Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bekarlara

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Bekarlara

Yahu neden evlenmiyorsunuz?

Evlenmeme sebeplerinizi yazar mısınız?

Gülmeyin Şaka yapmıyorum. Ciddi, ciddi soruyorum.

Ynt: Bekarlara

askerlik var
    geçim derdi var
    ev kirası var
    mutfak masrafı var
    ugun kişiyi bulma derdi var
    çocukları iyi yetiştirme derdi var

Bir evlenecek dogru kişi yok

Yorum

işim gereği sabit yerim yok

görev nereye çıkarsa oradayım. bazen 2 ay evden uzak kaldığım oluyo

bu durumda bana kim kızını verir ki açık konuşmak gerekirse ben kız babası olsaydım kendime kızımı vermezdim yerleşik sabit bi işi olsun isterdim.

hem daha yaşta genç 5 sene falan sonra sabit göreve geçsek işte yaşta 30 olur tam ideal

ha askerlikte ayrı bi dert zaten onu hiç katmadım hesaba

Yorum

[quote author=gönlüm_kerbelada_kaldı link=topic=7395.msg48964#msg48964 date=1250676635]
        askerlik var
        geçim derdi var
        ev kirası var
        mutfak masrafı var
        ugun kişiyi bulma derdi var
        çocukları iyi yetiştirme derdi var

Bir evlenecek dogru kişi yok
        [/quote]

Askerlik - 15 aylık bahane.

Geçim derdi - Nur süresinde ki ayete yakin etmemek.

Ev Kirası - Aynı mesele.

Mutfak masrafı - aynı mesele

Uygun kişi- Hakketen yok mu yav size uygun aday

Çocuk yetiştirme derdi - Hele evlende ona da sıra gelir.

Bekarlıkta ki korkularımdan bazıları. Ama anlamsız korkular...

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7395.msg48965#msg48965 date=1250676892]

bu durumda bana kim kızını verir ki açık konuşmak gerekirse ben kız babası olsaydım kendime kızımı vermezdim yerleşik sabit bi işi olsun isterdim.

hem daha yaşta genç 5 sene falan sonra sabit göreve geçsek işte yaşta 30 olur tam ideal

[/quote]

abboo. Mektebi Mülkiye, azizim sende mi bekarsın ya

Ya ben seni evli zannediyordum...

Kardeş bunlar sizin için ciddi anlamda mazeret mi?

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7395.msg48965#msg48965 date=1250676892]

[/quote]

oo sabit bir yerde iş yok şehir şehir dolaşma,
            sabit bir şehire gedinde yaş 30
            askerlik yapılmamış
            Ömrün yarısı gitti geriye ne kaldı yaa

siz evde kaldınız

Yorum

benim için evet ciddi bi mazeret abi.

düşünsene eşimi yanıma her gittiğim yere götüremem. ailemden de ayrı şehirde yaşıyorum. ben göreve gittiğimde eşim günlerce aynı evde yalnız kalabilir mi? mümkün değil

ama öyle acelemde yok zaten şöle iyiyim kafam rahat

gönlüm kerbelada kaldı kardeş askerliği 30 yaşıma kadar biyerlere sıkıştırırım o kolay 5.5 ay zaten göz açıp kapayıncaya kadar geçer.

ömrün yarısı varsın geçsin , kardeş payı işte yarısında yalnız yarısında eşinle

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7395.msg48971#msg48971 date=1250677595]
                [/quote]
                Abi bu kalan 30 yılı 2 ile çarpmış gibi gelecek farkındasın dimi bu arada bir gözüm yarışma sorularında ona göre

Yorum

Ama şu varki Peygamber (s.a.a) efndimizin hadisleri vardır. Cehennem ehlinin çogunu bekarlar oluştulur diye. Birde evlenen dininin yarısını kurtalır diye. Hayırlısı inşallah.

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7395.msg48971#msg48971 date=1250677595]
                    benim için evet ciddi bi mazeret abi.

düşünsene eşimi yanıma her gittiğim yere götüremem. ailemden de ayrı şehirde yaşıyorum. ben göreve gittiğimde eşim günlerce aynı evde yalnız kalabilir mi? mümkün değil

ama öyle acelemde yok zaten şöle iyiyim kafam rahat

gönlüm kerbelada kaldı kardeş askerliği 30 yaşıma kadar biyerlere sıkıştırırım o kolay 5.5 ay zaten göz açıp kapayıncaya kadar geçer.

[/quote]

Abi yapmayın gözünüzü seveyim. Gerekirse Hanımınızı paket yapın bavulda taşıyın ama yinede evlenin. Evlilik gerçekten iyidir. Dinin yarısını garanti altına alırsınız.

Yorum

kardeş açık konuşmak gerekirse "cehennem ehlinin çoğunu bekarlar oluşturur" "cehennem ehlinin çoğunu kadınlar oluşturur" tarzındaki bir grubu genelleyici hadislerin pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

daha mizan kurulmamış amel defterleri açılmamış sorgu sual olmamış cehennem ehlinin hangi gruptan olacağını Allahın bildirdiği kadar bilebiliriz ancak.

belkide evliler eşlerine çok kötü davranacak ve çoğunluğu onlar oluşturacak kim bilebilir

Allah herkesin gönlüne göre imanlı , babası zengin eş nasib etsin

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=7395.msg48976#msg48976 date=1250678181]

Allah herkesin gönlüne göre imanlı , babası zengin eş nasib etsin [/quote]

Bak hele

Yorum

;D

Yorum

kadınlarla ilgili kısımı ilk kez duydum. Bu konuda sizinle aynı düşüncedeyim. Ki bence bekar bayanlar bekar beylere göre davranışlarına kat ve kat fazla dikkat ediyorlar. Ama dışarıdaki gençlerin durumuna bakıldıgında "cehennem ehlinin çoğunu bekarlar oluşturur" sözü bence dogru bir tespit oluşturuyor. Dün mesela geçen bir olayı anlatyaım toplu ulaşım aracındaydım karsımdada 3 tane erkek vardı( ki konuşmalarından bekar oldukları anlaşılıyordu.) gelene laf atıyorlar gidene laf atıyorlardı. Bir ara Allah(cc) size lanet etsin. Allahtan korkun diyecektim ama iste her söz her herde söylenmiyor. Ama içimden bol bol söyledim

Yorum

1 yaşım daha çok küçük
                              2 evlenmek istemiyorum
                              zamanı geldiği zaman allah takvalı birini nasib ederse evlenirim inşallah
                              sallu ala muhammed ve ala ali muhammed evvelune muhammed evsetune muhammed

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X