Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz. Yemeni

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hz. Yemeni

Selamun Aleykum

Soruma direk geçmek istiyorum izninizle.
    İmam Mehdi (a.s) den önce Yemeni adında biri gelecek ve o kişi inananları sancak altında toplayacak. İmam Mehdi gelince de bayrağı ona devredecek.
    Bu sözü ilk defa duydum. Böyle bir durum var mıdır? Varsa biraz daha açıklar mısınız?

Vesselam.

Ynt: Hz. Yemeni

[quote author=SeqhaR link=topic=22724.msg142947#msg142947 date=1329412210]
    Selamun Aleykum

Soruma direk geçmek istiyorum izninizle.
    İmam Mehdi (a.s) den önce Yemeni adında biri gelecek ve o kişi inananları sancak altında toplayacak. İmam Mehdi gelince de bayrağı ona devredecek.
    Bu sözü ilk defa duydum. Böyle bir durum var mıdır? Varsa biraz daha açıklar mısınız?

Vesselam.
    [/quote]
    ilk defa duydum
    [center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

Yemeniyi duymuştum, okumuştum ama hiç bu şekilde bir şey okumamıştım, duymamıştım. Teferruatını sunar mısınız?

Yorum

Sünni alimlerden İmam Şarani adında birisinin Kıyamet Ölüm Ahiret adlı eserinde rivayet edilen hadislerde adı geçmekte Yemani, Kahtani diye.

Aşağıdaki linkte ismi geçmekte.

http://www.kutubisittedemehdiveisa.c...01heytemi.html
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ynt: Yemeni

http://www.youtube.com/embed/LHktR53B5KM"

Bu videoda ki rivayetlere göre..

Gerçi pek olanaklı olmadığını bir süre sonra anladım ama yinede bu tehlikeyi sizin tarafınızdan deşifre etmek faydalı olucaktır inşaAllah..

Yorum

yemeninin yemen den çıkması, zuhur alametleri içinde geçer ama bu videoda anlatılanlar doğru değil çünkü peygamber ve ehlibeyt (a.s) ın yemenli olduğu ve 12 mehdinin geleceğini söylüyor. bunlarda doğru değil zaten

Yorum

Seyyid-i Yemanî ve Seyyid-i Horasanî ile ilgili bazı rivayetler nakledilmiştir. Seyyid-i Yemanî, ahir zamanda İmam Mehdi'nin kıyamına zemin hazırlamak için Yemen'de zuhur edecektir. Hadislerde onun bayrağı hidayet bayrağıdır, ona yardıma koşun, onu savunun diye geçer.
              Seyyid-i Horasanî'den daha çok ona yardım etmek urgulanmıştır..
              Seyid-i Yemanî, Recep ayında San'a'da kıyam edecek, O'nun kıyamı Süfyanî'nin hürucuyla aynı dönemde olacaktır..

İmam Cafer Sadık (a.s), bir sözünde buyurmuştur ki: "Kâim'in (Mehdi'nin -a.f-) kıyamından önce beş alametin vuku bulması kesindir: Yemanî'nin kıyamı, Süfyanî'nin hürucu, semavî ses, nefs-i zekiyye'nin öldürülmesi, Beyda'da yerin batması." (İrşad-ı Mufid, c.2,s.279)

İmam Rıza'dan (a.s) nakledilen bir riayette de şöyle geçer: "Süfyanî, Yemanî ve Horasanî'nin hürucu, aynı yılda, aynı ayda ve aynı günde vukubulacak. Bunlar birbirinin ardınca kıyam edecekler. Sıkıntı ve zorluk her tarafı saracak. Onlardan uzaklaşanların (onlara muhalefet ve düşmanlık edenlerin) vay haline!"(Bihar'ul-Enar, c.52,s.232)

Bir riayette İmam Cafer Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Bayraklar arasında, Yemanî'nin bayrağından daha hidayet edici bir bayrak yoktur, çünkü o Hak bayrağıdır, sizi sahibinize doğru davet edecektir." (Beşşaret'ul-Mustafa, s.93)

İmam Sadık (a.s) diğer bir hadisinde de Yemanî'nin mekisine değinerek şöyle buyurmuştur: "Süfyanî nerde olacaktır?! Oysa onun gözünü çıkaran (Yemanî) henüz, Yemen'in San'a şehrinden hüruç etmemiştir." (Mucem'ul-Ahadis'il-Mehdî, c.3,s.478)

İmam Sadık (a.s) sözünün devamında şöyle buyurmaktadır: "Yemanî kıyam ettiğinde halka silah satmak haramdır, o halde ona doğru koşun, onun bayrağı hidayet bayrağıdır, hiçkimsenin ondan yüzçevirmesi câiz değildir, ondan yüzçeviren ateş ehlidir, çünkü o halkı hakka davet etmektedir." (Beşşaret'ul-İslam, s.a93)

Yemanî'nin kıyamının zamanıyle ilgili iki çeşit rivayet vardır, bunlardan bazıları, Yemanî'nin kıyamını Süfyanî'ninin hürucundan önce olduğunu bildiriyor, diğer rivayetler ise Yemanî'nin kıyamının Hz. Mehdî'nin (a.f) kıyamıyla beraber olduğunu açıklamaktadır. Nitekim bir riayette; "Onun bayrağı hak bayrağıdır, sizi sahibinize doğru çağırmaktadır" buyuruyor. (Bihar'ul-Enar, c.52,s.232)

Rivayetlerde Yemanî'nin bayrağının rengine de değinilmiştir. Yemanî kıyamının bayrağı hakkında İmam Sadık (a.s) şöyle buyurmuştur: "Yemanî, beyaz bayraklarla Yemen'den huruc edecektir." (Muhtasar-u İsbat'ur-Ric'at, hadis: 16)

İmam Ali'den (a.s) de şöyle buyurduğu nakledilmiştir: "Süfyanî Medine'ye büyük bir ordu gönderecek, ...bu zaman Mehdi ve Yemanî Medine'den Mekke'ye doğru hareket edecekler." (İbn-i Hammad, el-Fiten, c.5,s.223, h.877)

Yemanî, Horasanî kıyamıyla ittifak ettiğini ve onunla nizamî antlaşma yaptığını duyuracak..
              Yemanî, halkı Peygamber'in (s.a.a) Ehlibeyti'nin mezhebine davet edecektir..

Bir riayette İmam Sadık (a.s) şöyle buyuruyor: "Yemanî kıyam ettiğinde, ona doğru koş, ona karçı çıkmak hiçbir müslümana câiz değildir. Kim ona karşı çıkarsa, ateş ehlinden olur, çünkü o Hakka ve doğru yola davet etmektedir."(Bihar'ul-Enar, c.52,s.232)

devam edecek inş
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X