Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Reenkarnasyon (Tenasüh )

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Reenkarnasyon (Tenasüh )

değerli kardeşim bu dediğim söz benim değil alimlerin müfessirlerin sözüdür
    hristiyan yaratılan çocuğun ne suçu var demişsiniz ki doğan her bebek islam fıtratıyla doğar allah teala kullarına akıl vermiştir ergenliğe gelene kadar sorumluluğu yoktur ama işte ondan sonra araştırıp hakkı bulmak onun sorumluluğudur ki eğer hristiyanken müslüman olursada geçmiş günahlarının silineceğide malumdur
    hem ne yani şimdi bizler müslüman yaratılmışız birdahaki hayatımızda kafirde yaratılabiliriz ben bu hayatımda dini vazifelerimi yerine getirmişim ama diğer hayatımda kafir olacağım bu adalettmidir şimdi
    atlas kardeşiminde dediği gibi peki kıyamet koptuğunda sakat olan fakir olan vs. insanların durumu ne olacak o zaman daha ilk hayatlarını yaşayan kafirler ne olacak işte o zaman tövbe haşa o kullar demezlermi yarab bu bizim ilk hayatımız sen adil değilmisin şimdi bizi farklı durumda dünyaya göndermeyecekmisin ...
    işte bu bir döngü şeklinde hep devam etmeli ki buda kıyametin hiç olmamasını gerektirmezmi
    antakyada yaşananlarla ilgili matematikçi olan ve kuranı hakimin şifresi adlı kitap çıkaran ömer çelakılın bir konuşmasını dinllemiştim birbuçuk yıl önce.programa reankarnasyonu yaşayan 5-6 yaşlarında bir çocuk getirmişlerdi,önceki hayatında barış manço olduğunu iddia ediyordu ama nasıl işse abisini yani barış manço nun abisini tanıyamadı
    ömer çelakıl bu konuyu:antakya iran suriye vb. gibi bazı yerleşim bölgelerinde yoğun metallerin yer aldığını bunlarında oyerlerde kuvvetli manyetik akımlara neden olduğunu ve bununda insanların bilinçaltını beyinlerini etkilediğini söylemişti
    üstelik aynı programdada ömer çelakıl reankarnasyonun olamayacağını kuran ayetleriyle açıklamıştı
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=atlas link=topic=6972.msg46212#msg46212 date=1249415994]
      [quote author=Kızılbaş link=topic=6972.msg46211#msg46211 date=1249413411]
      Sorunuza gelince yanlış anlamışsınız siz konuyu.Kıyamet kopunca reenkarnasyonda biter.Ruh göçü kıyamete kadar devam ediyor.
      [/quote]

Ben de bunu söylüyorum. Kıyamet koptuğunda reenkarnasyon bitiyorsa son enkarne olanların yarım kalan hakları ne olacak ?
      [/quote]

Onların hakları neden yarım kalıyorki ??

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=6972.msg46227#msg46227 date=1249469598]
        değerli kardeşim bu dediğim söz benim değil alimlerin müfessirlerin sözüdür
        hristiyan yaratılan çocuğun ne suçu var demişsiniz ki doğan her bebek islam fıtratıyla doğar allah teala kullarına akıl vermiştir ergenliğe gelene kadar sorumluluğu yoktur ama işte ondan sonra araştırıp hakkı bulmak onun sorumluluğudur ki eğer hristiyanken müslüman olursada geçmiş günahlarının silineceğide malumdur
        hem ne yani şimdi bizler müslüman yaratılmışız birdahaki hayatımızda kafirde yaratılabiliriz ben bu hayatımda dini vazifelerimi yerine getirmişim ama diğer hayatımda kafir olacağım bu adalettmidir şimdi
        atlas kardeşiminde dediği gibi peki kıyamet koptuğunda sakat olan fakir olan vs. insanların durumu ne olacak o zaman daha ilk hayatlarını yaşayan kafirler ne olacak işte o zaman tövbe haşa o kullar demezlermi yarab bu bizim ilk hayatımız sen adil değilmisin şimdi bizi farklı durumda dünyaya göndermeyecekmisin ...
        işte bu bir döngü şeklinde hep devam etmeli ki buda kıyametin hiç olmamasını gerektirmezmi
        antakyada yaşananlarla ilgili matematikçi olan ve kuranı hakimin şifresi adlı kitap çıkaran ömer çelakılın bir konuşmasını dinllemiştim birbuçuk yıl önce.programa reankarnasyonu yaşayan 5-6 yaşlarında bir çocuk getirmişlerdi,önceki hayatında barış manço olduğunu iddia ediyordu ama nasıl işse abisini yani barış manço nun abisini tanıyamadı
        ömer çelakıl bu konuyu:antakya iran suriye vb. gibi bazı yerleşim bölgelerinde yoğun metallerin yer aldığını bunlarında oyerlerde kuvvetli manyetik akımlara neden olduğunu ve bununda insanların bilinçaltını beyinlerini etkilediğini söylemişti
        üstelik aynı programdada ömer çelakıl reankarnasyonun olamayacağını kuran ayetleriyle açıklamıştı
        [/quote]

Şöyle düşün İslamın ilk geldiği zaman.İtalyadaki hristiyanların olaydan haberi yok yani uyarılmadılar.Ee akıl yetseydi herşeye peygamberler gönderilmezdi.Ki bunun için Kuran biz hiçbir kavmi uyarmadan helak etmeyiz diyor.Bu yüzden hristiyan örneği doğrudur.
        İslam fıtratı üzerine doğmak ahlaki anlamda temiz doğmak yani günahsız olmaktır.Yoksa hangi bebek islam şeriatını biliyor ??

Farklı hayatlarda zengin fakir günahı varsa sakat vb. şeyler vardır.Bu hayatta müslüman oldum diyerinde kafir yaratılma diye bişey yok.Zaten amaç her hayatta müslüman olmak ve ilerisidir.Kıyamete yakın zamanda kimse ilk hayatını yaşamazki .Onların önceleride hayatı oldu kıyamete yakıon zamana hayata gelmeden önceki hayatlarında yaptıkları bi amel yüzünden sakatlar.Sizin hatanız şurda Kıyamet zamanına kimse ilk hayatı yaşamaz.Kaç bin yıllık insanlık tarihi var.Allah bilir son 1000 yıldır belki bütün ilk hayatlar tamamlanmıştır.Ama dediğim gibi ben birden fazla hayat var diyorum siz tek hayat yapmış oluyorsunuz.Ve bu döngünün sürekli devam etmesi gerekmez.Her insanın geliş sayısı bellidir.Ömer çelakıla gelince kendisi yanılmaz bir alim değil.

O çocuğa gelince barışmançonun sakladığı eşyaları buldu.Bu tesadüfmü ?? hatırlayamadıklarına gelince zaten bu olağan 2 ay önce bugün ne yediğimizi hatırlamıyoruz kaldıki önceki hayatımımızımı hatırlayacaz.Yada Ruhlar alemine inanıyorz Hani Allahın ben sizin Rabbiniz Muhammed Peygamberini ve Ali Sizlerin üzerinde velim değilmi ? dediği zamanı bu var inanıyoruz ama hiç birimiz hatırlamıyoruz.Bazı kimselerin bazı şeyleri hatırlaması Allahın bizler için bi nimetidir diye düşünüyorum bu inancımız sağlamlaşsın diye.

Yorum

Ben hala sorumun cevabını tam olarak alamadım.

Kıyamet kainatın son günüdür. Ve son hayatlar bir daha yeniden doğacak bir mekan bulamayacaklar.O anki yaşantısında şer ameller işleyip diğer hayatında ceza alması gereken insan ne olacak?

O günkü yaşantısında hayır ameller işleyip diğer yaşantısında mükafat hak eden insan ya da insanlar, nasıl mükafat alacak bedene/mekana sahip olacaklar?

Yorum

kızılbaş kardeşim ne yani mançonun eşyalarını bulması kabul edilebilir ama abisini tanımaması normalmidir hiç mantıklı değil bu tıpkı bazı insanların gelecekten haber vermelerine benzer eğer siz böyle birşeye sahip olmak isterseniz aramızda yaşayan fakat göremediğimiz varlıklardan faydalanırsınız bunada işte geleceği bildi denilir
            üstelik atlas kardeşimin sorusunun cevabı herşeyi açıklayacağına inanıyorum gayet mantıklı bir soru
            "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=atlas link=topic=6972.msg46235#msg46235 date=1249472930]
              Ben hala sorumun cevabını tam olarak alamadım.

Kıyamet kainatın son günüdür. Ve son hayatlar bir daha yeniden doğacak bir mekan bulamayacaklar.O anki yaşantısında şer ameller işleyip diğer hayatında ceza alması gereken insan ne olacak?

O günkü yaşantısında hayır ameller işleyip diğer yaşantısında mükafat hak eden insan ya da insanlar, nasıl mükafat alacak bedene/mekana sahip olacaklar?
              [/quote]

Şimdi anladım gibi

Bak şimdi mesela bi insanın 20 hayatı var herkes için 20 farklı sınav.her hayatta bi sınav var ve önceki hayatında yaptığı iyi ve kötü amellerinde etkisi var.Senin dediğin sonuncu hayatındaki yaptığı iyi ve kötü ameller ne olacak ? umarım doğru anladım.

Hayatların birbirinden farkı önceki hayatındaki İyi ve kötü amel değildir.Her insan fakir olarakta gelir dünyaya zengin olarakta.Mesela sen şimi birine büyük bir iyilikte bulundun Allahta sana bu iyiliğinden dolayı yine bu hayatında çok zor bi anında beklemediğin bir şekilde yardım etti.Ama aslında senin asıl mükafatın kıyametten sonraki ahiret hayatındadır.Bunun gibi önceki hayatımızdaki bir iyilik ve veya kötülüğün bu hayatımıza etki etmeside bunla aynı mantık.Önemli olan bize verilen bu sınavları tamamlamaktır.Yani herkese verilen 20 hayatı eksiksiz herkes yaşayacak.+Ricat olayından dolayı fazla gelenler olacak.Özetle sonuncu hayattaki iyilik ve kötülüğün başka bir hayatta etki etmesi gerekmez çünkü bu fazladan Allahtan gelen birşeydir temel olan her sınava tabi tutulmamız.

Yorum

[quote author=muttaki link=topic=6972.msg46246#msg46246 date=1249476776]
                kızılbaş kardeşim ne yani mançonun eşyalarını bulması kabul edilebilir ama abisini tanımaması normalmidir hiç mantıklı değil bu tıpkı bazı insanların gelecekten haber vermelerine benzer eğer siz böyle birşeye sahip olmak isterseniz aramızda yaşayan fakat göremediğimiz varlıklardan faydalanırsınız bunada işte geleceği bildi denilir
                üstelik atlas kardeşimin sorusunun cevabı herşeyi açıklayacağına inanıyorum gayet mantıklı bir soru
                [/quote]

Dediğim gibi normalde eski hayat hiçbir şekilde hatırlanmaz.Bu çocuk Allahın bi izniyle bazı şeyleri hatırladı konusunda tekte değildir.Çocuk olmasa hadi büyücü dersin yada benzeri bişey ama daha çocuk yaşta biri cinlerle irtibat kurup bunları bilebilirmi.Ayrıca cinlerle irtabat kurmuş biri diğer şeyleride öğrenebilirdi.Ama herşeyi bilmiyor yani bu öğrenme değil hatırlamadır.

Yorum

Kızılbaş kardeşim demişsiniz ki :

[quote author=Kızılbaş link=topic=6972.msg46258#msg46258 date=1249478645]
                  Özetle sonuncu hayattaki iyilik ve kötülüğün başka bir hayatta etki etmesi gerekmez çünkü bu fazladan Allahtan gelen birşeydir temel olan her sınava tabi tutulmamız.
                  [/quote]

Lakin bu bir çelişki değil midir Reenkarnasyon inancıyla? Çünkü; Reenkarnasyon inancından "Karma" denilen bir kavram vardır ve "Karma" şöyle açıklanıyor :

Reenkarnasyon :İnsanın ölümden sonra dünyaya tekrar başka bir bedenle geldiği ve bu ölüp dirilmenin sürekli devam ettiği anlamına gelir.

Karma'ya inanan biri, öldükten sonra gerçekleşecek olan sözde yeni hayatındaki başarılarının, mevkisinin veya hayat şeklinin bir önceki hayatındaki davranışlarına ve ahlakına bağlı olduğuna inanır.

Söz gelimi, bugün zengin veya başarılı olan bir kişinin, geçmiş hayatında iyi bir insan olduğu için, bu hayatında zenginlikle ödüllendirildiği düşünülür. Aynı şekilde fakir, sakat ya da başarısız olan bir kişinin geçmiş hayatında kötülükler yaptığı ve bunun karşılığını şimdiki hayatında bu şekilde aldığı iddia edilir. Hatta bu batıl iddiaya göre, insan yaptığı kötülüğe göre bir sonraki yaşamında bir bitki veya bir hayvan görünümünde de olabilmektedir.

Eğer böyle değilse nasıl ?

Yorum

[quote author=atlas link=topic=6972.msg46282#msg46282 date=1249484407]
                    Kızılbaş kardeşim demişsiniz ki :

[quote author=Kızılbaş link=topic=6972.msg46258#msg46258 date=1249478645]
                    Özetle sonuncu hayattaki iyilik ve kötülüğün başka bir hayatta etki etmesi gerekmez çünkü bu fazladan Allahtan gelen birşeydir temel olan her sınava tabi tutulmamız.
                    [/quote]

Lakin bu bir çelişki değil midir Reenkarnasyon inancıyla? Çünkü; Reenkarnasyon inancından "Karma" denilen bir kavram vardır ve "Karma" şöyle açıklanıyor :

Reenkarnasyon :İnsanın ölümden sonra dünyaya tekrar başka bir bedenle geldiği ve bu ölüp dirilmenin sürekli devam ettiği anlamına gelir.

Karma'ya inanan biri, öldükten sonra gerçekleşecek olan sözde yeni hayatındaki başarılarının, mevkisinin veya hayat şeklinin bir önceki hayatındaki davranışlarına ve ahlakına bağlı olduğuna inanır.

Söz gelimi, bugün zengin veya başarılı olan bir kişinin, geçmiş hayatında iyi bir insan olduğu için, bu hayatında zenginlikle ödüllendirildiği düşünülür. Aynı şekilde fakir, sakat ya da başarısız olan bir kişinin geçmiş hayatında kötülükler yaptığı ve bunun karşılığını şimdiki hayatında bu şekilde aldığı iddia edilir. Hatta bu batıl iddiaya göre, insan yaptığı kötülüğe göre bir sonraki yaşamında bir bitki veya bir hayvan görünümünde de olabilmektedir.

Eğer böyle değilse nasıl ?
                    [/quote]

Başka inançların tenasüh inancınıu bilmem.Size anlattığım inançta :

fakir hayat zengin hayat vb şekilde hayatlar var her insan her hayatı yaşar.
                    bu dünyada yaptığınız bi iyilik dolayısıyla Allah size nasıl bi konuda yardım ediyorsa reenkarnasyondada bu farklı hayatta mümkündür.Bu yüzden sakat doğumlar vb şeyler olur.Ancak bu tenasühün temel parçası değildir.son hayattaki karşılık ahiret hayatında alınır ki kişinin sınavı zaten bitmiştir bu yüzden bi haksızlık söz konusu değil.
                    Bu hayatta zengin olanın illahi önceki hayatını iyi geçirdiğini söyleyemeyiz.Önceki hayatında aşırı derecede fakir bir kafirde olabilir.
                    Hayvan ve bitkiye ruhunun geçmeside mümıkündür ama herkes aynı görüşte değil.Bazıları bunu ruhun üstünlüğü dolayısıyla kabul etmez ama bence kurandaki :
                    Biz cumartesi yasağını çiğneyen yahudilere aşağılık maymunlar domuzlar olun dedik.
                    Ayetinden dolayı bununda mümkün olduğuna inanıyorum

Yorum

Yani sizin anlattığınız tenasüh inancında karma hadisesi yok. Onun yerine her hayata özel bir yaşanacaklar listesi (benzetimimi mazur görün) var ve kul onu yaşamakla mükellef. Eğer listedekileri başarırsa bir dahaki yaşamlarında karşısına çıkmıyor; eğer başarısız olursa gene diğer hayatlarında yaşamak zorunda. Ta ki kemale erene kadar. Doğru mu anlamışım ?

Yorum

[quote author=atlas link=topic=6972.msg46294#msg46294 date=1249489792]
                        Yani sizin anlattığınız tenasüh inancında karma hadisesi yok. Onun yerine her hayata özel bir yaşanacaklar listesi (benzetimimi mazur görün) var ve kul onu yaşamakla mükellef. Eğer listedekileri başarırsa bir dahaki yaşamlarında karşısına çıkmıyor; eğer başarısız olursa gene diğer hayatlarında yaşamak zorunda. Ta ki kemale erene kadar. Doğru mu anlamışım ?
                        [/quote]
                        Hayır
                        Yaşanacaklar listesi dediğiniz cebriyenin kader anlayışına benziyor.Burda belirlenen konular kişinin dünyaya geleceği yer duruma göre bi ceza (sakatlık vb ) yaşayacağı sosyal çevre,Zenginlik yada fakirlik (dünyaya geldiği aileyle yapılabşilir mesela ) vb.şeylerdir.Kişi kendi kararlarını verir yani özgür iradesi vardır.
                        Şimdi önündeki hayat 2 türlüdür.
                        1.si mesela bu hayatında fakirdi ve isyan etti.Fakir olup iman edinceye kadar bu hayat tekrar tekrar verilir diye bişey yok o kişi kaybetti bu sınavı artık.
                        2.Eğer kişi gerçeği anlamışsa yani kemale ermişse artık sınav biter onun için.adam evliyadan diyelim diğer hayatlarında hak üzere gelir çünkü o sınavı kazanmıştır artık.diğer hayatlarındada Allah velisi olur ha yaşadıkça Allaha yakınlığını arttırır bu ayrı.Bu insanlar kıyamette daha sorgulanmazlar.Hani kuranda derya >Allah velileri için korku yoktur < kemale eremeyense bildiğimiz şekilde hesabını verir.

Yorum

DUHAN SURESİ 56. AYET :

Onlar orada ilk ölümden başka bir ölüm tatmazlar. Allah onları cehennem azabından korumuştur.

Ayeti kerimede geçen ilk ölüm ifadesi Reenkarnasyon'u çürüten bir ifadedir. 2. değil 15., 16. vs. ölümleri değil, ilk ölümden bahsediyor. Orada derken de cenneti kastediyor Yüce Rabbimiz.

Şimdi, cennet ve ilk ölüm kelimelerini yanyana getirirsek ayetteki anlamına göre. Değersiz kanaatimce şu sonuca varıyorum :

Eğer kişi cennetteyse, kıyamet ve hesap günü bitmiş; karar verilmiştir.

Gene eğer kişi cennetteyse ve sadece ilk ölümü tadıyorsa bu da gösterir ki 1 kez yaşamıştır.

Yorum

[quote author=atlas link=topic=6972.msg46401#msg46401 date=1249503854]
                            DUHAN SURESİ 56. AYET :

Onlar orada ilk ölümden başka bir ölüm tatmazlar. Allah onları cehennem azabından korumuştur.

Ayeti kerimede geçen ilk ölüm ifadesi Reenkarnasyon'u çürüten bir ifadedir. 2. değil 15., 16. vs. ölümleri değil, ilk ölümden bahsediyor. Orada derken de cenneti kastediyor Yüce Rabbimiz.

Şimdi, cennet ve ilk ölüm kelimelerini yanyana getirirsek ayetteki anlamına göre. Değersiz kanaatimce şu sonuca varıyorum :

Eğer kişi cennetteyse, kıyamet ve hesap günü bitmiş; karar verilmiştir.

Gene eğer kişi cennetteyse ve sadece ilk ölümü tadıyorsa bu da gösterir ki 1 kez yaşamıştır.
                            [/quote]

Oradadan kasıt cennetse

Onlar cennette ilk ölümden başka bir ölüm tatmazlar. Allah onları cehennem azabından korumuştur.

Bu durumda yaet benim görüşüme delil olur çünkü :
                            Sizin dediğiniz gibi olsa cennet değil dünya olurdu.Çünkü siz dünyaya bi defa gelindiğini savunuyorsunuz ve ölümde bi defa olur.Ama cennet dediğine göre burdaki ilk tekliği değil cennetten önceki hayatın yani dünya hayatının bütünlüğünü kasteder.Yani ayet anlam olarak :

Onlar cennettedir ve Dünyadaki ölümlerden başka bir ölüm tatmazlar. Allah onları cehennem azabından korumuştur.

Yorum

Ayette sizin beyanınıza göre : Dünyadaki ölümlerden başka bir ölüm tatmazlar ifadesi asla yer almıyor. Bu doğru değil.

Paylaşmış bulunduğum DUHAN SURESİ 56. Ayetinin öncesindeki ayetlere bakarsanız, Orada kelimesinden cennetin kastedildiği anlaşılır.

Ayrıca;

Elbetteki ilk ölmüden kastedilen yer dünya'dır. Çünkü ölümlü yaşam dünyada olur. Kişinin, Ayete göre, cennete girdiğinde dünyada geçirdiği tek ömrü olduğunu söylüyor. Çünkü; yukarıda da izah ettiğim gibi ilk ölüm demek tek yaşam demektir.

Ayrıca Kabir Hayatı Reenkarnasyon inancını da çürüten diğer bir delildir.Berzah Alemi ile ilgili Hadisi Şerifler'in kabir hayatı hakkında bir fikir verdiğini söyleyeyim.

Kabir, ya Cennet bahçesi veya Cehennem çukurudur.

Her ölüye, sabah akşam ahiretteki yeri gösterilir. Cennetlik olana, Cennetteki yeri, Cehennemlik olana, Cehennemdeki yeri gösterilir.

Peki nasıl oluyor da daha kabirde iken, sizin deyiminizle Yeniden Doğmayı beklerken gideceği yer sabah akşam kendisine gösterilebilir ?

Berzah alemi ile ilgili ayetleri de Reenkarnasyon inancına karşı delil olarak göstermek isterim.

MÜMIN SURESİ 46. AYET Firavun için :

(Berzah âleminde) Sabah akşam ateşe sunulur­lar. Kıyamet koptuğu gün, «Firavun'un adamları­nı azabın en şiddetlisine sokun (denir).»

MÜMINUN SURESİ 99-100. AYET

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman der ki: «Rabbim! Beni geri çevirin!»

«Böylece belki geride bıraktı­ğım dünyada salih amellerde bulunu­rum.» Asla, gerçekten bu yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırıla­cakları güne kadar bir berzah vardır.

Yorum

[quote author=atlas link=topic=6972.msg46481#msg46481 date=1249508692]
                                Ayette sizin beyanınıza göre : Dünyadaki ölümlerden başka bir ölüm tatmazlar ifadesi asla yer almıyor. Bu doğru değil.

Paylaşmış bulunduğum DUHAN SURESİ 56. Ayetinin öncesindeki ayetlere bakarsanız, Orada kelimesinden cennetin kastedildiği anlaşılır.

Ayrıca;

Elbetteki ilk ölmüden kastedilen yer dünya'dır. Çünkü ölümlü yaşam dünyada olur. Kişinin, Ayete göre, cennete girdiğinde dünyada geçirdiği tek ömrü olduğunu söylüyor. Çünkü; yukarıda da izah ettiğim gibi ilk ölüm demek tek yaşam demektir.

Ayrıca Kabir Hayatı Reenkarnasyon inancını da çürüten diğer bir delildir.Berzah Alemi ile ilgili Hadisi Şerifler'in kabir hayatı hakkında bir fikir verdiğini söyleyeyim.

Kabir, ya Cennet bahçesi veya Cehennem çukurudur.

Her ölüye, sabah akşam ahiretteki yeri gösterilir. Cennetlik olana, Cennetteki yeri, Cehennemlik olana, Cehennemdeki yeri gösterilir.

Peki nasıl oluyor da daha kabirde iken, sizin deyiminizle Yeniden Doğmayı beklerken gideceği yer sabah akşam kendisine gösterilebilir ?

Berzah alemi ile ilgili ayetleri de Reenkarnasyon inancına karşı delil olarak göstermek isterim.

MÜMIN SURESİ 46. AYET Firavun için :

(Berzah âleminde) Sabah akşam ateşe sunulur­lar. Kıyamet koptuğu gün, «Firavun'un adamları­nı azabın en şiddetlisine sokun (denir).»

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman der ki: «Rabbim! Beni geri çevirin!»

«Böylece belki geride bıraktı­ğım dünyada salih amellerde bulunu­rum.» Asla, gerçekten bu yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırıla­cakları güne kadar bir berzah vardır.

[/quote]
                                Ayetin bu hali anlam olaraktır tefsir yani.
                                İfadeden kastın cennet olduğunu kabul ettim ben.Bundan dolayı ayet benim söylediklerime delil olur.İlk ten kasıt !!1 defa değil !! dünya hayatı olur yani dünyadaki bütün ölümleri kasteden bir ifadedir.Hepsi dünya hayatı içinde olduğu için buna İlk denir.

Berzah alemi Ruhun bedende olması ve dünya hayatıdır.Kıyamete kadar berzah alemi var derken kıyamete kadar ruhun insan olarak gelip gideceği anlatılar.(+ceza sonucu hayvan ve bitki olma olayı var ).
                                Bu hayata göre berzah aleminin cennetten bir bahçe yada cehennemden bir çukur olmasına gelince buda bu dünya içindir.Hesap sorulup direk cennete ve cehennemede gidebilirdik.Ama cennetten bir bahçe diyor yani cennet değil ama iyi bir hayat cehennemden bir çukurda cehennem değil ama iyi olmayan bir hayat.Yani burdakiler benzetmedir.hani dedim ya bu hayatında bir amelinden dolayı diğer hayatında sakat doğmuş bir insan.İşte bu sakat başladığı hayat cehennemden bir çukurdur.

MÜMIN SURESİ 46. AYET :

Bahsedilenler firavun ve ailesidir.1.si nasıl ricat özel bişey ve herkeste olmuyorsa bu durumuda bunla açıklamak mümkün burda bütün insanlar kastedilmiyor ennihayetinde sadece firavun ve ailesi ki onun MUsaya ve kardeşi Haruna yaptıklarını azçok biliyoruz.
                                Asıl konu burdaki ona verilen ateşi dünyadaki gibi anlamayın.Burdaki ateş ona verilen lanettir.Diğer hayatlarında yaptığından dolayı karşılacağı lanet.Bazı günahlar affedilmez.Mesela şirk koşmak gibi.Bunun durumuda böyle Allahın resullerine eziyet etti.Bu yüzden diğer hayatlarındada ona lanet vardır.Sadece bu insan içindeğil mesela Kuranda Lanetlenen ağaç içinde böyle.Her zaman muaviyeye ve yezide lanet okuyoruz biz neden ?? Allah zaten cezasını vermiyormu ? bundaki amacımız şu : muaviyede bi insan ve tenasüh ondada var yani dünyaya tekrar geliyor ve kıyamete kadar gelecek.Biz ona lanet okudukça ruhuna o rahat yaşayamayacak.Firavuna gelen azapla burdaki lanet aynıdır.

--------

Sonunda, onlardan birine ölüm geldiği zaman der ki: «Rabbim! Beni geri çevirin!»(ayet açıkça gösteriyorki kişi daha ölmemiş bu rumda geri döneceği yer dünya olmaz dünyadaki bu hayatının başı olur.)

«Böylece belki geride bıraktı­ğım dünyada(dünya hayatında) salih amellerde bulunu­rum.» Asla, gerçekten bu yalnızca bir sözdür, bunu da kendisi söylemektedir. Onların önlerinde, diriltilip kaldırıla­cakları güne kadar bir berzah vardır.(Yani onlar bu sınavı başarıyla tamamlayamadılar.Önlerinde ise kıyamete kadar başka hayatlar vardır.)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X