Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

bir demet gül:evlilik

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bir demet gül:evlilik

205- Allah-u Teala şöyle buyurmuştur: İçinizden, kendileriyle huzura kavuşacağınız eşler yaratıp; aranızda muhabbet ve rahmet var et¬mesi, O'nun varlığının belgelerindendir. Bunlarda, düşünen kavim için dersler vardır.
    (Rum Suresi, 21)
    206- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Evli insanın kıldığı iki rekât namaz, geceyi iba¬detle geçiren ve gündüzleri de oruç tutan bekar in¬sanın (ibadetinden) daha hayırlıdır.
    (Men la Yahzuruhu'I-Fakih, c.3, s.384)
    207- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Uyuyan evli kimse Allah nezdinde geceleri iba¬det eden gündüzleri ise oruç tutan bekardan daha üstündür.
    (Biharu'l-Envar, c.103, s.221)
    208- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur:
    Ümmetimin iyileri evliler, kötüleri ise bekârlar¬dır.
    209- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Evlenen kimse dininin yarısını korumuş olur.
    (Başka bir hadiste de şöyle buyurulmuştur Geri kalan yarısı hususunda da Allah'tan korkmalıdır.

210- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Cehennem ehlinin çoğu bekârlardır.
    (Men La Yahzuruhu'l-Fakih, c.3, s.384)
    211- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: En kötü ölüleriniz bekârlardır.
    (et-Tehzib, c.7, s.239)
    212- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur:
    Her kim Allah'a temiz ve tahir olarak (günahsız bir şekilde) kavuşmak istiyorsa evlensin.
    (Men La Yahzuruhu'l-Fakih, c.3, s.385)
    213- Hz. Peygamber'den (s.a.a) şöyle nakledilir:
    Osman b. Maz'un'un eşi, Ümmü Seleme'nin e-vine geldi. Ümmü Seleme kendisine, "Neden gü¬zel koku sürünmüyor, süslenmiyor, kma ve benze¬ri şey kullanmıyorsun?" diye sordu. O şöyle dedi: "Eşim Osman b. Maz'un falan günden beri bana hiç yaklaşmamıştır." Ümmü Seleme, "Neden?" di¬ye sordu. O şöyle dedi: "O kendine kadını haram kılmış ve kenara çekilmiştir." Bunun üzerine Üm¬mü Seleme Resulullah'a (s.a.a) bunu haber verdi. Resulullah (s.a.a) ise hemen ashabını toplayarak onlara şöyle buyurdu:
    "Kadınlardan yüz mü çeviriyorsunuz, şüphesiz ki ben kadınların yanına gidiyorum, gündüzleri ye¬mek yiyorum, geceleri uyuyorum. Kim benim sün¬netimden yüz çevirirse şüphesiz ki benden değil¬dir.
    (Biharu'l-Envar, c.93, s.73)

214- İmam Cafer Sadık (a. s) şöyle buyurur:
    Üç kadın Hz. Peygamber'in (s.a.a) yanma gele¬rek konuştular. Birisi şöyle dedi: "Şüphesiz ki e-şim et yemiyor." Diğeri ise şöyle dedi: "Şüphesiz ki eşim asla kadınlara (bana) yaklaşmıyor." Diğeri de şöyle dedi: "Şüphesiz ki eşim asla güzel koku sürünmüyor."
    Hz. Peygamber abasını yerden sürükler bir hâl¬de (kızarak) minbere çıktı. Allah'a hamd-u sena et¬tikten sonra şöyle buyurdu:
    "Ashabımdan bir gruba ne olmuş ki et yemiyor, güzel koku sürünmüyor ve kadınlara yaklaşmı¬yor."
    (el-Kâfi, c.5, s.496)
    215- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Evlen, aksi takdirde Hıristiyan ruhbanlarından
    olursun." (Başka bir rivayette ise, "Şeytanın kar¬deşlerinden olursun." denmiştir.)
    216- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Dünyadan bana üç şey sevimli kılındı: Kadın,
    güzel koku ve gözümün nuru olan namaz."
    (Biharu'l-Envar, c.76, s.141 veel-Hisal, c.l, s. 183)
    217- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Göklerin rahmet kapısı dört yerde açılır: Yağ¬mur yağarken, çocuk anne ve babasının yüzüne bakarken, Kabe kapısı açılırken ve nikâh kıyılır-ken.

218- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Bekâr çocuklarınızı evlendirin, zira bu vesile ile Allah ahlâklarını güzelleştirir, rızıklarını genişletir ve haysiyetlerini/mürüvvetlerini çoğaltır.
    (Biharu'l-Envar, c.103, s.222)
    219- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Evlenin ve bekârlarınızı evlendirin. Zira evlilik çağına eren kızlarını ve kız kardeşlerini kolayca evlendirip, düzene koyması, her Müslüman erke¬ğin en büyük mutluluğudur.
    (el-Kâfi, c.5, s.328)
    220- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Allah azze ve celle'ye İslâm'da nikah ile kuru¬lan evden daha sevimli hiçbir şey yoktur. Allah az¬ze ve celle'nin en çok buğz ettiği şey ise, İslâm'da ayrılık, yani talak ile dağılan evdir.
    (el-Kâfi, c.5, s.328)
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Ynt: bir demet gül:evlilik

221- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Bekâr kızlar, ağaçtaki meyveler gibidir. Meyve¬ler yetişir de toplamazlarsa, güneş bozar ve rüzgar dağıtır. Bekar kızlar da işte böyledir; kadınların derk ettiğini derk ettikleri zaman artık onları ev¬lendirmekten başka bir çare/ilaç yoktur. Aksi tak¬dirde fesada düşmeyeceklerinden emin olunamaz. Zira şüphesiz onlar da insandır. (Beşeri iç güdüle¬re sahiptir.)"
    (el-Kâfi, c.5, s.337)
    222- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Gençliğinin başında evlenen genç kimse için şey¬tan şöyle feryat eder: Eyvahlar olsun bana, eyvahlar olsun bana, dininin üçte ikisini benden korudu.
    (Biharu'l-Envar c.103, s.221)

223- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Ey gençler! Evlenmeye gücü yetenleriniz ev¬lensin. Zira evlilik gözlerinizi (günahlar peşinde koşmaya) kapar ve ırzınızı korur.
    (Müstedreku Vesaili'ş-Şia, c.14, s.153)
    224- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Şüphesiz ki Hz. Peygamber (erkekler için) dün¬yayı terk edip evlilikten kaçınmayı nehy etmiş ve kadınları da nefislerini evlilikten alıkoymaktan sa-kmdırmıştır.
    (Müstedreku Vesaili'ş-Şia, c.14, s.248)
    225- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Allah bir araya getirsin diye (mümin ve mümi¬ne kulun) helal evliliği için çalışan kimseyi, Allah da cennette Huru'1-İyn ile evlendirir. Bu yolda at¬tığı her adım ve konuştuğu her kelime için kendi¬sine bir senelik ibadet sevabını verir.
    226- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Bir araya gelsinler diye iki müminin evliliği
    hususunda çalışan kimseyi Allah azze ve celle, her biri inci ve yakuttan köşkler içinde bulunan bin Huru'1-İyn ile evlendirir.
    (Vesailü'ş-Şia, c.20, s.46)
    227- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: "Ahlâkım ve dinini beğendiğiniz biri (evlenmek
    için) size gelirse (kızınızı verip) onu evlendirin." Ya Resulullah! Soyu düşük olsa da mı? diye soru¬lunca da Hz. Peygamber (s.a.a) şöyle buyurdu:

"Ahlâkını ve dinini beğendiğiniz biri (evlenmek için) size gelirse (kızınızı verip) onu evlendirin. Eğer (ahlâkı ve dini güzel olduğu hâlde soyu veya benzeri sebeplerden dolayı kendisine kızı vermez ve gerekeni) yapmazsanız yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar."
    (et-Tehzib, c.7, s.394)
    228- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Kızını fasık biri ile evlendiren şüphesiz ki o-nunla yakınlığını kesmiştir.
    (el-Mehaccet'ül-Beyza, c.3, s.94)
    229- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Bir kadınla sadece güzelliği için evlenen kimse şüphesiz ki onda sevdiği şeyi bulamaz. Her kim de bir kadınla malı için evlenirse Allah da onu o ma¬lıyla baş başa bırakır. O hâlde siz dindar olanlarını seçiniz. (Zira bütün hayır ve saadet onun varlığın¬da gizlidir.)
    (et-Tehzib, c.7, s.399)
    230- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Her kim bir kadınla malı için evlenirse Allah onu o malına havale eder. Her kim bir kadınla gü¬zelliği için evlenirse onda istemediği şeyleri görür. Her kim de bir kadınla dini için evlenirse Allah bütün o güzellikleri kendisi için bir araya toplar.
    (et-Tehzib, c.7, s.399)
    231- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Her kim bir kadınla güzelliği için evlenirse Al¬lah o kadının güzelliğini kendisi için bir günah ve azap sebebi kılar.
    (Vesailü'ş-Şia, c.20, s.53)

232- Resulullah (s.a.a) şöyle buyurmuştur: Kadınlarla güzelliği için evlenmeyin. Zira gü¬zelliği iffetsizliğine neden olabilir. Kadınlarla malı için de evlenmeyin, zira malı da tuğyan ve isyanı¬na neden olabilir. Kadınla dini için evlenen kim¬seye, Allah bütün bu güzellikleri bir araya toplar.
    (el-Meheccet'üI-Beyza, c.3, s.85)
    233- İmam Ali (a. s) şöyle buyurmuştur: Şefaatlerin en üstünü Allah bir araya getirsin
    diye iki kişi arasında (evlilik konusunda) şefaat et-ı^f mendir.
    (et-Tehzib, c.7, s.415 ve el-Kâfi, c.5, s.331)
    234- Adamın biri imam Hüseyin'in (a.s) yanma gelerek şöyle dedi
    Benim bir kızım var, onu kiminle evlendirmemi istersin?" İmam Hüseyin (a.s) şöyle buyurdu: "Al¬lah azze ve celle'den sakınan kimse ile evlendir. (Zira bu şahıs) onu severse kendisine ikram eder, buğz ederse asla zulüm etmez.
    (el-Müstetref, c.2, s.218)
    235- İmam Seccad (a.s) şöyle buyurmuştur: Allah azze ve celle ve sıla-ı rahim için evlenen
    kimseye Allah mülk ve keramet tacını giydirir.
    (Men La Yahzuruhu'l-Fakih, c.3, s.385)
    236- İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: Adamm biri babamın yanma geldi. Babam ken¬disine, "Eşin var mı?" diye sordu. Adam, "Hayır." dedi. Bunun üzerine babam şöyle dedi:
    "Ben dünya ve içindeki her şey benim olsa da bir tek gece eşsiz kalmayı istemem."

(Babam daha sonra şöyle dedi . "Evli adamın kıldığı iki rekât namaz; geceleri ibadet eden, gündüzleri ise oruç tutan bekar kim¬senin ibadetinden daha üstündür."
    Babam daha sonra kendisine yedi dinar vererek şöyle buyurdu: "Git bununla evlen."
    (Biharu'l-Envar, c.103, s.217)
    237- İmam Cafer Sadık (a. s) şöyle buyurmuştur: Bir bekârı evlendiren kimse, Allah'ın kıyamette
    kendisine (rahmet gözüyle) bakacağı kimselerden¬dir.
    (et-Tehzib, c.7, s.404)
    238- İmam Cafer Sadık (a. s) şöyle buyurmuştur: Her kim bir kadmla malı için evlenirse Allah o-
    nu o malıyla baş başa bırakır. (Yani zorluklar kar¬şısında ilâhî inayet ve lütuftan mahrum bırakır.)
    (el-Kâfi, c.5, s.333)
    239- İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: Osman b. Maz'un'un eşi Hz. Peygamber'e (s.a.a)
    gelerek şöyle dedi: "Ya Resulullah! Şüphesiz ki Osman gündüzleri oruç tutuyor ve geceleri de iba¬det ediyor." Bunun üzerine Hz. Peygamber kızarak çıktı. Öyle ki ayakkabılarım elinde taşıyordu. So¬nunda Osman'ı namaz kılarken gördü. Osman Hz. Peygamber'i (s.a.a) görünce döndü. Hz. Peygam¬ber kendisine şöyle buyurdu."
    "Ey Osman, Allah beni ruhbaniyet ile gönder¬memiştir. Beni hanif/adil, kolay ve fıtrat ile uyum¬lu bir din üzere gönderdi.

Ben de oruç tutuyorum, namaz kılıyorum, eh¬limle muaşeret ediyorum. O hâlde her kim benim fıtrat ve dinimi severse, benim sünnetime uymalı¬dır. Sünnetimden biri de şüphesiz ki nikâh ve evli¬liktir."
    (el-Kâfı, c.5, s.494)
    240- Abdussamed b. Beşir, İmam Rıza'nm (a.s) şöyle buyurduğunu nakletmiştir:
    Kadının biri İmam Muhammed Bâkır'a (a.s) şöyle dedi: "Allah sana iyilik versin, şüphesiz ki ben dünyayı terk etmiş bir kadınım." İmam (a.s) kendisine şöyle dedi: "Dünyayı terk etmekten maksadın nedir?" Kadın, "Asla evlenmek istemi¬yorum." dedi. İmam (a.s), "Neden?" diye sordu. Kadın, "Büyük bir fazilete erişmek istiyorum." de¬di. Bunun üzerine İmam (a.s) şöyle buyurdu:
    "Git, eğer bu iş üstün bir şey olsaydı şüphesiz ki Fatıma (a.s) sana bundan daha evla ve müste-haktı. Zira kadınlardan hiç kimse ondan daha üs¬tün olamamıştır."
    (Biharu'l-Envar, c.103, s.219)
    241- İmam Musa Kâzım (a.s) şöyle buyurmuş¬tur:
    İlâhî rahmet gölgesinden başka hiç bir gölgenin olmadığı günde şu üç kişi Allah'ın arşının gölge¬sinde gölgelenirler: Müslüman kardeşini evlendi¬ren, ona hizmet eden ve sırrını gizleyen kimse.

242- İmam Musa Kâzım (a.s) şöyle buyurmuş¬tur:
    Şüphesiz ki kıyamet günü Allah-u Teala'nm e-linin altında bir gölge vardır ki, Hz. Peygamber, Hz. Peygamberin vasisi, mümin bir kulu azat eden mümin, mümin bir kulun borcunu ödeyen mümin veya mümin bir kulun evliliğini üstlenen mümin dışında hiç kimse onun altında gölgelenemez.
    (Biharu'l-Envar, c.74, s.256)
    243- İmam Cevad (a.s) şöyle buyurmuştur: Dininden ve emanetdarlığmdan razı olduğunuz birisi sizinle evlenmek isterse onunla evlenin.
    (Men La Yahzuruhu'l-Fakih, c.3, s.393)

"eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

Rabbim herkese hayırlı salih amel eden eşler nasip eylesin inşAllah(c.c) ..Allah razı olsun güzel bi paylaşım..
      [center]

[center][center]

Yorum

amin ecmain

Yorum

[quote author=yebne-zehra link=topic=5918.msg37934#msg37934 date=1245521816]
          Rabbim herkese hayırlı salih amel eden eşler nasip eylesin inşAllah(c.c) ..Allah razı olsun güzel bi paylaşım..
          [/quote]

[tt]amin cümlemize bacım [/tt]

Yorum

[quote author=Melis link=topic=5918.msg37999#msg37999 date=1245529386]
            [quote author=yebne-zehra link=topic=5918.msg37934#msg37934 date=1245521816]
            [/quote]

[tt]amin cümlemize bacım [/tt]
            [/quote]inş
            [center]

[center][center]

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X