Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hangisi Haktır? maliki? şafi? hanefi? hanbeli?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Hangisi Haktır? maliki? şafi? hanefi? hanbeli?

Kevserizehra İmam a.s bunları bilmiyor muydu? Ebu Hanife'yi neden insanları Allah'ın dininden alıkoyan diye niteledi?

bir soru daha:

Zalim krallar insanları Ehlibeyt liderliğinden nasıl ayırabilirlerdi? Ebu Hanife gibi onlara zıt gibi duran kimseleri kullanmadan? bu kullanmada Ebu hanife gibileri bilinçli ve gönüllü demiyorum dikkat et, böyle cevap verme?

bir de hadisle ilgili cevabını da bekliyorum...

Yorum

selmancan kardeş ben senin verdiğin hadisin güvenilirliğinden şüpheliyim.Zaten Ehli Beyti seven Sünnileri de tekfir-dışlamanın ana ekseninde senin verdiğin bu hadis yatmaktadır.Merak ediyorum acaba bu hadisi Mutahhari görmedi mi -ki İmam Humeyni onun için hayatımın hasılatıdır diyor.-

Değerli kardeş bu mantığın aynısı vahabilerde de var.Zaten ben şiilikteki ahbarilik akımı ile sunnilikteki vahabi akımını-iki akım da haber eksenlidir-aynı amaca hizmet ettiğini söylüyorum.Amaçları bir dışlama-tekfir etme.

Seyyid Ali Hamanei

Bundan birkaç sene önce Kürd bölgelerinin aydın bakışlı alimlerinden biri Cuma namazındaki hutbesinde –galiba yemin etmişti, öyle hatırlıyorum, uzun zaman oldu- “Vallahi” demişti “Şiinin yanına gelip de kalbinde Sünniye kin doğuranlar ve Sünninin yanına gidip de kalbine Şiiye düşmanlık tohumu ekenler ne Şii ne de Sünnidirler. Ne Şiiyi ne de Sünniyi severler bunlar. İslam’a düşmandırlar.

Bu gün bu Vehhabiler Şiileri kafir sayıyorlar. Hatta Ehli Beyti seven Sünnileri de tekfir ediyorlar. Tarikat üyesi Sünnileri, Kadirileri de kafir ilan ediyorlar. Bu yanlış fikir nereden doğmaktadır? Bunlara göre bütün Şiiler; Kuzey Afrika’daki Şafiiler ve orta Afrika’daki Malikiler -ki bunlar Ehli Beyt’in muhipleridirler ve irfani tarikatlerinin silsilesi Ehli Beyt’e dayanmaktadır- kafirdirler. Niçin? Çünkü İmam Hüseyin’in Kahire’deki makamına ihtiram gösteriyorlar.

Bunlara göre Şii ki kafir, Kürdistan’daki Kadirilik veya Nakşibendilik ile ilgisi olan bir Müslüman da kafir. Bu nasıl bir fikirdir? Bu yanlış ve şerir düşünce ile Müslüman kardeşler arasında niçin ihtilafa düşülsün? Şiiler arasındaki, cahillikleri veya gafletleri yüzünden, bazen de garazdan kaynaklanan bir şekilde –ki o kişileri de tanımaktayız ve sorunlarının sadece cahillik olmadığını, ihtilaf çıkarmakla görevlendirildiklerini biliyoruz- gidip Ehli Sünnet’in mukaddesatına hakaret edenlere diyorum ki: İki grubun yaptığı da şeran haramdır ve kanuna karşı gelmektir..."
      " Söyledim... duydu anlamına gelmez
      Duydu... doğru anladı anlamına gelmez
      Anladı... hak verdi anlamına gelmez
      Hak verdi... inandı anlamına gelmez
      İnandı... uyguladı anlamına gelmez,
      Uyguladı... sürdürecek anlamına gelmez.”

Yorum

selmancan sen insanları velayet-i fakihe bağlamak için ne yapıyorsun.Velayet-i fakih imametin devamı değil mi?

Yorum

Ben bunun (İmam Hamenei'nin cevabı türünden paylaşımlarına cevap verdim.) halen bunları tekrarlaman bir şey ifade etmeyecek. Bu hadisin sıhhati hakkında nedenlerini bekliyorum. bir tek bu hadis yok! ben buna benzer yüzlerce hadis gösteririm sana! Hatta sünni kaynaklardan bile buna benzer hadisler gösterebilirim. eğer iman edeceksen tabi...

Bunlar sünnileri tekfir ya da onlara düşmanlık için değildir, Asla! bunlar hakikatin ortaya çıkması içindir. Sünniler samimi insanlardır. ve bu hakikatlere layıktırlar. onları kandıranlardır gerçek düşmanları! biz asla gidip şiiler düşman demiyoruz. bu düşmanlık mı! Peygamber s.a.a hristiyanlara kanıt gösterince onların düşmanı mı oldu! Gerçek düşmanlık hakikati gizleyerek eritmek insanları bundan uzak tutmak değil midir? hakikatten sorgulanmayacak mıyız? yapmayın lütfen...

İmam Hamenei'nin burdaki kastı, olmayan ihtilafları var göstermek, her iki ekole de iftira atmak, inanmadıkları şeyleri iddia etmektir. Örneğin şiiler sünnileri katlediyor mu? ama ABD ajanları devamlı böyle göstermiyor mu! sünniler de aynı şekilde şiayı öldürmeyi caiz görüyor değiller. ama haberler ABD ajanlarınca öyle veriliyor ki sanki şiilerle sünnilere birbirlerini öldürüyormuş gibi! İmam Hamenei burda devreye girerek diyor ki katliamı yapanlar ne şii ne sünnidir bunlar alçak bir ABD ajanıdır!

Mutahhari için de aynı şey geçerli. Mutahharinin Ehlibeyt inancını savunan ve asla sünniliğin hak olmadığını ispatlayan yazılarından habersiz olamazsınız! bunları neden paylaşmıyorsunuz?

Velayeti Fakih İmamet anlaşılmadan anlaşılır mı?

Yorum

Ya Şii Sünni ne diye tartışır anlamıyorum. Şii 12 İmam'dan vazgeçmez sorsan 12 İmam Şii mi evet diyemez. Sünni de hadislerden ilim çıkartmak için alim olma şartı ortaya koyar. Peh. Alim olduğumuzu nasıl anlarız? Alimleri de birbirine hep zıt fetvalar verir bu sünnilerin.. Ben size söyliyeyim 12 İmam ne sünniydi ne şiiydi. Müslümandı sadece. Onların bir gruba girmeye ihtiyacı olsa Allah onları İmam seçer miydi hiç? Mevlana ne şii ne sünni, Yunus Emre hakeze öyle, Şems yine öyle. Mevlana'nın evliya olduğunu ben yaşadığım olaydan bilirim. Allah şiiden de sünni den doğru inanç sahiplerini cennete kor. Zira bu gruplar içinde de farklı düşünceler çok. Bir Şii Ömer kafir der diğeri hazreti der, bir sünni Araf Dağının Adamları olan 12 İmam'a söver, laneti bulur, diğeri Cübbeli Ahmet Hoca gibi onları kabul eder kurtulur.

Yorum

Gece vakti biraz da Peşaver Gecelerinden alıntılara yer verelim:

Şii ve Sünni kardeşler, eli bağlı ve açık, mühürlü veya mühürsüz
              (toprak parçasına veya halıya secde ederek) yan yana namaz
              kılınız. Birbirinizin cami ve toplantılarına katılınız. Hanbeliler, Malikiler,Şafiiler ve Hanefiler bütün fıkhi ihtilaflarına rağmen kardeşçe yaşadıkları gibi Şii kardeşlerini de muhabbetle kucaklayarak ibadet ve inançlarınızın gereğini yapmalı, birbirinize hakaret etmemelisiniz.
              Birbirinize düşmanca bakmayınız.
              Alim kılığında da olsa sizi birbirinizin aleyhinize tahrik etmeye
              çalışan birini gördüğünüzde, kesin bilin ki o yabancıların uşağıdır.
              Aranıza fitne sokarak yabancılara ortam hazırlamaktadır. İslâmi
              azametinizi korumak için onları kovunuz.

Yorum

sorularımıza cevap yok! bekleyeceğim. cevap gelirse yeniden yazarım. farklı bir şey yok! hadisin sıhhati konusundaki itirazını nesnel kriterlerle ifade etmeni, kırallarla ilgili cevabı bekliyorum: [quote author=selmancan link=topic=24975.msg168592#msg168592 date=1372967717]
                Kevserizehra İmam a.s bunları bilmiyor muydu? Ebu Hanife'yi neden insanları Allah'ın dininden alıkoyan diye niteledi?

bir soru daha:

Zalim krallar insanları Ehlibeyt liderliğinden nasıl ayırabilirlerdi? Ebu Hanife gibi onlara zıt gibi duran kimseleri kullanmadan? bu kullanmada Ebu hanife gibileri bilinçli ve gönüllü demiyorum dikkat et, böyle cevap verme?

bir de hadisle ilgili cevabını da bekliyorum...
                [/quote]

Yorum

Bu hadis müslümanların arasında kin ve nefrete yol açıyor ve Allah'ın emri vahdetin önünde engel oluyor ve emperyalistlerin ekmeğine yağ sürüyor.Öyleyse bu hadis sahih midir değil midir?Hadis ayetin emrinin aksine insanları çekiyorsa sıkıntılıdır.Bizi ehl-i kitapla bile ortak nokta da buluşmaya davet eden islam nasıl olur müslümanları birbirine düşman eden bir formülü bize verir.

Yorum

Fadlullah(ra) şunları söylemektedir:

“Uluslar arası sömürgeci tezgahların siyasetlerinden biri(belki de en önemlisi) de,Müslümanlar arasında mezhep adına tefrika ve bölücülük meydana getirmektir.Özellikle ;Şia ve Sunni olarak,Müslümanlar’ı ‘iki parça’edip birbirinden ayırmaya çalışıyorlar.Sunnilere;’Şiiler sizden değildir,onlar sizin düşmanlarınızdır.Onlarla sizin aranızda çok ihtilaflar var;sakın onlarla birliğe vahdete yaklaşmayın ve onlarla beraberliğe yanaşmayın,birlik kurmayın!gibi dersler-nasihatler!veren emperyalist güçler ve vicdanları’ Dolar-Mark-Dinar ve Riyal ile satılmış olan mahalli uşaklar;etki edebileceklerini akıllarına kestirdikleri Şia’ya mensub eşhâs ve zümrelere de benzeri yollarla yaklaşmakta,Müslümanların’Birleşmemeleri’ ve bölünmeleri için bütün güçlerini ve imkanlarını seferber etmiş bulunmaktalar…
                    Bize göre,sömürgecilerin ve onların yerli uşakları olan egemen güçlerin istedikleri şundan ibarettir ki;bizleri ‘Birleştirici’bu gibi(mezhebi vs.)vesileleri,sürekli olarak’Tefrikaya’dönüştürmek veya mektebin-kültürün mensupları olan’imanın aslında,dinin zaruretinde’birleşen ve aynı noktada,çizgide bulunun Muhammdileri(Müslümanları) birbirine düşürmek,Vahdetlerini engellemek için gayret sarfetmektir.Bir kısım sözde Müslümanların da bu oyunda figüranlık yapmaları,meselenin ciddiyetini ve vehâmetin derecesini dahada arttırmaktadır.Hucurat 10,Al-i İmran102-103,Enfal 46 gibi…nice ayet-i kerimelerin ilâhi tâ’limâtı ve tebliğatı cümlenizin malumudur.Ben,burada ayrıca,bilhassa şu ayet-i kerimeye dikkat çekmek istiyorum:

“Deki; `Ey kitap ehli, sizinle aramızda ortak olan şu söze geliniz: Sırf Allah'ın kulluk edelim, hiçbir şeyi O'na ortak koşmayalım ve Allah'ı bırakıp birbirimizi ilâh edinmeyelim.”(Al-i İmran/64)
                    Burada Allah-u Teala’nın ‘Ehl-i Kitab’la’ ortak kelimede,ortak noktada ve çizgide birleşebileceğini beyân buyruklarını görmekteyiz.O halde;Ehl-i Kitab’la Müslümanların,Hak ve doğru bir kelimede birleşmeleri mümkün görünüyor da,değişik mezheb ve meşreb mensubu Müslümanların’Kelime-i Tevhid de islamın esaslarında ve İslam’ın hakimiyet davasında niçin birleşmeleri mümkün olmasın?Ehl-i Kitab’la Müslümanlar arasında ‘Müşterek Kelime’ ve ‘Ortak Nokta’ bulunuyor da,İslamıi mezhep mensubu Müslümanlar arasında mı ‘Müşterek Yol’ ve ‘Ortak Nokta’bulunmuyor?...Ehl-i Kitab ‘Ortak Nokta’ya’davet ediliyor da,Müslümanlar neden ‘Ortak Nokta’ya’ davet edilmesin?Ehl-i Kitab’a’Tefrika’dan önce,Vahdet Noktası’üzerinde düşünün! Denilebilirse ,Müslümanlar için bu tür hitâb öncelik arzetmez mi?

Şia-Sunni mezâhib arasındaki ihtilâflar.dinin aslına taalluk etmemekte,fıkhi-mezhebi,tâli-fer-i bir özellik taşımamaktadır.Ki,bu tür fıkhî ve îçtihadi ihtilâflar,Sunni mezheblerin arasında da vardır ama bunlar tefrikaya-bölünmeye vesile olmamalıdır.”

Yorum

sünnilik içi farklı fıkhi hükümler parçalanmaya neden olmuyor mu?

Allah tek Ehlibeti fetvaya yetkili kılmıştır, tek ona itaati yetkili kılmıştır demek mi müslümanları böler yoksa, doğru yol binlercedir, herkes başka başka kimselere delilisiz yetkisiz kimselere bağlansın herkes serbest din her şeye izin vermiştir demek mi insanları böler?

eğer fıkhi farklılıklar düşmanlığa neden oluyor derseniz dinde hiç bir hüküm kalmayacak şekilde hepsini sahih değil diye sizin karşınıza çıkarırım.

Mekke müşrikleri Muhammed s.a.a'i de atalarının dinini terki getirdiği ve parçalanmaya neden olduğu için suçluyorlardı.

size hristiyanlarla bile vahdeti örnek verdim, Peygamberin tartışıtığını ama düşman olmadığını örnek verdim. farklılık düşmanlığa neden olmaz. düşmanlık farklı yaşayıp niçn öyle yaşadığını bilmeyen grupların düşmanlarca kıştırtılması sayesinde olur. dünyayı tek başına yiyip sömürmek isteyen siyasilerin hırsları çatışma yaratır, farklı inançlar değil. bu hırslılara karşı Allah Ehlibeyti tek otorite ve birleşilecek mercii olarak atamıştır.

Bunu hangi sünni inkar edebilir? kaynağından bize delil göstersin! sünni kaynaktan bir mütevatir ilkeyi göstermek ne zaman çatışma nedeni oluyor?

Yorum

Biz Kitabı ancak hakkında ihtilafa düştükleri şeyi onlara açıklaman ve inanan bir kavme rahmet ve hidayet olması dışında (başka bir amaçla) indirmedik.
                        [/size]
                        [/size]Nahl 64
                        [/size]
                        [/size]Kim, dinin ihtilafın kaynağı olan Mezheplere izin verdiğini iddia ediyorsa bu ayeti ya bilmiyor ya anlamıyor demektir.

Yorum

[quote author=ali enis link=topic=24975.msg168550#msg168550 date=1372844935]

hh

[/quote]
                          Muvattada 1 tane bile denilmiş.ben aceleyle 1 tane buldum bile.belki dahada vardır..
                          6. Kıraat İşlemi

28. Ali b. Ebî Talip (r.a.) der ki: Resûlullah (s.a.v.) (erkeklere) ipek elbise giymeyi, altın yüzük takınmayı ve rükûda Kur'an oku­mayı yasak etti.

Hatta bir tane daha buldum şimdi

Hz. Ali'nin oğlu Hz. Hüseyn'in (r.a.) oğlu Ali şöyle rivayet eder: Resûlullah (s.a.v.) namazda rükû ve secdeye eğilirken ve sec­deden kalkarken tekbir alırdı. Allah'ın rahmetine kavuşuncaya kadar namazı hep böyle kıldı

Ne kadar çarpıtma yapıyorsunuz böyle...

Yorum

hadis rakamlarını paylaşan arkadaş savunmasını elbette yapacaktır, ancak ben şunları söylemeliyim:

Ehlibeytten hadis naklederken, Ehlibeytten mi yoksa sahabiden mi rivayet ediyorlar? bu hadis kitaplarının derleyicileri Ehlibeyte inanıyorlar mıydı? inanmadıkları halde Ehlibeytten nasıl nakletmiş oluyorlar. bunların nakli yok denecek kadar azdır. var olanlar da İmam Ali a.s'dan değil Hz Ali r.a'tandır. bu ikisi çok farklıdır. İmam Ali a.s'dan rivayet ettin mi onun tüm hadislerini almak zorundasınız, ve her dediğine de Peygamber s.a.a demiş gibi itaat etmek zorundasınız. Ama Hz. Ali'den rivayet ettiniz mi onu Ebu Hureyre sevisyesine düşürmüş bulunuyorsunuz. Bu çok farklı.

Peki İlmin kapısı İmam Ali'den başka kapıdan Peygamber s.a.a öğrenilebilir mi? Peygamber kendine açılan diğer kapıların tamamını kapatmış Ali kapısını açık bırakmış değil midir? Allah Kur'an'da evlere arkalarından (Ebu Hureyre gibi yalancı ve yetkisizlerden) değil Ali a.s gibi Ehlibeytteen öğrenmemizi emretmiyor mu? Malik ve diğer hadisçiler bu hakikate ne kadar uymuşlar. Söz konusu olan bir kaç hadis mi? İmam Ali a.s'dan kütübü sittede a.s'dan 573, Ebu Hureyreden 5700 hadis aktarılması neye işarettir? İmam Ali a.s'a düşman olan Emeviler, Ebu Hureyreyi yanlarına aldığı için değil mi? Ebu Hureyre Zalim Muaviye ve Yezid'e yaverlik ve valilik yapmadı mı? Ali a.s karşısında Ehlibeyt katillerinin yanında yer almadı mı? Bu durumda Ehlibeyt katillerinin rivayetleriyle dolan kitaplar'dan Ehlibeyte saygı mı var iddiasında bulunuyorsunuz? ne demek istiyorsunuz? biz miyiz çarpıtan siz mi? hadi diyelim 100 tane buldunuz, bu neyi değiştirecek. Ehlibeytin Ehlisünnet gözünde sıfır olan değerini yükseltecek mi!

Yorum

Benim orda demek istediğim abartılması ve yalan söylenilmesi..Hiç yok denilceğine çok az var denilebilirde.aşırı abartılma ve YALAN var..
                              Ehlibeyte saygı olmasaydı sevmezlerdi onları.emeviler gibi lanet okurdular

"Ehlibeytin Ehlisünnet gözünde sıfır olan değerini yükseltecek mi! "

Bu çok ağır bir itham ! Evet çoğu ehlisünnet alimi ehlibeyte çok aşırı bağlanmamıştır.ama onlarıda sevmiyor saygı duymuyor anlamına gelmez..Ehlibeyti sevmek farzdır Ehlisünnet ulemasıca Bumu gözde sıfır olan ?

Yorum

[quote author=kevserizehra link=topic=24975.msg168597#msg168597 date=1372968633]
                                Gece vakti biraz da Peşaver Gecelerinden alıntılara yer verelim:

Şii ve Sünni kardeşler, eli bağlı ve açık, mühürlü veya mühürsüz
                                (toprak parçasına veya halıya secde ederek) yan yana namaz
                                kılınız. Birbirinizin cami ve toplantılarına katılınız. Hanbeliler, Malikiler,Şafiiler ve Hanefiler bütün fıkhi ihtilaflarına rağmen kardeşçe yaşadıkları gibi Şii kardeşlerini de muhabbetle kucaklayarak ibadet ve inançlarınızın gereğini yapmalı, birbirinize hakaret etmemelisiniz.
                                Birbirinize düşmanca bakmayınız.
                                Alim kılığında da olsa sizi birbirinizin aleyhinize tahrik etmeye
                                çalışan birini gördüğünüzde, kesin bilin ki o yabancıların uşağıdır.
                                Aranıza fitne sokarak yabancılara ortam hazırlamaktadır. İslâmi
                                azametinizi korumak için onları kovunuz.
                                [/quote]
                                Bu bana? bana değilse ya da bir başkasına bunu buraya iyi niyetle bile atsan.. fitneyi çıkarmak istemediğin bir ajan olduğunu bize ispatla misal.? Hz. Muhammed(s.a.a)'in Kuran da da geçen Hristiyanlarla olan itilafı çözmek için Allah'ın emri ile onlara yaptığı lanetleşme teklifini hatırlar mısın? İşte bu teklifi ben sana yapıyorum. Lanetleşmeye varsan ben dünden razıyım. Kim fitneci kim temiz kalpli herkes görsün.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X