Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

(SADECE!) Hudeyfe kardeşim'e şiada tesettür hakkında sorularım var

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

(SADECE!) Hudeyfe kardeşim'e şiada tesettür hakkında sorularım var

Selamullahu aleyküm Hudeyfe kardeşim

Gündemi takip ediyormusunuz bilemiyorum. MUSTAZAF DER tüm (ALLAH C.C ın yardımı ile) Türkiye'yi kapsamayı hedeflediği tesettür seferberliği platformu oluşturdu. MUZTAZAF DER'in öncülüğündeki tesettür seferberliği (ALLAH C.C ın yardımı ile) dalga dalga tüm ülkeye yayılmakta...

Muhterem Hudeyfe gardaşım; müsadeniz varsa ŞİA'da tesettür hakkında bilgi edinme amaçlı size sorularım olacak. Yardımlarınız araştırmalarıma katkı sağlayakactır inş.

ŞİA'da hicab şekli nedir?

İlitmasi dua...

Ynt: (SADECE!) Hudeyfe kardeşim'e şiada tesettür hakkında sorularım var

HUVE'L AZİZ

SELAM OLSUN ALLAH'IN HABİBİNE VE TEMİZ PAK KILDIĞI EHL-İ BEYTE

Hakkınızı helal ediniz biraz geç gördüm. MUSTAZAF DER'in yaptığı bu çalışmadan dolayı Rahman her daim yanlarında olsun her türlü güçlüğe karşı dayanma, sabır ve güç versin bol bol mükafatlarını versin kendi dergahında. Bu konuda benim yapabileceğim bir şey var ise her daim hazırım bilesiniz bacım.

Şiada hicap şekli eller bileklere kadar ve yüz hariç heryerin kapanması farzdır. Boyun bölümü çenenin yarısı kadar kapanması gerek.
    EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

[quote author=Hudeyfe link=topic=21536.msg130295#msg130295 date=1314306649]
      HUVE'L AZİZ

MUSTAZAF DER'in yaptığı bu çalışmadan dolayı Rahman her daim yanlarında olsun her türlü güçlüğe karşı dayanma, sabır ve güç versin bol bol mükafatlarını versin kendi dergahında. Bu konuda benim yapabileceğim bir şey var ise her daim hazırım bilesiniz bacım.
      [/quote]

Amin inş abim. Estg hakkımız (eğer varsa) her daim helaldir inş.

Şiada eller, yüz ve çenenin yarısı hariç demişsiniz. Bunu hadislerle delillendirebilir misiniz?

_ Sünni kaynaklarında Hz Ayşe (r.a) nin tavaf esnasında dahi peçesini muhafaza ettiği geçiyor. Hz Fatıma (r.a) nın hicabı nasıldı?

_Ayette geçen cilbab kelimesinin anlamı nedir?

_Merhum Kuleyni, İmam Muhammed Bakır’ın (a.s) Cabir b. Abdullah Ensari’den şöyle rivayet ettiğini nakleder; “Resul-i Ekrem (s.a.a) Fatıma’yı (s.a) görmek için dışarı çıktı. Bende O’nunla birlikteydim. Resul-i Ekrem’in (s.a.a) evinin kapısına vardığımızda elini evin kapısına koydu ve şöyle seslendi: “Selam olsun size”! Hz. Fatıma (s.a) selam olsun sana ey Allah’ın Resulü!” diye cevap verdi.

Resul-i Ekrem içeri girebilir miyim?” diye buyurdu. Hz. Fatıma (s.a) girebilirsiniz ey Allah’ın Resulü!” dedi.

Peygamber (s.a.a) yanımdakiyle birlikte içeri girebilir miyim diye buyurdu.

Hz. Fatıma (s.a); “başımda örtü ve yüzümde peçe yok” dedi.

Peygamber (s.a.a); “çarşafının bir köşesiyle başını kapat!” diye buyurdu. Fatıma (s.a) başını kapattıktan sonra Resul-i Ekrem (s.a.a); “Selam olsun sana!” diye hitap ederek selam verdi. Fatıma (s.a); “Selam olsun sana ey Allah’ın Resulü” diyerek babasını karşıladı.

Resul-i Ekrem (s.a.a); “İçeri girmemiz için izin var mı?” diye buyurunca, Fatıma (s.a) babasını içeri aldı.

Resul-i Ekrem bu kez de yanımda olan kişide girebilir mi? diye sorunca

Hz. Fatıma (s.a); “Evet, byurun birlikte içeri giriniz” dedi.

Cabir der ki; “Resul-i Ekrem (s.a.a) ile birlikte içeri girdim. Fatıma’nın yüzünün sarardığını ve benzinin solduğunu fark ettim.

Resul-i Ekrem (s.a.a) bunun sebebini sordu.

Hz. Fatıma (s.a); “Ey Allah’ın Resulü! Şiddetli açlıktandır” diye cevap verdi.

Resul-i Ekrem (s.a.a) şöyle buyurdu; “Ey açları doyuran, azlıkları telafi eden (çoğaltan) rabbim! Kızım Fatıma’yı doyur!...

Burada hz FATIMA A.S ın yüzünü örttüğü geçiyor?

Yorum

HUVE'L AZİZ

Ayette geçen cilbab örtü anlamında olduğunu biliyorum gende tefsirlere bakmam gere.

Rivayette öyle bir şey yok bacı. Aksine zıddı var.

Peygamber (s.a.a); “çarşafının bir köşesiyle başını kapat!” diye buyurdu. Fatıma (s.a) başını kapattıktan sonra
        Burda başını kapattığı yazıyor yüzünüde dahil demiyor. Bunu rivayetin sonunda beyan edilen de destekliyor zaten.

Cabir der ki; “Resul-i Ekrem (s.a.a) ile birlikte içeri girdim. Fatıma’nın yüzünün sarardığını ve benzinin solduğunu fark ettim.
        Cabir'in bunu görebilmesi için Hz Zehra'nın yüzünün açık olması gerek ki görebilsin eğer yüzü kapalı olsa idi Hz Zehra'nın yüzünün sararıp benzinin solduğunu göremezdi.

EY AZİZAN, BİZ KAR-ZARAR HESABI YAPMAKSIZIN SEVGİ'YE TESLİM OLUR SELAMA ERERİZ. KİM NE DERSE SÖYLESİN, SEVDİM ALİ'Yİ. KAR-ZARAR http://www.nuvezan.com/

Yorum

12- Hz. Zeyneb’in İffeti: Yahya Mâzinî şöyle diyor: Uzun zaman Medine’de Hz. Ali’nin (a.s) hizmetinde bulundum. Evim Hz. Ali’nin kızı Hz. Zeyneb’in evine komşuydu. Allah’a yemin olsun ki hiçbir zaman onu görmedim, sesini duymadım. Resulullah’ın ziyaretine giderken geceleri giderdi. Giderken de bir tarafında Hz. Ali, bir tarafında Hz. Hasan, bir tarafında da Hz. Hüseyin yer alırdı.”

Hz. Zeynep en zor şartlarda dahi iffet ve hayâsından ödün vermemiştir. Tarihler şöyle yazar Hz..Zeynep Kerbela olayında yüzünü elleriyle kapatırdı; zira peçesi elinden alınmıştı!” İbn-i Ziyad mel’unun meclisinde o zalim tarafından görülmesin diye esir kadınlarca etrafı sarılı halde onların ortasında oturuyordu.

Yezit mel’unun meclisinde ona şöyle haykırmıştı: “Ey (Resulullah tarafından) azad edilmişlerin oğlu, bu adalet mi? Kendi kadınlarını perde ardında tutarken, Peygamber kızlarını esir ederek (sağa sola) sürüyorsun; onların tesettürlerini yırtmış, yüzlerini açmışsın!” (Biharü’l-Envar, c.45, s.134)

Bu yazı Musa Aydın'ın bir makalesinden alıntı. Burada hz Zeynep a.s ın yüzünde peçe olduğu geçiyor. Kaynakda verilmiş. size linkinide vereyim inş.

(Halbuki şiada tesettürü Musa Aydın'a sorduğumda bana yüz açık olmalı demişti kendileri )

Ayette geçen cilbab örtü anlamında olduğunu biliyorum gende tefsirlere bakmam gere.

Evet vakit bulduğunuzda cilbab konusundaki tefsirleri bana yazın inş abim.

Hudeyfe kardeşim. Hz aişe (r.a) örneğini niye verdim. Ehlisünnet kaynaklarındaki hadislerde bir çok hadis onun rivayeti. Ehli sünnet kaynaklarındaki hadislerin bir çoğu yüzün örtünmesi yönünde. Ve ben düşünüyorum… Hz Aişe, Esma, safiye ve bir çok sahabi kadını peçeli ise Hz Fatıma, hz Zeynep ve diğer ehlibeyt hanımlar ıda yüzlerini örtmüş olsa gerek. Ki yukardaki kaynakta hz Zeyneb’in peçeli olduğu geçiyor.

Eğer bir araştırma yaparak tüm delilleri ile şiada tesettür şeklini bana verirseniz minnettar kalacğım abim.

Hayırlı bayramlar abim

İltimasi dua.

Yorum

منتظر(Muntazar)

Selamullahu aleykum منتظر(Muntazar) kardeşim.

Mesajınızı yeni fark ettim özel mesaj yazamadım. Hakkınızı helal ediniz. (Gecikmişde olsa) bu konu ile alakalı yazdığınız için buradan irtibat kurmayı munasip gördüm

Evet Mutaharri'nin "HİCAB" adlı kitabını seneler evvel okumuştum. Araştırmalarım beni yeniden o kitaba yönlendirince bir kez daha okuma fırsatım oldu.

Cezakallahu hayran kesiran

İltimasi dua...

Yorum

başlık ilginç..

Sadece Hudeyfe kardeşime deniyor yani başkası cevap yazmasın demek isteniyor. Kabul yazmayız. ve bu mesajımız bile bu yasağı ihlal sayılırsa bunu bile silerim ve yazılana cevap bile yazmam.

ama biraz reklam kokuyor gibi geldi başlık bana. Eğer amaç sadece Hudeyfenin fikrini almaksa sitede özel mesajlaşma imkanı var. burda yazıdığına göre ve kimse yazmayacak dendiğine göre, sanki siz yazmasını bilmiyorsunuz, Hudeyfe ile biz yazışalım da siz görün der gibi bir şey hissettim ben. yanılıyorsam düzeltin sn Seccad_

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X