Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

el_kafi Ehli olmadan İmamet iddia etme İmamete şirk koşma yada inkar etme

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: el_kafi Ehli olmadan İmamet iddia etme İmamete şirk koşma yada inkar etme

Yine Usul-i Kafide okumuştum! Be hey Şia düşmanı be hey Zalimlerin ekmeğine yağ süren zavallı!

2 Ciltte yazıyordu. İmam Sadık a.s'ın kapı komşuları içerisinde Sünni kimselerde mevcuttu. O kimseler acaba Mustazaf mıydı? Halbu ki İmam a.s yanı başlarındaydı. Fakat onlar aç kaldıklarında İmam a.s onlara gıda götürür, hastalandıklarında ziyaretlerine gider, çocuklarının başlarını okşar ve onlara ASLA sizler KAFİRSİNİZ demezdi.

Bu rivayet 2. ciltte uzun bir şekilde geçer. Bu sadece İmam Sadık a.s'dan bir örnekti. Diğer imamlarımızdanda buna benzer bir çok örnek mevcuttur.

Şimdi Eğer sana göre Sünniler nasibi ise, Sünniler Kafir ise ve mutlaka bu nasibilerden bir tanesi yüzüne karşı İmam a.s'a hakaret etmiş, lanet okumuş olmalıdır? Kaçını öldürdün ey Şia görünümlü Şia Düşmanı.

Nasibi dediğin sünnilerin hangi cemaatinin önünde külhan beyi olupda Ömerlerine Ebu Bekirlerine Lanet okudun? Sıkar mı?

Sahtekarlık yapma ey Şia düşmanı. Şii gibi görünüpde tertemiz Ehl-i beyt mektebine darbe vurmaya kalkma. Yoksa bedelini ağır ödersin. O bedeli biz yöneticiler değil ALLAH ödetir.

Aslında sana Furkan 63 deyip bay demek lazım ama...

Yorum

ehlibeytin izinde başka sözün varsa söyle filistinin şiadan habersiz olması saçmalıktan başka bişey değil.Ha ayrıntısına gelince dediğim gibi ilim öğrenmek farzdır kişi kendisi imkanı varken öğrenmiyorsa sorumludur bundan.Bu insanların kendi sini kitaplarında gerekli bilgiler var.

Mufazzal sakin ol gerçi haksızsan ve bunu bile bile konuşuyorsan sinirlenebilirsin ancak bu sana zarar verir.bazılarının hoşuna gider senin hitap şeklin ama edebiyat yapmanın anlamı yok.El-Kafide kuranın tahrifine dair hadislerde mevcut olmadığına dairde biz olduğu gibi kaldığına inanıyoruz.Aynı şekilde bu konudada bana genel hükmü bozmayacak hadislerle gelme.paylaş istersen hepsini okuruz ancak yukarda yazdığım hadisleri ne yapacaksın ?

ebu hanefinin İmamın öğrencisi olduğu iddiası gerçek değil bunun delilleride var.Başka bir başlıkta size yine elkafiden İmamın ebuhanefiye lanet ettiğini gösterdim.Ebu hanefiye lanet okurken kaldıki onla aynı görüşten olan isnanları kabul etmez imam.Aksi halde adaletsizlik olur bu.

Şia düşmanı olmadığımı biliyorsun insanalra sevimli görünmen seni ahirette kurtarmaz.Önce sakin ve insanca konuşmasını öğrenin.Burda bana para vermiyorlar bir forumdayız ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz.Şia düşmanlığı yapanda farkında olamdan sizlersiniz.Savunduğunuz vahdetle itikadımıza zarar veriyorsunuz.sayenizde zeydiye inancına benzer bi şiilik oluştu.Ve gerçeği hepimiz biliyoruz.Sana daha öncede sordum vallahide billahide ebubekir ve ömere lanet okudun ve okuyorsundur bunu bir filistinli yada başka bir sünni kabul edermi ? neden kendimizi kandıralımki ?
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 00:50.

Yorum

Ebu Bekir ve Ömeri sevmediğimi bir çok kez belirttiğim gibi sevenlerin sevgilerinden dolayı, Kuranı Kerimin ve İmamlarımızın öğretilerinden öğrenerek onlara asla saygısızlık yapmam. Sevgisizliğimi veya Teberramı deliller ve kaynaklar ışığında sunabilirim. Bu güne kadar da böyle yaptım. Neyse Şimdi konuyu kaydırıp durma.

Usul-i Kafide Kuranın tahrifi ile ilgili rivayetler tek-tük olsa bile mutlaka senedine, ravisine bakılmalı nitekim bakılıp tek tek çürütülmüştür. Fakat koskoca Kuranın Fazileti Bölümünü görmezden gelir geldiğiniz gibi İmamlarımız a.s'ın kendi velayetlerine, Hücciyetlerine Kurandan getirdikleri delilleri görmezden gelirsiniz.

Sadece Usul-i Kafi değil bir çok kaynağımızda Ehl-i Sünnetle iyi geçinmemize dair rivayet ve hadisler mevcuttur. Konuyla ilgili Şii bir alimin eseri olan Birliğe Doğru isimli kitabı ve içinde Konu ile ilgili Ehl-i Beytten nakledilen hadisleri oku.

Senin Naklettiğin hadislere benim inancım tamdır. İnancımdan zerre taviz vermem. Fakat dedim ya senin MURADIN BATILDIR. Amacın Kötüdür. Nifaktır. Fitnedir. Tefrikadır. Sanal Kahramanlık, Sanal kabadayılıktır. Normal, sosyal alemde, yaşantında bu sanal kabadayılık, sanal kahramanlık ve bu sanalda ki İMAMDAN İMACILIĞINI, GÖSTEREMEZSİN. HATTA ZERRESİNİ GÖSTEREMEZSİN. Çünkü sıkar biraz.

Teberra bizim Furu-u Din inancımızıdır. Olmazsa olmazımızdır. Teberrası olmayanın tevellasıda olmaz. Ama Teberra demek eline kılıcı al yakaladığın sünniyi kes demek olmadığı gibi her önüne gelen sünniyi Nasibi, düşüncelerini kabul etmeyeni ise sünni veya zeydi ilan etmek değildir. Teberra ile ilgili Ayetullah Cevadi Amulinin güzel bir makalasi vardı. Kıble Dergisinde yayınlanmıştı. Bulup okumanı öneririm.

Tarih boyunca sizin gibi Ahbari-Gulat düşünceli şahsiyetler tertemiz olan Ehl-i Beyt mektebini tüm dünyanın önünde Zan altında bıraktı ve bırakmaktadır. Çünkü Dünya cahillerle dolu. Bu cahiller Şia'yı bilmedikleri için FİTNECİYİ, Şia'dan ayırt edemiyorlar. Her ALİ, HASAN, HÜSEYN diyeni Şia zannediyorlar. Ama bunların sapıkça bir Şeriat, Tarikat vs. gibi saçma açılımları ve bu açılımların içini bizzat kendi uyduruk efsaneleri ile doldurduklarını bilseler kesinlikle bunlardan uzak durur Şerlerinden Allah'a sığınırlar.

Sizin düşüncede olan zavallılar tarihde de olduğu gibi günümüzde bile İslam Düşmanları için özellikle İslamı içerden yiyip bitirmek isteyen düşmanlar için bulunmaz hint kumaşısınız. Bilseler ki bu sitede siz veya size benzer bir başkası var emin olun sizi maaşa bağlamazlar sadece kullanırlar. Verirler gazı.

Şii kılığına girmiş Kızılbaş veya ne olduğu belli olmayan genç! Bize Şiiliği öğretme. Hadislerimizi öğretme. Biz inancımızı, itikadımızı, vahdetimizi, birlik ve beraberliğimizi hatta ayrılığımızı bile öğreneceğimiz merkezlerimiz, merceilerimiz, alimlerimiz ve büyüklerimiz vardır. Bize ilim satma. Başımıza da Allame kesilme.

Yorum

Allah razı olsun paylaşımın için kardeş.
          nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
          noktayı koyacak olan sensin anlasana
          ...

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14746.msg91487#msg91487 date=1277161710]
            Yok artık filisitndeki insanlar imamet diye bir inanç olduğunu bilmiyorlarmı ? [/quote]

yav şiada imamet inancının olduğunu biliyorlar ama onun hakk olduğunu bilmiyorlar. çünkü onun hakk olduğuna dair hadisler, delilleri görmediler. mesela Gadiri Hum hadisini gördülerse bile hemen altında birilerinin tevilini gördüler ve anlamadan geçtiler. onun için bir şia ile tanışmaları ve ya etraflıca araştırmaları gerek. etraflıca, genişce araştırmak gerek. mesela sünni kardeşimiz menzilet hadisini görüyor hemen altında tevil "bu hadisle Rasulullahın demek istediği şudur. Musa Tur dağına gidince nasıl Harunu yerine vekil bırakdı ise bende seni yerime vekil bırakıyorum" senin gibi birisi, şiayım deyen birisi bile bu tevile cevap veremez. vere bilirsen buyur. sünni kardeş ne yapsın? oysa bu tevile cevap vermek için bir kaç kaynak daha bakınmak gerek.

Yorum

[quote author=ehlihak link=topic=14746.msg91481#msg91481 date=1277160120]
              İslami kitaplara ulaşamıyorlarmı ?
              hayır[/quote]

ulşamak esas değil, anlamak esas. ama ulşatıkları kitaplarda imametten bahs eden hadislerin hepsi tevillerle dolu. mesela menzilet hadisi. hadis velayet, hilafet ve imamete delildir. ancak tevil (tahrif) edilmiştir. sen onun teviline cevap vere bilirmisin?

Bu adamların çoğu el-fetih ve dolaylı olarak elkaide taraftarı yani nasıbimi
              EVET[/quote]

nasibi Ehli Beyte a.s söven, lanet eden, kin ve düşmanlık besleyenlerdir. hangi sünninin Ehli Beyte a.s sövdüğünü, lanet ve küfür ettiğini gördün?

bunlar mustazaf değiller.
              ehl-i sünnet için hüccet tamamdır kendi kitapalrında gerekli açıklamalr mevcut.Birçok kitapalrında gadir humdan bahsetmiyormu ?[/quote]

hadisin olması esas değil. çünkü hadisin hemen altında öyle kurnazca teviller var ki, sen bile baksan şaşarsın, ikna olursun, cevap veremez, susup kalırsın

Yorum

yok ya Elmeddin kardeşim sen de çok abartmamış mısın...

o teviller aslında kimsenin kafasına yatıyor değil. Ama alternatifi olmadığından başka cevap akla gelmediğinden çaresiz, dini kurtarmak için inanıyor sünniler.. yoksa dinsiz olmak var işin ucunda. şianın cevabı yok ki orada..

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=14746.msg91622#msg91622 date=1277224069]
                  yok ya Elmeddin kardeşim sen de çok abartmamış mısın...

o teviller aslında kimsenin kafasına yatıyor değil. Ama alternatifi olmadığından başka cevap akla gelmediğinden çaresiz, dini kurtarmak için inanıyor sünniler.. yoksa dinsiz olmak var işin ucunda. şianın cevabı yok ki orada..[/quote]

abi, bence durum bu. gerçekten öyle teviller varki... birde sünn bir kardeşi düşünün. Ebu Bekir ve Ömer sevgisi ile dolu, tevilide görünce tam her şey yerine oturuyor.

Yorum

evet şiayı dinleyen sünnileri düşünüyorum bize geliyo diyo bunlar haklı sünnilere gidiyo bunlar haklı az kalsın sapıyormuşuz sonra bize geliyo kafası yeniden karışıyo sonra sünnilere gidiyo düzeliyo falan..

işte bu gidip gelmeler sonunda mutlak şia zaferiyle bitiyor... Elhamdülillah

Yorum

elmeddin öncelikle adamların şiadan ve şianın hadislerinden haberdar olduğuna hemfikiriz(kendi kitaparında olduğu kadarını kastediyorum)
                      Ülkenin tamamı gerizekalı değil bundanda hemfikiriz.
                      Şimdi diyelimki bi filistinli benden sonra 12 halife gelecektir hadisini açtı.Bu adam şiadan haberdar olduğu için 12 imam inancından haberdar.Kendi tevillerine bakalım hepsini yazan ibn-i arabinin tırmızi şerhi var mesela.3 ayrı görüş yazmış hepsi mantıksız ve kendiside bi anlam veremediğini söylüyor.Bu durumda bir filistinli şianın imamet anlayışını öğrenmeye çalışmıyorsa kendisi bundan sorumludur.Ve şianın düşüncelerine ulaşma fırsatı var çünkü en nihayetinde filistindede internet bağlantısı var.Kimse yok demesin var gerçekten.yada başka yöntemlerle mesela uydu gibi şia inancını öğrenebilir.
                      Ötnekteki gibi tek sorun bu adamların kendilerinin okumaması olurki buda mustazaf yapmaz kimseyi.

Yorum

Usulü Kafi Mustaz'af babı sonlarındaki Hadiste, bu gün diyor erkekler erkeklere kadınlar da kadınlara duyurmuştur. artık Mustaz'af olan kimse yoktur buyuruluyor. Bu dönem şiaya özgürlük açısından günümüze çok benzeyen Caferi Sadık a.s. dönemi. Ancak günümüzde birebir erkekler erkeklere kadınlar kadınlara anlatmış da mustaz'afın kalmadığı güne ulaşmış mıyız. ben bunu diyemiyorum..

Mustaz'afla ilgili hadislerde yine, insanların inanç konusunda ihtilafa düştüğünü bilenler mustaz'af (mazur görülebilecek, ve öteki dünyadaki durumları Allah'a havale edilecekler) kapsamından çıkmışlardır deniyor..

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=14746.msg91615#msg91615 date=1277222616]
                          [quote author=ehlihak link=topic=14746.msg91487#msg91487 date=1277161710]
                          Yok artık filisitndeki insanlar imamet diye bir inanç olduğunu bilmiyorlarmı ? [/quote]

yav şiada imamet inancının olduğunu biliyorlar ama onun hakk olduğunu bilmiyorlar. çünkü onun hakk olduğuna dair hadisler, delilleri görmediler. mesela Gadiri Hum hadisini gördülerse bile hemen altında birilerinin tevilini gördüler ve anlamadan geçtiler. onun için bir şia ile tanışmaları ve ya etraflıca araştırmaları gerek. etraflıca, genişce araştırmak gerek. mesela sünni kardeşimiz menzilet hadisini görüyor hemen altında tevil "bu hadisle Rasulullahın demek istediği şudur. Musa Tur dağına gidince nasıl Harunu yerine vekil bırakdı ise bende seni yerime vekil bırakıyorum" senin gibi birisi, şiayım deyen birisi bile bu tevile cevap veremez. vere bilirsen buyur. sünni kardeş ne yapsın? oysa bu tevile cevap vermek için bir kaç kaynak daha bakınmak gerek.
                          [/quote]

Elmeddin kardeşim, Peygamber efendimizin s.a.a. İmam Ali a.s.ın menziletini ifade buyururken neyi kastettiğini anlamak için Kuranı kerime bakmak ve oradan delil göstermek en doğrusudur.

Allahu teala Hz. harun'un makamını Taha suresinde Hz. Musa a.s.ın dlinden şöyle vasfediyor;

25- Dedi ki: "Rabbim, benim göğsümü aç."

26- "Bana işimi kolaylaştır."
                          27- "Dilimden düğümü çöz;"

28- "Ki söyleyeceklerimi kavrasınlar."

29- "Ailemden bana bir yardımcı kıl,"

30- "Kardeşim Harun'u"

31- "Onunla arkamı kuvvetlendir."

32- "Onu işimde ortak kıl,"

33- "Böylece Seni çok tesbih edelim."

34- "Ve Seni çok zikredelim."

35- "Şüphesiz Sen bizi görüyorsun."

Bu Ayeti kerimelere göre Hz. harun'un makamı bir kerelik bir makam değil, tebliğ ve nübüvvet dönemi boyunca devam eden bir makam olduğu anlaşılıyor.

Yorum

elbette kı oyle.ama ben bu hadısı 10 sene once okumustum salih suructan.ama aklıma hıc gelmemıstı bu.yanı nıyetım kotu degıldı ama dusunemedım.bazen bırısının anlatmaıs gerekıyor bır sebeb gerekıyor.

Yorum

şimdi anlamadığım bir husus var. Şia Ehli Sünnete Müslüman demiyor mu? Yani en azından ben öyle dediğini ümid ediyorum. Haricileri tekfir etmeyi doğal karşılarım ama Sünnileri tekfir kardeşliğe ve vahdete aykırıdır.

Gelelim esas meseleye, Şianın iman şartlarından biri İmamet olduğuna göre, sünnilerde imametin imandan değil halkın seçimiyle ilgili olduğuna inandıklarından -haşa- küfre mi düşmüş oluyorlar. Buda çok ağır bir görüş olur. Sonuç olarak imameti kabul etmeyenin hükmü nedir?

Yorum

EHLİHAK AŞIRI BİR GORUS SAHIBI.ŞİAYI YANSITMIYOR

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X