Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Baş örtülü kızlar kiminle evlenecek?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Baş örtülü kızlar kiminle evlenecek?

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=6239.msg40816#msg40816 date=1246632722]
    evlenmenin önünde görülen sorunları kaldırısak kafalardan; başörtülü kızların evlenebileceği adaylar da çoğalmış olacaktır.[/quote]

+

Yorum

Ehl-i Beyt'in izinden abime mükemmel tespitlerinden dolayı can-ı Gönülden teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki herkesin başından evlilik konusunda ilginç olaylar geçtiği gibi, İslam dışı sinirlendirici olaylarda geçmiştir.

Bölgesel olarak meseleye bakar isek, sünnisi olsun, şiisi olsun bir çok örtülü kızın ilk etapda eş modeli şöyledir: İmanlı - Takvalı - Ahlaklı - Namazında - Niyazında - Eşine Sadık...
      Hepimizin malumu ki bu zamanda evlilik öncesi kız ve erkek kendi aralarında anlaşırlar, buluşurlar, sonsuz telefon konuşmaları ard arda gelir.

Belli bir dönemden sonra ki o dönem ya Nişanlılık dönemi olur yada evlilik döneminin cicim aylarından sonra olur. Bakarsın ki sözde Kuru Soğana razı olan ve sözde Ahlak, Takva - İman arayıcı olan bizim Örtülü kızımız, Kuru Soğanı beğenmez olmuş, Ahlak-Takva ve İmanı sorgulamaz olmuştur. Yerini ise lüks, batı vari bir ev, israf dolu bir yaşam almıştır. Her ne kadar deseniz ki herkes öyle değildir zaten bölgesel olduğunu belirttim. Ben kendi bölgemde bu gibi örneklerle çok karşılaştım. Öyleki başımdan geçti. Ama hamdolsun ben nişanlılık veya Evlilik öncesi paçayı kurtardım. Aksi halde hayat bana zindan olacaktı.

Bölgemizde özellikle İslami camiada artık suçlu örtülü kızımız mı diyeyim yoksa anne, babasımı diyeyim. Eğer erkek gerçekten takvalı, inançlı, mukeddesatlarına tamamen bağımlı birisi ise fakat özel bir şirkette çalışıyor maaşıda 1000 TL ise yalnız sadece Memur değil ise ve bu erkek İslami camiadan kapalı bir kıza talip ise YA EVLENEMEZ YADA EVLENMESİ KESİNLİKLE ÇOK, ÇOK ZORDUR. BİR ÇOK İMTİHANLARDAN GEÇMESİ LAZIM.

Artık İslami Camiada bile dört dörtlük TAKVA-İMAN-AHLAK arayışının bulunduğunu söylemek çok zor.

Aile ne yapar! Aile gider kapalı kızını Takvalı, İmalı fakat özel şirkette çalışan erkeğe vermez ama kızını, aynı mezhep dahi olsa, üniversite bitirmiş öğretmen, polis, avukat ama namazsız niyazsız bir erkeğe verir.

İstatistiklere baktığınızda eşlerini döven kesimin en çok Üniversiteli olduğunuda göreceksiniz.

Yani Ehl-i Beytin izinden abim tespitlerin, açıklamaların mükemmel ama o Kuran ayetlerini dikkate alan kim?

Tabiki dikkate alanlar vardır. Ama çok azdır.

Kuru Soğancıların Kuru soğanlarının yerini cicim aylarından sonra...

Ev alır,
      Lüks Mobilyalar alır...
      Araba alır...
      Kibirli tavırlar alır...

Not: Bölgesel açıkladım. Sadece Kızlardan örnek verdim. Erkeklerimizinde bunlardan eksik kalan yanı yoktur. İslamcı Erkeklerimiz ise bin beter olmuştur.

Ben bütün bunları Kıyametin, Hz. Mehdi a.s'ın Zuhrunun bir alameti olarak görüyorum.

Yorum

Allah razi olsun mufazzal kardesim
        evet, yazdiklarindan da anlasildigi gibi, malesef söylemde farkli seyler var, fakat bu söylemlere ragmen durum farkli ise, demekki kalplerde samimiyet eksilmis veya yok demektir

insanlar pesinde kostuklari degerlerden biraz darbe yemedikce gercek degerlerin kiymetini bilemiyorlar malesef

darbe ile terbiye olmayi basaran, gerekli dersi cikaranlarda cok az

insanlar sinirlarini korumayi bilemiyorlar belkide
        baslangicta masum ve sade olan istekler zaman icerisinde artiyor cogaliyor, daha iyisi ve daha fazlasi taleb edilmeye baslaniliyor ve bunun farkina varamayan insan bitmez tükenmez isteklerinin pesinden kosmaya, farkinda olmadan "heva ve hevesine tapmaya" basliyor, o kadar ki, artik bu ugurda herseyini feda edebiliyor....
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 17:16.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ne olur acili lahmacun gibi, kan revan icinde kalan her yurek oykusune ask demiyelim. Bir goruste vurulmak ile aski birbirine karistirmayalim. Imanimizi nasil ki kutsal, temiz, bir ve 'en ustun' kabul ediyorsak aski da onun gibi kutsal, temiz, bir ve 'en ustun' kabul edelim. Hepsinden en onemlisi aradiginiz bu olsun, yasadiginiz boylesine guclu olsun ki..........degsin.

Butun bunlari yasarken duyumsadiklarinizi icinde yasadiginiz toplumun size ogrettigi her turlu sempatik ve iyi kurala teslim ediyorsaniz adina ask demiyelim.

Uc gunluk yurek heyecanini toplum degerlerinin baskisi sonucu kolayca kosecige birakabiliyorsaniz adina ask demiyelim.

Yasarken yakalanma, yanlis bulunma, utanma, yargilanma dusuncesiyle korkudan titriyorsanız lutfen adina ask demiyelim.

Cok sevgili ve islevi cok yuksek diger iyi degerlere karsilik onu teslim ediyorsak adina ask demiyelim.

Kendiniz olamiyorsaniz, bin bir turlu entrika ceviriyorsaniz, akil oyunlari oynuyorsaniz, yalani peynir ekmek gibi soyluyorsaniz sakin adina ask demiyelim.

Yasadiginizi tek basina duyumsuyorsaniz, karsi tarafin bilmedigi, farkinda olmadigi ve/veya karsilik vermedigi bir beraberlikse adina ask demiyelim.

Bugun acisindan kivranirken 15 gun sonra "abi yeni bi ask yasiyorum gormelisin" diye arkadaslarinizin karsisina ciktiginizda "yaaaa hani en buyuk askindi o" denildiginde utanmiyorsaniz, eziklik ve yanlislik hissetmiyorsaniz adina ask demiyelim.

Hem akliniz tadina bakilmamis ama goruntusu agiz sulandirici derecede cekici bir nesneye sahip olmak istiyorsa ama toplumunuz sizi bagliyor ise sagda solda kacamak ve sarhos adimlarla yurudugunuz ve "caldiginiz" heyecanlarin adina ask demiyelim.

Uzaktayken ve ulasilmaz oldugunda dusuncesinin beyninizi gece gunduz kemirmesinden sizlaniyorken karsilastiginizda heyecanlarinizi bir bir yitiyorsaniz artik adina ask demiyelim.

O insani kendisine "ragmen" sevebilmekten soz edemiyorsaniz, uzuntulerine katlanamiyorsaniz, ozgur birakamiyorsaniz, yasam ve kendi adiniza yaptirimlarla baglamaya calisiyorsaniz adina ask demiyelim.

Hergun yeni bir yani, yeni bir yonunu bulup cikaramiyorsaniz, birbirine benzemeye basladiysa gunleriniz artik adina ask demiyelim.

Birlikteyken sahip oldugunuz potansiyel zaman icinde kendini yenileyip, gelismek ve buyumek yerine, eriyip gidiyorsa adina ask demiyelim.

Kisacasi, GEREKTIGINDE yasaminizi kokunden ve tamamen degistirmeyi, ya da yok etmeyi goze alamiyorsaniz adina ne olur ask demiyelim.

Birakalim ask da iman gibi tek, dokunulmaz ve en kutsal kalsin.

Tum bu soylediklerimi lutfen kendi suzgeclerinizden iyice bir eleyin bakalim geriye ne kaliyor. Birinin degil butun bu saydigimiz sartlarin saglanabilmesi konunun esasi gibi geliyor bana.

Iste bir baskabir yazinin daha sonundayiz. Her nedense ben biraz buruk ayriliyorum dostlar bu yazidan. Saniyorum aska merhamet duydugumdan, onu yapayalniz ve anlasilmamis, korunmasiz, hafife alinmis olarak duyumsadigimdan olsa gerek.

Haksizliga, yanlisa saniyorum her zaman baskaldirmak benim yasam gorevim.

Aska haksizlik etmeyin ne olur ve onu rahat birakin. Incitmeyin onu, saygi gosterin yasamina.

Mutlak Aska sizin olmasa bile, sahip olamasaniz bile; kendi malinizmis gibi har vurup harman savurmayin. Sonucta o kimsenin degil. Ama herkes ondan bir parca. Kaynaginizi iyi koruyun.

Ille de ask istiyorsaniz yalandan vazgecin, entrikadan vazgecin ve cok ama cok cesur olun.

Kendinize karsi durust olun herseyden once ki karsinizdakine en azindan ayni derecede durustlukle yaklasabilesiniz.

Yasaminizi ugruna silmeye hazir olun, silmeniz gerekmese bile. Tabii bunlar buzdagi gibi suyun ustunde gorunenler, yani yolun basi; yol ince, uzun ve mesakkatli...

Konu asktan acilinca soz tukenir, yurek tukenmez. Sozu tuketmek istiyoruz artik ve sizlerin izninizi istiyoruz. Cunku inaniyoruz ki bazen konusmak aski incitir, siradanlastirir.

Birakalim o yerinde yasasin, ozgur ve tertemiz sonsuza uzansin.

Biten bir sevdanin ardindan yasananlar sözcüklere tasindiginda eksilir sevdanin özgünlügü. Her eksilen sevda, tek ve bir olan ask ' in bir parça daha büyümesidir oysa. Ask gerçeginin aynadaki görüntüsü, görüntünün ask "imis" gibi halidir her sevda.

"En çok konusmak istedigin anda susmayi bilmek" diyen Mevlâna "Söze susmak kapisindan gir" der bir baska anda ... tam o sevdanin sona erip ask' in büyüdügü noktada.

Gözlerini damlattiginda içine, biten bir sevda ardindan, yasama dönen baliklar gibi canlandi yüregi. "Al iste" dedi. "Ya hep, ya hiç" Gözlerim damlasin üstüne, gözyasim degil.

Suyu çarklarla yönlendirmiyorum sana, suyu kaynagiyla getiriyorum sana. Ya su ol ! çogal, kivril, tas, dökül!! Ya da kurut kendini tek düze bir yasamda, ortalarda kalma !

Bir sevda sonu ya da bin sevdadan arta kalan... Susalim simdi... yasayalim...

Tam söyleyecek iken sustugun andadir doruktaki en yüklü sözcük, diline indiginde siradanliga, yozluga döner, yiter gider ...

Sustuk... "Söze susmak kapisindan gir" dik... Bilginin ögretilebilir ama bilgeligin ancak yasanabilir oldugunun farkina vararak sustuk ...

Herman Hesse "Sidhartha" adli eserinde Sidhartha' ya:

"Bilgi ögretilebilir, aktarilabilir ancak bilgelik ögretilemez, aktarilamaz. Kisi bilgeligi bulur, yasar." diyerek söyletirken bilgeligi; edinilen aci bir deneyimi arti hanesine çiziktirip bilgi diye... bilgeligin sadece yasanilir oldugunun bilinciyle sustuk ...

Sustuk.... gözleri damlata damlata yürege, suyu kaynagiyla tasiya tasiya içe.

Onüç bin yil önce; yiten bir sevda aninda, aynadaki görüntüyü verip bilgelige yanastik, aynadaki gerçege dokunduk aska ulandik.

13 asir yürek zamani, 13 bin göz damlatarak, 13 milyon su kaynagi hesabi paralel bir evrende en çok konusmak zamaninda en iyi sustuk.

Her daim devrilen, degisen, kivrilan suda hep ayni "imis" gibi kalan, hep ayni "imis" gibi akan sulara öykündük. Görüntüyü geride birakip aska yol aldik, tek yol acidan geçti.

"Kendi içinde çelisen tüm Bir' in kendinin özdesi oldugunu anlamiyorlar, tipki yayla lir arasindaki çelisik uyumda oldugu gibi" ya da "ayni nehre giriyoruz ama nehir ayni degil, bu biziz ve biz bu degiliz" diyerek kivrilip, tasarken su; suya öykündük, yürek verdik, bilgelige yaklastik; sevda verdik, aska soyunduk.

Görüntüde yittik, gerçekte ayildik. Cisimde öldük, ruhta dirildik

Hem her insanim hem hic kimse
          Hem yakinim size hem Irak
          Tam dokundu dokunacak
          Ey paradokslar evreni !..Bu yeni konuklukta

Ben susayim söze baslarken;

EY ASK SEN SÖYLE !...

Eger son sözü Ask a birakirsaniz; Kimin kimle evleneceginin kiymet-i harbiyesi kalmaz!...

Selam ve dua ile..

Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

tebrik ederim göktürk abi....

Birlikteyken sahip oldugunuz potansiyel zaman icinde kendini yenileyip, gelismek ve buyumek yerine, eriyip gidiyorsa adina ask demiyelim.

Kisacasi, GEREKTIGINDE yasaminizi kokunden ve tamamen degistirmeyi, ya da yok etmeyi goze alamiyorsaniz adina ne olur ask demiyelim.

............
            ask günlük yasamin siradanligi arasinda bir yerlerde unutulup gidiyorsa, zaten kaybetmek baslamis demektir....oysa ask hic birseyi siradanlikta birakmayacak kadar güclüdür

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Gülistan bacim;

Bu yazi cok degerli bir bacimizin haykirisidir.

Handan Öz 'e aittir. Bir zamanlar " Sirca saray " adli bir sitesi vardi..

Onu okumaktan hep büyük bir heyecan duydum..
              Istedim ki:

Bir bacimizinin sorusuna diger bir bacimizin yüregi cevap versin..
              Hayat da en Hakiki Mürsit ilimdir ( Hz. Ali )

Yorum

güclü kalemmis tebrik ederim, kiskandim :

Yorum

Aşk Şia'dır
                  Aşk Hüseyn a.s. dir
                  Aşk Zeynebin s.a. feryadıdır
                  Aşk Zeynül Abidin Ali a.s. ın zulmün kara yüzünü duvara çarpmasıdır
                  Aşk Ali a.s.ın kendisidir
                  Aşk Ali a.s. öylesine sevmektir ki...
                  Aşk Humeyni'yi r.a.) anlamaktır
                  Aşk Hasan a.s. ın yalnızlığıdır
                  ...
                  konudan sapmışım pardon siz kaldığınız yerden devam edin...

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=6239.msg41019#msg41019 date=1246716193]
                    güclü kalemmis tebrik ederim, kiskandim :
                    [/quote]

Kiskanma senin de ondan geri kalir yanin yok hani
                    Allah Bize Yeter!
                    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

onure ettin beni hilalnur bacim
                      amma ve lakin
                      hani söz varya, yigidi öldür hakkini yeme
                      gerci ben yigidi niye öldürdüklerini
                      ve yigidi öldürenin zaten hak hukuk tanimayacagini düsünmüsümdür hep ama
                      neyse

yok yok
                      benim edebiyatimda cok noksan var
                      daha bi kac firin ekmek yemem gerekecek

Yorum

En büyük sorunlarımızdan bir tanesidir belki bu mevzular.Anne belki kızının mutluluğunu istemektedir ama bilmezki onu gerçekten ateşe attığını.ve böylece islami bir düzenin yok oluşuna da sebebiyet olmaktadır.Allh gençlerimize yardım etsin.

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X