Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yorumlarınız...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yorumlarınız...

Imam Ali Reckons the creation according to Shi'ism

kıyamet gunu herşey 12 imamın elinde olacak ve insanları Ali r.a hesaba çekecek diyor. Siz katılıyormusunuz ? Yorumunuz nedir ? Lutfen şu kalsik cevabı vermeyein Ali cennet ve cehennemi bölendir çünkü onu seven cennette sevmeyen cehennemde diyor. O zaman tüm peygamberler cennet ve cehennemi bölendir çünkü onları sevenler cennette sevmeyenler cehennemdedir. Kıyamet gunu insanları hesaba çekmek çok farklı bir olay.
    HASBUNALLAH

Ynt: Yorumlarınız...

Allahin o gün kimlere hangi konuda hangi yetkiyi verecegine dair kaynaklarindan yazanlar mutlaka olacaktir
    "El-hamdu lillahi Rabb el alemiyn- er-rahmanir rahiym-maliki yevmid diyn"

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22468.msg139370#msg139370 date=1325955504]
      Imam Ali Reckons the creation according to Shi'ism

kıyamet gunu herşey 12 imamın elinde olacak ve insanları Ali r.a hesaba çekecek diyor. Siz katılıyormusunuz ? Yorumunuz nedir ? Lutfen şu kalsik cevabı vermeyein Ali cennet ve cehennemi bölendir çünkü onu seven cennette sevmeyen cehennemde diyor. O zaman tüm peygamberler cennet ve cehennemi bölendir çünkü onları sevenler cennette sevmeyenler cehennemdedir. Kıyamet gunu insanları hesaba çekmek çok farklı bir olay.
      [/quote]

O zaman sana klasik olmayan bir cevap verelim.
      Cennet ve Cehennem olayında baş yetki Hz.İsa'ya verilseydi, neden Hz.Muhammed (s.a.a.)'e verilmediğini sorgulayabilecek miydik? Ya da diğer Peygamberlere neden bu yeki verilmedi diye sorabilecek miydik? Eğer yetki Hz.Musa (a.s.)'da olsaydı ahir zaman peygamberinin yetkisine ne oldu diye sorulacaktı ya da Hz.Musa (a.s.) taraftarları İslam'ın hak olmadığına dair bunu bir delil olarak öne sürebileceklerdi. Bu sebeple bir peygamber ismi verilseydi tehlikeli görüşler ortaya çıkabilirdi.

Kıyamet günü çok farklı bir olay demişsin, aynı İslam'ın diğer dinlere olan mahiyetinin farkı olduğu gibi. İslam, diğer dinleri de kapsayan en yüce dindir. En yüce dini en sevdiği insana lider olarak atayan Allah, en sevdiği insanda en sevdiği özellikleri gördüğü için de bizlere göndermiştir. En sevdiği insanın en sevdiklerinden biri olan Hz.Ali(a.s.)'dir. Hz.Ali (a.s.) aynı zamanda önemli bir bağ olan hüccetin başıdır. İlk imamıdır. İmamet ise Hz.İbrahim (a.s.) peygamberin bir takım sınamalar neticesinde elde ettiği bir makamdır. İmamet makamını hafife almamak gerekir çünkü İsa (a.s.) peygamber bile Hz.İmam Mehdi (a.s.) zuhur ettiğinde onu cemaate ve kendisine namaz kıldırması için öne alacaktır. Peygamberlerin bile saygı duyduğu bir makamdır imamet, Allahü Tealanın seçip beğendiğidir Ehlibeyt, tertemizdir özeldir hatasız günahsız İslam uğrunda nice zorluklara katlanıp Peygamberin yanında bulunmuşlardır. İşte bunlar saygıyı haketmiş peygamberlere bildirilmiş iken bizler neden sürekli bu masum insanları sorguluyoruz kendilerine bu makamı yakıştıramıyoruz?

Allah'ın adaletine güvenmiyor muyuz yoksa? Onun seçimlerine inanmıyor muyuz? Şüphe mi duyuyoruz?

Eğer İslam dini kendisinden önceki tüm dinleri de kapsıyor ve ulu'l azam peygamberlerinin en üstündeki insana bu din seçilip beğeniliyorsa, Hz.Ali a.s. da bu din uğrunda savaşmış, Peygamberin yanında olmuş ve onu olası ve olmuş tüm kötülüklerden korumuş, kızını bile Hz.Ali'nin himayesine vermeye razı olmuş, ilahi emirlerde onu yanında tutmuş Allah'ın ayeti ise tertemiz oldukları ilan olmuş, Ehlibeytin kıyamette bir ayırıcı olması yadırganacak bir durum olmamalıdır.

Daha o zamanlar dahi bir insanın mü'min olup olmadıklarını Hz.Ali'ye (a.s.) olan sevgilerinden anlıyorlarsa münafıkları ise onu sevmeyenler olarak anlıyorlarsa kıyamette de bu anlam bu sevgi ve saygılardan anlaşılacak olması yanlış mıdır. Nihayetinde Allah bize bu insanları tanıtmış izlerinden gitmemizi istemiş, peygamberlerimizde onlardan haberdar olmuş salavatlarında onlarında isimlerini zikretmiş, saygı duyulmuş bu zatlar için bizlerde saygı duymalıyız. ki zaten Allah'ın seçip beğendiği bi masumlara eziyet edenlerin, saygı göstermeyenlerin Allah'ın Cennet'inde ne işleri olabilir ?
      "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

sence kıyamet gunun kadısı Imam Ali ve dieğer imamlar mı olacak kumeyl
        HASBUNALLAH

Yorum

Ehli beyt, 12 İmam Öz Muhammedi İslamdır. İfrat gulatlar, tefrit ise beni ümeyye sünniliğidir. 12 İmama ait olan hakikatlere gulatları bahane ederek karşı çıkmak beni ümeyye ahlakıdır.

12 İmam peygamberlik halkasını imametle devam ettiren tevhid meşalesidir. 12 İmamdan bahsederken bu halkanın bağlı olduğu nübüvvet çizgisini bunun karşısında görmeye çalışmak yanlıştır.

Bu yüzden ilahi irade ve lütufla 12 İmama verilen dünyevi ve uhrevi tasarrufları inkar tehlikelidir. Dünyada insanlığı ve ümmeti yönetme hakkı ehli beytindir. Ahiretteki yetkileri de bu dünyadaki yetkilerinin yansımasıdır. Buna itiraz niye ki.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

kıyamet gununun kadısı olma ahirette herieyin onların elinde olması inancı şiktir.kendileri ise tersini söylüyor usulu kafi cilt 2 bizim Allaha karşı hüccetimiz yoktur diyor. 12 imam hiçbir zaman bu sözleri söylemedi bunlar açıkça şirktir.
            HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22468.msg139486#msg139486 date=1326033936]
              sence kıyamet gunun kadısı Imam Ali ve dieğer imamlar mı olacak kumeyl
              [/quote]

yazdıklarımdan ne anladın ki bu soruyu soruyorsun hala ?
              "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22468.msg139489#msg139489 date=1326034675]
                kıyamet gununun kadısı olma ahirette herieyin onların elinde olması inancı şiktir.kendileri ise tersini söylüyor usulu kafi cilt 2 bizim Allaha karşı hüccetimiz yoktur diyor. 12 imam hiçbir zaman bu sözleri söylemedi bunlar açıkça şirktir.
                [/quote]

Sen kararını vermişsin. Amacın Şia'yı şirkçi çıkarmak. Senin temiz bi niyetin olduğuna inanmıyorum.

Yorum

EHLİ TEVHİD amacınız nedir?
                  Aynı konuyu başka başlıkta zaten açtınız ve konuşuluyor burada tekrardan konuyu açmaktaki gaye nedir?
                  Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                  İmam Ali (a.s)

Yorum

video koydum dost.fikriniz nedir.belki bu adam yanlış söylüyor bu doğru olamaz diyeceğinizi zannettim.
                    HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22468.msg139501#msg139501 date=1326039041]
                      video koydum dost.fikriniz nedir.belki bu adam yanlış söylüyor bu doğru olamaz diyeceğinizi zannettim.
                      [/quote]
                      tamam anlıyorum video koydunuz hatta bende yorum yaptım,yapmayada devam edelim sizde yorumlarınızı paylaşmaya devam edin ama bunu diğer başlıkta yapmamızın bir mahsuru var mı?
                      Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

Allah Teala'nın bir görevi birine yani Hz. Ali'ye vermesi niye şirk olsun ki? Şirk Allah'a eş koşmaktır ama biri Allah'ın emriyle bir işi üstlenirse niye şirk olsun ki? Evet, Hz. Ali'nin sifatlarından biri de "kasimul cenneti vennnar"dır. Bu konuda birkaç hadis vardır, hadisi inkar edecek değiliz, siz birçok hadisi ve Ehlibeytin özelliklerini kabul etmediğiniz gibi bunu da kabul etmeyebilirsiniz, sizi zorlayan yoktur ama şirktir mirktir demekten el çekin artık..
                        عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22468.msg139489#msg139489 date=1326034675]
                          [/quote]

O zaman siz önce şirki tanımlayın. Bakalım şirki nasıl tanımlıyorsunuz? Ki ona göre akalım sizinde şirk olan inanç ve eylemleriniz var mı?
                          Mesela vahhabi bir mantık yürüterek sizin bir müşrik olduğunuzu ıspat ederiz bunu sizde bu mantığın sahibi olarak kabul etmek zorunda kaılırsınız?
                          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Hz. Ali (a.s)'ın Cennet ve Cehennemi Bölmesi

Abdullah bin Haris babasından, o da Emir'ul- Muminin Hz. Ali (a.s)'dan şöyle buyurduğunu naklediyor:
                            "Pegamber (s.a.a)'in yanına gittim; Ebu Bekir ve Ömer de Hazretin yanında idiler. Resulullah (s.a.a) ile Aişe'nin arasında oturdum. Aişe bana; "Benimle Resulullah'ın dizleri üzerinden başka oturacak bir yer bulamadın mı?" dedi. Resululah (s.a.a) onun bu sözüne karşılık şöyle buyurdular:
                            "Sussana ya Aişe! Ali hakkında beni incitme; O dünya ve ahirette benim kardeşimdir; O Emir'ul- Muminin'dir; ALLAH Teala kıyamet günü onu sırat köprüsü üzerinde oturtacaktır; kendi dostlarını cennete, düşmanlarını ise cehenneme sokacaktır." [89]

Mufazzal bin Ömer İmam Sadık (a.s)'dan şöyle buyurduğunu naklediyor: "Hz. Ali (a.s) buyurdular ki: “Ben ALLAH'ın, cennetle cehennem arasını bölen kuluyum; ben en büyük farukum (hakla batılın arasını ayıranım)..." [90]

Bir gün Harun İmam Rıza (a.s)'a şöyle dedi: "Ya Ebe'l- Hasan! Ceddin Emir'ul- Muminin Ali bin Ebi Talib'den bana haber ver; Hangi delil ve sebepten dolayı O cennetle cehennemi bölendir? Bu söz sürekli olarak zihnimi meşgul etmektedir."
                            İmam Rıza (a.s) cevaben şöyle buyurdular:
                            "Ey müminlerin emiri! Babanın dedelerinden, onların da Abdullah bin Abbas'tan şöyle naklettiklerini görmemiş misin: Resulullah (s.a.a)'den duydum ki şöyle buyuruyordu: “Ali'nin sevgisi imandır, buğzu ise küfürdür."
                            -Memun; "Evet görmüşüm" dedi.
                            -İmam Rıza (a.s); “İşte bu, cennetle cehennemin bölünmesidir; bundan dolayıdır ki Hz. Ali (a.s) cennetle cehennemi bölendir."
                            -Memun, İmam (a.s)'ın bu sözü üzerine; "Ya Ebe'l- Hasan, ALLAH beni senden sonra yaşatmasın; tanıklık ediyorum ki sen Resulullah'ın ilminin varisisin." dedi.
                            Ebu Salt-ı Herevi diyor ki: İmam Rıza (a.s) evine döndükten sonra; "Ey Resulullah'ın oğlu! Memun'a ne kadar da güzel cevap verdiniz!" dediğimde İmam (a.s) şöyle buyurdular:
                            "Ben onun kabul edeceği bir yolla konuştum. Andolsun ALLAH'a, babamdan duydum ki babaları vasıtasıyla Hz. Peygamber (s.a.a)'den şöyle naklettiler: “Ya Ali! Sen kıyamet günü cennetle cehennemi böleceksin; ateşe diyeceksin ki; Bu (adam) benimdir, bu da senindir." [91]
                            عاشق اگر رنگی از معشوق نگیرد در عشق خودش صادق نیست

Yorum

Allah kainatın idaresini imamlara verdi değil mi ? Buda şirk değil Allah yetkilerini başkalarına vermesi doğal değil mi ?
                              HASBUNALLAH

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X