Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bütün İnsanlar Hz. Ali as Velayetinden Sorumludur

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bütün İnsanlar Hz. Ali as Velayetinden Sorumludur

Ehli Sünnet’in büyük alimlerinden Hakim el Hasekâni “Şevahid ut Tenzil” adlı kitabında İmamımız Muhammed Bâkır aleyhisselam’dan şöyle rivayet eder: “ “Ruh ve melekler sıra halinde dizilip kıyam edecek ve o gün Rahman’ın izin verdiği doğru konuşanlar dışında hiçbirisi konuşamayacaktır.” ayeti hakkında Ebu Câfer dedi ki; Kıyamet günü geldiği zaman Hz.Ali aleyhisselam’ın velayetine ikrar edenler dışında herkesin kalbinden Lailahe illallah sözünü çıkarıp alacaktır.İşte bu Allah’ın şu buyruğudur: “Rahman’ın izin verdiği dışında...” Yani Ali aleyhisselam’ın velayet ehli.İşte sadece onlara Lailahe illallah için izin verilmiştir.”(2)

Yine aynı Şevahid kitabının aynı sayfasında şöyle rivayet eder; Ebu Hamza el Somâli dedi ki:Muhammed bin Ali’nin yanına giderek şöyle arzettim; Bana faydalı olacak bir hadis buyurur musunuz?

Buyurdu ki: Ey Ebu Hamza!Çekinenler dışında herkes cennete girecektir.

Dedim ki:Cennete girmeye çekinenler olur mu hiç?Buyurdu ki:Evet!Lailahe illallah ve Muhammedün Resulullah demeyenler.

Dedim ki: Eğer öyleyse ben neden Kaderiler ,Emeviler ve

diğer mezheplerden olanları “Lailahe illallah ve Muhammedün Resulullah” demelerine rağmen reddettim.?Buyurdu ki: Öyle değil,öyle değil.Kıyamet günü geldiğinde Allah onlardan bu sözü çıkaracaktır.Kıyamet günü Lailahe illallah’ı sadece biz ve şiilerimiz söyleyecek.Geri kalanlar bundan uzaktır.Allah’ın şu buyruğunu duymadın mı; “Ruh ve melekler sıra halinde dizilip kıyam edecek ve o gün Rahman’ın izin verdiği doğru konuşanlar dışında hiçbirisi konuşamayacaktır.” Yani Lailahe illallah ve Muhammedün Resulullah diyenler dışında.” (1) (2) Şevahid ut Tenzil c2 sf 321. , (1)A.g.e.
    Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

Birde Emir-ul Müminin den ne anliyorlar acaba?!
      Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

ŞİİLERIN KITAPLARINDA DA UYDURMA HADIS ÇOK.ONEMLI OLAN ITIKADIN TEMELI
        HASBUNALLAH

Yorum

bence bu soruları mursel hocamıza sormalı.bizim ilmimiz yetmez.

Yorum

Onu anlatandan kaçma orda birçok mana var,

Onu ancak onu yaratan anlatır

Onu gören kutsal timsal olarak görür,

Onu ilahi övgüler ancak anlatır.

Onun kalbinde Allah sevgisi var,

Bu yüzden zikri asla tükenmez.

Önceki iki önsözden de anladığın üzere ey muhip! Allah’ı tanımak,Resul’ü tanımak ve imamı tanımak arasında ayrılmaz sıkı bir bağ vardır.Bu konu İmam Caferi Sâdık aleyhisselam’dan rivayet edilen şu duadan da açıkça anlaşılmaktadır:

“Zurâre dedi ki: İmam Câferi Sâdık aleyhisselam şöyle buyurdu:Çocuk(1) kıyam etmeden önce gaybete çekilecek.Dedim ki; Niçin? Buyurdu ki;.......

Beklenen O’dur .Yalnız Allah azze ve celle şiileri imtihan etmeği sever.İşte o zaman batıl insanlar O’nun hakkında şüpheye düşerler ey Zürare!

Dedim ki;Sana feda olayım.O zaman geldiğinde ne yapayım?

Buyurdu ki: Ey Zurâre! O zamanda yaşarsan şu duayı oku;

“Allahım bana kendini tanıt.Eğer sen kendini bana tanıtmazsan senin Resulünü tanıyamam.Allahım bana Resulünü tanıt.Eğer sen bana Resulünü tanıtmazsan hüccetini tanıyamam.Allahım bana hüccetini tanım.Eğer sen bana hüccetini tanıtmazsan dinimden sapıtırım......”(2)

Konu bu duanın açıklanması ve içerdiği çok yüce manalar değildir.Yalnız duaya ilk bakışta bu üç maarifin ne kadar birbiriyle sıkı bağlı olduğu ve gerçekte aynı konuya işaret ettiklerin görmekteyiz.Aslında aynı şey olan bu üç konu insanların ilim öğrenmesinde tafsilata ve ayırmaya gereksinim duyduklarından dolayıdır. --- alintidir --

Yorum

sorular soruldu mu?

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X