Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Niçin yaratıldık

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Niçin yaratıldık

niçin yaratıldık
    “Şu kâinattan maksad-ı âlâ, tezahür-ü Rububiyete karşı, ubudiyet-i küllîye-i insaniyedir.” Sözler, 264 “İnsan niçin yaratılmış?” sorusuna sıkça muhatap oluruz. Böyle bir soruyu kendimize yahut bir başkasına sormamız, bizim için büyük bir İlâhî ihsandır. Şöyle ki: Bu soruyu güneş kendisine soramadığı gibi, bir başka yıldız da güneşe sorabilmiş değil. Yine bu soruyu bir arı bir başka arıya, yahut bir koyun berikine sormaktan aciz. Demek oluyor ki, bu sorunun cevabını arayan insanoğlu, kendi varlığını istediği sahada kullanma konusunda serbest bırakılmış; bir arayış içinde ve bu konuda bir imtihana tabi tutulmuş. Bu imtihanı kazanmanın tek yolu, sorunun cevabını bizi yaratandan öğrenmemizdir. Bu noktaya varan insanlar gerçeğin kapısını çalmış olurlar. Ve kendilerine Kur’an lisanıyla, Peygamber diliyle cevapları verilir. “Ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet -kulluk- etsinler diye yarattım.” Zâriyât Sûresi, 56
    alidogan

Ynt: Niçin yaratıldık

Allah razı olsun

[size=14pt][b][i]HERGÜN AŞURA HERYER KERBELA!!!!

Yorum

[quote author=Weliyullah_elii link=topic=48.msg337#msg337 date=1231785465]
      Allah razı olsun
      [/quote]

Yorum

selamun aleyküm alidoğan kardeşim çok güzel açıklık getirmişsiniz sağolun .

Yorum

Allah razi olsun kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Allah razı olsun kardeş ellerinize saülık çok güzel açıklık getirmişsiniz

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X