Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

imam Ali a.s: "sorun bana beni kaybetmeden"

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

imam Ali a.s: "sorun bana beni kaybetmeden"

BİSMİLLAHİR RAHMANİR RAHİM
    HAMD OLSUN ALEMLERİN RABBİNE
    VE SELAM OLSUN MEVLAMIZ MUHAMMEDE VE TERTEMİZ EHLİ BEYTİNE

bundan sonra... bilindiği gibi Allah ve Rasulü s.a.a Kuran ve Ehli Beyti a.s müslümanlara halife, emanet ve yol gösterici olarak tanıtmış, onlara uyanın farz olduğunu ve Onlara a.s tutunanların, dini, akideyi, sünneti, tefsiri, ahkamı... İslamı onlardan alanların asla sapmayacağına şehadet etmiştir. akidemizi Kuran ve Ehli Beytten a.s alan ve onlara muhalefet edenleri haktan sapmış olarak gören bizler Kuran ve Ehli Beytin a.s bize öğrettiği akaide binaen nebi, rasul ve vasilere a.s gayb ilminin öğretildiğine inanıyoruz. son zamanlarda vehhabi, harici ve nasibiler bu konuda Şiileri eleştirmekte ve Şiilerin kitaplarında imamlardan a.s aktarılan bu konudakı hadislerin -kendileri yalancı olduğu halde- Şiilerin yalanı olarak adlandırıyorlar. biz inşaAllah bu başık altında haktan sapmış olan bu taifeye imamlarımızın a.s, Ehli Beytin a.s bu konudakı sözlerini bizzat onların kaynaklarından göstereceğiz. işimizde Allaha tevekkül ediyor ve yanlızca Ondan yardım diliyoruz.

"sorun bana beni kaybetmeden"

Ebu Tufeyl Şehid Aliden r.a şöyle rivayet etmiştir: "bana sorun! Allaha yemin ederim ki, Kıyamete kadar olacaklar hakkında sorduğunuz her şeyi size haber veririm. benden Allahın kitabını sorun. Allaha yemin ederim ki, her bir ayetin gecemi gündüzmü, sahradamı dağdamı indiğini biliyorum"

Hatib el Bağdadi: hadis sahihtir
    Elbani: isnadı sahihtir ve ricalleri sikattandır

Suyuti, "Tarihul Hulafa", sayfa 124
    Suyuti, "el İtikan fi ulumil Kuran", 2/319
    ibni Hacer, "Fetul Bari", 8/485
    Hatib el Bağdadi, "Kitabu el fıkıh vel mutafakkıh", 2/351
    ibni Abdilberr, "Camiu Beyanil İlm", 1/282

burada sıraladığım kaynaklardan sonuncu ikisini eklediğim videoda Seyyid Kemal Haydari -Allah Onu korusun- gösteriyor, canlı-canlı görmek insanda başka bir etki bırakır diye düşündüm

Yorum

burada Hüccetul İslam vel Müslimin Seyyid Hasan Amuliden dinlediğim bir hutbeyi paylaşmak istiyorum. Seyyid hutbesinde imametten konuşuyordu. imamların a.s bilgisi hakkında konuşurken bir rivayet aktardı sünni kaynaklardan. ama rivayeti hangi kaynaktan aktardığını şuan hatırlamıyorum. sadece burada sizlerle paylaşmak istedim.

bir gün 2-ci sultan imam Aliye a.s şöyle sordu: "ya Ali! nasıl oluyorda biz neyi soruyorsak hemen cevap veriyorsun?" imam a.s bu soru üzerine elini kaldırdı ve parmaklarını göstererek "kaç parmak var?" diye sordu. 2-ci sultan "5" dedi. imam a.s "nasıl bildin?" diye sounca 2-ci sultan "görerek" şeklinde karşılık verdi. bunun üzerine imam a.s "işte, bende gördüğüm için cevap veriyorum" dedi

Yorum

bu güzel çalışmalar için Allah razı olsun kardeşim...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19124.msg115421#msg115421 date=1295354177]
          bu güzel çalışmalar için Allah razı olsun kardeşim...[/quote]
          amin ecmain abi. inşaAllah devamı gelecek

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=19124.msg115414#msg115414 date=1295352992]
            burada Hüccetul İslam vel Müslimin Seyyid Hasan Amuliden dinlediğim bir hutbeyi paylaşmak istiyorum. Seyyid hutbesinde imametten konuşuyordu. imamların a.s bilgisi hakkında konuşurken bir rivayet aktardı sünni kaynaklardan. ama rivayeti hangi kaynaktan aktardığını şuan hatırlamıyorum. sadece burada sizlerle paylaşmak istedim.

bir gün 2-ci sultan imam Aliye a.s şöyle sordu: "ya Ali! nasıl oluyorda biz neyi soruyorsak hemen cevap veriyorsun?" imam a.s bu soru üzerine elini kaldırdı ve parmaklarını göstererek "kaç parmak var?" diye sordu. 2-ci sultan "5" dedi. imam a.s "nasıl bildin?" diye sounca 2-ci sultan "görerek" şeklinde karşılık verdi. bunun üzerine imam a.s "işte, bende gördüğüm için cevap veriyorum" dedi

[/quote]

AMENNA VE SADAKNA. Perdeler kalksa yakiynim artmaz diyen birisi için, bilinmedik ne olabilir ki/
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ynt: imam Ali a.s: "sorun bana beni kaybetmeden"

çalışma yenilendi: http://velayet.wordpress.com/2011/02/04/271/

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X