Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

MÜŞRİKLERDE TEVESSULCUYDU

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: MÜŞRİKLERDE TEVESSULCUYDU

Sevgili Muhammed Dersimi kardeşim. Lütfen Allah rızası için birbirimizi incitecek sözlerde bulunmayalım. Ben bir şiaya diğer bir kardeşine hakaret etmesini yakıştıramıyorum. İmamlarımız bize ziynet olun diyor. Selmancan yaptığın hakaretleri hakeden bir insan değil. Tabi ki kimsenin de

Şimdi sevgili Dersimi, eğer bizler seninde dediğin gibi şifanın Allah'tan olduğunu bilerek bir doktordan hastalığımız için yardım istersek bu şirk olmaz ki sizin de onaylayacağınız bir şeydir. Herşey Allah'a muhtaçtır. İmam'da, peygamberde Allah'a muhtaçtır. Herşey Allah'ın kudreti ve dilemesiyle olur.

Fakat Allah vesilelerle yardım eder. Hiçbir şey Allah'ın izninin, kudretinin, dilemesinin dışında gerçekleşmez. Biz şialar buna inanıyoruz. Bunun dışında İmam Ali'den yardım istemek, esasında Allah'tan yardım istemektir. Yardım ancak Allah'tan istenir ve insanın Allah'tan başka da bir yardımcısı yoktur. Allah kimi zaman insanlara ilaçla, kimi zaman doktorla, kimi zaman bir imamın aracılığıyla yardım eder.

Allah hiçbir peygambere veya imama bir güç ve kudret vermemiştir ki, imam Allah'ın kudretinin, hakimiyetinin dışına çıksın ve insanlara yardım etsin. Haşa. Herkes aldığı nefeste dahi Allah'a muhtaçtır ve Allah dilerse imam insanlara yardım eder.

Örneğin İmam Cafer-i Sadık (a.s.) falanca bana şifa verdi demeyin bu şirktir diyor. Peki Aallah falancanın vesilesiyle bana şifa verdi demek şirkmidir diye sorulunca bunun bir sakıncası yoktur, diyor.

Siz şifanın Allah'tan olduğunu bilerek doktordan yardım isteyin bunun hiçbir sakıncası yoktur. Aynı şekilde yardımın sadece Allah'tan olduğuna inanarak İmam'dan yardım isteyin.
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X