Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

el_kafi Ehli olmadan İmamet iddia etme İmamete şirk koşma yada inkar etme

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: el_kafi Ehli olmadan İmamet iddia etme İmamete şirk koşma yada inkar etme

şia imamete inanmayanları tekfir etmemektedir. bununla beraber imamete inanmayanları diğer amelleri tam olsa da cenneti garantilemiş mü'minler olarak da görmemektedir. Bunların durumunu Allah'a havale etmekte, Allah onları isterse bağışlar isterse cezalandırır demektedir..

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=14746.msg96013#msg96013 date=1279187225]
      Gelelim esas meseleye, Şianın iman şartlarından biri İmamet olduğuna göre, sünnilerde imametin imandan değil halkın seçimiyle ilgili olduğuna inandıklarından -haşa- küfre mi düşmüş oluyorlar. Buda çok ağır bir görüş olur. Sonuç olarak imameti kabul etmeyenin hükmü nedir?
      [/quote]

isnaaşeriyye itikadına göre;

muttaki olsan, amellerin iyi olsa fakat imamet inancına sahip olmasan cehennemliksin,

amellerin kötü olsa, zalim olsan ama imamet inancın olsa cennetliksin

“... Abdullah b. Sinan. Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’dan şöyle rivâyet etmiştir: Allah, amelleri iyi ve kendileri muttaki olsalar da, Allah tarafından yetki verilmeyen imamın velâyeti altında ibadet eden bir ümmete, azap etmekten utanmaz. Ve Allah, kişisel amelleri itibariyle zalim ve kötü olsalar da Allah tarafından yetki verilen bir imamın velâyeti altında ibadet eden bir ümmete de azap (bela göndermek)’ten haya eder. (Usul-u Kâfi sh 561-562 H.970.)

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=14746.msg98604#msg98604 date=1281113235]
        isnaaşeriyye itikadına göre;

muttaki olsan, amellerin iyi olsa fakat imamet inancına sahip olmasan cehennemliksin,

amellerin kötü olsa, zalim olsan ama imamet inancın olsa cennetliksin[/quote]
        Yalan söyledikleri için onlara elem verici azap vardır. Bakara suresi 10-cu ayet
        “... Abdullah b. Sinan. Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm)’dan şöyle rivâyet etmiştir: Allah, amelleri iyi ve kendileri muttaki olsalar da, Allah tarafından yetki verilmeyen imamın velâyeti altında ibadet eden bir ümmete, azap etmekten utanmaz. Ve Allah, kişisel amelleri itibariyle zalim ve kötü olsalar da Allah tarafından yetki verilen bir imamın velâyeti altında ibadet eden bir ümmete de azap (bela göndermek)’ten haya eder. (Usul-u Kâfi sh 561-562 H.970.)
        hadise gelince, yazılarının artıklarını kullandığın mektebi mülkiye gibi tek taraflı bakmışsın. iki hadiste ben ekleyeyim de konu daha açık olsun:

Hz. Ali a.s şöyle der: "Mustazaf ismi, hakka ilişkin kanıt kendisine ulaşan, onu kulağıyla duyup kalbiyle kavrayan kimseler için geçerli değildir."

Seyyid Razi r.a, "Nehcul Belağa", Hutbe 189

Hz. Ali'den a.s şöyle rivayet eder: "Cennetin sekiz kapısı vardır. Birinden peygamberler ve doğrular girer. Birinden şehitler ve salihler girer. Beş kapıdan da taraftarlarımız (Şiîlerimiz) ve sevenlerimiz girer... Bir diğer kapıdansa, Allah'tan başka ilâh olmadığına şahitlik eden ve kalbinde zerre ağırlığı kadar biz Ehlibeyt'e karşı kin barındırmayan diğer Müslümanlar girer."

Şeyh Saduk r.a, "el Hisal", s.407, hadis 6

bir şey anladınmı? sanmıyorum. ben anlatayım. mektebi mülkiyenin artıklarından faydalanacağına El Kafinin 2-ci cildine baksaydın "MUSTAZAAF" diye bir bab ve içinde bir çok hadis görürdün ki, hepsi bu konuyu ele almıştır.

kısacası Caferi inancına göre mustazaaflar inşaAllah Allahın rahmetine kavuşacaklar. ama hakkı, imamların a.s imametinin delillerini görüpte sırf taassub, dünya aşkı, makam sevgisi ve s. gibi şeylerden doayı inkar edenler, işte Onlar cehennemliktir. Allah onların hepsine lanet etsin.

Yorum

Allah razı olsun Elmeddin kardeşim cevap için..

benim merak ettiğim Zeydiyyenin, verdiği hadisi uydurma mı gördüğü yoksa Caferi Sadık a.s. 'ı mı sika görmediği?..

parçacı olup ilgili konudaki diğer bilgileri almadan hemen hükmü verivermek Kur'an'dan bile alınsa büyük katliamlara neden olabilmektedir. Haricilerin kullandığı bu yöntemi tekfirciler sık sık kullanır günümüzde de..

samimiyet, bir sözün, ilgili olan diğer parçalarıyla birlikte alıp ona göre bir sonuca varmayı gerektirir öyle değil mi?

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=14746.msg98658#msg98658 date=1281145787]
            Allah razı olsun Elmeddin kardeşim cevap için..[/quote]

amin ecmain abim

Yorum

Allah bu insanlara insaf versin. Sağlık versin ve sağlıklarını korusun inşaallah. Sağlığı bozulan insan Şia'ya saldırmaktan haya etmiyor. Hayır! Adam akıllı delilerle bu yapılsa başımız gözümüz üste. Ama adım gibi eminim ki, nakledilen hadis ve rivayetlerden bile kendileri bir şey anlamıyor. Halbuki hükmü vermeden önce muhakkik ve muhaddis abilerine soruyu yöneltse adım gibi eminim en güzel cevabı alacaklardır.

Yorum

bu başlığı her defasında okuyorum ama hiç bir şey anlamıyorum

zekam mı azaldı ne? yoksa size de öyle oluyor mu bu başlık ne demek istiyor?

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X