Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

HZ.ALI DIYE CIZILEN RESIM

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

HZ.ALI DIYE CIZILEN RESIM

BEN BUNUN DUSMANLARI TARAFINDAN CIZDIRILDIGINE INANIYORUM.

Ynt: HZ.ALI DIYE CIZILEN RESIM

Yıllar önce radikal bir grubun sohbetlerine katıldığımda bu resmi orda görmüştüm. Gülmüştüm sadece. Bir resim anca bu kadar berbat çizilebilir. Ya düşmandır çizen yada ressam değildir.

Yorum

dedigin o radikal grub şiimiydi. pekı etrafta dolasan resımler neye gore cızılıyor.Alinin semaili diye yazılan bir yazı falan var mı ? Yani Hz. Ali diye cokca cızılen resimlerin bir aslı var mı ?

Yorum

ya bırde resmın altında ne yazıyor cevırebılen var mı

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14255.msg87468#msg87468 date=1275774317]
          ya bırde resmın altında ne yazıyor cevırebılen var mı
          [/quote]

Bu resimle ilgili bir sitede şöyle yazmışlardı:

Bu resmi bana bi dostum msn de gönderdi. Sanırım arap sitelerinin birinden almış.
          Doğrusu ilk gördüğümde bende hemen yadırgadım. Yok ya İmam Ali @ böyle olamaz dedim.
          Çünkü yıllardır bizdeki resimlere gözlerimiz iyice alışmış ve hatta şartlanmış.
          Oysa burda İmamın @ bir savaş durumundaki hali resmedilmiş.
          Savaş ortamında da tarakla aynayla vs. uğraşacak hali yok ya değil mi?
          Ayrıca İmamın @ görünümü kaynaklarda geçen tanımlara da uyuyor.(yani hazretin iri cüsseli,
          pehlivan yapılı, vücudunun kıllı olması, kısaya yakın orta boylu olması vs.)

Herhalde resim baya bi eski olmalı. Ama anladığım kadarıyla orjinali değil fotokopi çıkarılmış.
          Hani bazı fotokopiler düzgün çıkmaz ya bu da öyle işte.

Resmin altında :
          Timsali mübarek emirul muvahhidiyn
          Emirul müminiyn salavatullahi aleyh yazıyor

Son iki kelimeyi okuyamadık (belki ressamın ismi falan olabilir)

* * *

Bu resmi ben 20 yıl önce bir pasajda gördüm, ilk önce ben de ali muhsin kardeş gibi tepki gösterdim ama Merdan kardeşin de yazdığı gibi savaş halini düşündüğümde artık bir şey diyemedim. Savaşta İmam Ali'nin karşısına çıkan, onun heybetini görür görmez hemen kendisini kaybediyordu.
          Resimin altında şöyle yazılmış:
          Timsal-i mübarek-i İmamul muvahhidin Emirulmuminin salavatullah aleyh. ez muze-yi Feranse
          Muvahhitlerin İmamı Emirulmuminin'in (salavatullah aleyh) mübarek timsali. Fransa müzesinden.

http://www.ehlibeytforum.com/farkli-...lit=muvahhidin
          عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

evet.su da var benım bazı resmım olur cok ayrı cıkar guzellıgımı yansıtmaz bu da oyle olur dıyorum.

Yorum

Heybet ayrı bişey korkunç olmak ayrı bişey
              Bu resim korkunç bir kişiyi resmetmiş
              heybetli bi kişyi değil...
              Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Hatırladığım kadarı ile İmam'a soruyorlar ki, "nasıl olur da sizin karşınıza çıkan her düşman hemen mağlup oluyor?" İmam buyuruyor ki, "onun kendisi (korkuya kapılarak) bana kendi aleyhinde yardımcı oluyor."
                (Bu hadisin yerini bilen varsa yazsa memnun olurum)

Bir rivayette demişti ki, "İmam Ali'nin yüzüne baktığımızda tarih ve olayların eserini onun yüzünde görebiliyorduk."

Sanırım bu rivayetler bizlere bir şeyler anlatıyor.
                عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

velayet nuru kardesin söyledigi hadis dogru ise, kimbilir belkide bu resmi tasvir eden kisinin veya ona hz. Ali'yi anlatan kisinin kendi icindeki korkusunun tasviridir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

ben emevilerin cızdırdıgını sanmıstım ama altında emirel mumınun ali yazması oyle olmadıgını gosteriyor.

Yorum

Hz Ali mi?
                      Daha cok filimlerde gördügümüz kötü karakterli korsanlara benziyor
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=14255.msg87560#msg87560 date=1275822788]
                        ben emevilerin cızdırdıgını sanmıstım ama altında emirel mumınun ali yazması oyle olmadıgını gosteriyor.
                        [/quote]
                        Öyle olmadığını göstermez. Kötü niyetli biri resmin kabul görmesi için böyle yazdırmış olabilir.
                        nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
                        noktayı koyacak olan sensin anlasana
                        ...

Yorum

İnsan çirkin olabilir ama Hz. Ali'nin en azından nurlu bir insan olduğunu biliyoruz. Duruş heybetli değil, 60 yaşında gibi, güvensiz bir suratı var. Benim düşüncem bu.
                          Akıllının cahile şaşırmasından daha çok cahil akıllıya şaşırır (ve onun davranışlarına hayret eder).‏

Yorum

Bunun Hz.Ali (as) diye çizildiğine inanmıyorum.Böyle birşey olamaz.Eğer öyle ise

[move]Yazıklar olsun.[/move]
                            ''Ali Şii'si,sözü amelini doğrulayan,sözüyle ameli uyuşan kimsedir.''[El-Kafi,c.8,s.228]

Yorum

tarihçiler bunuda çizmiş ama...

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X