Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hz adem as ve havva as ile ilgili bir sorum vardı.

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=9912.msg64226#msg64226 date=1260206068]
    Keşkeeee

ben Ehlibeyt a.s. alimlerinin avukatı olabilsem. keşke onların hizmetçisi olabilsem.. keşke onları için zararlı oklara kalkan olabilsem.. keşke onların vakitlerini daha önemli ve ilmi işlere vermeleri için değersiz zamanımı onlar için harcayıp onları savunabilsem.. daha ne isterim ki şu fani dünyada...

beni bu makamda gördüğünüz için teşekkürler ... hüseyin. inşallah dediğiniz gibidir...
    [/quote]

Yürekten kutlarım. Ehli Beyt alimlerine sataşanları, onlarla muhatap olmaya mahal vermeden elbette savunmak gerekiyor. Bu da imrenilecek yüce bir davranıştır.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

İnanmaya yönelik tezleri olanlar, insanlar için bir gelecek vaad etmektedirler. Ebedi bir hayat ve mutluluk vaad etmektedirler. Doğru veya yanlış, farketmez.

İnkara yönelik hareket eden antitezcilerin derdi nedir? İnsanlığı da kendileri gibi karanlığın girdabına hapsetmek mi istiyorlar. Mezar çukuru ile bitecek hayatlarını mı güzellik olarak takdim etmeye çalışıyorlar. Nedir dertleri yani.

İananların inandıkları değerler bu değerlerin yayılmasını inananlardan istemektedir. İnkarcıları bir değerleri yok ki kendilerine inkarı emretsin. hastalıklarını diğer insanlarayayarak insanlığı mutsuz etmekten başka ne amaçları olabilir ki. Cepni ve benzerleri nedir derdiniz?
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

amin craven Allah cümlemizden razı olsun.. Rabbim cümlemize alimlerin ilmiyle amel etmeyi nasip etsin ve bizi nefsimizle başbaşa bırakmasın sn Ufukalp..

Yorum

sa

bugün okuduğum kaynak da şeytanın cinlerin soyundan geldiğin yazıyordu. melek olsa idi secde ederdi ama cin soyundan olduğu için hamurunda zaten kibir varmış...
          Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

evet onun cinlerden olduğuna dair ayet var Kur'an'da

"Hani Rabb'in meleklere «Adem'e secde ediniz» dedi. Onlar da secde ettiler. Yalnız İblis (şeytan) secde etmedi. O cin kökenli idi ve Rabb'inin buyruğu dışına çıktı. Şimdi siz beni bırakıp onu ve soyunu dost mu ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanlarınızdır. Zalimlerin yaptığı bu dost değişimi ne kötü tercihtir! Kehf 50"

bu ayette akıllara belebilecek soruyu yanıtlıyor:

1- Secde emrinin meleklerle birlikte iblise de emredildiği
            2- İblisin bu emre isyan edebilecek güçte olduğu
            3- Onun meleklerden olmayıp cinlerden olduğu..

Yorum

tşklr kardeş sorularıma cevap buldum. Allah razı olsun...
              Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
              Hz.Peygamber (saa)

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X