Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

TEVHİD BÜTÜN HÜKÜMLERİN RUHUDUR..

Daraltma
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

    TEVHİD BÜTÜN HÜKÜMLERİN RUHUDUR..

    TEVHİD, BÜTÜN HÜKÜMLERİN RUHUDUR

    Allah'ı tanıma hususunda en önemli mesele tevhid meselesini anlamak ve O'nun pâk zâtının bir ve tek olduğunu bilebilmektir. Gerçekte tevhid sadece dinin esaslarından biri değildir, aynı zamanda İslâm inançlarının tamamının ruhu ve temel mayasıdır. Sarahatle diyebiliriz ki: İslâm'ın usulü ve füruu hep "tevhid"de şekillenmektedir. Her alanda tevhid ve "bir"lik geçerli ve söz konusudur. Örneğin: Allah Teâla'nın pâk zatının vahdeti, O'nun sıfat ve fiillerinde tevhid ve başka bir açıdan enbiyanın çağrılarının bir oluşu, ilâhî din ve çağrının vahdeti, bizim kıble ve semavî kitap vahdetimiz, bütün insanlar için Allah'ın hüküm ve emirlerinin vahdet ve birliği ve sonuç olarak Müslümanların saflarında vahdet ve yine ahiret gününün birliği!
    Bu nedenledir ki Kur'ân-ı Kerim, Allah'ın bir olduğu (tevhid-i ilâhî) inancından her nevi sapma ve şirke yönelmeyi affedilemez bir günah saymakta ve şöyle buyurmaktadır:

    "Gerçekten Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bundan daha aşağısını, dilediği (ve layık bulduğu) herkes için affeder. Allah'a eş ve ortak (şirk) koşan, doğrusu büyük bir günah işlemiş ve iftirada bulunmuş olur." (Nisâ / 48.)

    "Andolsun ki sana ve senden önceki peygamberlere vahyolundu ki: "Eğer şirk koşacak olursan şüphesiz bütün amellerin boşa çıkacak ve bu durumda hüsrana uğrayanlardan olacaksın." (Zümer / 65. )
    vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
    [center]

    #2
    Ynt: TEVHİD BÜTÜN HÜKÜMLERİN RUHUDUR..

    Allah razı olsun ali_siasi kardeşim

    Yorum


      #3
      Ynt: TEVHİD BÜTÜN HÜKÜMLERİN RUHUDUR..

      CÜMLEMİZDEN İNŞ.KARDEŞİM
      vela hevla vela kuvvete illa billahul ALİYYUL AZİM
      [center]

      Yorum


        #4
        Ynt: TEVHİD BÜTÜN HÜKÜMLERİN RUHUDUR..

        Allah razı olsun
        Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
        İmam Ali (a.s)

        Yorum

        YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X