Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Siz Hiç Tesbih Ağacı Gördünüz Mü?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Siz Hiç Tesbih Ağacı Gördünüz Mü?

Ben gördüm... =)
    İnsanlar pirinç ayıklar ben topladığım tesbih tanelerini ayıklarım.

Resimdede gördüğünüz üzere küçük toplar halinde büyüyor... Adı tesbih ağacıymış...
    Ne alaka dedim boncuk değil mi o dedim, ama sonra bir tane koparıp içindekini görünce yanıldığımı anladım.

Yeşil topların içinde çekirdek gibi bir kısım var. Yeşil kısmını soyduğunuzda yine resimde gördüğünüz sarımsı toplar çıkıyor. Dilim dilim bir modeli var çok güzel.

Delik kısmını merak edenler için hemen açıklıyorum. İçinden çıkan kısımların alt ve üst kısımlarında delikleri var kolayca açılıyor. Daha sonra bir iğne yardımıyla ortasına doğru batırdığınız zaman bir bakıyorsunuz ki ucu diğer tarafından çıkmış...=)

Ben temizlemeye başladım. Henüz zamanı değil, olgunlaşmamış hali bunlar. Bu yüzdende oldukça kokuyor elleriniz... Ama bilgi bilgidir..=)

Bitince boyayacağım tesbihimi..Yeşile... Belki de beyaza...

=)

Esenlikler diliyorum....

alinti

Ynt: Siz Hiç Tesbih Ağacı Gördünüz Mü?

güzel ağaçmış. artık birer hediye yaparsınız meraklılarına
    1. sırada ben varım
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=7198.msg47477#msg47477 date=1250001065]
      1. sırada ben varım

[/quote]
      Agacin nerde yetistigini bulsam yaparim artik

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=7198.msg47478#msg47478 date=1250001456]
        [quote author=mirzehan link=topic=7198.msg47477#msg47477 date=1250001065]
        1. sırada ben varım

[/quote]
        Agacin nerde yetistigini bulsam yaparim artik

[/quote]Aslında ağaç değildir.Maki türü bir çalıdır.Yani Akdeniz bitkisi.Çekirdeği tesbih tanesine benzediği için Tesbih Ağacı veya Tesbih Çalısı derler.Ama ben çekirdeğinden hiç tesbih yapan görmedim.Meyvesi daha yeşilken suya tutarsan biraz köpürür.Çocukken daha çok bu ilgimizi çekerdi.Keçiler taze meyvelerini yemeyi çok severler.Hatta çobanlar ceplerine doldurup sevdikleri oğlakları,keçileri avuçlarıyla beslerler.İyice olmuş bir Tesbih Ağacı çekirdeği çok serttir yani tesbih yapmak o kadar değildir.

Yorum

[quote author=segaleyn link=topic=7198.msg47443#msg47443 date=1249989416]

Yeşil topların içinde çekirdek gibi bir kısım var. Yeşil kısmını soyduğunuzda yine resimde gördüğünüz sarımsı toplar çıkıyor. Dilim dilim bir modeli var çok güzel. Allah Allah bizim yöredekiler hiç öyle değildir.Şekli yuvarlağa yakın bir yamuktur.

Delik kısmını merak edenler için hemen açıklıyorum. İçinden çıkan kısımların alt ve üst kısımlarında delikleri var kolayca açılıyor. Daha sonra bir iğne yardımıyla ortasına doğru batırdığınız zaman bir bakıyorsunuz ki ucu diğer tarafından çıkmış...=)Bizim oradakiler çok sert olur.Öyle delecek yeri filan yoktur.
          [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X