Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

köy cocuklari

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

köy cocuklari

[img width=800 height=600]http://g1204.hizliresim.com/w/s/4u5cv.jpg[/img]

[img width=800 height=600]http://g1204.hizliresim.com/w/s/4u5dz.jpg[/img]

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Ynt: köy cocuklari

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Yorum

[img width=450 height=600]http://g1204.hizliresim.com/w/s/4u5r9.jpg[/img]

Yorum

Yorum

Bagislayin beni
            size daha fazlasini verebilme sansim yok

yüzünüzde gülücük, gözlerinizde ki sevincle yüzüme baktiginiz günlerin hayalleri ile
            her gün sizinle olusum ve yüregimden cizir cizir gecisiniz disinda, size dair hic bir seyim yok

oysa taniyorum hepinizi
            "nasil" diye sormayin sakin, seviyorum ben sizi
            küskün bakislariniz ve solgun yüzleriniz haklidir
            haklisiniz ne deseniz

adimi bilmediniz hic
            insanligimin solgun resmini görmediniz
            vicdanimin suskunlundan dahi haberiniz yok

düstügünüzde elimi tutamazdiniz, uzanmamislardi
            agladiginizda gözyaslarinizi silemedim, umursanmamislardi

hic bilmediniz beni
            hayatin diger yüzündeki rahatligimi hic duymadiniz
            beklemediniz hic beni
            gelmek istedigimi dahi bilmediniz

cocuklar
            o benim iste
            ben
            ben....

Yorum

Çok güzel, ellerinize sağlık, çocukluk yıllarımı hatırlattınız, köyde büğüdüğüm için onları çok iyi anlıyorum

Camış otarmanın, camışa binmenin , onları suya yatırıp yıkamanın ayrı bir zevki sefası vardır. Camışın yugurdu çok güzel olur, babam camışı sırf sütü ve yugurdu için besliyordu..
              عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=23099.msg148290#msg148290 date=1335223233]
                Bagislayin beni
                size daha fazlasini verebilme sansim yok

yüzünüzde gülücük, gözlerinizde ki sevincle yüzüme baktiginiz günlerin hayalleri ile
                her gün sizinle olusum ve yüregimden cizir cizir gecisiniz disinda, size dair hic bir seyim yok

oysa taniyorum hepinizi
                "nasil" diye sormayin sakin, seviyorum ben sizi
                küskün bakislariniz ve solgun yüzleriniz haklidir
                haklisiniz ne deseniz

adimi bilmediniz hic
                insanligimin solgun resmini görmediniz
                vicdanimin suskunlundan dahi haberiniz yok

düstügünüzde elimi tutamazdiniz, uzanmamislardi
                agladiginizda gözyaslarinizi silemedim, umursanmamislardi

hic bilmediniz beni
                hayatin diger yüzündeki rahatligimi hic duymadiniz
                beklemediniz hic beni
                gelmek istedigimi dahi bilmediniz

cocuklar
                o benim iste
                ben
                ben....
                [/quote]

Resimlerle şiir çok ahenkli oldu.
                Duygulandığımı ağladığımı söylesem ayıp olmaz değil mi? İşte bu çocuklardan birisi de bizdik.
                Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Yorum

velayet nuru hocam
                      begenmenize sevindim
                      üc yilim gecti köyde, üc yilda olsa o cocuklar gibi yasadim
                      o zamanlar bilmiyordum ki, ben yetiskin oldugumda, bu üc yil sayesinde
                      hayatin diger yüzünü tanimis olacagim, bu cocuklara yüreginde yer veren azinlik arasinda olacagim
                      sirf onlar icin hayatima yön verip, onlar icin hedef edinecegim ve gücümü onlardan alacagim
                      onlar benim hayatimin ilham kaynagidir
                      elbette, köy yasaminin da kendisine has eglencesi vardir, cocuk her yerde cocuklugunu yasayacaktir
                      ama onlar hayatin diger yüzünde bizlerin gaygisizligini bilmemektedir

mehmet ufukalp kardesim
                      bu cocuklar icin biraz aglamisiz cokmu
                      cok olan, bu cocuklara ragmen icten gülüslerimizdir herhalde
                      o siir'in sonunda ki "ben, ben.." ifadeleri aglayisin yogunlasmasi sonucu öylece kaldi zaten

Allahim bir kismet etsin, o günlere bir ulasayim hayirlisi ile
                      o cocuklarin bazilarina bari ulasabileyim
                      onlar benim hayallerimin süsü, gayretimin gizli kahramanlari

Yorum

MaşAllah ne kadar da engin bir yüreğiniz var ablacan...
                        Ben imrenerek baktım hem size hem resimlere
                        insana ne kadar da büyük dersler veriyor bu resimler böyle...
                        "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                        "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Beyza bacim Allah razi olsun
                          bu cocuklardan haberdar olup, baska türlü hissedebilmek mümkün olmasa gerek
                          o minicik bedenlerin tasidigi yük ne kadar agir degilmi

Yorum

Arkadaşlar nedense köy çocuklarını görünce duygulanmış ve çok üzülmüşler ama ben o günleri gördüğüm ve yaşadığım için hiç üzülmedim. Şehir çocuklarını görünce daha çok üzülüyorum, zavallı çocuklar asfal ve beton içinde yaşıyorlar, koşacak ve oynayacak doğru düzgün bir yer bulamıyorlar, evde koşunca hemen dayak yiyorlar ama köyde sabahtan akşama koşuyor, hayvanlarla oynuyorlar, kimde de bir şey demiyor. Doğrudur köyde mahrumiyet özellikle eski zamanlarda daha çoktu ama şimdi şehirde olan imkanlar köylerde de vardır, ama köylerde olan hayat şartları şehirlerde yoktur. Köyden köye de fark edebilir elbette, velhasıl; ben şahsen köyde yaşamayı daha çok seviyorum..
                            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

köyde yasamayi sevmesine seviyoruz da hocam
                              köyün cocuklara, cocukluklarini yasayacak dogal ortami vermeside dogrudur
                              sehirdeki cocuklarinda yasama dair bir cok mahrumiyetleri vardir
                              ama köy cocuklarinin mahrumiyeti daha fazladir
                              onlar cok agir yükler altinda eziliyorlar
                              her cocugun hakettigi bazi seylere sahip degiller
                              bilhassa cehaletin getirdigi bazi yanlis uygulamalardan dolayi ruh dünyalari fazlasiyla inciniyor

sehir cocuklari farkli bir hayat standardinin cilesini cekiyorlar
                              köy cocuklari ise daha farkli bir mahrumiyet icerisindeler
                              belki sehir cocuklari icin yapilacak cok sey yoktur
                              ama köy cocuklari icin cok sey yapilabilir
                              iste benim kederim, bu yapilmayan seylerden ibarettir

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X