Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yaz ve Tesettür

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yaz ve Tesettür

Ben saclari tahrik unsuru olarak görmuyorum...Nur süresi 31.ayet bize delildir.Müslüman kadinlar baslarini yakalarini örtecek sekilde kapatirlar...saclarin gözüküp gözükmemesinin günahini bilemem.Ama siz ehlibeyt dostu olarak ehlibeyt kadinlarinin nasil kapandigini arastirip kapanmanin ölcüsünü ordan anlamaniz lazim aslinda.
    Allah Bize Yeter!
    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8171.msg53808#msg53808 date=1253393615]
      Ben saclari tahrik unsuru olarak görmuyorum...Nur süresi 31.ayet bize delildir.Müslüman kadinlar baslarini yakalarini örtecek sekilde kapatirlar...saclarin gözüküp gözükmemesinin günahini bilemem.Ama siz ehlibeyt dostu olarak ehlibeyt kadinlarinin nasil kapandigini arastirip kapanmanin ölcüsünü ordan anlamaniz lazim aslinda.
      [/quote]

31. İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda omuzlarından aşağıya doğru salsınlar; kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babasından, yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut Müslüman kadınlardan, yahut kendi malları olan kölelerden, yahut erkeklikten kesilmiş veya kudreti olmayan erkek hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların gizli hallerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başka erkeklere ziynetlerini göstermesinler; gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar ve tövbe edin hepiniz Allah'a ey inananlar da kurtulun, erin muradınıza. *
      Ayetten neyin anlatıldığı apaçık,illa da tesetür takılacak diye husus yok

Sıcak ülkelerde erkekler de başlarını örterler güneşten korunmak için,illada tesetür takılacak türüden kaide yok, ki diğer Arap ülkelrini bilmem ama Türkiyemizde tesetür olgusu bir siyasi akımı simgelemekle birlikte, çeşit çeşit uyduruk hadisle bunu beslerler,saçın tek bir teli görünse cehennemde bilmem ne tür yaratık olup da bilmem neler olacakmış felan

İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan, görünenlerden başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini, göğüslerini örtecek bir tarzda
      iş apaçık ki ayet ırzınızı,tahrik edici işlerinizi,gögüslerinizi açığa vurmayın diyor

illada tesetür/örtü felan takılacak,saçalr gizlenecek,veya günahtır türünden ayrıntı yok

Sıcak ülkelerde değil kadınlar erkekelr de başını örter,güneş ışınlarından korunmak için,bu ieş durulurken gögüslerinizi örtecek tarzda buna durun dneilmiş, ki amaç,mana besbelli

Bunu bayrak yapıp da bölünmeye ,fitneye girişmek,okula girmek için perük takmak,tarikatlara,emzheplere bölünmek Allahın urat ettiği bir iş olmamakla birlikte al i imran 7 kapsamına girer

Anlamak gerekir ki bir iş akıl ve mantıkla uyuşmuyorsa bunun İslamda yeri yoktur çünkü inanmanın delili bile akıl etmekten geçiyor

A, veya b, veya c isimli şahıs başörtü takmıyor,illada takması gerektiğine dair Allahın emri var mı?

Saçların günah oluşu,mutlaka gizlenemsi türünden ayet var mı?

Olmayan işleri dinin temeli yapmak al i imran 7 kapsamına girmektir, Allah neyi dinin temli olarka tarif etmişse dinin temeli odur başka iş dğeil, kültürümüze,atalardan aldıkalrımzıla uyuşmasa bile,doğru olan iş Allahın bildirdiği iştir

Allah kapanmayı emretmiş midir? hayır

Allah bunu emrediyor dersek ki deniliyor ne yapmış oluruz?

Allaha iftira,

mesele bu kadar basit

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Siz sanirim tesettür diye türbani kastediyorsunuz? Eger öyle ise benim demek istedigim ile sizin demek istediginiz cok farkli seyler.

Allah örtünmeyi tabiki emretmistir.Örtünmek bütün ilahi dinlerde vardir.Örtüneceksin,ama ne ile örtünecegin senin bilecegin is.Ister yazmayla ister türbanla ister carsafla ister sal'la.Kimse zorla türban takacaksin demiyorki.Eger diyenler varsa bu da dinin ölcüsü degildir.

Sıcak ülkelerde erkekler de başlarını örterler güneşten korunmak için,illada tesetür takılacak türüden kaide yok, ki diğer Arap ülkelrini bilmem ama Türkiyemizde tesetür olgusu bir siyasi akımı simgelemekle birlikte, çeşit çeşit uyduruk hadisle bunu beslerler,saçın tek bir teli görünse cehennemde bilmem ne tür yaratık olup da bilmem neler olacakmış felan
        Felan filan'lara bakip örtünmeyi inkar etmeyiz.O felan filanlara inanmiyoruz.Günahin da sevabin da derecesini Allah bilir.

Diger islam ülkelerinde degilde sadece türkiyedemi islami simge oldu kapanmak? Bu cok gülünc.Ve sadece laiklik elden gidecek diyen korkaklarin düsüncesi...
        Allah Bize Yeter!
        O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8171.msg53881#msg53881 date=1253527028]
          Siz sanirim tesettür diye türbani kastediyorsunuz? Eger öyle ise benim demek istedigim ile sizin demek istediginiz cok farkli seyler.

Allah örtünmeyi tabiki emretmistir.Örtünmek bütün ilahi dinlerde vardir.Örtüneceksin,ama ne ile örtünecegin senin bilecegin is.Ister yazmayla ister türbanla ister carsafla ister sal'la.Kimse zorla türban takacaksin demiyorki.Eger diyenler varsa bu da dinin ölcüsü degildir.

Felan filan'lara bakip örtünmeyi inkar etmeyiz.O felan filanlara inanmiyoruz.Günahin da sevabin da derecesini Allah bilir.

Diger islam ülkelerinde degilde sadece türkiyedemi islami simge oldu kapanmak? Bu cok gülünc.Ve sadece laiklik elden gidecek diyen korkaklarin düsüncesi...

[/quote]

************************************************** **********************

Sayın can sanıyorum ki yazımı dikkatle okumadın

Kuran'da saçlar günahtır,gizleyin,yoksa günaha girersiniz türünden emir yok

Cahiliye devrinden çıkma bir topluma seslenildiği hatırlardan kaçmasın,yarı çıplak geziniyorlar, ve senin verdiğin ayetten de anlaşılıyor ki iş saçların gizlenmesi felan değil, erkekleri tahrik eden işlerin görünmemesi emri

Klimatik gerekçedir ki erkekler de başlarını örter o ülkelerde, örtüler gögüsleri örtsün dneilmiş,kadınalrı çarşaflara dolayın,burkalara hapsedin türden ayet,emir yok,varsa açıkla demişiz

Diger islam ülkelerinde degilde
          Bu sözünü İslama hakaret olarak algılıyorum,haşa İslam öyle ucuz iş değil

sadece türkiyedemi islami simge oldu kapanmak?
          Her bir işin tarihçesi bellidir, kılık kıyafet devrimi,ve hangi yıllarda çarşaftan tesetüre geçildiği felan

sadece laiklik elden gidecek diyen korkaklarin düsüncesi...
          Batıl ile haraket eden hem kendi toplumuna hem birlikte yaşadığı diğer toplumlara gözle görülür zarar verir

Al i imran 7 apaçık bir ayettir, ve idrak etmemeye diretmeniz benim için gözle görülen bir iş

Allah dinin temeli nedir apaçık bildirmiş, bunu kabul etmedikten keri İslamdan ,Müslümanlıktan dem vurulamaz

al i imran 7
          Öyle bir Allah'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, manası apaçık ayetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli manalara benzerlik gösterir ayetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için manaları açık olmayan ayetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir.

Öyle bir Allah'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, manası apaçık ayetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir.

Dinin temeli ne olduğunu bizzat Allah bildirmişken iş artık iman etmeye kalmıştır veya redetmeye

Diğer kısmıysa çeşitli manalara benzerlik gösterir ayetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için manaları açık olmayan ayetlere uyarlar.
          Saçların gizlenemsi gerektiği,görünürse günahata düştüğümüzü bildiren ayet var mıdır? yoktur dolayısıyla işe al i imran 7 açısıyla bakmak lazım

Arap ülkelerinin hiç biri İslam açısından referans oluşturamaz,ki peygamber soyuna yaptıkları gaddarlık apaçıktır, din el değiştirmiştir türlü türlü hille ve zalimlikle, hz Ali ve Ehli byet'in başına gelenler delildir

200 yıl boyunca hz Ali ve Ehli Beyt'e camilerdne küfürler edildi,edilmesi şart koşuldu veselam

Ehli Beyt Horasana kaçmakla soyun sürmesini sağlayabildi,yani Türk kavimleriyle, dolayısıyla hicret etmeyenlerin ne tür din alıştıkları gericilik,ilkellik,gelişmmeişlikle anılmalarıyla sabittir

Saçların görünmesi,açıkta olması Allah açısından suç teşkil etmez, etseydi zaten Allah bunu bildirirdi, dolayısıyla ayetle belirtilmemiş işleri bayrak yapmak al i imran 7 kapsamına girmektir, ve

işe nesnel açıdan baktığımzıda anlıyoruz ki apaçık olmayan bir işi bayrak yapmaları fitne ve bölünmeye sevkedip insna düşmanalrının ekmeğine yağ sürmeye yarıyor,yani şeytana

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8171.msg53793#msg53793 date=1253382385]

dinini aracıdan almaya alışmış kalsik birisin ( yazdığından bu anlaşılıyor)

[/quote]

sen dini direkt Allahtan alıyorsun herhalde..aracı dediğin;kuranda bir aracıdır,resulde,imamlarda,alimlerde..başkasının silahını yine başkasına karşı kullanmakla çok akil olduğunu sanıyorsun ama benim yaptığımın aynısını sende yapıyorsun..bu yazdıklarının kendi öz fikirlerin olduğunu sanmıyorum..öyle olsa bile ''aracı'' dediklerinin fikirlerinden süzdüğün öz fikirlerindir..

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8171.msg53793#msg53793 date=1253382385]

Eee bu akımlar dışında İslami akım yok mu ?

Sünniliğe bakarsak hak mezhebi dörttür,

Sana bakarsak dört + şiadır

[/quote]

bu akımlar dışında islami akım vardır fakat senin akımının islami olmadığı kesin..

ben sünniyim ama bana göre hak mezhep dört değildir..dört artı şia da değildir..
            hatta bana göre hak mezhep diye bir şey yoktur..bir insan şii olduğu halde hak ehli olabileceği gibi sünni olduğu haldede hak ehli olabilir..hak olmanın bazı ölçüleri vardır.kim bu ölçülere uyuyorsa o haktır..

o ölçülerden biride: ''mezhebçi olan hak ehli değildir''
            (yalnış anlaşılmasın ben mezhepsiz değilim fakat mezhepliyim mezhepçi değil)

Allah'ın bildirdiği söz üstüne söz var mıdır can?

Bırak dinini başkasından almayı Allah akıl vermiş,

"kime bahşedip bahşetmeyeceğini de ancak O bilir,

dolayısıyla ne kendini küçük bil ne başaksını, de ki : " Allah dilediğine bahşeder,bu Allah'ın vaadidir,ve Allah'ın vaadi gerçektir,şüpheye düşmek kafirliktir",Allahın bildirdiğini inkar etmektir veselam

[/quote]

madem Allah akıl vermiş ve bizim başkasına ihtiyacımız yok o halde sana rastgele bir soru: borsa hakkında bazı alimler bir kısmına caizdir demiş bazıları külliyen haramdır demiş..sen de kurana bakarak bize borsa hakkında bir hüküm çıkar..

Bak bu sözün bile Kuranın sözüyle uyuşmaz

senin kimi ehli takva bildiğin önem arzetmez, kimin ehli takva bilidiği önem arzeder? Allah'ın değil mi?

Ondan başka kim bilebilir? imana gel can, bana ayet aratma

gayb alemi ancak Onun elindedir, kim ki aksini ispat etmeye girişirse Allahın işlerine ne yapar? ortaklık taslar değil mi?

[/quote]

asıl sen bu sözü söylemekle aracıların görüşlerini aktarmış oldun..toplumda hakim bir kanı var takvalı olanı Allahtan başkası bilmez..Kuranda varmı böyle bir şey?

takvalı olanın hayatı ve yaşantısı her şeyin delilidir..''kişinin fikri ne ise zikride odur'' derler.zikirden kasıt sadece konuştukları değil kendi fikirlerini hayatına yansıtma biçimidir..takvalı olanda, nifak ehli olanda, küfür ehli olanda herşeyi ile apaçık ortadadır..

bana Kur'an'da ''ziynetlerini saklasınlar''ın olup olmadığını söylermisin? madem o kadar (senin tabirinle) hatimliğin var..
            vede kadının ziynetinin ne olduğunuda bir zahmet açıkla..
            var can, ve izynetin ne olduğunu her erkek bilir, onu tahrik eden iştir

saç erkeği tahrik etmez,kadının hangi ziyneti erkeği tahrik eder hereksce malum olmalı, 15 yaşındaki bir çocuk bile buna cevap verir

[/quote]

ziynetin ne olduğunu her erkek bilmediği gibi sende bilmiyorsun..o senin kasdettiğin şey kadının ziyneti değil mahremidir..ziynet süs demektir senin kasdettiğin şey ise süs değildir..kadının saçıda süs değilse demekki kadında süs namına başka bir şey yoktur..kadının saçı,takıları,ev içinde giyindiği giysileri, bunların hepsi süstür ve örtülmesi, yabancı erkeklere karşı saklanması gereken şeylerdir..

al i imran 7 yi tekrar oku, anlicaksın meseleyi, ve fitneye sebebiyet veren işi

[/quote]

valla Al-i imran-7 her önüne gelen Kur'an'dan istediği anlamı çıkarmakda serbesttir diye bir şey demiyor..

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8171.msg53800#msg53800 date=1253385856]
            Cok kelimler arapca degildir ama anlamlari aynidir.
            [/quote]

tesettür kelimesinin arapça olmadığınıda kim söylüyor..tesettür kelimesi arapça bir kelimedir..Allahın Settar ismide bu kökten gelir..

Yorum

Kelimenin kökü arapca olabilir cogu dilimizdeki kelimeler gibi.Ama benim anladigim kadar ile AliEkberBabacan tesettür kelimesini türban kelimesi ile es degerde tutuyor.Siyasi simge v.s tabirlerinden dolayi ben öyle anladim.

Bu sözünü İslama hakaret olarak algılıyorum,haşa İslam öyle ucuz iş değil
              O sözüm su sözünüze karsilik idi:
              diğer Arap ülkelrini bilmem ama Türkiyemizde tesetür olgusu bir siyasi akımı simgelemekle birlikte, çeşit çeşit uyduruk hadisle bunu beslerler
              Her bir işin tarihçesi bellidir, kılık kıyafet devrimi,ve hangi yıllarda çarşaftan tesetüre geçildiği felan
              Carsaftan tesettüre gecmek ??

Kardesim, ali imaran degilde nur31 üzerine duralim bu konuda...ayeti iyi oku.Ayetde “humuruhinne” kelimesi hamr kökünden geliyor(mus) (arapcam yok olanlar daha iyi bilir.)

HAMR: Sözlükte ” Örtmek, kapamak, mayalamak” demektir. Örtünmek, örtmek, kapanmak (ihtimâr), karışmak, alışmak (muhâmere), mayalamak, örtmek (tahmîr), mayalanmak, örtünmek, kapanmak (tahammür), başı döndürüp karıştıran, aklı örten, şarap, içki (hamr), baş döndüreni satan, şarapçı (hammâr), başı döndürme, aklı örtme yeri, şaraphane (hammâre), şarap rengi, koyu kırmızı (hamriyyun), hamurun içine örtülüp karışan, maya (hamîra), mayalı, örtülü, kapalı (mahammer), örtülmüş, mayalı, mayhoş, sarhoş (mahmur), içkinin verdiği baş ağrısı (humâr), başı beyaz koyun (muhammera mine’ş-şiyâh), başörtüsü, yemeni, eşarp (himâr) kelimeleri bu köktendir.

Yani genel anlamda "bas" ile ilgili.
              Zaten eskiden baslar hep örtülü oldugu icin baslarinzi örtün diye emir gelmiyor örtünme seklini anlatan bir uyari geliyor.Artik bundan sonra dileyen uyar dilemeyen uymaz...Uymuyoruz diye ayeti yok sayacak degiliz.

Arap ülkelerinin hiç biri İslam açısından referans oluşturamaz,ki peygamber soyuna yaptıkları gaddarlık apaçıktır, din el değiştirmiştir türlü türlü hille ve zalimlikle, hz Ali ve Ehli byet'in başına gelenler delildir

200 yıl boyunca hz Ali ve Ehli Beyt'e camilerdne küfürler edildi,edilmesi şart koşuldu veselam

Ehli Beyt Horasana kaçmakla soyun sürmesini sağlayabildi,yani Türk kavimleriyle, dolayısıyla hicret etmeyenlerin ne tür din alıştıkları gericilik,ilkellik,gelişmmeişlikle anılmalarıyla sabittir
              Konuyla alakasi ne anlamadim ama madem saclarin acikta olmasi suc teskil etmiyorsa neden ehlibeyt kadinlari saclarinin tek bir teli görünmeyecek sekilde kapanmis?

al i imran 7
              Öyle bir Allah'dır ki sana kitap indirdi. Onun bir kısmı, manası apaçık ayetlerdir ve bunlar, kitabın temelidir. Diğer kısmıysa çeşitli manalara benzerlik gösterir ayetlerdir. Yüreklerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onları tevil etmek için manaları açık olmayan ayetlere uyarlar. Halbuki onların tevilini ancak Allah bilir.
              Nur31 size göre apacik bir ayet degil sanirim?
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Esedullah
                -----------------------

sen dini direkt Allahtan alıyorsun herhalde.
                Ana kaynak Kuran'dır,aracıdan alan dediğim iş,ömründe Kuran açıp okumamışlar,koyun gibi güdülenleri kast ettim

Hamd olsun ben düz kaynaktan okuyorum ve sayısız kez manaya hatimim

************************************************** ***************************

bu akımlar dışında islami akım vardır fakat senin akımının islami olmadığı kesin.
                Bunu ispat edeceksin değil mi?

Etmezsen senle lanetleşmeye hazırım

************************************************** ****************************

ben sünniyim ama bana göre hak mezhep dört değildir..dört artı şia da değildir..
                hatta bana göre hak mezhep diye bir şey yoktur..bir insan şii olduğu halde hak ehli olabileceği gibi sünni olduğu haldede hak ehli olabilir..hak olmanın bazı ölçüleri vardır.kim bu ölçülere uyuyorsa o haktır..

o ölçülerden biride: ''mezhebçi olan hak ehli değildir''
                (yalnış anlaşılmasın ben mezhepsiz değilim fakat mezhepliyim mezhepçi değil)
                Güzel bir çorba üretmişsin can,sen daha ne olduğunu bilmiyorsun,kendi kendini sorgula nesin ilk başta

Sünni isen sünniliğin ilkelerine göre iman edersin,hz Ali ile savaşmışları,nisa 59 u hiçe saymışları hz ile şereflendirip yüceltirsin,dolayısıyla Kurnaın sayısız ayetini inakr edersin ve iş bunla sınırlı değil ,neyse konu amacından sapmasın...

Mezheplisin ama mezhepçi değil öyle mi hehehehhe tmm üstünde durmayalım konu sapmasın

************************************************** *******************

madem Allah akıl vermiş ve bizim başkasına ihtiyacımız yok o halde sana rastgele bir soru: borsa hakkında bazı alimler bir kısmına caizdir demiş bazıları külliyen haramdır demiş..sen de kurana bakarak bize borsa hakkında bir hüküm çıkar..
                Borsa uzmanlık alanım değil can,ama para ile para kazanılıyorsa iş apaçık,ki borsanın ayaklarından biri faiz olmalı

Ve araştırmam lazım Kurandan "şüpheli durumlarda geri durmak" öğütleniyordu gibi anımsıyorum,

Benim sözlerim zenginleri,zenginlikler peşinde koşanı hoşnut etmez can,Allah ne bildirmişse onu bildiririm ve mal biriktirenlere karşı yaklaşımı belli

************************************************** *************************

asıl sen bu sözü söylemekle aracıların görüşlerini aktarmış oldun..toplumda hakim bir kanı var takvalı olanı Allahtan başkası bilmez..Kuranda varmı böyle bir şey?

elbette ki var ve sayısız ayetle apaçık

kassas 56 Şüphe yok ki sen, sevdiğini doğru yola sevkedemezsin ve fakat Allah, dilediğini doğru yola sevk eder ve odur hidayete erecekleri daha iyi bilen.
                ve odur hidayete erecekleri daha iyi bilen.

zümer 23 (kuran) ...Allah'ın bir hidayetidir ki dilediğini, onunla doğru yola sevk eder ve Allah, kimi doğru yoldan saptırırsa ona yol gösterecek yoktur.

************************************************** ************************
                akvalı olanın hayatı ve yaşantısı her şeyin delilidir..''kişinin fikri ne ise zikride odur'' derler.zikirden kasıt sadece konuştukları değil kendi fikirlerini hayatına yansıtma biçimidir..takvalı olanda, nifak ehli olanda, küfür ehli olanda herşeyi ile apaçık ortadadır..
                Sayın can İslam senin algıladığın kadar basit bir iş değil

Allah sayısız kez "gösteriş için işlere duranları" haber verir

Sabayateistler en hızlı görünümlü Müslümanlığa bürünmüşler veselam

Görünüş bir hiçtir,Kuran ile teraziye binince mesele aşikar oluyor

Al i imran dinin temelini bildirmiştir,ve Allah'ın apaçık ayetini inkar eden neyi kabul ediyor ki?

Kuran baya derindir dalmak isteyene, ve hz Ali buyurmuştur ibadetler üçe ayrılır: köle,tüccar ve hürlerin ibadeti diye,ve usul i kafi apaçıktır aklı olmayanın dini olmaz ibadetleri hiçe çıkmıştır veselam

Allah Kuran ile işin temelini bildirmiştir,insanlar temeli,apaçık olan işleri brıkaıp da , apaçık olmayan işleri bayrak yapıyorsa Al i imran 7 apaçık

************************************************** *************************

ziynetin ne olduğunu her erkek bilmediği gibi sende bilmiyorsun..o senin kasdettiğin şey kadının ziyneti değil mahremidir..ziynet süs demektir senin kasdettiğin şey ise süs değildir..kadının saçıda süs değilse demekki kadında süs namına başka bir şey yoktur..kadının saçı,takıları,ev içinde giyindiği giysileri, bunların hepsi süstür ve örtülmesi, yabancı erkeklere karşı saklanması gereken şeylerdir..
                sayın can,akıl yordamından geçmeyen bir işin İslamla alakası olmaz,imanın şartı bile akla dayanarak vuku bulur

Allah nelerinizi saklayın dediği aşikar,laf ebeliğine girişerek elde birşey edilmez,cahiliye döneminden çıkıp,yarı çıplak dolaşan bir toplum söz konusu, nelerinizi gizleyin denildiği apaçık,akla mantığa da uygun

Ve dikakt edersen yorumlara açık bir işi savunmaya çalışıyorsun,al i imran 7 kapsamındasın,dinin temeli apaçık olan işler olduğunu buyurmuş Allah,dolayısıyla apaçık olmayan işler ürezinde yoğunlaşmak,bunu bayrak yapmak apaçık bir iş

Allah saçları neden sakıncalı bildirsin ki,haşa Allah bir kelam etmiş midir ki manası olmasın?

İslam hak dinidir,akıl mantık dinidir,bu temel bile inkar ediliyorsa iş İslamdan uzak

İş apaçık ki mesele erkekleri tahrik eden işler açısından ele alınmış

ırzlarını korusunlar
                göğüslerini örtecek bir tarzda

Saçların gizlenemsi,günah oluşu babında en ufak ip ucu yok,

valla Al-i imran-7 her önüne gelen Kur'an'dan istediği anlamı çıkarmakda serbesttir diye bir şey demiyor..
                Sayın can Kuran bir elit için inmemiş,tüm insnalık için inmiş,okunup öğüt alınıp,Allahın yasakladıklarıdan çekinip,tavsiye ettiklerine uyulması için,

Allahın bu apaçık bildirdikleriyle hem fikir değilsen öne sürdüğün işi sen ispatlamalısın

Çünkü Allah diyor ki "ben bilirim kimin hidayete ereceğini", Allahın işlerini Alalha bırakmak gerek,koyduğu dini reddedip de başka ilkeler üzerinde din eriştirmenin mansı da apaçık

"Arapça konuşan bir topluma Arap dilinde bir Kuran indiriyorum ki okuyup akıl etsinler" demiş

Akıl etmek Allahın başşartlarındandır,bunu inkar eden dilediğini kabul etsin kabul görmez

Çünkü Allah akıl etme işini yüzlerce kez tekrar tekrar etmişse iş önem arzettiğinden olmalı ne dersin?

zuhruf 3 Şüphe yok ki biz, akıl edesiniz, anlayasınız diye Kur'an'ı Arap diliyle meydana getirdik.

hadid 17 Bilin ki Allah, yeryüzünü, ölümünden sonra diriltir; andolsun ki akıl edesiniz diye size delillerimizi apaçık bildirdik.
                Allah akıl etmeyi şart koşmuştur bunu inkar eden dini inakr ediyor demek

Tersini ispatlayabilen varsa alalım

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=HiLaLNuR
                  [/quote]

------------------------------------------------------------------------------------------------

İslam ülkesi demişsin ,ben,onları İslam olarak nitelemeni İslama hakaret olarak görüyorum çünkü Kuranın sayısız ayetine kafirler,değil İslamı yansıtmaları,ilkelliği,bedeviliği,gelişmemişliği,d ogmatizmi felan yansıtıyorlar

Sen İslam olarak tarif etmişsin,

bana ise acaip itici gelen geleneklere sahipler,kadınları burkalara hapsetmeleri,tek başına araba kullanmalarını yasaklamaları,tarihi,insnalık eserlerini puttur diye toplarla yoketmeleri ,bakara 256 yı hiçe saymaları,dinden güzellik yansıtacaklarına gaddarlık,gelişmemişlik yansıtmaları felan

Benim açımdan haşa İslam olmamkla birlikte,İslama en büyük zararı vermekteler

Dinin temeli olarak tarif edilen işlere uyacakalrına, al i imran 7 kapsamınca çeşitli manaalra gelen işlere uyup bayrak yapmaktalar

saçların görünmesi sakıncalıdır,görünürse günaha durulur türünden ifade yok can,dolayısıyla iddia etmen benim açımdan fikir değişikliğine sebep olmaz

Sıcak ülkeelrde kadınlarda erkekelrde başını örter,"hamr!la "mı örterler,tesetürle mi örtterler,neyle örterlerse örtsünler sıcak ülke koşulu şarttıdır

Saçların görünmesi sakıncalı olsa,göründüğü halde günah kapsamına girse,Allah zaten günah olan işlerit ek tek bildirmiştir,kusurlu bir iş yapmış havası doğar, sözlerimize dikakt edelim

Örtülerinizi sadece güneşten korunmak için değil,gögüslerinizi örtecek halde aşağı doğru salın demiş

Salın demiş tek tip tarzda bağlayın da dememiş dolayısıyla apaçık bir iş yok

Bu yazımın alakasını anlamamışsın

İslam oalrka nitelemişsin ya,ben demişim ki

Arap ülkelerinin hiç biri İslam açısından referans oluşturamaz,
                  Nur31 size göre apacik bir ayet degil sanirim?
                  apaçık can ama senin anladığın tarzda değil,saçların günah olduğu gizlenemsi gerektiği,tek bir telinin görünemsi bile sorun teşkil ettiğini bildiren iş nerde?

Allahın bildirmediğini giyabına bildirdi demek kurtuluşu olmayan işlerdendir dolayısıyla Kurana önem verelim,emin olmadığımız,bilmediğimiz işler hakkında biliyorum dememiliyiz

araf 33 ....hiçbir delil indirmediği halde Allah'a şirk koşmanızı ve bilmediğiniz şeyleri tutup Allah'a isnad ederek söylemenizi haram etmiştir.

Din hakkında konuşurken ,çok emin olmadığımız konularda eminiz gibi davranmamalıyız,Allah böyle buyurdu felan dememeliyiz, ki bu tür davranmak kurtuluşu olmayan işler kapsamına girer,şirk kapsamına

Hak Muhammed Ali cümlemizi dosdoğu yola sevketsin

Ali Şeriati

Yorum

Tarihe bakarsak iklimi sicak yerlerde de soguk yerlerde de kadinlarin mutlaka baslarini birseylerle örtügünü görürüz.Insanlarin sonradan baslarini örtmeye baslamadi,sonradan baslarini acmaya basladi.Kesinlikle ben biliyorum diye bir iddiam yok zaten,sizin de olmasin.Ayetler apacik ortada.
                    Allah Bize Yeter!
                    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

öncelikle benim adım can değil ciğerim.!

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8171.msg53960#msg53960 date=1253556029]

Ana kaynak Kuran'dır,aracıdan alan dediğim iş,ömründe Kuran açıp okumamışlar,koyun gibi güdülenleri kast ettim

Hamd olsun ben düz kaynaktan okuyorum ve sayısız kez manaya hatimim

[/quote]

inanki ömründe Kur'an'ı açıp okumamış,koyun gibi güdülenler senin gibi Kur'an'ı öz anlamından saptıranlardan daha hayırlıdır..

düz kaynak dediğin herhalde dümdüz bir okuma olsa gerek hiç derinliği olmayan..basit bir kitap gibi..

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8171.msg53960#msg53960 date=1253556029]

bu akımlar dışında islami akım vardır fakat senin akımının islami olmadığı kesin.
                      Bunu ispat edeceksin değil mi?

Etmezsen senle lanetleşmeye hazırım

[/quote]

Senin yaptığın Kur'an'ı tahrif etmekten başka bir şey ise ben her türlü şeyin üzerine lanetleşmeye senden daha hazırım..kendi örtüsüzlük ve hicabtan yoksunluğunuza Kur'an'dan kılıf arayıp saçma sapan görüşler belirten ile lanetleşmekte Kur'an'ı savunmak adına benim için şereftir..

Güzel bir çorba üretmişsin can,sen daha ne olduğunu bilmiyorsun,kendi kendini sorgula nesin ilk başta

Sünni isen sünniliğin ilkelerine göre iman edersin,hz Ali ile savaşmışları,nisa 59 u hiçe saymışları hz ile şereflendirip yüceltirsin,dolayısıyla Kurnaın sayısız ayetini inakr edersin ve iş bunla sınırlı değil ,neyse konu amacından sapmasın...

Mezheplisin ama mezhepçi değil öyle mi hehehehhe tmm üstünde durmayalım konu sapmasın

[/quote]

sen o çoook okuduğun Kur'an'da kendi mezhebinin adını bir göster bakalım senin çorban ne renk..ben senin kendi tabirinle kendi mezhebine koyun gibi ittiba etmen gibi ittiba etmem hiç bir mezhebe..buna en başta sunnilik dahildir..nisa 59u hiçe sayanlarıda hz ile şereflendirmem sen merak etme ben koyun değilim..

eğer mezhepçi olup benim literatürümde sapık olmaktansa mezhepli olmak hatta mezhepsiz olmak da benim için Hakk'ın ta kendisidir..

Borsa uzmanlık alanım değil can,ama para ile para kazanılıyorsa iş apaçık,ki borsanın ayaklarından biri faiz olmalı

Ve araştırmam lazım Kurandan "şüpheli durumlarda geri durmak" öğütleniyordu gibi anımsıyorum,

Benim sözlerim zenginleri,zenginlikler peşinde koşanı hoşnut etmez can,Allah ne bildirmişse onu bildiririm ve mal biriktirenlere karşı yaklaşımı belli
                      [/quote]

ben sana borsa uzmanlık alanındır demedim Kur'an'ı çook okuduğun ve bir bakışta hüküm çıkarabilme yeteneğine sahip olduğun(!)için Kur'an'dan bize bu konuda bir hüküm çıkar dedim..

bu konuda ayet getir ve o ayeti güzel bir tefsir et bende sana karşı ayet getireceğim..

Kur'an'da zengin olanlar kınanmazlar,dediğin gibi mal biriktirenler ve Allah'ı bırakıp zenginliğe tapanlar kınanırlar.sosyalist sıfatın hemen açığa çıkmış..

gerçi normaldir siz sosyalizmle içiçe girmiştiniz değilmi..karl marksta güzel bir tefsirciydi..

elbette ki var ve sayısız ayetle apaçık

kassas 56 Şüphe yok ki sen, sevdiğini doğru yola sevkedemezsin ve fakat Allah, dilediğini doğru yola sevk eder ve odur hidayete erecekleri daha iyi bilen.
                      ve odur hidayete erecekleri daha iyi bilen.

zümer 23 (kuran) ...Allah'ın bir hidayetidir ki dilediğini, onunla doğru yola sevk eder ve Allah, kimi doğru yoldan saptırırsa ona yol gösterecek yoktur.
                      [/quote]

bu ayetlerin hiç birinde takva ehli olanlar hallerinden belli olmazlar ve onları Allah'tan başkası bilmez diye bir şey yok.. yada biz senin gibi derin alim(!) olmadığımız için anlamıyoruz..bi zahmet tefsir edermisin bu ayetleri takva ehlini Allah'tan başkası bilmez neresinde geçiyor bu ayetlerin..?

[/quote][quote author=AliekberBabacan link=topic=8171.msg53960#msg53960 date=1253556029]

Sayın can İslam senin algıladığın kadar basit bir iş değil

[/quote]

onun için senin gibi derin alimlerle münazara ediyoruz ya.. algımız gelişsin diye..

Allah sayısız kez "gösteriş için işlere duranları" haber verir

Sabayateistler en hızlı görünümlü Müslümanlığa bürünmüşler veselam

Görünüş bir hiçtir,Kuran ile teraziye binince mesele aşikar oluyor

Al i imran dinin temelini bildirmiştir,ve Allah'ın apaçık ayetini inkar eden neyi kabul ediyor ki?

Kuran baya derindir dalmak isteyene, ve hz Ali buyurmuştur ibadetler üçe ayrılır: köle,tüccar ve hürlerin ibadeti diye,ve usul i kafi apaçıktır aklı olmayanın dini olmaz ibadetleri hiçe çıkmıştır veselam

[/quote]

''gösteriş için işlere durmanın'' ne alakası var takva ehlinin tanınması yada tanınmaması ile..

ehl-i takvayıda, ehl-i nifakıda, ehl-i küfrüde tanımak için müminin olmazsa olmazı basirete sahip olmak gerekiyor..
                      eğer basiret sahibi değilsen mümin değilsin,mümin değilsen Kur'an'dan hiç bir şey anlamıyorsun demektir..
                      anlamadığın şeyler üzerine konuşma..
                      ne diyor Kur'an: ''bu Kur'an bazıları için hidayettir, bazılarınında küfrünü arttırır''
                      sakın ikincilerden olma..

sayın can,akıl yordamından geçmeyen bir işin İslamla alakası olmaz,imanın şartı bile akla dayanarak vuku bulur

Allah nelerinizi saklayın dediği aşikar,laf ebeliğine girişerek elde birşey edilmez,cahiliye döneminden çıkıp,yarı çıplak dolaşan bir toplum söz konusu, nelerinizi gizleyin denildiği apaçık,akla mantığa da uygun

Ve dikakt edersen yorumlara açık bir işi savunmaya çalışıyorsun,al i imran 7 kapsamındasın,dinin temeli apaçık olan işler olduğunu buyurmuş Allah,dolayısıyla apaçık olmayan işler ürezinde yoğunlaşmak,bunu bayrak yapmak apaçık bir iş

Allah saçları neden sakıncalı bildirsin ki,haşa Allah bir kelam etmiş midir ki manası olmasın?

İslam hak dinidir,akıl mantık dinidir,bu temel bile inkar ediliyorsa iş İslamdan uzak

İş apaçık ki mesele erkekleri tahrik eden işler açısından ele alınmış

ırzlarını korusunlar
                      göğüslerini örtecek bir tarzda

Saçların gizlenemsi,günah oluşu babında en ufak ip ucu yok,

[/quote]

eğer islam senin gibilerin aklından geçecekse bana o islam lazım değil kardeşim..

kadının süsü bellidir sen kadının saçını süs olarak görnüyorsan bu saçın süs olmadığından değil senin Kur'an'ı kendi işine geldiği gibi yorumlama hevesindendir.vede sürekli örtüsüzlerin içinde bunu kanıksamış olmandandır..

cahiliye dönemi kadınlarının yarı çıplak dolaştıklarına dair bir rivayet getirebilirmisin..
                      tarih araştırmacılarının ittifakla belirttiği gibi değil cahiliye hemen hemen bütün din mensubu toplumlarda örtü vardır..
                      fakat cahiliyede olduğu gibi süs olan şeyleri açık ettiğinden dolayı Kur'an tam bir tesettürü emretmiştir..

cezbedici bir şekilde giyinerek süslenmiş bir kadının,çırılçıplak bir kadından daha tahrik edici olduğunu herkes kabul eder..

Sayın can Kuran bir elit için inmemiş,tüm insnalık için inmiş,okunup öğüt alınıp,Allahın yasakladıklarıdan çekinip,tavsiye ettiklerine uyulması için,

Allahın bu apaçık bildirdikleriyle hem fikir değilsen öne sürdüğün işi sen ispatlamalısın

Çünkü Allah diyor ki "ben bilirim kimin hidayete ereceğini", Allahın işlerini Alalha bırakmak gerek,koyduğu dini reddedip de başka ilkeler üzerinde din eriştirmenin mansı da apaçık

"Arapça konuşan bir topluma Arap dilinde bir Kuran indiriyorum ki okuyup akıl etsinler" demiş

Akıl etmek Allahın başşartlarındandır,bunu inkar eden dilediğini kabul etsin kabul görmez

Çünkü Allah akıl etme işini yüzlerce kez tekrar tekrar etmişse iş önem arzettiğinden olmalı ne dersin?

zuhruf 3 Şüphe yok ki biz, akıl edesiniz, anlayasınız diye Kur'an'ı Arap diliyle meydana getirdik.

hadid 17 Bilin ki Allah, yeryüzünü, ölümünden sonra diriltir; andolsun ki akıl edesiniz diye size delillerimizi apaçık bildirdik.
                      [/quote]

evet Kur'an elit bir tabaka için inmemiş, avamdan havasa herkesin anlayıp öğüt alabileceği bir şekilde inmiş..
                      ama anlayıp öğüt almak için
                      aklına estiği gibi hüküm çıkarmak için değil
                      hüküm çıkarmak ise Kur'an'ın tabiriyle:''Rasih ilim sahipleri''nin işidir..

Yorum

[quote author=Esedullah

Can Allah'ın kullandığı bir tanım

isra 33 Haklı olmadıkça Allah'ın haram ettiği CANA kıymayın
                        FECR 27 Ey iyideniyiye inanmış, şüpheden kurtulmuş can.
                        inanki ömründe Kur'an'ı açıp okumamış,koyun gibi güdülenler senin gibi Kur'an'ı öz anlamından saptıranlardan daha hayırlıdır..

düz kaynak dediğin herhalde dümdüz bir okuma olsa gerek hiç derinliği olmayan..basit bir kitap gibi..
                        Allah'ın kullandığı can kelimesine alınganlık gösteren biri olarak, iş apaçık nasıl okuduğumuza dair

Ve zan ile pazara çıkma, bilirsin zan işinin manasını Allah'ın gözünde ne değere sahip olduğunu?

************************************************** *********************

ğer mezhepçi olup benim literatürümde sapık olmaktansa mezhepli olmak hatta mezhepsiz olmak da benim için Hakk'ın ta kendisidir..
                        alınganlık göstermen yersiz şöyle ki:"mezhepliyim ama mezhepçi değilim" diyen sensin

İş sapık meselesine gelince cedddinden mi bahsediyorsun? Kimse kimseye hakaret etme lüksüne sahip değil, olmamalı?

İlmin yetersiz diye, işi küfür üzerinde mi götürmeye niyetlisin?

Konuyu yönetimden okuyan varsa bu arkadaşı uyarmasını diliyorum

Kur'an'da zengin olanlar kınanmazlar,dediğin gibi mal biriktirenler ve Allah'ı bırakıp zenginliğe tapanlar kınanırlar.sosyalist sıfatın hemen açığa çıkmış..

gerçi normaldir siz sosyalizmle içiçe girmiştiniz değilmi..karl marksta güzel bir tefsirciydi..
                        Ezberden işlerle gelmiceksin can,Allah zenginlikler peşinde koşanı kınar, meseleye değin konu aç link gönder,zamanım olunca ayetlerle sana ispatlim

hz Ali dahi dünya nimetlerini küçümser,öte dünyayı önemli bulur

sosyalist demek halkı sevmekse elbette ki halkı severim,zenginleri sevmem çünkü dünya nimmetleri gözlerini körlertir,sen seversen sev bizim kişisel tercihimize de karışacak değilsin değil mi?

Hatta iyi fikir verdin, Allahın zenginlere bakış açısıyla ilgili araştırma yapıp konu açacağım,bana hatırlat en kısa zamanda bir kaç gün içinde merağını gidereceğim

bu ayetlerin hiç birinde takva ehli olanlar hallerinden belli olmazlar ve onları Allah'tan başkası bilmez diye bir şey yok.. yada biz senin gibi derin alim(!) olmadığımız için anlamıyoruz..bi zahmet tefsir edermisin bu ayetleri takva ehlini Allah'tan başkası bilmez neresinde geçiyor bu ayetlerin..?
                        Allah daha iyi bilirim demiş kim hidayete erecek,bu apaçık sözler seni ikna etmiyorsa ben seni ikna edemem can kusura bakma sen bildiğine inan

Gösteriş için naamz kılanlarla ilgili ayet versem,görünüşte bir işin değersiz olacağına iman eder misin?

maun 4 Vay hallerine o namaz kılanların. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Mâ’ûn 5
                        (Mekkî 17) Öylesine namaz kılanların ki namazlarını unuturlar.

maun 6 Ve onlar, bütün işlerini gösteriş için yaparlar.
                        gösteriş,görüntü,görünen bir hiçtir,öz,gerçek herşeydir

''gösteriş için işlere durmanın'' ne alakası var takva ehlinin tanınması yada tanınmaması ile..
                        Daha ne alaksı olsun,Allah bizzat bildiriyor,sahte müslümanalrın ortada gezdiklerine dair

yalancıktan,gösteriş için her işelrini yaptıklarını

ya yalan makinan olacak,ya gayble bağlantın olacak,veya ALlah bilir diceksin,Allah sahtekarlar var demişse vardır,yoktur mu dicez

gösteriş,görüntü,vitrin için tüm işlerini yapmaktamışlar,anlamak lazım arıtk

kadının süsü bellidir sen kadının saçını süs olarak görnüyorsan bu saçın süs olmadığından değil senin Kur'an'ı kendi işine geldiği gibi yorumlama hevesindendir.vede sürekli örtüsüzlerin içinde bunu kanıksamış olmandandır..
                        kadının her işi süstür can,Allahın yüceliğine delildir yaratılmış kadın,o zaman ne yapmak lazım? burkalara hapsetmek doğrudur ne dersin?

Ve kendi dilinle yorumalra açık olduğunu bildiriyorsun,dolayısıyla al i imran 7 yi bir daha oku

************************************************** ******************
                        cahiliye dönemi kadınlarının yarı çıplak dolaştıklarına dair bir rivayet getirebilirmisin..

azhap 33 Ve evlerinizde oturun ve ilk cahiliyet devrinde olduğu gibi sokaklara çıkmayın

Ve tarih bilinen bir iştir,İslam öncesi toplumların hali genel kabul görmüş bir iştir,OBJEKTİF veridir yani

bakara 151 Nasıl ki içinizden size bir Peygamber gönderdik. Size ayetlerimizi okumada, ahlakınızı temiz bir hale koymada...

tarih araştırmacılarının ittifakla belirttiği gibi değil cahiliye hemen hemen bütün din mensubu toplumlarda örtü vardır..
                        erkeklerde de var ama değil mi?

sıcaktan korunmak için olduğunu istersen akıl et ,veya düşün ki erkeklere de Allah emretmiş?

cezbedici bir şekilde giyinerek süslenmiş bir kadının,çırılçıplak bir kadından daha tahrik edici olduğunu herkes kabul eder..
                        cezbederek sözde çarşafa bürünmüş veya tesetüre bürünmüş kadın hepsinden fazla tahrik eder dolayısıyla çarşaf,tesetür felan hikaye

hatta ayakları yere vurmaya kadar etkendir değil mi?

nur 31 gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar
                        bak ayet kafanı kurcalayana zaten cevap veriyor

ayaklar yere vuyrulunca, ki başlar örtülü değil mi, hangi zihniyetler belli olmasın demiş Allah?

örtü altındaki saçlar mı belli olacakmış,Allahın neyi bildridiğine şüphe varmı harbiden?

Ali Şeriati

Yorum

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8171.msg54030#msg54030 date=1253633917]
                          [quote author=Esedullah

Can Allah'ın kullandığı bir tanım

isra 33 Haklı olmadıkça Allah'ın haram ettiği CANA kıymayın
                          FECR 27 Ey iyideniyiye inanmış, şüpheden kurtulmuş can.

Allah'ın kullandığı can kelimesine alınganlık gösteren biri olarak, iş apaçık nasıl okuduğumuza dair

Ve zan ile pazara çıkma, bilirsin zan işinin manasını Allah'ın gözünde ne değere sahip olduğunu?

[/quote]

Allah muhatabına can diyemi hitap ediyor.?

[quote author=AliekberBabacan link=topic=8171.msg54030#msg54030 date=1253633917]

ğer mezhepçi olup benim literatürümde sapık olmaktansa mezhepli olmak hatta mezhepsiz olmak da benim için Hakk'ın ta kendisidir..
                          alınganlık göstermen yersiz şöyle ki:"mezhepliyim ama mezhepçi değilim" diyen sensin

İş sapık meselesine gelince cedddinden mi bahsediyorsun? Kimse kimseye hakaret etme lüksüne sahip değil, olmamalı?

İlmin yetersiz diye, işi küfür üzerinde mi götürmeye niyetlisin?

Konuyu yönetimden okuyan varsa bu arkadaşı uyarmasını diliyorum

[/quote]

evet mezhepliyim mezhepçi değil..yine diyorum

mezhebçi demek, kendi mezhebi dışındakileri batıl ve sapık görmek demektir..bu şekilde mezhepçi olanların hepsi benim gözümde sapıktır..

ben senin ceddine laf atmadım sende istersen sınırı aşma..eğer dediğim gibi mezhepçi iseler benim ceddimde senin ceddinde sapıktır..
                          ve Allah'a şükür benim ilmim (en azından sana karşı) bana yeter..

Ezberden işlerle gelmiceksin can,Allah zenginlikler peşinde koşanı kınar, meseleye değin konu aç link gönder,zamanım olunca ayetlerle sana ispatlim

hz Ali dahi dünya nimetlerini küçümser,öte dünyayı önemli bulur

sosyalist demek halkı sevmekse elbette ki halkı severim,zenginleri sevmem çünkü dünya nimmetleri gözlerini körlertir,sen seversen sev bizim kişisel tercihimize de karışacak değilsin değil mi?

Hatta iyi fikir verdin, Allahın zenginlere bakış açısıyla ilgili araştırma yapıp konu açacağım,bana hatırlat en kısa zamanda bir kaç gün içinde merağını gidereceğim

[/quote]

aynı şeyi söylüyoruz Allah zenginlik peşinde koşanları kınar..fakat zenginleri kınamaz..

sosyalistliğine gelince ben senin kişisel tercihine elbetteki karıkarışacak değilim..ancak islamda marksist müslüman diye bir şey yoktur..ve benim için burdaki asıl konu senin gibi sosyalistlerin benim dinimi bana öğretmeye kalkmasıdır..

Allah daha iyi bilirim demiş kim hidayete erecek,bu apaçık sözler seni ikna etmiyorsa ben seni ikna edemem can kusura bakma sen bildiğine inan

Gösteriş için naamz kılanlarla ilgili ayet versem,görünüşte bir işin değersiz olacağına iman eder misin?

maun 4 Vay hallerine o namaz kılanların. TEFSİR | ARAPÇA METİN

Mâ’ûn 5
                          (Mekkî 17) Öylesine namaz kılanların ki namazlarını unuturlar.

maun 6 Ve onlar, bütün işlerini gösteriş için yaparlar.
                          gösteriş,görüntü,görünen bir hiçtir,öz,gerçek herşeydir

[/quote]

sen bu ayetlerin neresinden takva ehlini Allah'tan başkası bilmez anlamını çıkarıyorsun hayret yanii..ha senin kendin için bu doğrudur.çünkü sen benim bahsettiğim basiretli müminlerin sınıfına dahil değilsin..hatta Kur'an'da apaçık örtü ayetlerini bile tartıştığına göre sen bırak basireti mümin bile değilsin..

kadının her işi süstür can,Allahın yüceliğine delildir yaratılmış kadın,o zaman ne yapmak lazım? burkalara hapsetmek doğrudur ne dersin?

Ve kendi dilinle yorumalra açık olduğunu bildiriyorsun,dolayısıyla al i imran 7 yi bir daha oku

************************************************** ******************

azhap 33 Ve evlerinizde oturun ve ilk cahiliyet devrinde olduğu gibi sokaklara çıkmayın

Ve tarih bilinen bir iştir,İslam öncesi toplumların hali genel kabul görmüş bir iştir,OBJEKTİF veridir yani

bakara 151 Nasıl ki içinizden size bir Peygamber gönderdik. Size ayetlerimizi okumada, ahlakınızı temiz bir hale koymada...

erkeklerde de var ama değil mi?

sıcaktan korunmak için olduğunu istersen akıl et ,veya düşün ki erkeklere de Allah emretmiş?

cezbederek sözde çarşafa bürünmüş veya tesetüre bürünmüş kadın hepsinden fazla tahrik eder dolayısıyla çarşaf,tesetür felan hikaye

hatta ayakları yere vurmaya kadar etkendir değil mi?

nur 31 gizledikleri ziynetler, bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar
                          bak ayet kafanı kurcalayana zaten cevap veriyor

ayaklar yere vuyrulunca, ki başlar örtülü değil mi, hangi zihniyetler belli olmasın demiş Allah?

örtü altındaki saçlar mı belli olacakmış,Allahın neyi bildridiğine şüphe varmı harbiden?

[/quote]

yahu bırak kardeşim bu safsataları..

bunların hiç birini cevap vermeye değer görmüyorum..

Yorum

Allah muhatabına can diyemi hitap ediyor.? Gülümseme

ayet vermişim hala takılmışsın, sen ,ben ,herkes bir candır,Allahın insanalrı tanımlaamk için kullandığı bir kelime sonuçta, veya nasıl sitersen öyle hitap edim can,can dediğim yerde benim gibi seninde yaratılmış olduğunu vurgukluyor alınamna ne hacet ki?

vet mezhepliyim mezhepçi değil..yine diyorum

mezhebçi demek, kendi mezhebi dışındakileri batıl ve sapık görmek demektir..bu şekilde mezhepçi olanların hepsi benim gözümde sapıktır..

ben senin ceddine laf atmadım sende istersen sınırı aşma..eğer dediğim gibi mezhepçi iseler benim ceddimde senin ceddinde sapıktır..
                            ve Allah'a şükür benim ilmim (en azından sana karşı) bana yeter..

mezhepliysen, o ait olduğun mezhebi yanlış bulmana rağmen mi mezheplisin?

mezhepliysen ait olduğun mezhebi beğendiğindne değil mi?

kendi mezhebini beğeniyorsan diğer mezhepleri de mi beğeniyorsun?

sarfettiğin sözler akıl ve mantık süzgecindan geçmeli, can keliemsini kullanmayı kaldırıyorum senden

boşa emek sarfediyorum yazdığına cevap yazarak,birileri ait oldukları emzhebi,esasları beğeniyorsa diğer mezhep ve esasları mutlaka beğenmiyorlar

kimseye sapıktır deme lüksüne sahip değilsin,elbette ki insanalr ait oldukları inacı beğenip diğer inançalrı beğenmicekler,

hele ki biizm açımızdan iş daha belirgindir,hz Ali ve soyuna camilerden küfür etmişlere hazret diyenler meslea beğenmeyiz,dolayısıyla, kimseyi etiketlemiceksin,sen iyilerden olmaya bakacaksın

Biz tarafız,hz Ali ve soyuna tarafız,inancımızın özeti bu,bizi beğenip beğenmeme özgürlüğüne birşey diyen yok,ama hakaret etmeye durrursan ceddinden mni bahsediyorsun deriz

ancak islamda marksist müslüman diye bir şey yoktur..ve benim için burdaki asıl konu senin gibi sosyalistlerin benim dinimi bana öğretmeye kalkmasıdır..
                            sayın üye, biz hangi sözöümüzle sosyalistiz veya başka şeyiz dedik, dedi kodu ,iftira,etiketleme belli anlayılın usuludur, ehli sünnetçilerden misin bende senin ne odluğunu sorgulim,kıyas olarak anla nasıl hoş bir iş mi?

İlim babında çok mu ileridesin ki her bir mevzuyu benimle tarışmaya çıkasın?

Bana sosyalist kelimesini zıddını söyle faşist misin?

Bilip bilemden,Amerikan emperyalizme uşaklık etmiş bazı malumlar gibi ezberden ötmeye ne kadar da meyilisiniz

elbette ki halk benim için zengin ve patronlardan üstündür,halk aşığıyım elbette, saray aşığı olup gleip geçene bey efendi yüce mi demeliyim

Bu tarz davranarak Afganistan,Saddam sözde komünisrt tehlikesini bertaraf için şeytanla işbirliğine durduklarından ne gibi sonuç aldıkalrı ortada amma iş cedden kaynaklanıyor olmalı

İlmin ne , bildiğin ne kadar ki ezberden karşıma çıkıp da bilip bilmedne bana sıfatlar yakıştırmadasın

Hangi kanuna ilme vakıfsın ki benimle neyi tartışacaksın,diyalektiği mi biliyorsun

asıl konu senin gibi sosyalistlerin benim dinimi bana öğretmeye kalkmasıdır..
                            iş atadan kaynaklanmalı ki etiketle dur,bana bildir bu etiketlemeye girişmene sebep hangi sözüm oldu ben sosyalsitim mi dedim?

yoksa senin klişeleşmiş algılayışın dışındaki bir söze durduğum için mi?

middeden at ya tutarsa misali, bunlarla mı karşıma çıkmaktasın ilim babında

sen bu ayetlerin neresinden takva ehlini Allah'tan başkası bilmez anlamını çıkarıyorsun hayret yanii..ha senin kendin için bu doğrudur.çünkü sen benim bahsettiğim basiretli müminlerin sınıfına dahil değilsin..hatta Kur'an'da apaçık örtü ayetlerini bile tartıştığına göre sen bırak basireti mümin bile değilsin..
                            basiretli dediğin iş Kuranın onlar tüm işlerini gösteriş için yaparlar dedikleridir

Kuranda apaçık örtü mörtü nedir bildir,saçlar günahtır gizleyin diyen ayet hangisi,gögüslerinizi örtün diyeni kastediyorsan apaçık olan iş nerde?

Al i imran 7 yi neden inkar ediyorsun Allahın dinnin temlini apaçık ayetler olarak tarif ettiği yerde

çünkü bu tutumun bölünmeye götürüyor değil mi,çünkü al i imran 7 kapsamındasın değil mi?

Saçları gizlemek dinin temelinden oalcak tı da,Allah bunu apaçık belirtmeyecekti değil mi?

peşine de dinin temeli apaçık ayetler diyecekti değil mi?

Bana mantık açısından işi bildirsene, saçların görünmesi hangi sebepten sakıncalıdır ki?

Kuran,İslam akıl mantık dini mi değil yoksa?

Allah akıl edin mi dememiş yoksa?

Verdiğime körü körüne inanın felan mı demiş?

Din diye tutunduğunuz işlerin hiç biri Kuranla uyuşmuyor ki keşke uyuşsa,ehli sünnetçilerin ameirkan emperyalizme tutunmuş olmaları Afganistan ve İrak Saddamı ile sabiitir

Allah şeytanları dost edinmeyin dediği yerde,hiçe sayarlar,ayetlere kafir olurlar,Allah belayı veirnce efem neden belayı verdi derler, baya bi eğilip doğrulduk,yılda bir ay aç kaldık değil mi?

bana akıl ve mantık yordamıyla açıkla neden saçların görünmesi sakıncalı,veya açıkla Allah mantıksız işler emreder mi veya emreder diyorsan ayet sun hangi mantılsızlığı emretmiş?

senin din olarak algıladığın iş bu kadardır ve sorularıma cevap da vermezsin şüphe yok,başka konuya geçip,bunalrı ardına atarsın

buyur yanılt beni,cevaplar ver

bana akıl ve mantık yordamıyla açıkla neden saçların görünmesi sakıncalı,veya açıkla Allah mantıksız işler emreder mi veya emreder diyorsan ayet sun hangi mantılsızlığı emretmiş?

buyur hodri meydan sana

Ali Şeriati

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X