Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kalbine Mukabil Bir Kalp Bulabilmek

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    Kalbine Mukabil Bir Kalp Bulabilmek

    Kalbine karşılık bir kalp bulmak; manevi frekansları bütünüyle tutan, gönül iletişimini tam kurabilen bir insanı bulmak demektir.

    Evliliğin mutluluğa dönüşmesi için, kalplerin uyuşması, anlaşması, kaynaşması gerekir.

    Kalpsiz mutluluk olmaz.

    Kalp kalbe karşı olmalı…

    Kalp kalbe kaybolmalı…

    Kalpler bir olmalı, iri olmalı, diri olmalı…

    Ölmüş kalpler taşıyan kalıplar, mutlu olabilir mi?

    Evet, mesele kalıp değil, kalp meselesidir.

    Kalıbına göre kalıp arayanlar; eş arayışını, bedene, kaşa, göze bağlayanlar, mutluluğu yanlış adreste arayanlardır.

    Bulmak için, önce böyle birini aramak gerek… Gerçi her arayan bulamaz ama bulanlar hep arayanlardır. Aramadan bulmak mümkün mü?

    Bir de arıyormuş gibi yapanlar vardır. Bunlar, her ne kadar evliliğin bir gönül işi ve manevi frekansların uyumu manasına geldiğini kabul etseler de, seçimlerini, hep maddeden, görüntüden yana yaparlar. Yani inandıkları ve düşündükleri gibi davranmazlar.

    Bulamayacağı yerde arayanlar da bunlardan sayılmalıdır. Hani Nasreddin Hoca gibi… Evin bodrumunda, kömürlükte kaybettiği yüksüğünü, dışarıda, evin önünde arıyormuş… Sebebini sormuşlar…”Aşağısı çok karanlık” demiş…

    Bazı gençler de kalbine karşılık kalbi böyle arıyorlar. Kalp, duygular, sevgi, şefkat, merhamet tamam ama görüntü, en boy, kaş göz diyorlar… Hatta oralara takılıp kalıyorlar. Gönle değil, gövdeye itibar ediyorlar. Hatta bu insan sana göre değil, diyenlere de “Ben onu değiştiririm” derler. Ya da , “O gördüğünüz gibi değil, aslında çok iyi biri” iddiasında bulunurlar.

    Sonra da, iletişimimiz neden kötüleşti, niçin kavga çıktı, geçimsizlik nereden geldi diye şaşırıyorlar.

    Atalarımız, “iki gönül bir olursa, samanlık seyran olur” demişler. Ne güzel söylemişler. İki gönül bir olmazsa, yani kalbine karşılık bir kalp yoksa saraylar zindan olur ve tabii ki eşler hayal kırıklığına uğrarlar. Zaten, sadece iki gövdenin bir olması insani bir hal de değildir.

    Evliliği maddileştirenler, yalnız ten ve beden isteklerinin tatmini manasına alanlar, çok ayaklılarla aralarındaki farkı ortadan kaldıranlardır.

    Bir insanın evlilik anlayışı ve bu husustaki beklentileri onun seviyesini ortaya koyar.

    Evlenmeyi düşünen gençlerimiz, kalplerine karşılık bir kalp mi arıyorlar, yoksa kalıplarına karşılık bir kalıp mı arıyorlar?

    İnsan, aradığını bulur.

    Kalıp arayan kalp bulabilir mi?

    Bulsa bile, bulduğunun ne olduğunu idrak edebilir mi?

    Evlenecek gençler, önce niyetlerini düzeltmelidir. Kalbe karşı kalp mi arıyorlar, kalıba karşı kalıp mı?

    Madde arayanın ruh bulması, gövde arayanın gönül bulması mümkün müdür?

    Doğru ölçülerle arayışa geçtikten sonra da, “Rabbim, karşıma iyi olanı; sevebileni, merhamet edebileni çıkar” diye ciddi ve samimi dualarda bulunmalıdır

    Vehbi, Vakkasoğlu
    "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
    "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

    #2
    Ynt: Kalbine Mukabil Bir Kalp Bulabilmek

    İnsan iradesi ile hangi ölçüyü belirlerse belirlesin, yangi tedbiri alırsa alsın, kader bildiğini yapıyor. Kainat bir denge ve ahenk içerisinde hareket etmekte ve bireylerin iradeleri ile de değişiklik arzetmemektedir.

    İyiler iyileri, kötüler de kötüleri bulsa hayat devam etmez, toplumsal sorunlar alır başını gider ya da çok sorunlu bir toplum yapısı meydana gelir.

    Bazen iyiler iyileri,
    Bazen iyiler kötüleri,
    Bazen kötüler iyileri,
    Bazen kötüler kötüleri

    Bulur. İyilerin iyileri bulması toplumun salahı ve örnek toplumun inşası için bir model gerektiği içindir.
    Kötülerin kötüleri bulması, kötülüğün muşahhas halde gözükmesi ve insanların bundan kaçınması için bir model oluşturmasıdır.

    İyilerin kötülerle, kötülerinde iyilerle karşılaşması da denge içindir. Bir kötü ile karşılaşan iyi iyi modellere yaklaşmaya çalışırken, iyi ile birlikte olan kötü ise kötülere eğilim gösterir.

    İyilere düşen herphalde hayırlı bir sabırdır.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

    Yorum


      #3
      Ynt: Kalbine Mukabil Bir Kalp Bulabilmek

      Rabbim sabredenlerden eylesin bizleri ozaman inşAlah sabırla kazananlardan oluruz

      vessalm..
      "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
      "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

      Yorum


        #4
        Ynt: Kalbine Mukabil Bir Kalp Bulabilmek

        Beyza kardeş çok hoş bir yazı teşekkür ederim. Resülullah'a (S) sormuşlar "İslam nedir" diye, cevaben demişki (S) "İslam benim seni düşünmemdir". Amerikalı İngiliz Fizikçi S.Hawking' e de "Mutluluk nedir" diye sormuşlar o da "anlaşmaktır" demiş. Eş'ler birbirlerini düşünürlerse ve bir çok konuda anlaşabilirlerse tam 'Eş' olurlar. Ve bunlar sadece eş'ler için değil herkes için geçerlidir diye düşünüyorum. Vesselam.

        Yorum


          #5
          Ynt: Kalbine Mukabil Bir Kalp Bulabilmek


          Hatice, kadınlar içinde Hz. Muhammed’in (s.a.a) davetine ilk inanan kimseydi. Onun kutsal hedefleri uğrunda sahip olduğu her şeyi feda etti. Bütün servetini Hz. Resulullah’ın (s.a.a) önüne koydu ve şöyle dedi: Sahip olduğum her şey senin önünde ve senin emrindedir. Allah sözünün yücelmesi ve dininin yayılması uğruna bu malı dilediğin gibi kullan.
          Hz. Peygamber’le birlikte Kureyş’in işkencelerine, boykotuna, kuşatmasına katlandı. Kuşkusuz Hatice’nin bu benzersiz ihlâsı, bu samimi imanı, bu içten sevgisi, Resulullah’tan (s.a.a) gerekli karşılığı alacaktı. Hak ettiği sevgiyle, ihlâsla ve saygıyla karşılık görecekti. Resulullah (s.a.a) onu öylesine derin bir sevgiyle seviyordu ki, ona o denli vefa duygusuyla bağlıydı ki, bu sevgi Hatice’nin ölümünden sonra da devam etti. Diğer eşlerinden hiç kimse Hatice’nin yerini tutamadı.

          Yorum

          YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X