Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MÜŞRİKLERDE TEVESSULCUYDU

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: MÜŞRİKLERDE TEVESSULCUYDU

ben bu kuru kafaların mutlaka bir İmam a.s.'ın türbesine haremine gidip orda bir gün falan kalmalarını oradaki insanları şöyle sakin sakin izlemelerini öneriyorum. çok faydalı olacaktır. insanların nasıl samimiyetle kulluklarını Allah'a yükselttiklerini göreceklerdir. dünyada hiç bir benzerinin bulunmadığı mana ziyafetinin diriltici haletinin olduğunu göreceklerdir...

bu insanların bulundukları her yerde bir alim gözetiminde şia imamet ve inkılap inancına dair bilgiler aldığını da düşünürsek, bu devrimci gücün karşısında hangi müstekbir durabilir. Bu şiiler imam hareminde zaten ölümün ne yakın, şehadetin ne mübarek olduğunu görüyorlar.. böylece dünya sevgisi ve ölüm korkusu kalplerden silinip gidiyor.. insanlar günahların ve dünya zevklerinin boş olduğunu görüyorlar..

o Kıyam Eri ve Şehidi İmam a.s.'ın mübarek nur hareminde onun aracılığıyla şefaatiyle Allah'tan dirilme istemek tam bir inkılab ateşini oluşturmakta..

Elhamdülillah..

bunu çok iyi biliyorlar emperyalistler...

Yorum

vahhabiler aynen harici.islama girmeyi çok zor çıkmayı çok kolay yapıyorlar.futbol izleyip takım tutana kafir diyenini gorddum...sadece ben ve eniştem muslumanız tum dunya kafir diyenini gordum...elektirk faturası odeyen nufus cuzdanı taşıyan kafirdir diyenini...

birde şu var kafire kafir demeyen kafirdir diyorlar ve o bir sistem olarak şöyle işliyor

kafire kafir demeyen kafirdir ona kafir demeyene kafir demeyende kafir o kafire kafir demeyende kafir......kafir kafir kafir.....kafir kafir kafir....sonucta dunyada herkes kafir oluyor.

Yorum

beyinleri bilgisayar işlemcisi gibi ruhsuz de kuru yani..

Yorum

ONLAR BENI DE KAFIR ILAN ETTILER.FATURA ODEDIGIM İÇİN.FATURA BIR ANLAŞMAYMIŞ VE UZERİNDE KAFİRLERIN HUKMU GECERLİYMİŞ KAFİRİN HUKMUNU KABUL ETTIGIMDEN BENDE KAFİRMİŞİM.

AMA BUNLAR TUM TEVHID EHLINE GENELLENMEMELİ.
          HASBUNALLAH

Yorum

siz onları tam olarak yanlışta görecek ölçülere sahip misiniz? Bizim kadar onların da doğruda olma ihtimali vardır belki de size göre..

mesela siz de hüküm insanlarca verilemez değil mi? Hariciler hüküm ancak Allah'ındır Ali (a.s.) bir insanın hakemliğini kabul ettiği için kafir oldu görüşlerine ne diyorsunuz? Ali a.s. hakemlerin hükmüne baş vurmakla hükmün ancak Allah'a ait olduğunu inkar mı etmiş oldu? ne dersiniz?

Yorum

HZ.ALİYE KAFIR DIYEN KAFIR OGLU KAFİRDİR. ALLAH HUKUM VERME YETKİSİDE VERMİŞTİR KULLARINA
              HASBUNALLAH

Yorum

Töbe töbe,, adamın babası neden kafir oluyor. Yani bu sözü çok açık ve şüphesiz kafir olur diye anladık.. Ama zahiri ve vahhabiler duymasın sözünüzdeki "kafir oğlu" sözünden dolayı sizi kafir ilan edebilirler.. Gördüğünüz gibi dilde mecaz diye bir şey varmış. ve kullanılabiliyormuş. eğer böyle bir şey var ve zahiri (görünür) anlamından başka ifadeler kullanılabiliyorsa, bu hak sadece size mi ait? Neden İmamlar kullanmasın mecazı?

Elhamdülillah hükm yetkisini de verdiğine inanıyorsanız, bir çok konuda doğru düşünebilirsiniz. Peki hüküm ancak Allah'ındır ayetini nasıl anlıyorsunuz. Hani hüküm verme yetkisini insanlara verebilirdi?...

bu konuda kime hükm verme yetkisi vermiş, bir deliliniz var mı? Ehli Kur'an olan birisi dese ki nedir Kur'an'dan deliliniz ne dersiniz?

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=15670.msg101560#msg101560 date=1282850855]
                  HZ.ALİYE KAFIR DIYEN KAFIR OGLU KAFİRDİR. ALLAH HUKUM VERME YETKİSİDE VERMİŞTİR KULLARINA
                  [/quote]

İmam Ali Kufede mescidde şehid edildiği zaman haber Şama ulaşır. Halk arasında konuşulur ki Ali Mescidde namaz kılarken öldürülmüş. Şamlının biri hayret eder, ya der ki, Ali müslümanmıy dı ki, mescidde namaz kılarken öldürülmüş.

Şamlı haksız değildi. Çünkü muaviye melunu yıllarca hutbelerde İmam Aliyi tekfir ettirmiş, şam halkıda bu yalancıya inanmıştı.

Şimdi kafir oğlu kafirin kim olduğunu anlayabildiniz mi EHLİ TEVHİD.
                  Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

muaviyeye lanet olsun.onu hiç sevmem
                    HASBUNALLAH

Yorum

bu sitede Muaviyeye lanet yasaktı ama sanırım bu yasak sadece şiilere yönelik bir yasak. Yoksa sünniler sövebiliyor öyle mi? Çünkü yasağın amacı sünnilerin kutsallarına dokunmamak için.. eğer bir sünni ona lanet okursa bu durumda yasak gerekmez..

o zaman sizin yeriniz şia gelin şii olun ki bu sevmemeniz işe yarasın..

muaviyeyi hariciler de hiç sevmiyordu ama Muaviyeyi sevmemenin gerekçesi olan Ehlibeyt sevgisi onların tebliğ ettiği Peygamber yolu ilkelerine sahip olmadıkları için sonunda onun avucuna düştüler. Ve İmam Ali a.s. ile bile savaşmak, zorunda kaldılar..

Muaviyeyi sevmeyen başka gurup yok zaten başka...

Yorum

[quote author=Muhammed Dersimi date=1400924953 link=topic=15670.msg173673#msg173673]
                        İsterken bi hakki deyip istenmeli direk ya muhammed yardım et ya ali yardım et demek eğer kişi bununla Allah subhanehu ve teala'nın onları yardıma göndereceğini düşünüyorsa bid'attir
                        [/quote]
                        Buna katılmıyorum. eğer bu doğru ise o zaman müşrik olmayan kalmaz. Allah bize yaşamı nefes, su, yiyecek ve ilaçları vasıta ederek veriyor. direk değil ki? ...

Yorum

[quote author=Muhammed Dersimi date=1400949398 link=topic=15670.msg173692#msg173692]
                          [quote author=Muhammed Dersimi date=1400949398 link=topic=15670.msg173692#msg173692]
                          direk ya muhammed yardım et ya ali şifa ver sözlerini bid'at olarak görüyorum hiçbir hadis ve duamızda buna rastlayamadım eğer var ise öğrenmek isterim alimlere soruyorum doyurucu cevaplar alamıyorum[/quote]
                          [/quote]
                          direk ya Ali yardım et demenin bidat olduğuna dair delil sunmalısınız. çünkü bidat olduğunu siz söylüyorsunuz. ve bunun bidat olduğuna dair kanıtı da getirmek size ait. ispat, iddia sahibine düşer. Alimlerden doğurucu cevap alırsınız, ama eğer alimlere ön yargınızı onaylatma amacındaysanız, bunu yapamadığınız için siz doyurucu cevap almadığınızı sanmaktasınız.

zira sorduğum alimler ne yazık ki hakiki alim vasfından uzak [/quote]

bu çok kötü bir açıklama. Alimi neye göre ölçüyorsunuz, buna yetkiniz var mı? birinin alim olduğunu şiada alim sınavı yapan kurumlar belirler sen ben değil. eğer alim olma ve alimi tanıma yolu bellidir. bir insan ya alimdir ya değildir. alimi tanıma yolları bellidir. alimlerin adaletten düşme kriterleri bellidir. adaletten düşen alime zaten sormazsınız, soramazsınız caiz değildir. adaletten düşmemişse görüşü size uymuyor diye birine alimlik vasfı taşımıyor diye kafanıza göre ahkam keserseniz bu cinayet olur. hem kendiniz sapmış hem de başkasını saptırmış olursunuz. şia önüne gelenin önüne geldiği gibi at koşturduğu bir alan değildir ki. alim bellidir tabi olan bellidir, alimin adaletten düşme ölçüleri bellidir.

[quote author=Muhammed Dersimi date=1400949398 link=topic=15670.msg173692#msg173692] eğer deliliniz var ise öğrenmek isterim ama katılmıyorum demek ve mantık yürüterek onaylamak bunu kabul etmem ayet ve sahih hadislerden ve mutekaddimun alimlerin kitaplarından bana delil getirin İnşaAllah[/quote]

ama iddiada bulunan ben değilim. sizsiniz. siz bana:

1- bidatın tanımını yapmalısınız,

2- şiada bidat olduğunu bu tanıma uygun olarak açıklayacaksınız,

3- Canlı İmam'dan bu fiilin bidat olduğunu onaylattıracaksınız.

şianın sistemi budur buyrun bekliyorum

Yorum

Nadı Ali duasını okuyun. Kaynağı Mefatihul Cinan'dır ki, Şeyh Abbas Kummi kaynaksız böyle bir duayı kitabına almaz.
                            Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Nadi Ali demek Ali'yi çağırmak demektir. Yani Allah'ın izni ile Ali'yi çağırmak. oysa sen buna bidat demiştin bu bir.

ikincisi sen canlı imama inanmıyor musun?

Yorum

senin ahlakin sii ahlaki degil ilimden once sii ahlaki gelir can

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X