[img width=407 height=600]http://www.leader.ir/media/album/original/25696_166.jpg[/img]
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
rehber
Daraltma
X
-
Ynt: rehber
''Onu kendi ellerimle büyüttüm. Hamanei Bey, Allah Subhanehu ve Teala'nın bizlere ilahi bir nimetidir.''
[Hz. Ruhullah Mustafavi Musavi Humeyni (ks) / Sahife-i Nur / 5. Cilt - 98. Sayfa]
Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.
Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!
İmam Cafer-i Sadık (a.s)
-
Şia taklit mercii ve velayeti fakih olma sistemi mükemmeldir. ve bu sistem içinde mükemmel yönetim hiyerarşisi oluşur.
Ancak yine de eğer sistemde bir sorun olursa İmam Zaman a.f. olaya öyle bir müdahale eder ki herkes şaşırır kalır.
İmam Hamenei'nin, İmam-ı rahilden sonra başa geliş şekli işte apaçık olarak bunu göstermektedir. Normalde başka çok insan vardı olabilecek. ancak İmamı Zaman a.f.'in gaybeli uzandı ve İmam Hamenei'yi başa getirdi. Bu, öyle bir müdahaledir ki bizim sürekli olarak İmam Zaman a.f.'in şiayı koruyup kollama sadedindeki müdahale inancımızı doğrulamaktadır..
İmam Hamenei'nin on yıllardan beridir verimli dakik ve mükemmel yönetimi de bu seçimin ne kadar isabetli olduğunu ve ancak bir masum eli ile yapılabileceğinin ispatı değil de nedir?
Yorum
-
Musavi
-
[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22388.msg137940#msg137940 date=1324885307]
Hızır a.s. 'ın müdahale ederek yıkılmak üzere olan duvarı doğrulttuğu gibi..
İmam Hamenei'nin velayeti fakih oluş sürecini düşünürsen anlarsın..
[/quote]
Allah razı olsun , bir nevi somutlaştırıyorsunuz, sağolun ve güzelde oluyor.
Kendimizi Allah'ın izniyle daha da yakın hissediyoruzEy Eba Abdullah... Gözler yaşlı kalmaya, kalpler zulmu sevmemeye söz verdi...
Yorum
-
Bu günlerde hep aklıma geliyor ve zihnimden bi türlü düşmüyor. Allah gecinden versin Velayeti Fakih Rehber İmam Hamenei'ye bir şey olursa, ve sonrasında başarılı biri seçilmezse diye şeytan korkuyorum. sonra bunun bir vesvese olduğunu düşünüyorum. İmam Zaman a.f. bu mektebi En az onlar kadar değerli birine emanet edecektir, bu konuda iranda fitne ehli, ya da yetkisizler müdahale eder de layık olmayan birini getirirlerse diye aklıma gelen düşüncenin çok yersiz olduğunu düşünüyorum. çünkü İmam Hamenei'nin bu göreve hakkıyla layık biri olduğundan, görünür sebepler nasıl bizzat İmam Zaman a.f.'in müdahalesiyle değiştirildi oluşturulduysa, bundan sonrakiler için de böyle olacaktır. buna kesin olarak inanıyorum
Rabbim İmam Zaman a.f.'in zuhurunu tez etsin. Ve İmam Hamenei'nin eliyle görevini ona devrettiğini görebilelim inşaAllah..
Allahümme Salli Ala Muhammed ve Âl-i Muhammed ve Accil Ferecehum ve Ferecna bihim, vel'an Âdâihim...
Yorum
-
Doktor Misbah Yezdi.mpg
''Saf niyeti olan şehitlerin kanlarının hatırına, Allah (cc) insanlık tarihinde bir örneği daha olmayan İslam İnkılabı nimetini bu ülkeye verdi. Bundan dolayı bu nimetin kadrini bilerek şükür edelim.
Bu nimete şükretmenin yolu, ondan son haddine kadar yararlanmak ve Ehl-i Beyt’in (as) ilimlerini elde etmektir.
Allah’ın (cc) bana bahşettiği bu 76 yıllık ömrüm de –Ben ve Allah (cc) arasında- İmam Humeyni’nin (ra) yerine rehber geçebilecek İmam Hamaney’den (dz) daha layık birini dünyanın hiçbir yerinde görmedim.
İmam Humeyni’nin (ra) liderliği ve Kur'ani inkılabın elde edilmesi aziz İran milleti için milyarlarca dolara bedel olduğu gibi, bugün de Ayetullah Uzma Hamaney’in (dz) önderliği milyarlarca dolara bedeldir.''
Hz. Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi (ks)Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.
Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!
İmam Cafer-i Sadık (a.s)
Yorum
-
Musavi
-
Evet, Dr. Misbah Yezdi Ağa ''31 Ocak 1934'' doğumlu imiş.Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.
İmam Cafer-i Sadık (a.s)
Yorum
-
Şia taklit mercii ve velayeti fakih olma sistemi mükemmeldir. ve bu sistem içinde mükemmel yönetim hiyerarşisi oluşur.
Qumu aşk kardeşim, ne hikmetse, İmam Humeyninin, İmam Ali Hamanein kullandığı, bizim de bu sebeple kullandığımız Öz Muhammedi İslam Kavramını dillendirmemeye özen göstermektedir.
Bir zamanlar bu kavrama karşı bile çıkmıştınız hatırlarsanız. Baktınız ki, İmam Hamanein İstiftaat Risalesinde geçiyor, sesinizi kestiniz, ama hala içinize sindirememiş gözüküyorsunuz. Bunu da bu kavramı kullanmamaya çalışarak yapıyorsunuz.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22388.msg138009#msg138009 date=1324979083]
Çünkü İmam Hamenei sizin gibi bunu sünniliği de içine alıp hepsini hak kabul etme anlamında kullanmıyor. eğer İmam Hamenei de bizim ortamımızda olaydı o da ısrarla şia derdi..
[/quote]
Ehli sünnetten şiaya transfer ettiğin şey galiba muazzam tevil kabiliyeti olmalı.Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.
Yorum
-
allahın selamı ehl-i beyt ve takipçilerine olsun allahın selamı rehberime olsun canım fada yolunaKARANLIKTA BİLE DİLE GETİRMEKTEN ÇEKİNDİĞİMİZ EHLİ BEYT HAKİKATINI,ELHAMDULİLLAH ŞİMDİ HAYKIRMAKTAYIZ
Yorum
Yorum