Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yorumlarınız...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yorumlarınız...

Bismillah,
    Cehennem Hz.Ali (a.s)'a uymayanlar için yaratıldı.Eğer dünyadaki tüm insanlar İmam Ali (a.s) velayetine bağlı kalsalardı cehennem diye birşey olmayacaktı.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

tevil etmeye gerek yok, direk cevap vereyim, Ali a.s cennet ve cehennem ehlini taksim edendir, Cehenneme "şu sana, şu da bana" diyecektir.

Yorum

[quote author=EHLI-TEVHID link=topic=22468.msg139540#msg139540 date=1326044058]
        taberani sahih kitaplar arasında değil ki bunu delil yapasın.esas ben sizin Allahın makamını kullara vermeye çalışmanıza şaşıyorum.[/quote]

"Taberani sahih kitaplar arasında değil" sözündeki "sahih kitaplar"dan kastın nedir? Kutubi Sitte kitapları mı? eğer öyle ise o zaman şunu bilmelisin ki, ehli sünnet hadis ilminde Kutubi Sitte kitaplarının hiç birisi tamamen sahih değildir. hatta Buhari ve Müslim içerisinde bile zayıf hadisler olduğu kabul edilmektedir. üstelik onun "sahih kitaplar" dediğin kitaplar arasında olmaması onun içerisindeki her hadisin zayıf veya uydurma olduğu anlamına gelmez. nitekim Taberani de olup sahihliği ulema tarafından tasdik edilen ve amel edilen bir çok hadis vardır. şimdi eğer Taberaniden sunulan hadisin zayıf olduğunu idda ediyorsan bunun ıspatı gerekir.

Yorum

[quote author=Kumeyl link=topic=22468.msg139579#msg139579 date=1326056559]
          Allahü Teala kendisi yağmur yağdırabileceği, güneş çıkartacağı, geceyi çökerteceği, bulutları nizamlı halde gökyüzünde süzdüreceği halde bu görevi Mikail a.s.'a,

Kendisi vahiy emrini bizahati iletebileceği halde peygamberlerine Cebrail A.s.'ı,

Allahü Teala kendisi insanların canını alabileceği halde iken Azrail a.s.'ı,

Kıyametin kopacağını kendisi haber edeceği halde aracı olarak İsrafil a.s.'ı bu konularda görevlendirmiştir.

Biz Şia'lar bu şekilde düşünüyoruz, yanılıyor muyuz? Haşa yoksa şirk mi koştuk şimdi de?
          [/quote]
          cevabinizi güncellemek istedim kardesim, Allah razi olsun

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X