynt: En Güzel Hediye Eşim İçin

ellerin dert görmesin bacim
    eslerden her biri karsisindakinin karsi cinsten oldugunu ve cinsine has bazi tutumlari olabilecegini unutmamali ve her tutumu kendisine karsi alinmis bir tavir olarak algilamaktan kacinmali
    örnegin; baylar uzun vadeli, kesin ve dogru bir karar almalari gerektiginde, genellikle iclerine kapanir ve konusmak istemezler, düsünceli olur ve eslerinin kendilerine anlattiklarini yeteri kadar aktif dinleyemezler...iste bayanlar böyle anlardan duygusal depremler yaratmamaya özen göstermeli ve esinin bu anlarini diger anlarindan ayirabilecek kadar onu tanimali...böyle dönmelerde kendi problemlerini ikinci plana atmali ve esine daha fazla sorun yüklememeli...bu durumda sakin kalan es zaten bir kac güne kadar rahatlayacak ve cok büyük ihtimal, kendisini bu kadar iyi anlayan esine kendiliginden acilacaktir...

baylarda, eslerinin günlük yasamlarinin genellikle sinirsel, duygusal baskilari olabilecegini hatirdan cikarmamali ve eslerinin alinganlik gösterecegi, abartiya meyletmeye hazir oldugu anlari kesfedebilmeli...öyle durumlarda bir erkek mantigindan ziyade bir dost samimiyeti ile yaklasip, sevgi ve taktirini en yogun sekilde dile getirebilmelidir...

birde insanlar ne kadar es olsalarda, eslerini ne kadar cok sevselerde, bu sevgileri onlara, birbirlerinin özel alanlarini gasp etme hakkini vermemeli...yani herkes günün yada haftanin belli zamanlarinda kendisine has vakit gecirebilmelidir...bu bir cok patlamaya engel olacaktir...

hakkini helal et bacim yorumum uzun oldu

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

EVET YA HEDİYELER, SÜPRİZLER, ARASIRA DIŞARDA YENEN YEMEKLER, BUNLAR SEVGİYİ DİRİ VA CANLI TUTAR HERHALDE..

BİRDE ÖZEL GÜNLERİ UNUTMAMAK GEREK MAALESEF BİZ ERKEKLER BU KONUDA BİRAZ DUYARSIZ OLUYORUZ..
      ALEM GÜLİSTANDIR, ALİ GÜLÜDÜR
      ALİSİZ YAŞAYAN ALEM ÖLÜDÜR!

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=3613.msg34512#msg34512 date=1244387433]
        [quote author=Sana hasret link=topic=3613.msg34508#msg34508 date=1244387245]
        EVET YA HEDİYELER, SÜPRİZLER, ARASIRA DIŞARDA YENEN YEMEKLER, BUNLAR SEVGİYİ DİRİ VA CANLI TUTAR HERHALDE..

BİRDE ÖZEL GÜNLERİ UNUTMAMAK GEREK MAALESEF BİZ ERKEKLER BU KONUDA BİRAZ DUYARSIZ OLUYORUZ..

[/quote]
        bu konuda aynı fikirde değiliz galiba
        [/quote]

BİRAZ AÇARMISINIZ?? :

Yorum

HIMM BİLMİYORUM AMA YAŞAMAK GEREK BU DUYGULARI..SİZİN GİBİ AZLA YETİNEN KIZLAR AZ ZATEN :-\

HEM SİZİN BİLE EŞİNİZİN ALACAĞI HEDİYEYE HAYIR DİYECEĞİNİZİ SANMIYORUM

Yorum

müddessir bacim, bunlar her ne kadar göreceli seyler olsa da, esler arasinda pozitif etkilerini tahmin edemezsin belki

bunlar olmazsa olmaz degil, ancak olursa cok daha güzel olur

arada bir gelen kücük bir hediye, bazi günler bir telefonla "bu aksam yemek hazirlama ben ... getiriyorum" veya "bugün yemekle ugrasma hazirlanda...gidelim" denilmesi

ya da
            bir is icin disari cikildiginda, geri döndügünde evde seni bekledigini düsündügün bir isin sen geldiginde bitmis oldugunun görülmesi, ve bütün bunlarin zorlanarak degil, sana olan sevgiden dolayi yapildiginin bilinmesi cok güzellikleri beraberinde getiriyor, iliskinin monotonlasmasini önlüyor, saygi ve sevgiyi sürekli canli tutuyor.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=3613.msg34534#msg34534 date=1244388761]
              evet abla göreceli kavramlar
              tabi yaşamadan da tam olarak anlaşılmaz belkide haklısındır :9

sana hasret kardeş hediye geri çevrilmez ama bir daha alma denebilir
              tabi hediye eğer bir kitapsa işler değişir o zaman
              [/quote]

YAAAA SENİ ANLAYAMIYORUM VALLA

NASIL BİR KIZSIN SEN ??? HELAL OLSUN DİYORUM VE TEBRİK EDİYORUM BU GÜZEL HALİN İÇİN

Yorum

her insanin sevgi dilinin farkli oldugunu bilirsiniz!?
                bazi insanlar hediye alarak sevgilerini belirtirler, yani sevgi dili hediye olan bir insana "bir daha bana hediye alma lutfen, gereksiz buluyorum" demek cok kötü olurdu herhalde

ve inan müddessir bacim
                yillar icerisinde insan bazi cabalara kendisini kaptirip, elinde bulunan nimetleri (iyi bir es gibi mesela) ihmal edebiliyor, ilk zamanlar insana "olsun, cani sagolsun" dedirten veya her kücük sözde bir güzellik bulduran ask'ta artik yerini sevgiye birakiyor, iste bu sevgiyi diri tutmanin bazi incelikleri var, bunlar olmadigi zaman o sevgide artik bir müddet sonra yerini monotonluga birakiyor ve artik ilk dönemlerin tam tersine en kücük söz veya fiilde bir sikayet malzemesi bulunuyor.

ben temenni ederim ki, luks meraklisi olmayan genc kizlarimiza, böyle incelikleri düsünebilen, yapmaktan cekinmeyen esler kismet olsun

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=3613.msg34538#msg34538 date=1244389127]
                  teşekkür ederim :-/
                  ama niye tebrik ettiğinizi anlayamadım :-0
                  [/quote]

YA TEBRİK KİTABA VERDİĞİN DEĞER İÇİN..

AMA GÜLİSTANINDA DEDİĞİ GİBİ BİR İNCELİĞE "BİR DAHA YAPMA" DEMEK TUHAF OLUR HERALDE :-\

YİNE ZEYNEBİYEDEN BİR KIZ DEMİŞTİ Kİ BANA :

-ETRAFTA O KADAR KERESTE(YANİ KABA-SABA ERKEK DEMEK İSTİYO ) VARKİ; İNCE DUYGULU BİRİNİ BULMAK ZOR :-\

Yorum

genclerde biraz sececekleri zaman dikkat etseler
                    yani bazilari cok luks düskünü falan oluyor, kendinde bulunan o zararli huylara sahip olmayan birini gördügü zaman onu es olarak istiyor, karakterli oldugu icin istiyor onu....ama kendisinin bu kisiye verebilecek hicbirseyi yok malesef.

bir müddet sonra kendisi bu güzel karakterin boyasina boyanamadigi gibi, onu asagilamaya, renksiz ve zevksiz bulmayada basliyor...yazik oluyor

Allah hayirlisini, dengini kismet etsin, bu konuda da keskin basiretler versin insaAllah

Yorum

merak etmeyin sanahasret kardesim

anladigim kadariyla bay'siniz!?

bayanlar her ne kadar karmasa gibi görünselerde
                      aslinda cok kücük seylerden, bir cok güzellikler var edebilecek kadar mutluluk duyarlar, bunlar icerisinde kendilerini düsünerek samimiyetle (!) dikkat edin, sirf gönül alip sonra yine bildigini okumak icin degil, samimiyetle yapilan inceliklerle cok mutlu olurlar...saygi, sevgi, sadakat ve yuvalari icin gayretleri artar.

o yüzden her bilincli genc bunlari kendisine ögretmesi gerekir (bu benim düsüncem tabiki)

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=3613.msg34552#msg34552 date=1244389979]
                        kitaba değer vermek çok güzel bir şey gerçekten yebne zehra da değer veriyor

eğer gidip takı makıya para vermişse kitap vs al denebilir bir daha alma deneceğine neyse uzun ve karışık işler bunlar
                        [/quote]maşallah bacım beni nasılsa tanıyorsun...

Allah razı olsun güzel konu emeğine sağlık....
                        [center]

[center][center]

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=3613.msg34733#msg34733 date=1244456289]
                          [quote author=yebne-zehra link=topic=3613.msg34574#msg34574 date=1244393024]
                          maşallah bacım beni nasılsa tanıyorsun...
                          [/quote]
                          tabi tanırım sen benim gül bacımsın :-*
                          [/quote] sağol can bacım aynen sende benim gül bacımsın
                          [center]

[center][center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                          Çalışıyor...
                          X