Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Baş örtülü kızlar kiminle evlenecek?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Baş örtülü kızlar kiminle evlenecek?

Bence akil yasta degil bastadir derler ya...
    Kisinin karakterine bagli..
    Kimi erkek cabuk olgunlasir.Kimisi gec.Ayni sey bayanlar icinde gecerli.Ben esim benden en az 5 yas büyük olsun istedim.
    6 ayda kücük oldu
    Ama o bana göre daha olgun.
    Yani uzun lafin kisasi hem fiziksel acidan ,hem kisiklik acisindan adamina göre degisir.

Yorum

Eğer kadın dırdır ve illetse, gencecik erkeğin genç yaşta beli bükülür.

Eğer kadın aklı başında, olgun, itaatkar ve sakin birisi ise, yaşlı olan erkeğini o yaşta gençleştirir.

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=6239.msg40505#msg40505 date=1246514138]
        Eğer kadın dırdır ve illetse, gencecik erkeğin genç yaşta beli bükülür.

Eğer kadın aklı başında, olgun, itaatkar ve sakin birisi ise, yaşlı olan erkeğini o yaşta gençleştirir.

[/quote]

Bunun için iyi bir seçim yapmak gerekiyor .
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:51.
        Yıka ruhumu merhamet lütfuyla

Bula nurlara gözlerimi n’olur

Çevir basiret çölümü aydınlıklara

Yorum

Aslında bizim oralarda başörtülü kızlar daha çok tercih edilir ama... :-\

Yorum

Geçenlerde internette bir araştırma yazısı okudum. Evde kalan kızların genel olarak çoğunluğunu baş örtülü kızlar oluşturuyormuş. Yine aynı şekilde evlenmek için başını açan kızlarında sayısı hiçde az değil. Ve yine başı açık ama kapanmak isteyen bazı kızlar koca bulamama yani evlenememe korkusundan başlarını bağlamıyorlar. (Hele Korkuya bakın )

Yorum

:

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Müddessir bacım evde kaldık desene ;D

Yorum

[quote author=Mufazzal link=topic=6239.msg40697#msg40697 date=1246591601]
                  Geçenlerde internette bir araştırma yazısı okudum. Evde kalan kızların genel olarak çoğunluğunu baş örtülü kızlar oluşturuyormuş. Yine aynı şekilde evlenmek için başını açan kızlarında sayısı hiçde az değil. Ve yine başı açık ama kapanmak isteyen bazı kızlar koca bulamama yani evlenememe korkusundan başlarını bağlamıyorlar. (Hele Korkuya bakın )

[/quote]

Yalan haberdir inanmayin
                  En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 07.08.2020, 17:50.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=6239.msg40757#msg40757 date=1246612065]
                    [quote author=Mufazzal link=topic=6239.msg40697#msg40697 date=1246591601]

[/quote]

Yalan haberdir inanmayin
                    [/quote]Gerçekler acıdır bacım,metin ol!!

Yorum

Bu gerceklere ben hic sahid olmadim ama ayri dünyalardami yasiyoruz yoksa
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=6239.msg40760#msg40760 date=1246613047]
                        Bu gerceklere ben hic sahid olmadim ama ayri dünyalardami yasiyoruz yoksa
                        [/quote]

Yaşadığım toplumu ayrı bir dünya olarak değerlendirebilirim. belirttiğim araştırmayı haklı çıkaracak numunelerle dolu etrafımız.

Yorum

[quote author=MÜDDESSİR link=topic=6239.msg40764#msg40764 date=1246613586]
                          aynı yerde yaşadığımıza göre bende tehdit altındayım

[/quote]

Yok sen kendini tehdit altında görme.

Yorum

"Sizden olan bekarları ve kölelerinizden, cariyelerinizden salihleri evlendirin; eğer fakir iseler Allah onlara fazlından zenginlik verir! Allah çok lütufkardır, her şeyi bilendir" hükmü vardır. Burdaki fakirlik geçim fakirliği oldu gibi aday bulma açısından da fakirler olabilir dolayısıyla her iki durumda da zenginlere aralarındaki fakir bekarları evlendirmek farzdır.
                            bir hadis duymuştum ? şeyde acele ediniz ölmüş cenazeyi gömmede vakti gelmiş kızı evlendirmede..
                            ben kızların da erkeklerin de çok erken yaşta evlenmeleri taraftarıyım. ergenliğe ulaşır ulaşmaz
                            bunun için anadoluda "kızı sandalyeye oturt ayakları yere değerse ever" sözü meşhur olmuştur.
                            Allah evliliği sekine diye tabir ediyor. Yani sükunet yani gemilerin azgın dalgalardan kurtulup sakin bir limana sükuna güvene sakinliğe kavuşması
                            gençlerin de en fırtınalı dönemleri ergenlik dönemidir. insan belki de en çok günah işlemeye meyilli olduğu zamanlardır bu anlar
                            öyleyse en iyi evilik yaşı bir günah işlemektense bu ergenlik dönemindedir.
                            ancak kapitalist sistem her alanda olduğu gibi aile alanında da ilahi düzenlemey ve doğaya müdahale ederek bu alanı da fesada uğratmıştır günümüzde. kızlar da erkekler de bir iş sahibi olmadan hatta bazıları araba ev sahibi olmadan evlenmeyi kaldıramayacakları bir yükün altına girmek olarak görüyorlar.
                            oysa bilinçli veliler bu noktada gençlerin elinden tutmalı ayette emredilen evlendirme görevini üzerlerine alıp onlara gelecek için rehberlik etmeliler.
                            ergenliğe ulaşmış bir çocuğu evlenmeye teşvik etmeliler yanlarında onları yerleştirip uyumlu bir yaşa gelinceye kadar gözetim altında tutmalı hayatlarına çok müdahale etmeden kol kanat germeliler.
                            evlenememeye en büyük neden ekonomik olarak göseriliyor. oysa bu gerçek değildir. bu gün veliler çocuklarına zaten bakmaktadırlar kızlar da erkekler de sanki evde sofraya bir kaşık daha koyup yiyeceğini paylaşmak kadar basittir aslında evlenen çifte bakmak. böylece çekirdek aile gibi insanın yapısına ters bir anlayış da reddedilmiş olacaktır
                            "0nlardan (anne baba)biri ya da her ikisi senin yanında yaşlanacak olursa onlara şefkat kanatlarını ger ve: 'küçüklüğümde nasıl onlar bana yumuşak davrandılarsa sen de onları öyle bağışla' diye dua et" şeklinde ayeti kerime vardır ki bu ayet çekirdek aile modelinin İslam'a zıt olduğunu göstermektedir. anne baba bizim yanımızda yaşlanmalıdır.
                            başörtülü kızların kiminle evleneceği konusu çekirdek aslında evlenme sorunlarına yönelik bir soru değil uygun adayla ilgili soru
                            ama bende evlilikle ilgili bu çağrışımları yaptığı için yazdım
                            evlenmenin önünde görülen sorunları kaldırısak kafalardan; başörtülü kızların evlenebileceği adaylar da çoğalmış olacaktır.
                            kaldığımız yerdeden devamla İslam geniş aile modelini benimser. Böylece kapitalizm 3-4 buzdolabı yerine 1 buzdolabı satacak üç ev donatılmak yerine 1 ev donatılacak üç evlik masraf yerine 1 ev masraf yapılacak ve en genç yıllar günaha girme riskiyle değil sağlıklı imanlı nesil peşinde olmak güzelliğiyle geçecektir..
                            ayette başörtülü kızların kimle evleneceğine yönelik bir açıklama yok meseleye bildiğim kadarıyla öyle bakılmıyor çünkü başörtüsü zaten müslümanın ayrılmaz bir sıfatı yok bu yüzden Kur'an Mufazzal kardeşimin yazdığı: iyi kadınlar iyi erkekler..." ayetinin yanısıra zina eden kadınlar zina eden erkek ya da müşrik bir erkekten başkasıyla evlenemezler zina eden erkekler de zina eden kadın veya müşrik kadınldan başkasıyla evlenmezler Allah böylelerin Mü'minlere yasak kılmıştır (nur suresi 3) evlenilecek adayı seçme bakımından ilahi düzenlemelerden en önemli bir kural böyle...

Yorum

yine bizde bir söz vardır evlenme yaşıyla ilgili ama erkekler için:
                              20 yaşına kadar evleneceğin adayı seçmede iki gözün de açık olsun her şeyini incele 20 yaşında bir gözünü yummalısın, bazı kusurları görmemelisin karşıda 30undan sonra ise iki gözünü yumup evlenecek birini bulup evlenmelisin
                              bütün bu sözler bir tecrübeye dayanır tabi ki ilahi yasaklara her dönemde uyulur ancak 30 yaşına gelmiş bir bayan ya da erkek zaten 60 yıl olan insan ömürünün yarısını düşünerek geçirmiş kalanını da düşünmese ne olur bir adayla evlense
                              özel sipariş mi vermek lazım işte bu kadarı var elimizde bu malzemeyle iyi bir iş çıkarmak zorundayız biz...
                              genetik bilim gelişince belik insan karakteriyle oynanır ve sipariş alırlar bilim adamları (tabi ki bilim adamları değil çünkü icadların sahipleri hiç bir zaman o icadın kaymağını yiyemez onu kapitalistler kaparlar...)o zaman kafanıza göre bir aday sipariş edersiniz.Ama şimdilik bunlarla yetinin.
                              bir kız çok güzeldir kimseyi beğenmez her geleni çevirir bir bahaneyle
                              günün birinde onu isteyenlerden bir adam çok merak eder kimle evlendi diye bakar ki hiç de ideal bir eşle evlenmemiş fakir bir gül yetiştiricisi..
                              gider kadına sorar neden nasıl oldu bu iş diye
                              kadın bunu ancak ona uygulamayla anlatabileceğini söyler: çık der bahçeye en güzel gülü bana kopar getir ancak bir kuralım var sakın unutma yeni bir güle gitmek için eskisini bıraktığında asla geri dönmek yok kuralım bu
                              adam gider karşısına birbirinden güzel güller çıkar birine uzatır elini koparmak için gözü dier güzel güle takılır onu alacak başka yerde başka güzel görür gider ona derken böyle tüm bahçeyi dolaşır artık geriye çok az seçenek kalmıştır geri dönüş de yoktur her gül aslında uzaktan güzel görünmektedir yanına vardığında mutlaka bir kusur görmüştür der ya gülsüz gitmektense en sonuncu gülü alayım bahçeden çünkü artık başka seçeneği kalmamıştır onu koparır gelir
                              kadın der o kadar güzel gülün arasından bula bula bu kara kuru gülü mü buldun? deyince adam meseleyi anlar...
                              ne diyeyim Allah kolaylık versin evlenmek zor iş deyip de bekarları yeise sevketmeyeyim tersine evlenmemek zor nasıl oluyor da insanlar evlenemiyorlar gerçekten de merak etmişimdir hep...
                              çünkü herkes evlenmiş hemen hemen tarihte...

Yorum

kim olursan ol,nasıl biri olursan ol evlilik bir şekilde seni buluyor o yüzden hiç evliliği düşünmüyorum,Allah hayırlı eşler nasip etsin cümlemize...her şeyin vakti var,bizim köyde hiçbir kız evde kalmıyor isterse dünyanın en kusurlu insanı olsun,köyün yaşlı kadınları illa birisini buluyorlar sağolsunlar,biraz da bu yüzden takmıyorum galiba evliliği

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X