Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

AYET VE HADİSLERDE İMAMET

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: AYET VE HADİSLERDE İMAMET

hayır kardeş olay kenzül ümmalda geçmiyor, hadis kenzul ummalda geçiyor. Sizin sorduğunuz konu 5 nolu dipnotta kaynaklandırılmış. İbn Ömerin biatını aktaran ravi zikredilmemiş. Bu bilgi Şerhi Nehcül Belağada geçiyor. Olayı anlatan ise İbn Hadid El Mutezili.

İbn Ömerin Ali a.s.'a biat etmeme nedenini ve emevilere gidişini biliyorum ama bu özel olayla ilgili bilgim yok

Yorum

şerhi nehcül belağa nehcül belağanın şerhi olan bir kitap mı
      yoksa bu bilgi nehcül belağanın kendisin de var mı?

Yorum

[quote author=belix477 link=topic=5300.msg83309#msg83309 date=1274274994]
        şerhi nehcül belağa nehcül belağanın şerhi olan bir kitap mı
        yoksa bu bilgi nehcül belağanın kendisin de var mı?
        [/quote]

Mutezili olan İbn-i Ebi’l-Hadid, Nehc'ul-Belağa'ya çok geniş bir şerh yazmıştır, bu olay o kitapta geçer ama ben Ayetullah Reyşehri'nin yazmış olduğu Mizan'ul-Hikme kitabından naklettim.
        Ayetullah Necmi'nin İmam hüseyin'le ilgili kitabında da okudum, bu kitap kevser yayın evinde basılmıştır.
        Diğer sorularınıza da arkadaşlar sağolsunlar cevap vermişler.
        Bu arada velayet sitesine hoşgelipsiniz.
        "Haksızlık edenler, hangi dönüşe (hangi akibete) döndürüleceklerini yakında bileceklerdir." (Şuara 227)

Yorum

[quote author=f_altan date=1254351863 link=topic=5300.msg55396#msg55396]
          HZ. ALİ (A.S) HİLAFETTEN NASIL MAHRUM BIRAKILDI?
          Ömer'in kendisi bunu bizzat vurgulayarak şöyle der: "VALLAHi eğer Ali Müslümanların başına geçerse onları doğru yola sokacaktır. Gerektiğinde haklı olarak onlara çatacak, hesaba çekecek ve azarlayacaktır ki bu da insanlara hoş gelmeyecek ve ona karşı kıyam ve isyan edeceklerdir!"[/quote] Bu itiraf nerede geçmektedir ?
          http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X