Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

niye esadın zalim olduğunu söylemiyor muyuz? İRAN da söylüyor biz de.. bu belli görünen köy kılavuz mu ister..

ama gelecek olan yok. ve daha zalim.

bu gün ABD den daha zalim kim var? siz bir müslüman öleceğine 10 iran batsın diyorsunuz katılıyoruz. ÇÜnkü bu İmam Ali a.s.'ın adalet felsefesidir. der ki dünyanın adaletini sağlamak bir karıncanın ağzındaki buğday kabuğu parçasını almama bağlı olsa yine de onu almam ona zulmedemem.

ancak burda sorun şu, bir müslüman mı ölsün 10 iran mı batsın diye iki seçenek yok ortada. Mecburen şu seçenek var bir müslüman mı ölsün 1 milyon müslüman mı ölsün seçeneği konmuş önümüze büyük şeytan ABD tarafından.

biz esadın 1 müslüman öldürmesi zulmünü, ABD şeytanının 1 milyon müslüman öldürmesine tercih ediyoruz.. sorun budur..

Azerbaycanla ilgili bölüm bile var. gündeme geldiğini sanıyordum ordak zulümlerin eğer gelmemişse sitemiz için gerçekten büyük eksiklik..

şiilikle ilgili konular kısır tartışmalar değil. biz bu tartışmalar sayesinde kutsal Ehlibeyt mektebi şiayı tanıdık. Rabbim diğer sünni kardeşlerimize de nasip etsin.. kimin ne zaman hidayete ereceği belli mi olur. bu yüzden biz bunu anlatmaya devam eder kimsenin bize nasıl bakacağına aldırmayız..

Yorum

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

BU KONUDA SON SÖZ KUR'ANINDIR.GAYBI ALLAHTAN BAŞKA KİMSE BİLMEZ.İskender evrenesoğlu da ben resulum gaybı bilyorum diyor.ne 12 imam ne bir başkası gaybı bilir demek ben kurana hiç b akmadım.uyduruyorum demektir.ancak kendin der kendin inanırsın.ben de güler geçerim.

Yorum

Kur'an'dan ayetle yazsana hocam dediğini?..

Yorum

Gaybı ancak Allah bilir. ( Cin suresi 26. ayet)

Açık ve net.

Yorum

azso61 nicki ile yazan kardeş, lütfen konuyu baştan okuyun, ve şunu düşünün, bu ayeti gören, Kuranda böyle bir ayet olduğunu bilen ilk kişi siz değilsiniz.

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21496.msg131322#msg131322 date=1315869184]

Açık ve net.
              [/quote]

hocam ben seni mutezile biliyordum yani en azından onun yöntemine uyduğunu, illa bir kalıba sokmak amacıyla bir tanımlama değil bu. yöntemin mutezile yöntemine uyduğundan o anlamda diyorum..

ama sen bektaşi gibi duruyorsun..

ayetin devamını oku bakim?

bektaşi fıkrasını bilmeyenlere bir not: bektaşiye sormuşlar neden namaz kılmıyorsun diye.. o da demiş Kur'anda namaza yaklaşmayın diyen ayeti bilmiyor musunuz? demişler ayetin devamını oku. demiş benim hafızlığım buraya kadardır. (ayetin devamında sarhoş olup ne dediğinizi bilecek kadar ayılmadıkça namaza yaklaşmayınız şeklinde geçiyor)

Yorum

ayetin devamında farklı bir şey yok, peygamberlere bildirir diye devam ediyor..parantez içinde (peygamberler)
                Kadına aşırı düşkünlük ahmakların işidir. Hz. Ali

Yorum

hayır peygamberler değil.. doğru okuyun

hem azso61'in yazısından ne anlaşılıyor? hiç kimse bilmez anlaşılıyor yani Allah gayb bilgisini hiç kimseyle paylaşmamış demek istiyor..

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21496.msg131322#msg131322 date=1315869184]

Açık ve net.
                    [/quote]

[b]güzel diyorsunuz da peki bu na ne diyeceksiniz çok merak ettim.

Eshab-ı kiramın tamamı evliya idi, hatta diğer evliyanın her birinden de yüksek idi. Hepsi de keramet sahibi idi.

Peygamber efendimiz Hazret-i Ömer’e ikram olmak için buyurdu ki:
                    (Geçmiş ümmetler içinde vukuundan önce bazı gaybları haber veren keramet ehli zatlar vardı. Ümmetimin içinde de Ömer onlardandır.) [Buhari, Müslim, Tirmizi]

(Hiçbir Peygamber yoktur ki, ümmetinde evliya bulunmasın. Eğer benim ümmetimden bir evliya varsa o da Ömer’dir.) [İ. Sa'd]

Hazret-i Ömer, Medine’de hutbe okurken, İran’a gönderdiği ordu mağlup olmak üzere iken, bu hali görüp, kumandana, (Ya Sariye, arkanı dağa ver) buyurdu. O da, dağa yanaştı ve zafere kavuştu. (Cami-ul-keramat, Kısas-ı enbiya, Şevahid, İrşad-üt-talibin)

[center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

"Resul" kavramı Kur'an-ı Kerim literatüründe yalnızca "Peygamber (ler)" için kullanılmamıştır. Bazı ayetlere dikkat ettiğimizde bunun aksini görebiliriz. "Resul" kavramı Kur'an-ı Kerim'de hem peygamberler, hem melekler, hem mesajcı ve hem de vasiler için kullanılmıştır. Şunu da belirtmek gerekir ki evet, Kur'an dilinde Resul kavramı en çok peygamberler hakkında kullanılmıştır. Ancak çokça o anlamda kullanılması diğer manalar anlamında kullananılmamıştır demek yanlış ve "Resul" kavramını salt "Peygamber" şeklinde mana etmek Kur'an-ı Kerim'e aykırı bir yorum olur. Şimdi Kur'an-ı kerim'de Resul kelimesinin kullanıldığı anlamlara kısaca değinelim:

(Melek/ler)
                      1-O, kullarının üstünde mutlak hakimiyet sahibidir. Üzerinize de koruyucu melekler gönderir. Nihayet birinize ölüm geldiği vakit (görevli) elçilerimiz onun canını alır ve onlar görevlerinde asla kusur etmezler. Enam-61
                      Bu ayette "Resul"den maksat meleklerdir.
                      2-Kendilerine dokunan bir sıkıntıdan sonra, insanlara bir rahmet (ferahlık ve mutluluk) tattırdığımız zaman, bir de bakarsın ki âyetlerimiz hakkında onların bir tuzakları (birtakım tertipleri ve asılsız iddiaları) vardır. De ki: "Allah daha çabuk tuzak kurar." Şüphesiz elçilerimiz (melekler) kurmakta olduğunuz tuzakları yazıyorlar.
                      Yunus-21
                      3-İbrahim, "Ey elçiler! Göreviniz nedir?" dedi. –Hicr-57
                      4-Cebrail, "Ben ancak Rabbinin elçisiyim. Sana tertemiz bir çocuk bağışlamak için gönderildim" dedi. Meryem-19

Mesajcı, haberci anlamında

Kral, "Onu bana getirin" dedi. elçi Yûsuf'a gelince (Yûsuf) dedi ki: "Efendine dön de ellerini kesen o kadınların derdi ne idi, diye sor. Şüphesiz Rabbim onların hilesini hakkıyla bilendir." Yusuf-50

Vasi, görevli, uyarıcı anlamında

Kim doğru yolu bulmuşsa, ancak kendisi için bulmuştur; kim de sapıtmışsa kendi aleyhine sapıtmıştır. Hiçbir günahkâr, başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Biz, bir Resul göndermedikçe azap edici değiliz. İsra-15

Özellikle üzerinde durmak istediğim husus İsra 15. ayet. Bu ayette "Resul" kelimesi geçmektektedir ki maksat daha geniş kapsamlıdır. Bu ayeti "Peygamber" olarak mana etmek tutarsızdır. Çünkü Hz. İsa (a.s) ile Resulullah (s.a.a) arasındaki 500-600 senelik fetret dönemi dikkate alındığında o dönemde bir peygamber olmadığına göre buradaki "Resul" görevini kimler ifa etmiştir? 500-600 yıllık uzun fetret döneminde insanları irşad eden, onları korkutan, müjedeleyen vasilerden başka kimler olabilir?
                      Dolayısıyla ayetler üzerinde biraz yoğunlaştığımızda Resul kavramından maksadın sadece peygamberler olmadığını anlayacağız.
                      Selametle...

Yorum

hayrı meşedi ali enis kardeşim.

azso klasik sünnilerden değildir. O keramete inanmaz. tüm sahabe de buna dahildir. Neredeyse mucizeyi de inkar edecekken, biraz ayetlerden kaçamadığından biraz da mucize diye belirtilen şeylerin sayısını azalttığından biraz da mucize kelimesini akli hale dönüştürdüğünden ki şükür bunu inkar etmekte kurtuldu..

ama kerametin kurtuluşu yok. Ömer de dahil olağanüstü şeyler yapamaz.. azso61 hocam klasik sünniler gibi değildir..

Yorum

azso61 nicki ile yazan kardeş, lütfen konuyu baştan okuyun, ve şunu düşünün, bu ayeti gören, Kuranda böyle bir ayet olduğunu bilen ilk kişi siz değilsiniz.

"MADEM BİLİYORSUN ELMEDDİN KARDEŞ.İMAN ET. SORUN Ne" ?

özellikle üzerinde durmak istediğim husus İsra 15. ayet. Bu ayette "Resul" kelimesi geçmektektedir ki maksat daha geniş kapsamlıdır. Bu ayeti "Peygamber" olarak mana etmek tutarsızdır. Çünkü Hz. İsa (a.s) ile Resulullah (s.a.a) arasındaki 500-600 senelik fetret dönemi dikkate alındığında o dönemde bir peygamber olmadığına göre buradaki "Resul" görevini kimler ifa etmiştir? 500-600 yıllık uzun fetret döneminde insanları irşad eden, onları korkutan, müjedeleyen vasilerden başka kimler olabilir?
                          Dolayısıyla ayetler üzerinde biraz yoğunlaştığımızda Resul kavramından maksadın sadece peygamberler olmadığını anlayacağız.

"BURASI TAMAMEN TEVİL.BZİ BÖLE TEVİLLERİ ÇÖPE ATALI YÜZYILLAR OLDU

ayrı meşedi ali enis kardeşim.

azso klasik sünnilerden değildir. O keramete inanmaz. tüm sahabe de buna dahildir. Neredeyse mucizeyi de inkar edecekken, biraz ayetlerden kaçamadığından biraz da mucize diye belirtilen şeylerin sayısını azalttığından biraz da mucize kelimesini akli hale dönüştürdüğünden ki şükür bunu inkar etmekte kurtuldu..

ama kerametin kurtuluşu yok. Ömer de dahil olağanüstü şeyler yapamaz.. azso61 hocam klasik sünniler gibi değildir..

"DOĞRU HZ PEYGAMBERİN TEK MUCİZESİ VARDİR.O DA KURANIN FESAHAT VE BELAĞATIDIR.GERİSİ HEP ANGARYA...

BAK ADAM NE GÜZEL UYDURMUŞ HZ. ÖMER MUCİZESİ GİBİ HADİ DURMAYIN UYDURMA YARIŞINA GİRİN.KUMİ AŞK SENDE HZ.MEHDİ İLE İLGİLİ Bİ MUCİZE UYDUR DA BİRAZ NEŞELENELİM.

Yorum

azso, eğer ayette ki, "Resul" sözünü mutlak olarak alıyorsan o zaman Nebi olan ama Resul olmayan kişiler için de gaybdan bazı bilgiler almayı inkar etmelisin. oysa Allah c.c Yusuf a.s ve Salih a.s kıssalarında buyuruyor ki:

قَالَ لاَ يَأْتِيكُمَا طَعَامٌ تُرْزَقَانِهِ إِلاَّ نَبَّأْتُكُمَا بِتَأْوِيلِهِ قَبْلَ أَن يَأْتِيكُمَا ذَلِكُمَا مِمَّا عَلَّمَنِي رَبِّي إِنِّي تَرَكْتُ مِلَّةَ قَوْمٍ لاَّ يُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَهُم بِالآخِرَةِ هُمْ كَافِرُونَ
                            Yûsuf, size dedi, rızıklanacağınız hiçbir yemek gelmiyor ki ben onu, önceden haber vermiş olmayayım; bu da Rabbimin bana öğrettiklerinden. Şüphe yok ki ben, Allah'a inanmayan ve âhireti inkâr eden topluluğun dinini terkettim.

Yusuf suresi 37-ci ayet

فَقَالَ تَمَتَّعُواْ فِي دَارِكُمْ ثَلاَثَةَ أَيَّامٍ ذَلِكَ وَعْدٌ غَيْرُ مَكْذُوبٍ
                            (Salih a.s) yurdunuzda üç gün daha yaşayıp geçinin dedi, bu, yalan denmesine imkân bulunmayan bir vait.

Hud suresi 65-ci ayet

şu halde senin mantığından hareket ile -haşa lillah- Kuranda çelişki vardır.

Yorum

[quote author=azso61 link=topic=21496.msg131543#msg131543 date=1316132591]

ayrı meşedi ali enis kardeşim.

"DOĞRU HZ PEYGAMBERİN TEK MUCİZESİ VARDİR.O DA KURANIN FESAHAT VE BELAĞATIDIR.GERİSİ HEP ANGARYA...

BAK ADAM NE GÜZEL UYDURMUŞ HZ. ÖMER MUCİZESİ GİBİ HADİ DURMAYIN UYDURMA YARIŞINA GİRİN.KUMİ AŞK SENDE HZ.MEHDİ İLE İLGİLİ Bİ MUCİZE UYDUR DA BİRAZ NEŞELENELİM.
                              [/quote]

sözlerim yanlış anlaşılmasın.

ehli sünnet kardeşlerimiz dediler ki imamlar gabı bilemez ve (gaybı ancak Allah bilir. cin 26) bir ayetle de bunu delillendirdiler.

bende ehli sünnetin kendi kitaplarında ki ÖMER GAYBI BİLİR ([Buhari, Müslim, Tirmizi, Cami-ul-keramat, Kısas-ı enbiya, Şevahid, İrşad-üt-talibin, İ. Sa'd) gibi bir olayın hurafeden başka birşey olmadığını gösterdim.

Yoksa bu olayı ve olayla ilgili hadisi içeren kitaplar Kuranı inkar mı ediyor?

veya şöyle sorayım Ömerin gaybı bildiğini mi inkar edeceksiniz?
                              ki böylelikle sizin kitaplarınızı da inkar etmiş oluyorsunuz..o kitaplar yalancı olur

yoksa Kitaplarımız ne söylerse doğrudur deyip haşa Kuranı mı inkar edeceksiniz

[center]
                              ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                              [center]
                              Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                              Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

azso61 Kur'an'da var olan Peygamberlerin dışındaki keramet/olağanüstü olaylar Peygamber s.a.a.'ten sonra bitti mi? delilin?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X