Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiilere Aldanarak Hz. Muaviye ve Oğlu Yezid'e Sövenler, Üstad Kadir Mısıroğl

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Şiilere Aldanarak Hz. Muaviye ve Oğlu Yezid'e Sövenler, Üstad Kadir Mısıroğl

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=22559.msg141295#msg141295 date=1327069343]
    Cihandar kardeş, Lozan Barış mı Hezimet mi, Kerkük Musul Meselelir ve benzeri yakın ve osmanlı tarihi ile ilgili orjinal tespitleri var, buna diyecek yok. Ancak İslam Tarihi ile sağlıklı bir bilgiye sahip olmadığı gibi aynı zamanda İslam İnkılabına da bir emperyalist amerikalı bir siyonist yahudi kadar da düşman olduğu açıktır. Bunu da görmezden gelemeyiz değil mi? Ki kendisi söylüyor zaten.
    [/quote]

İslam tarihi hakkında birşey demiyeceğim haklısınız..Bende pek İranı sevmiyorum aslında he ama İranı sevmiyorum diye abd vede israili tutacak değilm..
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

Ynt: Şiilere Aldanarak Hz. Muaviye ve Oğlu Yezid'e Sövenler, Üstad Kadir Mısıroğl

Adam saltanat sevdasindan dolayi yezidi kutsayacak nerdeyse.
      Bunun siilere aldanmayla ilgisi yoktur.Ehli sünnet icinde Muaviye ve Yezide hatta Ebu Sufyana karsi duranlar vardir.Yani bunun mezeheplerle hic bir ilgisi yok.
      Allah Bize Yeter!
      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=22559.msg141303#msg141303 date=1327074752]
        Adam saltanat sevdasindan dolayi yezidi kutsayacak nerdeyse.
        Bunun siilere aldanmayla ilgisi yoktur.Ehli sünnet icinde Muaviye ve Yezide hatta Ebu Sufyana karsi duranlar vardir.Yani bunun mezeheplerle hic bir ilgisi yok.
        [/quote]

Ehli Sünnet içindeki kişiler mi yoksa alimler mi...

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22559.msg141307#msg141307 date=1327078065]

Ehli Sünnet içindeki kişiler mi yoksa alimler mi...
          [/quote]
          kişilerde alimlerde.
          Sana tonla alim sayarım muaviyeyi kutsamayan.Mustafa islamoğlu,yaşar nuri öztürk,haydar baş,süleyman ateş vs.....
          Gönülleriniz bir olmadıktan sonra sayıca çok olmanızın bir anlamı yoktur
          İmam Ali (a.s)

Yorum

Kisiler de alimler de...
            Mesela Seyyid Kutub,Mevdudi veya Hasan el Benna gibi alimler.Onlari ehli sünnet dairesinde görmüyorsaniz eger en meshuru olarak Imam Ebu Hanife var,veya Imam Taberi su an aklimda olanlar.
            Az da olsa var yani.
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

ilk cümlemiz ayni olmus ama ben cevap yazarken sizin mesajinz yokdu daha
              Tasavvuf alimleri de muaviye karsitidirlar ama bunu acik beyan etmezler.
              Allah Bize Yeter!
              O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=22559.msg141313#msg141313 date=1327092712]
                ilk cümlemiz ayni olmus ama ben cevap yazarken sizin mesajinz yokdu daha
                Tasavvuf alimleri de muaviye karsitidirlar ama bunu acik beyan etmezler.
                [/quote]
                evet tevafuk olmuş,teşekkür ederim benim eksiklerimide gidermişsiniz.Doğrudur üstad seyid kutup,mevdudi,hasan el benna hatta muhammed ikbalide ekleyebiliriz bunların hepsi ehli sünnettir ve muaviyeden nefret ederler.
                İmam Ali (a.s)

Yorum

Evet Muhammed Ikbal'de var hic aklima gelmemisti.Daha niceleri vardir öyle bizim su an hatirlamadigimiz ve dahi bilmedigimiz.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22559.msg141311#msg141311 date=1327091839]
                    kişilerde alimlerde.
                    Sana tonla alim sayarım muaviyeyi kutsamayan.Mustafa islamoğlu,yaşar nuri öztürk,haydar baş,süleyman ateş vs.....
                    [/quote]

Usta şaka mı yapıyorsun bunlar dinde moderinizmi islama yaymaya çalışanlar hiç birisinide sevmem kitaplarını dahi okumam bizim burlardada kimse sevmez hemde Mustafa İslamoğlu Şiadır...

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22559.msg141316#msg141316 date=1327093455]

Usta şaka mı yapıyorsun bunlar dinde moderinizmi islama yaymaya çalışanlar hiç birisinide sevmem kitaplarını dahi okumam bizim burlardada kimse sevmez hemde Mustafa İslamoğlu Şiadır...
                      [/quote]

1-mustafa islamoğlu şii olduğu içinmi ona reddiye yazıyoruz. http://www.velayet.com/index.php?topic=1582.0

2-İslam modernizme karşımıdır.İslam çağdışı bir dinmidir.
                      İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22559.msg141318#msg141318 date=1327094293]
                        1-mustafa islamoğlu şii olduğu içinmi ona reddiye yazıyoruz. http://www.velayet.com/index.php?topic=1582.0

2-İslam modernizme karşımıdır.İslam çağdışı bir dinmidir.
                        [/quote]

Kardeşim genel izahı biz bu adamlara itibar göstermiyoruz...

Yorum

imam-hatip lisesi 2 de miydim 3te mi tam hatırlamıyorum. seyyid kutup mevdudi hasan el benna fırtınası içinde türkiyeden de mehmet alagaş, rasim özdenören, ercüment özkan vs. ile tanışmadan biraz önce idi

said nursi tarafına sapmadık, nurcularla ayrıldık sınıf arkadaşlarımızla..

gündemimize kim soktuysa soktu. müthiş kitap, üstelik devlet tarafından yasaklanmış. laik devlet yasaklamış demek ki bu kitap gerçek islamı ve islamın tarihini anlatıyor ki devlet dayanamamış diye..

ve yasak her yere ulaşıp kitap bulunmaz olmasın diye biz de aldık kitapları çok ciltli idi. yani karton kapak da birden çok olduğundan diyorum:

"yalan söyleyen tarih utansın" (Yazarı Mustafa Müftüoğlu)

kitabın adı buydu. rüzgarına kapıldık biz de aldık. Allah demenin yasak sayıldığı dönemlerde devlete karşı çıkan kim olsa gözümüzde kahraman oluyordu. kadir mısıroğlu da Müftüoğlu gibi tam bir kahramandı o imamhatilpli yıllarda.

ne yalan söyleyeyim adı reklamı kadar kendisi çekici değildi kitapların. nedense biraz soğuk geldi o yüzden hiç açıp da okuyamadım. saman gibiydi, çiğdi derin değildi. tıpkı suud kökenli yazılmış tgrt aracılığıyla pazarlanan kitaplar gibi.

öyle durdu raflarda. bir kaç kez reklamın itici gücüyle girdim içlerine ama okuyamadım. sonra da zaten kayboldu kitaplar.

sonradan bu ad bir eğlence şeklinde dolanmaya başladı dillerimizde. Çünkü artık ırkçı anlı şanlı tarihçi destancı bostancı düşünceden tevhidi itikadi düşünce bağlamına geçmiştik. dünyayı şanlı türk atları altında halı olarak görüyorduk, yeryüzü Allah'ın'dı ve o kendi hükmünü ırk gözetmeksizin hakim kılacak bir grubu halifeliğe layık görüyordu. rüyadan uyanma zamanı ise gelmiş geçiyordu.. bu düşünceler içinde şilere de sünnilere de kapsayıcı kucaklayıcı bir düşünce sentezi içinde baktık. İslam düşüncesi tevhidi düşünce radikalizmle aldı başını gitti.

sonra zaten dünya müstekbirlerine karşı en dik duran İmam Humeyni mektebi ve ülkesine karşı yanlış düşüncelerini duyduğumda tarafsızlığım, nefrete bile dönüştü yazar kadir mısıroğlu için

hep tarihin ayrıntıları içinde boğulmuş ayrıntılarda gerçek resmi kaybetmiş biri olarak gördüm onu. bir arkadaş, onun ayrıntılar verdiğiyle eğlenirdi:

"falanca savaşta falanca yerde falanca gün şöyle şöyle oldu üç kişi öldü 7 kişi yaralandı" şeklinde hikayemsi anlatımını tekrar ederdi mısıroğlunun..

şimdi vakit kaybı gibi görsem de videosunu bi izleyelim bakalım demek böyle sapıklıkları da varmış..

Not, bu mesaj sonradan tarafımca değiştirilmiştir. "Yalan söyleyn tarih utansın" kitabı Kadir Mısıroğluna değil Mustafa Müftüoğluna aitmiş...

Yorum

ama islamoğlu ve diğerleri şii değil. bunu bilesin.. şiayla alakaları yok. üstelik şiayı eleştiren kimseler. düşünün şimdi bunlara şii diyenlerin şiaya ne kadar uzak olduklarını.. bunlara bile dayanamıyorlar..

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=22559.msg141321#msg141321 date=1327096092]

Kardeşim genel izahı biz bu adamlara itibar göstermiyoruz...
                              [/quote]
                              kadir mısırlıoğlu gibilere itibar gösteriyorsunuz tamam mesele anlaşıldı.
                              İmam Ali (a.s)

Yorum

[quote author=mikdat bin esved link=topic=22559.msg141324#msg141324 date=1327096436]
                                kadir mısırlıoğlu gibilere itibar gösteriyorsunuz tamam mesele anlaşıldı.
                                [/quote]

Kardeşim tarihi olaylar çerçevesinde üstada hak veririm ama ben dini olarak onu otarite görmüyorum...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X