Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

kadin hakkin sefkat mazhari

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

kadin hakkin sefkat mazhari

insanlar da melekler gibidir; bir kismi hakkin sertlik mazhari olup savas meydaninda kafirlerle savas ve mücadele ile mesgul iken, diger bir kismi, Hakkin sefkat ve esirgeme mazhari olup cephe gerisini idare etmektediler.

nitkim sekiz yllik kutsal cihad ve savunmada cepheye yardim ulastirma komitesinde kadinlarin önemli bir rolü vardi. savas yaralilarini daha cabuk iyilestirmek istediklerinde bayan hemsireleri seciyorlardi. dolayisiyla er sinif kendine özgü isi yapmaktadir.

cünkü silah kullananin bir görevi vadir;savas yaralilarina bakmayi üstlenenin baska bir görevi vardi.

bir coklai varidr ki bugün emir iken yarin esir düsebileceklrdir. nitekim su beyitler bunu dilegetirmektedir:
    nice emir var ki yarin olur esir
    nice esir var ki yarin olur emir
    nice süvare var ki yarin olur piyade
    nice piyade var ki yarin olur süvare

evet bir cok kimse vardir ki kiyamette mahser yerine süvari olarak girer. süvari olarak giren kimselerden biri Fatima Zehra a.s'dir. elbette herkes süvari olarak gelmez. süvari olarak giren veya gelen cok az kimse vardir.

simdi bu merkeb (binilen sey) ne merkebidir? bu binis, ne binisidir? bu rakibin (binen) ne meziyeti var ki yarin süvari oluyor? tabi isin icinde bask meseleler var. büyük insanlardan bir grup, simdi atli geliyor. ya görünürde deveye binmis gibi "adimi görüs mesafesi kadar olan" burak üzerinde miraca giden Allah resulünün 8binlerce selam ve sena onun üzerine olsun) binmesi gibi binmektir.

her halükarda mirac ve kiyamet meseleleri ile ilgilibir cok husus vardir ki insan onlari "lestü edri" (ben bilmiyorum) diye itiraf etmelidir. bu meseleler, dünyevi meseleler gibi degildir. bir cok sey anlasilabilir iken bir cok sey de acik degildir.

bu hakikatleri anladiktan sonra artik, falan icrai makam nicin kadinin degildir veya filan icrai mevki neden erkek icindr? gibi sorular gündeme gelmeyecektir...erdemlilik lcüsü asla icrai makam degildir. hangi dünyevi makam, acik hilafet makamindandaha yücedir?

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X