Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hangisi Haktır? maliki? şafi? hanefi? hanbeli?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hangisi Haktır? maliki? şafi? hanefi? hanbeli?

[quote author=kevserizehra link=topic=24975.msg168497#msg168497 date=1372508302]
    Sunni olmana gerek yok,Şii olarak da sunni mezhebe uyup fitnenin gözünü çıkarabilir,bu ateşi söndürebilirsin.
    [/quote]
    SÜNNİ MEZHEBE UYMAK MI?

Allah canımı alsın daha iyidir.
    sizler unutkansınız.
    imam Huseyn a.s şöyle buyuruyor.
    Zilletle yaşamaktansa, izzetle ölmek daha iyidir.

tabii sizin sünni raviler imam Huseyn a.s den hadis nakletmedikleri için siz sünnilerin bu hadisleri duymuş veya okumuş olma ihtimaliniz yüzde 0.1 kadardır.
    sünni ravilerin imamlardan naklettikleri hadis miktarı hakkında Aşk kervanı kardeşimizin araştırması bizim için yeterlidir.

Aşk kervanı kardeşimizden bu araştırmanın sonunda yaptığı çalışmayı paylaşmasını bekliyoruz.

[center]
    ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
    [center]
    Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
    Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

diğer yandan uzun zamandır bu sitede olan kevseri zehranın kavga etmeden hakaret etmeden bir şeyi savunduğunu hiç görmedim. hep bir telaş içinde saldırarak yazıyor. bunu görmek o kadarda zor değil
      [center]
      [center]

Yorum

Selamun Aleykum. bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. benimde ailem sünni. bu mezhep konuları yüzünden aramızda ciddi sıkıntılar var. merak ettiğim mesela yukarıda yazılmamış ama kırlangıç eti yemek ya helaldir ya haram. 4 mezhebe göre sırasıyla helal-helal-haram-haram denmiş. helal olan bir şeyi hiçbir imam haram ilan edemez. aynı şekilde haram olanı da helal edemez. çünkü ahzab 36'da diyorki : "Allah ve Resûlü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman, hiçbir mü’min erkek ve hiçbir mü’min kadın için kendi işleri konusunda tercih kullanma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resûlüne karşı gelirse, şüphesiz ki o apaçık bir şekilde sapmıştır".

bir konuda Allah ve Resülü s.a.a ya helal ya haram bir hüküm vermiştir muhakkak. çünkü yine maide 3'te buyruluyorki "bugün dininizi kemale erdirdim."

eğer dinde hüküm verilmeyen bir konu var diyorsak 2. ayete itiraz etmiş oluruz. aynı şekilde helal-haram tartışmasına giriyorsak yine ayete itiraz etmiş oluruz. her şekilde sıkıntılı bir durum.

ancak her nasıl oluyorsa "EhliBeyt'im Nuh a.s.'un gemisi gibidir binen kurtulur, kaçan boğulur" hadisini unutup "4 mezhebin 4ü de haktır, hangisine tabi oluran ol kurtulursun" hadisini üretmişiz.

yukarıda farklardan sadece 25 tanesi verilmiş, bi 50 tane de ben veriym:

http://www.erdemyolu.com/wp-content/...R-TABLOSU.html

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Bismihi Teala

Aleykum Selam Değerli Can;

[quote author=ŞehiD link=topic=24975.msg168519#msg168519 date=1372691962]
          Selamun Aleykum. bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. benimde ailem sünni. bu mezhep konuları yüzünden aramızda ciddi sıkıntılar var.[/quote]

Allah yardımcın olsun... Tavsiye etmek isterim ki Aile'nize karşı sabırlı ve onların anayacağı ve kavrayacağı miktarda konuşunuz.

Doğrsu Hz. İmam Hüseyin (a.s) hidayet meşalesi'dir.

Allah'a emanet olun...

Yorum

[quote author=Hz.AhlulBayt (a.s) link=topic=24975.msg168522#msg168522 date=1372698282]
            Allah yardımcın olsun... Tavsiye etmek isterim ki Aile'nize karşı sabırlı ve onların anayacağı ve kavrayacağı miktarda konuşunuz.
            [/quote]

Duanız ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Bu konu yeri değil amma.. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar bir türlü.. Anlattıklarımı anlıyorlar haklısın diyorlar ama bizim yolumuzdan ayrılmanı istemiyoruz diyorlar.. Dualarınıza muhtacız..

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

ha bi de benim bu mesajı yazdığım an itibariyle ankete 2 kişi oy vermiş. biri hanefi biri şafi demiş. daha o iki kişi bile hangisinin hak olduğu konusunda ittifak sağlayamamışlar

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=24975.msg168524#msg168524 date=1372707857]
                ha bi de benim bu mesajı yazdığım an itibariyle ankete 2 kişi oy vermiş. biri hanefi biri şafi demiş. daha o iki kişi bile hangisinin hak olduğu konusunda ittifak sağlayamamışlar
                [/quote]
                Kardeş hanefi diyen benim . Anketi gördüm öylesine tıkladım.

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=24975.msg168523#msg168523 date=1372706127]
                  Duanız ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Bu konu yeri değil amma.. Nuh diyorlar peygamber demiyorlar bir türlü.. Anlattıklarımı anlıyorlar haklısın diyorlar ama bizim yolumuzdan ayrılmanı istemiyoruz diyorlar.. Dualarınıza muhtacız..
                  [/quote]

Bak kardeşim benim durumum sana teselli olsun. Benim ailem alevi ben kendimi bildim bileli namaza inanırım ama annem babam ne kadar konuştuysam anlamadılar. Ben de en son meseleyi zamana bıraktım sadece inancımı yaşayabileceğimin özgürlüğünü kabul ettirdim onlara. Namazımı kılabildiğim kadar kıldım. Anlatmaktan tartışmaktan vazgeçtim. Böyle olunca onlar şu an inanıyorlar mı inanmıyorlar mı bilmiyorum ama(zira konuşmuyorum onlarla bu meseleyi) annemin bir keresinde senin cuma namazına gitmeni isterim dediğini hatırlıyorum(belki evde fazla zaman geçirdiğimden dışarı çıkıp sosyalleşmem adına bunu söyledi ama namaza karşı duyduğu olumsuz duygunun azaldığını ve silikleştiğini de görüyorum.) Hidayetlerini iste Allah'tan. Sünni bir arkadaşım bu tür şeyleri 3 kere söyle sonra bırak demişti. Burda Şii kardeşlerim bana kızmasın ama doğruluk payı var bu sözde zira zorla güzellik olmuyor. Bize düşen en büyük görev doğru yolda olduğumuza delil oluşturması açısından gücümüz yettiğince ahlaklı, örnek ve iyi insan olmaktır. Zamana bırak, Allah büyüktür.

Yorum

ŞAFİ diyen de benim ŞehiD can.
                    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

keşke şıklara hiçbirisi ve hepsi şıklarınıda koysaydım. o zaman herkes oy kullanırdı
                      [center]
                      [center]

Yorum

İlginç cevaplar gelmiş. istifade ettim. kevserizehra, Fatıma'nın kevseri demek. erkek de alabilir bu nicki. ona biraz yanlış uslupla davranılmış gibi gördüm. kalp kırmakla bir hak ortaya çıkmaz diye düşünüyorum. kevserizehranın da Ehlibeyti net olarak göreceği günleri hep beraber bekleyelim derim..

Yorum

kevseri zehra kaç yıldır bu sitede yazıyor hala inkar ediyor. şu an sitede yazılı olanlar yeterince açık değiller mi?
                          [center]
                          [center]

Yorum

[quote author=ali enis link=topic=24975.msg168536#msg168536 date=1372765043]
                            kevseri zehra kaç yıldır bu sitede yazıyor hala inkar ediyor. şu an sitede yazılı olanlar yeterince açık değiller mi?
                            [/quote]

onun hesabını ahirette siz mi vereceksiniz? sitede her şey yazıyorsa sorun ne? görevinizi yapmışsınız işte... Zorla mı kabul ettireceksiniz? Bu hidayet meselesi Allah onu dilediğine verir. Hidayete erip de Ehlibeyt nimetinin kadrini bilenlerden olmalıyız. Ehlibeyt bir nimettir. Baskı yapma, kabul etmedi diye onu suçlama hakkına sahip değilsiniz. Doğruyu anlatırsınız çekilirsiniz kenara.

Yorum

21 Temmuz 1980 tarihinde İmam Humeyni, İslam alemine seslenerek şu beyanda bulunmuştur: ‘Acaba şu tefrikadan kim istifade edebiliyor? Müslümanların şi’i, sünni, hanefi, hanbeli, gibi taksimlerle gündem oluşturması herhangi bir faide sağlayamaz. İslam hizmetinde ve İslam gölgesi altında yaşamak isteyen tüm toplum fertlerinin bu gibi hassas meseleler uğraşmaması gerekmektedir. Hepimiz kardeşiz, aynı kalp ile yaşıyoruz. Nihayet Hanefi bir kimse kendi alimlerinin fetvaları ile amel etmektedir. Şafi’iler de kendi alimlerinin fetvaları ile amel etmektedirler. Şurda da ayrı bir kitle şi’a kitlesi olup İmam Sadık’ın fetvaları ile amel etmektedirler. Bu ise ihtilafı (keşmekeşi) gerektirmez. Evet, birbirimize düşmemeliyiz, birbirimize karşı cephe almamalıyız. Hepimiz kardeşiz. Şi’i, sünni kardeşler üzerinde, tüm ihtilaflı konulardan uzak durmak İslami bir vecibedir. İhtilaflardan yararlanan o kimseler ki, ne suniliğe inanıyorlar ve ne de şi’iliğe inanıyorlar ve ne de Hanefi ve diğer İslami mezheblere inanıyorlar. Belki bunlar, İslam’ı kökünden söküp atmak peşindedirler. Aramıza tefrika tohumu atmaktadırlar. Aklınızı iyice başınıza alın. Hepimiz Müslüman’ız, Kur’an ve tevhid ehliyiz. Kur’an ve tevhid için çalışmalıyız”( Nidau’s-Sevrati’l İslamiyye, Tahran, s:42 )
                              " Söyledim... duydu anlamına gelmez
                              Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
                              Anladı... hak verdi anlamına gelmez
                              Hak verdi... inandı anlamına gelmez
                              İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
                              Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

Kevserizehra yine komik duruma düşmüşsün. İmam Humeyni demişsin ya o mübarek 12 İmam'dan birisi mi acaba onun dediklerini yoruma gerek duymadan kabul edelim. Yani adamın dediği şii- sünni kardeştir mezhep seçmeyen kalleştir olmuş iyi okunursa. Şii Sünni 2 si de haktır demiş olmuş. Yazık O'na.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X