Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Reenkarnasyon (Tenasüh )

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Reenkarnasyon (Tenasüh )

HADİSİ ŞERİF :

Her ölüye, sabah akşam ahiretteki yeri gösterilir. Cennetlik olana, Cennetteki yeri, Cehennemlik olana, Cehennemdeki yeri gösterilir.

Bu hadis gayet açık ve nettir. Her ölüye ahiretteki makamı sabah akşam gösteriliyor. Diğer yaşamındaki hali değil, ahiretteki sonu gösteriliyor.

MÜMINUN SURESİ 99-100. AYET

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman der ki: «Rabbim! Beni geri çevirin!» Burada öldüğünde değil ölüm geldiğinde deniyor bu doğrudur. Bilirsiniz ki ölüm geldiğinde gözdeki perde kalkar, ölen kişi artık vaadedilenlerin gerçek olduğunu görmeye başlar. Bu yüzden de ölüm halinin geri çevrilmesini ister.

Böylece belki geride bıraktı­ğım dünyada salih amellerde bulunu­rum.» Asla, gerçekten bu yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırıla­cakları güne kadar bir berzah vardır.

Evet geride bıraktığı heba ettiği ömrünü gözünün önüne gelir ama son pişmanlık fayda etmez. Önünde bir engel olduğu belirtilyor. Bu da berzah yani kabir hayatıdır. Buradan ; Yani onlar bu sınavı başarıyla tamamlayamadılar.Önlerinde ise kıyamete kadar başka hayatlar vardır. anlamını nasıl çıkarıyorsunuz hayret ?

Yorum

[quote author=atlas link=topic=6972.msg46598#msg46598 date=1249553400]
      HADİSİ ŞERİF :

Her ölüye, sabah akşam ahiretteki yeri gösterilir. Cennetlik olana, Cennetteki yeri, Cehennemlik olana, Cehennemdeki yeri gösterilir.

Bu hadis gayet açık ve nettir. Her ölüye ahiretteki makamı sabah akşam gösteriliyor. Diğer yaşamındaki hali değil, ahiretteki sonu gösteriliyor.

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman der ki: «Rabbim! Beni geri çevirin!» Burada öldüğünde değil ölüm geldiğinde deniyor bu doğrudur. Bilirsiniz ki ölüm geldiğinde gözdeki perde kalkar, ölen kişi artık vaadedilenlerin gerçek olduğunu görmeye başlar. Bu yüzden de ölüm halinin geri çevrilmesini ister.

Böylece belki geride bıraktı­ğım dünyada salih amellerde bulunu­rum.» Asla, gerçekten bu yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırıla­cakları güne kadar bir berzah vardır.

Evet geride bıraktığı heba ettiği ömrünü gözünün önüne gelir ama son pişmanlık fayda etmez. Önünde bir engel olduğu belirtilyor. Bu da berzah yani kabir hayatıdır. Buradan ; Yani onlar bu sınavı başarıyla tamamlayamadılar.Önlerinde ise kıyamete kadar başka hayatlar vardır. anlamını nasıl çıkarıyorsunuz hayret ?

[/quote]

Öncelikle siz cennet ve cehennemi hep ilk anlamda alıyorsunuz ki ayetlerde farklı anlamlarda kullanılabilir.Salat kelimesi gibi kimi zaman bildiğimiz namaz kimi zaman dua kimi zamansa Peygamberiçin edilen dua dır.
      Mümin suresindeki ayetin dediğiniz gibi olması için kişinin ölmesi gerekirki dünyaya dönüş istesin ama ordaki kişi hayatta bu durumda geri dönmek istenen yer ömrünün başı olur.Önlkerindeki engel berzahtır ama berzahın ne olduğunu söyledim.Engel olunan tekrar dünyaya gelmesi değil bu hayatı bi daha yaşamasıdır.Artık geç olmuştur yaptıkları diye hayatını etkiler ve bu sınavı kaybetti ahirette hesabını verecektir.
      Dirilip kalkacakları günden kastı biliyoruz zaten.Dirilip kalkmaktan kasıt artık yeni bir şansın olmadığı cennete var olacakları bedendeki halleiyle dirilmeleridir.Berzahda kaçıncı oldu bilmiyorum ama ) daha önce söylediğim gibi dünya hayatıdır.Ruhun gerek insan yada Allahın isteğiyle başka bir bedende sürdürdüğü hayattır.Hayatın iyi olması cennetten bir bahçe diye tasvir edilmiş iyi olmayan bi hayatsa cehennemden bir çukur olarak.

Yorum

Evet Ayetlerdeki bazı kelimelerin farklı anlamlar içerebileceği bilinir.

Cennet ve cehennemin tek anlamı vardır. İlk anlamı ne demek onu biraz açabilir misiniz?

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman der ki: «Rabbim! Beni geri çevirin!»

Geri çevirme isteği durumundan ibaret. Yani ölüm halinin üzerinden kaldırılmasını istiyor.Çünkü perde kalkmış görünmeyen alem görünmüştür. Hak olan açığa çıkmıştır. Yoksa elbette. Ölmedi ki dünyaya geri gelmek istesin.

Onların önlerinde, diriltilip kaldırıla­cakları güne kadar bir berzah vardır.

Ben de kaçıncı kez oldu bilmiyorum ama daha önce söylediğim gibi; Dirilene kadar önlerinde berzah yani engel vardır diyor. Bu kadar açık ve net Engel var dirilemezler diyor.

Şimdi; önde dirilmeye engel olan berzah varken Tekrar dünyada bedenlenmek gibi bir iddia ya da inanç boş oluyor.

Yorum

Mesajlarınızdan çok şey öğreniyorum sevgili Mufazzal. Allah razı olsun. Ama bağlantı yerine kaynak belirterek yazıları kopyalayıp koysanız daha iyi olmaz mı? üç beş ay sonra o site yayından kalkarsa forumda arama yapan birisi ulaşmak istediği sonuca ulaşamaz diye düşünüyorum
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 19:59.

Yorum

apollonis kardeşim mesajınızı bu konuya ekledim buradan devam edelim inşallah
            Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
            İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=Apollonius link=topic=6972.msg63956#msg63956 date=1260042195]
              Mesajlarınızdan çok şey öğreniyorum sevgili Mufazzal. Allah razı olsun. Ama bağlantı yerine kaynak belirterek yazıları kopyalayıp koysanız daha iyi olmaz mı? üç beş ay sonra o site yayından kalkarsa forumda arama yapan birisi ulaşmak istediği sonuca ulaşamaz diye düşünüyorum[/quote] Değerli kardeşim Allah sizdende razı olsun. Yazılar bazen çok uzun oluyor. Kopyalayıncada önemli kısımlarını işaretleyerek bazı düzenlemeler yapmam gerek. Bu ise baya zaman alıyor. Mevcut sitedeki linki sunmam yeterlidir inş. O site yıllardır aktif bir şekilde hayatına devam ediyor. Olur eder ya site çökse dahi bende hamdolsun yedekleri mevcut. Ordan o zaman kopyalarım. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim...
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 19:58.

Yorum

1- Aklî Delil:

Bu iddia her şeyden önce Kur'an ve sünnetten algıladığımız ahiret inancına ve orada vuku bulacak meselelere terstir. Zira hepimiz biliyoruz ki bu dünyanın ardından bütün insanlar bu dünyada yaptıklarının karşılığını bulmak için ebedi olan bir başka dünyaya intikal edeceklerdir. Orada her kes bu dünyada yaptıklarına göre ya cehennemde azap çekecektir veya cennetteki ebedi nimetlere kavuşacaktır. Reenkarnasyon inancına göre böyle bir şeyin imkansız olduğu açıktır. Zira bu iddiaya göre bir ruh birkaç bedene peş peşe taalluk bulup tekrar tekrar bu dünyaya dönmektedir. Şimdi, ahiret olunca bu ruh hangi bedene intikal edecek ve hangisine göre ceza veya mükafat görecektir? Veya bir bedene taalluk bulduğunda iyi ameller işlemiş, bir diğer bedene taalluk bulduğunda ise kötü amel işlemişse, bu ruh şimdi cehennemlik mi olacak yoksa cennetlik mi? Bundan dolayıdır ki reenkarnasyona inananlar gizleseler de aslında ahiret diye bir şeye inanmamaktalar ve insanın cenneti de cehennemi de bu dünyada yaşadığına inanmaktadırlar.
                Musa Aydın hocamız anlaşılan bu reenkarnasyon mevzusunu iyice araştırmadan konuya girmiş. Reenkarnasyon konusunu hiç bir akli delil ile reddedemezsiniz. Bu konuyu bu şekilde araştırmadan yazan islami kaynaklar değil de başka detaylı kaynaklardan iyice araştırırsanız çok daha kapsamlı olduğunu ve bir sürü farklı reenkarnasyon inancı bulunduğunu görürsünüz.

Öte yandan Kızılbaş arkadaşın Kurandan sunduğu ayetlerin hiç birisi reekarnasyonu ispatlar nitelikte değildir. İslamda zaten varolan ahiret inancı, islamda zaten var olan iki kere ölme inancı bu iddiaların ayetle ispatını engeller.

Ben şahsen reenkarnasyonu çok iyi biliyorum, islamı da biraz biliyorum. Bu konuyu, maymundan mı geldik tartışmasına benzetiyorum. Daha işe yararlı ve günümüz İslam inancına yönelik şeyler de tartışmak varken Allahın bize söylemeye gerek duymadığı şeyler hakkında varsayımlarda bulunmaya gerek yok bence.

Allah kitabında, kimseye zerre kadar haksızlık yapılmayacağı belirtilmiş.

Bu ne demektir biliyor musunuz. 10.000 TL parası olan bir insanın verdiği 2 TL sadaka ile 10 TL parası olanın verdiği 2 TL sadaka bir değildir demektir.

E madem zerre kadar haksızlık olmayacaksa ben Allaha inanan birisi olarak amelime bakarım, dinime uymaya bakarım günümüze bakarım. Allahın o hak hukuk olaylarını nasıl ayarlayacağı benim işim değildir.

Yorum

reankarnasyon hindistanda ortaya çıkmış bir inanç sistemdir. temelini kast sisteminden alır.h,nd,stan tarih boyunca bir çok milletin istilasına uğramış ve birbirinden farklı milletler bir arada yaşamıştır. birbirinden faklı bu milletleri(dil, din, ırk vss) bir arada tutabilmek için kast sistemi diye bir sistem oluşturulmuş,bu kast sisteminin insanin ruhani dunyasina örüğü duvara ise reenkarnasyon denmiştir. öyleki kast sisteminden halk tabakalara bölünmüş.din adamaları, soylular, askerler, tüccarlar ve en alt tabakada paryalar(köleler) yer almıştır. sınıflar arasında kesinlikle geçişler yoktur. örneğin köle bir anne babadan doğan çoçukta hayatının sonuna kadar köle olarak kalacaktır, kendi sınıfındaki biriyle evlenecektir, isterse dahi olsun ama köle olarka ölecektir. ancak kişi hayatında nek adr iyi ise ya da kötü ise bir sonraki yaşamında bulunduğu sınıftan bir üst sınıfa -sınıflara ya da tam tersi en alt sınıfta başaka bir varlığın bedeninde gelecektirç. bu sistem insaları pasifleştirmiş, kaderci yapmış ve sömürülmelerine neden olmuştur. tamamen insanları uysallaştırmak için yapılmıştır. reankarnasyon diye bir şey yoktur.
                  Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                  Hz.Peygamber (saa)

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X