Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

KIYAMET GÜNÜN KADISI IMAM ALI AS OLACAK

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: KIYAMET GÜNÜN KADISI IMAM ALI AS OLACAK

tarihteki tum sahabe, tabiin, ricali hadisin isledikleri gunah ve hatalarla ilgili calisma ve kayitlar varken bu 12 sahis hakkinda neden yok?
    sia ekolunu curutmek icin o kadar caba sarfeden sunni ekol sianin bu temel inancini saglam kanitlarla, herhangi bir imamin bir hatasini ortaya koyarak neden curutmedi sence?

Yorum

sunnilerde 12 imamı sever çünkü.sunniler de ehlibeyti sever. ha kaynaklarda vardır güya hz.ali içki içmiş ama ben inanmam.yani aslında yok değil ama uydurulmuş olma ihtimali daha yüksek.
      HASBUNALLAH

Yorum

eğer 12 imam diyorsan bu senin onların imam olduğuna inandığın ve imamları 12 ile sınırladığın anlamına gelir bu da seni masumiyet inancına mecburen taşır çünkü Kur'an'a göre olumlu anlamdaki imamlar masumdur:

bakara 124 : zalim olanlar hariç..

bir tek günah işleyen bile zalim olur ve imamet vasfını hak edemez.. Allah en ufak bir hatada bile masumiyetten onu düşürür ve imam olarak atamaz..

Yorum

masumiyeti kabul etmiyorum ve sizin dediğiniz anlamd aimam demiyorum
          HASBUNALLAH

Yorum

o zaman bakara 124ü açıkla

bu ayette imamet atama mı yoksa önüne gelenin aldığı bir makam mı?

Yorum

o imamla bu imam farklıdır.o zaman imam humeynide mi atandı. ad kavmi için allah sizi halifeler4 kıldı diyor onlarda mı atanmış oluyor
              HASBUNALLAH

Yorum

halife ayrı imam ayrı..

bakara 124teki imam ne demek, atama mı değil mi?

o imamla bu (12) imamın farklı olduğuna dair deliliniz, ya da 12 imamın bu ayette geçen ve atanan imamlar kapsamına girmediğine dair delilleriniz?

imam Humeyni'nin 12 imamdan olduğunu ve dolayısıyla Bakara 124 kapsamına girdiğini iddia eden kim?

Yorum

biz onları ateş imamları kıldık buradaki demi atama ? ikincisi bana 12 imamı kurandan ispatlarmısın imametin babadan oğula geçtiğini ispatlarmısın ?

her asırda imam varsa o imamlar neredeydi örneğin hz.isadan sonra...kuran niye imamlara inanın falan demiyor kuranda hep peygamberler geçiyor ?
                  HASBUNALLAH

Yorum

bu soruların benim bakara 124 ile ilgili sorduğum soruların hiç birisini geçersiz kılmaz veya onun cevabı değildir.

soruların cevabını bekliyorum.

senin soruların cevapları ise:

kötülükte öncü olanlar küfürde imamlardır, öncülerdir. onlar Allah tarafından seçilmiş ve atanmış değillerdir. Çünkü Allah kötülüğün yayılması için bir insan görevlendirmez ve bu alanda bir görevli seçmez. O tersine küfürde imamlara rakip olacakları belirler ve onlarla mücadele edecek peygamberler de imamlar da seçmiştir.

biz onları ateş imamları kıldık ayeti sence kötülükte imamlar olarak onları seçtik anlamına mı geliyor? yoksa var iradesini kötülükte öne geçenler için azap yazdık anlamına mı?

sen önce hidayet imamları anlamındaki Allah'ın atadığı imamla ilgili İbrahim a.s. hakkında soruları cevaplamalısın.. çünkü ayette açıkça bundan söz ediyor. sonrasında imamet konusunu anladıktan sonra bunun kimler olduğuna geçebiliriz. kuralın ana maddesi belirlenmeden ayrıntıya geçildiği nerede görülmüştür?

Yorum

tamam allahın atadığı imamlar peygamberlerdir. allah her peygamberi itaat edilsin diye göndermiştir ve imamdır.kuranda imamları sayarken hep peygamber isimleri verir sen peygamber olmayan imamları ispatlamalısın.
                      HASBUNALLAH

Yorum

cevabın benim sorumla ilgili değil. ben bakara 124 ile ilgili sordum. burada seni alemlere imam atayacağım sözü İbrahim a.s.'a Peygamberken mi deniyor yoksa Peygamber değilken mi?

Yorum

PEYGAMBERKEN DENİLİYOR
                          HASBUNALLAH

Yorum

deniliyor?

Yorum

EVET PEYGAMBERKEN IMAMLIK YETKISI VERILIYOR.BU DA GOSTERIR KI IMAMLIK İÇİN ILK ONCE PEYGAMBER OLMAK GEREKİR.
                              HASBUNALLAH

Yorum

acele ediyorsun. ayette şartlr var kendin nereden ekliyorsun? şartlar 1- İbrahim a.s. soyundan 2- zalim olmaması, ancak peygamber olanlara verileceğini nereden çıkarıyorsun? senin gibi diye bir ibare var mı?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X