Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=21496.msg138898#msg138898 date=1325590251]
    her insan itikadını kendi seçip kendi karar vermmek zorundadır bu işi başkalarına bırakamaz fııkıh hükümleri gibi teknik konularda işi uzmanlara bırakabilir ama itikadda kendi inancını kendi seçer. Kuranda gaybın sadece Allaha ait olduğu ve bundan sadece vahiyle peygamberine bildireceği yazmışken onlar geçmiş gelecek herşeyi bilirler vs hangi uzman derse desin red edilir red etmeyen imanını tehlikeye atar.
    [/quote]

Siz galiba şunu demeye çalışıyorsunuz. İnsan basit işlerde uzmanlaşarak hareket etmeli ama iman gibi önemli bir konuda uzmanlaşma gereği duymadan kafasına göre hareket etmeli imanını basit temellere dayandırmalıdır öyle mi?
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ynt: "Gayb İlmini İmamlara isnat eden(dayandıran) herkes kafirdir ve dinden çıkmıştır

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=21496.msg138908#msg138908 date=1325594823]
      Müfezzel bin Ömer İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’dan şöyle rivayet eder: Bir gün İmam Caferi Sadık Aleyhisselam’ın huzuruna müşerref olduğumda bana buyurdular: Ey Müfezzel! Hz. Muhammed Sallallahu aleyhi ve alihi ve sellem, İmam Ali Aleyhisselam, Hz. Fatime Selamullah Aleyha, İmam Hasan ve İmam Hüseyin Aleyhimusselam’ı gerektiği gibi tanıyıp onların marifetinde hakikata vardın mı? Arz ettim: Ey Mevlam! Onlar’ın marifet hakikatı nedir? Buyurdular: Her kim onları marifetlerinin hakikatınca tanırsa mümindir ve imanın en üst derecesine varmıştır. Arz ettim: Ey mevlam! Onu bana tanıt. Buyurdular: Bil ki Onlar, Allah’ın yarattığı ve yoktan var ettiği her şeyi bilmektedirler. Onlar, takvanın mazharı, yerlerin, dağların ve denizlerin hazinedarlarıdırlar. Gökyüzünde ne kadar yıldız olduğunu, dağların ağırlığını, denizlerin ve nehirlerin su miktarını çok iyi bilmektedirler. Ağaçtan düşen her yapraktan haberdardırlar. Yerin karanlıklarında oluşan her şeyi bilirler. Hiçbir ıslak veya kuru yer yoktur ki mubin kitapta yani Onlar’ın ilminde yazılmamış olsun. Arzettim: Ey mevlam! Söylediklerinizi anladım ve onlara ikrar edip iman getirdim. Buyurdular: Ey Müfezzel! Sen, nimet verilmiş ve temizlerdensin. Cennet sen ve senin gibilere helal ve tatlı olsun.

Kaynak: Misbah-ul Envar s. 287, Bihar-ul Envar c. 26 s. 116, Tefsir-i Burhan c. 4 s. 7
      [/quote]

Ne var bunda. İmam Cafer benim gaybı bilmem tıpkı Allahın bilmesi gibidir ve o kadardır mı diyor. Yukarıda verilenler ne olursa olsun yaratılmışlarla ilgilidir. Ne kadar çok bilinirse bilinsin yine miktar ve sayı ile mahduttur ki, Allahın peygamber ve imam kulları bunları neden bilemesin ki?

Eğer şöyle denseydi, bu sözlerin İmam Cafere ait olmadığın anlar reddedebilirdik. Denseydi ki, benim gayb bilgim Allahınki gibidir, onun ki kadardır, deseydi amenna bizde inanmazdık.

Siz galiba biraz Allah Tealayı küçük zannediyorsunuz. Yaratılanlarla ilgili bilgileri çok büyük zannettiğinize göre?
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=21496.msg138909#msg138909 date=1325594919]
        Siz galiba şunu demeye çalışıyorsunuz. İnsan basit işlerde uzmanlaşarak hareket etmeli ama iman gibi önemli bir konuda uzmanlaşma gereği duymadan kafasına göre hareket etmeli imanını basit temellere dayandırmalıdır öyle mi?
        [/quote]

uzmanınıda iyi seçeceksin ama onada teslim olmayacaksın.
        HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=21496.msg138911#msg138911 date=1325595261]
          uzmanınıda iyi seçeceksin ama onada teslim olmayacaksın.
          [/quote]

Anlamadım nasıl yani? Ona teslim olmuyorsan uzmanı ne diye seçiyorsun ki?

Yorum

kuranın açık hükmünü bırakıp kimseye teslim olamazsın hadi o yanlış yaptıysa...
            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=21496.msg138913#msg138913 date=1325595798]
              kuranın açık hükmünü bırakıp kimseye teslim olamazsın hadi o yanlış yaptıysa...
              [/quote]

Seçtiğin uzman nasıl uzman ki, bilmesine rağmen o Kuranın açık hükmüne aykırı davranırken , sen Kuranın açık hükmüne tabi olabiliyorsun.

Yorum

hz.ibrahim zamanında tum uzmanlar putları seçmişti ama ibrahim aleyhisselam tek başına uzmanları yıktı tek Allaha ınandı. Sizde apaçık şirk olan bu inançları bırakıp apaçık olan kurana inanabilirsiniz. Kuran gaybı yalnızca ALLAH bilir diyor peygamber ben gaybı bilmem bana yarın ne olacak bilmem diyor (ancak vahiy gelirse başka) siz ise göklerdeki ve yerdeki herşeyi bilirler diyorsunuz. Uzmana gerek yok ufacık aklı olan bunu anlar.. Ama bizim gibi düşünen uzmanımızda çok profesorlerimiz ve alimlerimizde çok.

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam ashabından Himran bin Ayan'a şöyle buyurdu: Ey Himran! İmam'ın yanında bütün dünya bütün gökler ve yerler şöyledir: Avucunun içini işaret ederek, her şeyin zahirini, batınını, içini ve dışını kurusunu ve ıslağını çok iyi bilir.

Kaynak: Muhtezar s. 143, Bihar-ul Envar c. 25 s. 385
                HASBUNALLAH

Yorum

Hayır yanılıyorsun. Hazreti İbrahim kendisi Uzmandı ve onun uzmanlığını seçenler kurtuldu. Diğerleri egemen rejim diktaları ve onların köleleri idi. Ki, kölelerin uzman seçme yetenekleri de yoktur.

Ayrıca, Allahın yolunda Alllahın emrettiği şekilde yürüyebilmek için ufacık akıl yetmez insana. İnsanın ufacık aklı oldumu Allahın seçkin kulu İmam Cafer Sadıkın söylediklerini anlayamaz işte.

Bakın, açıklık, alenilik, aşikarlık her zaman insana doğruyu göstermez.

Mesela açık duruma göre güneş doğudan doğuyor batıdan batıyor değil mi? Açık duruma, zahire, görünene bakılırsa öyle değil mi?

Ama işin aslı nedir? Dünyanın kendi ekseni ve güneşin etrafında dönmesidir. Şimdi bizim için ölçü açıklık mı yoksa ilmilik mi olacak?

Yorum

bu konu hakkında elime geçen bir kitap var inşaallah çok kısa sürede sizlerle paylaşacağım.
                    [center]
                    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                    [center]
                    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

İmam Caferi Sadık Aleyhisselam ashabından Himran bin Ayan'a şöyle buyurdu: Ey
                      Himran! İmam'ın yanında bütün dünya bütün gökler ve yerler şöyledir: Avucunun
                      içini işaret ederek, her şeyin zahirini, batınını, içini ve dışını kurusunu ve
                      ıslağını çok iyi bilir.

Kaynak: Muhtezar s. 143, Bihar-ul Envar
                      c. 25 s. 385
                      Ne güzel hadis. sadakal sadık.

Yorum

Ammar-i Yasir şöyle diyor:
                        Bir gün Hz. Fatıma (a.s), Hz. Ali (a.s)’a hitaben şöyle dedi: “Yakına gel de geçmişte vaki olanları, halihazırda bulunanları ve gelecekte kıyamete kadar vuku bulacakları sana haber vereyim!”[1]

1] - Bihar’ul-Envar, c. 43, s. 8
                        [center]
                        [center]

Yorum

Umeys kızı Esma şöyle diyor:

Hz. Fatıma (a.s) hastalandığında ben bakıcılığını yapıyordum. Bir gün onu her zamankinden daha iyi gördüm. Hz. Ali (a.s) bir iş için dışarı çıkmıştı. Hz. Fatıma (a.s) bana; “Su getir gusledeyim” dedi.

Su getirdiğimde, guslettikten sonra; “Bana yeni elbiseler getir” buyurdu.
                          Elbiselerini getirip O’na verdim. O da onları giydi. Daha sonra; “Yatağımı odanın ortasına ser” dedi.

Ben de öyle yaptım. O, kıbleye yönelik olarak uzandı, elini yüzünün altına koydu ve buyurdu: “Ey Esma! Ben şimdi tertemiz olduğum bir halde dünyadan ayrılacağım, kimse yüzümü açmasın.”[2]
                          Bu sözü buyurduktan sonra gözlerini dünyaya kapadı.

2] - Keşf’ul-Ğumme, c. 1, s. 502
                          [center]
                          [center]

Yorum

Hz. Fatıma (a.s) hayatının son anlarında bir sırrı Hz. Ali (a.s)’a açtı, şahadetinden ve ömrünün son anlarından haber verdi ve ekledi:

“Ey Ebe’l-Hasan! Şimdi uykuya dalmıştım, Allah Resulünü, beyaz mercan ve incilerle yapılmış olan bir sarayda gördüm. Beni görünce buyurdu: “Kızcağızım, acele bana gel, seni çok özledim.” Ben de sabırsızca; “Babacığım, Allah’a andolsun ki, ben seni daha çok özlemişim” dedim. Bu esnada babam buyurdu: “Sen bu akşam bizim yanımızda olacaksın. Ali can! Allah Resulünün vaadi doğrudur ve O ahdine vefalıdır.”[3]

[3] - Bihar’ul-Envar, c. 43, s. 179, 15. hadis
                            [center]
                            [center]

Yorum

Hz. Fatıma (a.s) bazı şiirlerinde, iktisadi zorluklardan ve İmam Hüseyin (a.s)’ın Kerbela’da şahadete erişeceğinden haber veriyor:

“Evlatlarım dün geceyi aç olarak sabahladılar,
                              Onların küçüğü[4] savaş meydanında öldürülecektir.
                              Kerbela’da yavrumu hileyle şehit edecekler,
                              Onun katillerine yazıklar olsun.”[5]
                              [4] - Onların küçüğünden maksat İmam Hüseyin (a.s)’dır. [5] - Emali-yi Şeyh Saduk, 44. meclis, 11. hadis
                              [center]
                              [center]

Yorum

Hz. Fatıma (a.s), Allah Resulünün ömrünün son anlarında, Hazretin; “Evlatlarıma ağlıyorum” sözünü duyunca şiddetle ağladı. Allah Resulü O’nun ağladığını görünce; “Kizim ağlama, sakin ol” buyurdular.

Hz. Fatıma (a.s) şöyle dedi: “Babacığım, senden sonra bize ne yapacaklarına ağlamıyorum, senden ayrılacağıma ağlıyorum.”[6]

[6] - Bihar’ul-Envar, c. 28, s. 41
                                [center]
                                [center]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X