Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

nebi, rasul ve imamlar a.s gaybı bilirler. hem Kuran-ı Kerim esasınca ve hemde hadislere binaen konuşmaya hazırım. isteyen varsa buyursun. birde kevserizehra nicki ile yazan arkadaş Kurandan bazı ayetler yazmış ki, bu ayetlerde Gaybı sadece Allah c.c-ın bildiği beyan edilmektedir. çok merak ediyorum, acaba neden nebi ve rasullerin a.s gaybı bildiğine dair ayetleri yazmamış? acaba bunu Kuraın çelişkisi olaramı görüyor? yoksa bunlardan söz etmek onun maksadına ters mi?

Yorum

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

BİSMİLLAH

[quote author=Elmeddin link=topic=21496.msg136170#msg136170 date=1322371910]
      nebi, rasul ve imamlar a.s gaybı bilirler. hem Kuran-ı Kerim esasınca ve hemde hadislere binaen konuşmaya hazırım. [/quote]

Elmeddin konuyu biraz daha açalım o zaman

nebi, rasul ve imamlar ve hatta ALLAH dostları gayb'ın tamamınımı bilirler?

Yorum

Selamun Aleykum

Bismillah

Kitap:کمال الدین و تمام النعمة

Yazar : Seyh Saduk

Sayfa 209:
        Ve gayb ilmini (görünmeyen ilimleri) imamlara isnat eden kimse,Allah'a inanmamıştır ve inancımıza göre böyle bir kimse İslam'ın dışındadır.

Sayfa 231:

Ve Allah'tan başka kimse gaybi bilmez ve onu (gayb ilmini) bir insana isnat eden kişi kafirdir.

Yorum

Osman_Ufuk ya biraz büyük resim ekle ya arapça metni ekle yada kitabın aynı sayfasına link bırak. çünkü eklediğin resim küçük, okunmuyor, "Kemaliddin" kitabının verdiğin sayfalarına da baktım, gayb ilmi ile ilgili tek kelime geçmemektedir.

Yorum

Gayb bilgisi, gözle görülemeyen, daha doğrusu herkeste bulunan tabîî bilgi araçlar ile elde edilemeyen bilgidir. Bu da ikiye ayrılır: Mutlak ve nisbî (göreceli). Kıyametin ne zaman kopacağı mutlak gayba örnektir, bunu Allah'tan başkası; tabîî olsun, icat edilmiş bulunsun hiçbir araç ile bilemez. Yağmurun ne zaman yağacağı, rahimde çocuğun varlığı ve cinsiyeti ise göreceli gayba örnektir; bu bilgiler tabîî araçlara göre gayb bilgisidir, meteorolojik ve tıbbî araçlara göre insanların elde edebileceği bilgilerdir. Bu çeşit gaybı (göreceli gaybı), araçlar vastasıyla bilmek mümkündür; ancak bunu bilmekle insanlar gaybı bilmiş olmazlar; çünkü araç icat edilince onunla ilgili bilgi "gayb bilgisi" olmaktan çıkmıştır.

Mesele daha çok mutlak gayb etrafında dönüyor.
            Bu konu başlı başına bir derinlik arz ediyor.
            Hulesa bu konuda, Mustafa ÇAMRAN'ın İnsan ve Allah kitabına bakmak faydalı olur kanısındayım.
            " Söyledim... duydu anlamına gelmez
            Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
            Anladı... hak verdi anlamına gelmez
            Hak verdi... inandı anlamına gelmez
            İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
            Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkm

[quote author=Elmeddin link=topic=21496.msg136405#msg136405 date=1322843311]
              Osman_Ufuk ya biraz büyük resim ekle ya arapça metni ekle yada kitabın aynı sayfasına link bırak. çünkü eklediğin resim küçük, okunmuyor, "Kemaliddin" kitabının verdiğin sayfalarına da baktım, gayb ilmi ile ilgili tek kelime geçmemektedir.
              [/quote]

Daha büyük bir yazı ile, burada, merak etmeyin:

http://www.yasoob.com/books/htm1/m012/10/no1004.html

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=21496.msg136405#msg136405 date=1322843311]
                [/quote]

Elmeddin bak Şiaların şeyhi şeyh saduk ne diyor :

قد أكثرت في ذكر علم الغيب، والغيب لا يعلمه إلا الله، وما ادعاه لبشر إلا مشرك كافر الصفحة ١١٦

http://www.shiaonlinelibrary.com/الك...#1577;_144#top

Biz gayb aleminin bilinmesi konsunda çok fazla geniş bilgiye sahip değiliz,Allah'tan(C.C) başka hiç kimse gaybı bilemez ve çok tanrılı dinlere inanan kafirler(Müşrik) dışında hiç bir kimse de bunu iddia etmez.(sayfa 116)

والامام أيضا لم يقف على كل هذه التخاليط التي رويت لأنه لا يعلم الغيب، وإنما هو عبد صالح يعلم الكتاب والسنة، ويعلم من أخبار شيعته ما ينهى إليه الصفحة ١١٠

http://www.shiaonlinelibrary.com/الك...#1577;_138#top

Sizin de gördüğünüz bütün bu kafa karışıklığını İmamda gideremez çünkü O da gayb alemini bilemez. O sadece Kur'an ve Sünneti bilen Allah'ın (C.C) sadık kuludur ve sadece Şiilerle ilgili durumlardan kendisinin bilmesi ne izin verlen durumları bilir.( sayfa 110)

Yorum

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

26.O, gaybı bilendir. Hiç kimseye gaybını bildirmez.

27.Ancak Resullerden seçtiği müstesnâ; onların da önlerinde, artlarında gözetleyiciler yollar.

CİN SURESİ

Yorum

Peygamber ve İmamların gaybi bilmesi ne diğer insanlar gibidir, haşa ne de Allah Tebareke ve Teala gibidir. Peygamber ve İmamların gaybı bilmeleri Allahın iradesine tabi onun izin verdiği kadardır.
                    Peygamberler ve İmamların Allah Teala ve Tebareke ile irtibatları sebebiyle diledikleri gayb ilmini Allah Teala ve Tebarekeden dua ile isteyerekte öğrenme gibi bir istidatları vardır.
                    Peygamberler ve İmamlar kainatta Allah ile insan ve eşya arasındaki irtibatı sağlayan ilahi görevlilerdir.
                    Bunun bu kadar tartışma konusu olacağı hiç aklımıza gelmezdi. Peygamberler ve İmamların gayb bilgisi ne Allahın gayb bilgisi gibidir, ne de diğer insanların bilgisi gibi.
                    Bu konuda İmamlar gayb konusunda ne söylemişlerse hepsi doğrudur, ancak Allahın gayb ilmi malum ki yaratılan hiç kimse ile kıyaslanamaz.
                    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

ama kaynaklarınızda tüm gaybı bilirler yazıyor.
                      HASBUNALLAH

Yorum

Benim yerin doğusunda ve batısında ki mahlûkların amellerini gören ve onlardan hiçbir şey bana gizli kalmaz. ( meşarikul envar)

İmam Ali Aleyhisselam’ın yaranlarından biri Selman Farisi’nin İmam Ali Aleyhisselam’dan marifet ve tanınmasıyla ilgili bir soru sorduğunda cevaben şöyle buyurduğunu rivayet eder: Ey Salman! Ben bütün ümmetleri kendi itaatime çağırdım ve benim çağrıma uymayanların hepsini ateşe attım ve ben onlara olan hazineyim. Ey Salman! Her kim beni layık olduğum gibi tanırsa Allah-u Teala’da benimledir. O sırada İmam Hasan ve İmam Hüseyin Aleyhimusselam içeriye girdiler. İmam Ali Aleyhisselam Selman’a benim bu iki evladım Allah’ın arşının küpeleridir. Bu ikisinin sayesinde cennet nurlanır, aydınlık olur. Onlar’ın annesi âlemlerin en yüce ve en üstünüdür. Allah-u Teala bütün insanlardan benim için Ahit ve misak almıştır ki bazıları onu doğrulayıp bazıları ise tekzip ettiler ve tekzip edip yalanlayan bütün guruplar cehennem ateşindedirler. Ben Allah’ın tam ve tamam hüccetiyim, ben Rabb’imin daima kelimesiyim ve ben resullerin elçisiyim. Salman arz etti: Ey Emir-el Müminin Aleyhisselam! Sizin vasıflarınızı Tevrat ve İncil’de söylediğiniz gibi buldum ve okudum ey Kufe Mescidi’nde şehit olacak olan! Anam ve babam sana feda olsunlar. Ant olsun Allah’a eğer insanların benim katilime rahmet okuyacaklarından korkmasam senin hakkında öyle şeyler söylerim ki insanların nefisleri onu kaldırıp tahammül etmeye gücü yetmezdi. Zira Hz. Âdem’in tövbesi senin hatırına kabul edildi. Ve Hz. Yusuf kuyudan kurtuldu ve Hz. Eyyüb’ün değişen nimeti sana merbut ve bağlıdır. İmam Ali Aleyhisselam buyurdular: Acaba Hz. Eyyüb’ün hikâyesi ve Allah’ın ona olan değişen nimetini biliyor musun? Salman arz eti: Allah-u Teala ve siz daha iyisini bilirsiniz ya Emir-el Müminin Aleyhisselam! İmam Aleyhisselam buyurdular: Allah misak ve ahit aldığı vakit, Hz. Eyyüb benim padişahlığımda şek edip bu büyük bir meseledir dedi. Allah-u Teala ona vahiy ederek: Benim ikame ettiğim şeyde şüphemi ediyorsun? Hz. Âdem belaya tutulduğumda, O’nun hatırına bağışladım. Zira Hz. Âdem O’na iman getirdiğinden dolayı hatasını affettim. İzzetime ant olsun ki ya azabımdan sana tattıracağım ya da O’nun Emir-el Müminin olduğunu itiraf ederek O’na itaat edeceksin. Daha sonra o saadete erişip tövbe etti. İmam Ali Aleyhisselam ve onun pak evlatlarının itaatine boyun eğip ikrar etti.

Kaynak: Kenz-ul Fevaid c. 2 s. 57, Medine-tul Meaciz c. 2 s. 31, Bihar-ul Envar c. 26 s. 292, Tefsiri Burhan c. 4 s. 440
                        HASBUNALLAH

Yorum

Her mezhebin meşrebin ekolun kaynakları, o ekollerin bu gün yaşayan alimlerinin uzmanlığı kontrolünde ele alınır.

Mezheplerin meşreplerin ekolllerin felsefelerin hepsinin değerlendirilmesi, yaşayan alimlerinin değerendirmeleri ile anlam kazanır.

İnsanlar, uzman olmadıkları bir durumda, geçmişten nakıs görüş, eksik bilgi, eksik alet bilgisi, eksik tarih dil ve edebiyat bilgileri ile geçmişi canları istediği gibi ele alamazlar.

Alsalar bile cehalet sergilemekten öte gidemezler.

Her ilmin bir saygınlığı vardır. Pozitif ve sosyal bilimlerin hepsinin. İnsanlar bu ilimlerde hizmet verip uzmanlaşmadıkça, uzmanların görüşlerini basitçe reddedemezler.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

her insan itikadını kendi seçip kendi karar vermmek zorundadır bu işi başkalarına bırakamaz fııkıh hükümleri gibi teknik konularda işi uzmanlara bırakabilir ama itikadda kendi inancını kendi seçer. Kuranda gaybın sadece Allaha ait olduğu ve bundan sadece vahiyle peygamberine bildireceği yazmışken onlar geçmiş gelecek herşeyi bilirler vs hangi uzman derse desin red edilir red etmeyen imanını tehlikeye atar.
                            HASBUNALLAH

Yorum

Yusuf Suresi Ayet 102-İşte bu, sana vahiyle bildirdiğimiz gayb haberlerindendir. Yoksa onlar yapacaklarına karar verip mekir (oyun) yaparlarken sen yanlarında değildin.
                              Peygamberlerin getirdikleri mesaj başlıbaşına bir gaybdır. Çünkü onlardan başka bunu öğrenebilecek kimse yoktur.

Bu ayet, peygamberlerin Allahın iradesi doğrultusunda diğer insanların bilemeyeceği gaybi bildiiğine örnek bir delildir. Allahın gaybi bildiği ile bu ayette geçen peygamberlerin gaybi bilmeleri çelişkili değildir.

Diğer gayb ile ilgili ayetlerde Allah Teala kendi yolunda yürümeyen müşrik ve kafirlerin gaybi bilemeyeceğine vurgu yapmaktadır. Peygamberler ve imamlar ise zaten Allahın çizgisinin temsilcileridir. Bu yüzden gaybdan Allahın irade ettiği miktarda yolundaki temsilcilerine bildirmektedir.

İmamette Allahın son peygamber Rasulullahtan sonra insanlara Allahın dosdoğru yolunu gösterebilmesi için Kuran ve Sahih sünnetle bildirdiği, Alllahın kulları ile irtibatını koparmadığını gösteren islami bir kavramdır.

Peygamberlik dinin kemale ermesidir. İmamet ise nimetin kemale ermesinin delilidir. Çünkü Kuran dinin kemale erdiğini, ancak nimetin kemale ermediğini bildirir. Rasulullahtan sonra gelen 12 İmam ise işte nimeti kemale erdirecek olan Allahın seçtiği önderlerdir. Onlarla nimette kemale erecektir.

İnsanoğlu her zaman ilahi irşada muhtaç olduğundan, gayb aleminden bu irşad için Allahtan yardım alacak kulları olacaktır. İşte bunlar imamlardır.

Gayb Allahın yardımı olmadan edinilmesi mümkün olmayan bilgidir. Peygamberler ve İmamlarda işte tamda bunun için vardırlar.

Yorum

Müfezzel bin Ömer İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’dan şöyle rivayet eder: Bir gün İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’ın huzuruna müşerref olduğumda bana buyurdular: Ey Müfezzel! Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem, İmam Ali Aleyhisselam, Hz. Fatime Selamullah Aleyha, İmam Hasan ve İmam Hüseyin Aleyhimusselam’ı gerektiği gibi tanıyıp onların marifetinde hakikata vardın mı? Arz ettim: Ey Mevlam! Onlar’ın marifet hakikatı nedir? Buyurdular: Her kim onları marifetlerinin hakikatınca tanırsa mümindir ve imanın en üst derecesine varmıştır. Arz ettim: Ey mevlam! Onu bana tanıt. Buyurdular: Bil ki Onlar, Allah’ın yarattığı ve yoktan var ettiği her şeyi bilmektedirler. Onlar, takvanın mazharı, yerlerin, dağların ve denizlerin hazinedarlarıdırlar. Gökyüzünde ne kadar yıldız olduğunu, dağların ağırlığını, denizlerin ve nehirlerin su miktarını çok iyi bilmektedirler. Ağaçtan düşen her yapraktan haberdardırlar. Yerin karanlıklarında oluşan her şeyi bilirler. Hiçbir ıslak veya kuru yer yoktur ki mubin kitapta yani Onlar’ın ilminde yazılmamış olsun. Arzettim: Ey mevlam! Söylediklerinizi anladım ve onlara ikrar edip iman getirdim. Buyurdular: Ey Müfezzel! Sen, nimet verilmiş ve temizlerdensin. Cennet sen ve senin gibilere helal ve tatlı olsun.

Kaynak: Misbah-ul Envar s. 287, Bihar-ul Envar c. 26 s. 116, Tefsir-i Burhan c. 4 s. 7
                                HASBUNALLAH

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X