Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İmamet2

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İmamet2

El Kafi-1.cilt Huccet kitabı H.1227
    Sayfa-824,825,826

(Rivayette Resulullah AASSın Hz.Ali’nin validesi Fatıma bıntu Esed’i defnettiğinde yanı başında beklediği ve bu bekleme sırasında Resulullah AASSın ona ‘’Oğlun, oğlun, oğlun..’’ şeklinde telkinde bulunduğunu anlatılıyor.)

(Resulullah AASS anlatıyor) Onun uzerine kapanıp uzun uzun bekledim.O sırada, kabirde kendisine sorulacak şeyleri telkin ettim.Ona Rabbi soruldu, söyledi.Resulu soruldu, cevap verdi.Velisi ve İmamı soruldu, dili dolandı, ben de :’’Oğlun, oğlun, oğlun..’’ dedim.

El Kafi-1 Huccet kitabı H.443
    Sayfa 292

…Hz.İmam-ı Cafer es-Sadık’a dedim ki:
    Yeryuzunde İmamın olmadığı bir zaman dilimi olur mu?
    -Hayır, dedi.
    Dedim ki: İki İmam birden olur mu?
    -Hayır, dedi.’’Olursa mutlaka biri susar.’’

Altta dipnot: Huseyin AS, Hasan AS zamanında İmamlık gorevini ifa etmeden beklemiştir.

Resulullah AASS = Resul + İmam
    O donemde Hz.Resulullah AASS ve Hz.Ali var.İki İmam varsa biri susar.Dolayısıyla Hz.Resulullah AASS o zaman diliminin İmamı..
    Hal böyle iken Resulullah AASS Fatıma bıntu Esed’e İmamın kim diye sorduklarında Resulun de Muhammeddir AASS İmamın da odur diye telkin etmesi lazım iken ‘’İmamın kim?’’ sorusuna ‘’Oğlun, oğlun..’’ diyerek o zaman diliminde İmamlık gorevini ifa etmeyen Hz.Ali’yi onun İmamı olarak telkin etmesi nasıl olur.
    قال النبي الأكرم صلى الله عليه وآله : إني تارك فيكم الثقلين : كتاب الله ، وعترتي أهل بيتي ، ما إن تمسكتم بهما لن تضلوا بعدي أبدا

Ynt: İmamet2

[quote author=ANALİZ link=topic=23738.msg157714#msg157714 date=1343994314]
    El Kafi-1.cilt Huccet kitabı H.1227
    Sayfa-824,825,826

(Rivayette Resulullah AASSın Hz.Ali’nin validesi Fatıma bıntu Esed’i defnettiğinde yanı başında beklediği ve bu bekleme sırasında Resulullah AASSın ona ‘’Oğlun, oğlun, oğlun..’’ şeklinde telkinde bulunduğunu anlatılıyor.)

(Resulullah AASS anlatıyor) Onun uzerine kapanıp uzun uzun bekledim.O sırada, kabirde kendisine sorulacak şeyleri telkin ettim.Ona Rabbi soruldu, söyledi.Resulu soruldu, cevap verdi.Velisi ve İmamı soruldu, dili dolandı, ben de :’’Oğlun, oğlun, oğlun..’’ dedim.

El Kafi-1 Huccet kitabı H.443
    Sayfa 292

…Hz.İmam-ı Cafer es-Sadık’a dedim ki:
    Yeryuzunde İmamın olmadığı bir zaman dilimi olur mu?
    -Hayır, dedi.
    Dedim ki: İki İmam birden olur mu?
    -Hayır, dedi.’’Olursa mutlaka biri susar.’’

Altta dipnot: Huseyin AS, Hasan AS zamanında İmamlık gorevini ifa etmeden beklemiştir.

Resulullah AASS = Resul + İmam
    O donemde Hz.Resulullah AASS ve Hz.Ali var.İki İmam varsa biri susar.Dolayısıyla Hz.Resulullah AASS o zaman diliminin İmamı..
    Hal böyle iken Resulullah AASS Fatıma bıntu Esed’e İmamın kim diye sorduklarında Resulun de Muhammeddir AASS İmamın da odur diye telkin etmesi lazım iken ‘’İmamın kim?’’ sorusuna ‘’Oğlun, oğlun..’’ diyerek o zaman diliminde İmamlık gorevini ifa etmeyen Hz.Ali’yi onun İmamı olarak telkin etmesi nasıl olur.[/quote]

cevap:

1. öncelikle hadisin senedi sahih değildir, Kuleyni r.a hadisi şu isnad ile rivayet etmiştir:

• [li]علي بن محمد بن عبدالله، عن السياري، عن محمد بن جمهور، عن بعض أصحابنا عن أبي عبدالله (عليه السلام) قال
      Ali b. Muhammed b. Abdullah bana Seyyari'den, o Muhammed b. Cumhur'dan, o bazı ashabımızdan, onlardan Ebu Abdullah (imam Cafer es-Sadık a.s)'dan anlattı, dedi ki:

Kuleyni r.a, "el-Kafi", 1/453, hadis 2
      [/li]

burada işaretlediğim ilk ravi Seyyari gulat, zayıf ve yalancıdır. daha önce senedinde onun olduğu bir hadis hakkında yazarken onun durumundan söz etmiştim, bkz: "Kur’an 17000 ayettir" hadisinin incelenmesi

sonra ravi Muhammed b. Cumhur hadisi rivayet ettiği kişinin adını açıkca zikretmemiş ve "bazı ashabımızdan" demişdir ki, bu da hadisi mürsel konumuna düşürür. Şeyhul İslam Allame II Meclisi r.a "el-Kafi" şerhinde bu hadis hakkında diyor ki:

2. hadisin metnindeki Hz. Fatıma binti Esed'e sorula "imamı kim?" diye sorusu "vasi kimdir?" şeklinde anlaşıla bilir. çünkü bilindiği gibi bizim inancımızda Nebi s.a.a'in risaletine şehadet gerektiği gibi Hz. Ali a.s'ın da vasiyetine şehadet gereklidir.

Yorum

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ.

Yorum

جزاكم الله خيرا
        قال النبي الأكرم صلى الله عليه وآله : إني تارك فيكم الثقلين : كتاب الله ، وعترتي أهل بيتي ، ما إن تمسكتم بهما لن تضلوا بعدي أبدا

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X